• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumun kimliğine istediğim ismi yazdırmadı

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.030
703
323
Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?

Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde

Son düzenleme:
Ortak bir karar verip, orada böyle yapması çok büyük saygısızlık bence.
Ayrıca iki isim kullanılıyor uyumluysa
benim ilk oğlum iki ismini birden kullanıyor.

Ama buaradaki konu bence eşinizin şöyle düşündüm böyle düşündümden çok sizi dikkate almaması, bencilce hareket etmesin.

Öncelikle doğum sonrası tabii ki siz değil eşiniz gidecek

2 isim çok zor benimde iki tane ismim var zor.

E devletten ekleme oluyor sanki bir bakın.

Bunu neden yapmış size mantıklı bir açıklama yaptı mı?

Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?

Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde
Ben de iki isim konusunda esiniz gb dusunuyorum. Bizde tam tersi oldu esim iki isim istedi ben tek isim. İsimlerimiz beliydi. Fakat ben esiniz gb bi hayal kirikligi yaratmadim tabiki en basindan ikna ettim tek isim konusunda. Yaptigi kesinlikle saygisizlik son dk tek basina karar almasi zaten ortak alinmis bir karar uzerine fakat temelde dusuncelerine kariliyorum. Yolu cok yanlis.

Eşiniz mantıklı düşünmüş bile olsa önemli olan sizin istekleriniz sonuçta ortak bir karar alınmış ve uygulanmamış bu yüzden siz haklısınız. Bence istediğiniz ismi eklettirin sonradan. Lohusa bir anne olarak böyle bir şeye maruz bırakıldığınız için de üzüldüm.

Ikı oğlumun da cıft ısmı var bastakıler kullanılıyor. Gereksız bır durum ama sız kendınız istemişsiniz esınız sıze karsı saygısızlık yapmıs.

Çok saygısızlık yaptığı. Değiştirme işi nasıl oluyo bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam peşini bırakmam bu işin. Haddini bildirmek lazım. Yaptığı hadsizlik çünkü. Bir daha böyle sizi yok saymaya cesaret edemeyecek hale getirmeniz lazım.

Tüm bu olaylar dışında iki isim bence de çocuğun başına bela. Ben asla koymazdım. Koyanlari da hep garipsemisimdir 😅 Orası ayrı....

iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış
Ortak kararınıza uymayıp kendi bildiğini yapması saygısızlık, keşke sizi mecbur bırakmayıp anlaşarak ikna etseydi ama söylediklerinde haklı. Ben iki isimliyim, evde başka okulda başka isimle çağırıldım. Resmi evraklarda mecburen hep iki ismimi de yazdım hatta evlendikten sonra bu yüzden kendi soyadımı kullanmadım. İki isim iki soyisim çok saçma oldu. O yüzden çocuklarıma kolay, telafuzu basit tek isim koydum. En azından kendi kafasına göre hiç düşünmediğiniz bir isim koydmamış. Yine de çok kafaya takacaksanız ekletin ama onda da mahkemeyle uğraşacaksınız.

Bence yenidoğana kimlik çıkartmak için 1 ay kısa bir süre. Kadın kendini mi toplasın nüfus işleriyle mi uğraşsın. 45 gün ya da 2 ay olsa böyle kabuslar görülmez. Sonuçta bebek hastanede doğmuş ve doğum belgesi var, kimse bir yere kaçmıyor. Anne baba beraber gitmeli nüfus müdürlüğüne.

Bende küçük oğlumun kulağına iki isim okuttum ama yazdırmadım kimliğine eşimde Bende istiyorduk ama büyük oğlum çok rahatsızdı iki isimden son dk birini seçtik
Ortak seçtiğimiz isimlerden birini yazdırmış dediniz diğer ismi istemiyormuydu eşiniz

Bizim de tam tersi bir durum olmustu. 1 isim kararlastirdik. Nufusa gitti ordan beni ariyor. Su ismi 2. Isim koyalim mi diye. Ilki de iki isimli ayrim olmasin vs ayni benzer cumleler. Ama benim allem edip kallem edip onayimi aldi oyle yazdirdi. Hayir dersen yazdirmam tek basima karar alacak halim yok ama 5 dk dusun benim icin dedi. Baktim cok istiyor en son tmm dedim ama tabi biraz israri de sebebiyet verdi..

Değiştirmek için mahkemeye vermeniz gerekiyor.

Bir yakınıma babaannesinin adını koydular. Babaannenin ad da ad değil. Sabiha koymak istemişler, nüfusa giden kişinin dili dönmeyince sebiye yazdırmış. Kadın zamanla adına alışmış. Tabi torun da sebiye oldu. On yaşındayken annesi dava açtı, kız kendi ismini kendi koydu.

Eşim bana böyle bir saygısızlık yapsa dava açar onun koyduğu ismi de sildirir istediğimi koyardım.

Bence 2 isim çok gereksiz

Çocuğa göre çok iyi yapmış tebrik ederim

Size ise büyük bir saygısızlık yapmış

İsterse on isim olsun. Siz kırk dokuz ay boyunca o bebeği taşıdınız emek verdiniz. Vücudunuz, hormonlarınız ve dünyaya bakış açınız geri dönülmez bir şekilde değişti. Bunu bir erkeğin bu aşamada anlaması mümkün dahi değil. İleride emek verdikçe bağ kurdukça mümkün olacak bir şey. Kendinde bunu yapabilecek haddi görmesi çok saygısızca. Tabi baba olarak onun da karar vermek hakkı ama ortak alınmış bir karara karşı bunu yapması bencillik. Cocuklarımın iki adı var ve benim koyduğum isimler kullanılıyor. İsim seçerken hepsinde ortak söz hakkımız oldu.

Ben sizin yerinizde olsam kendi koyduğum ismi kullanır, ailemin ve arkadaşlarımın bu ismi kullanmasını sağlarım ve ileri de dava açıp değiştiririm.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün. Benim çocuklarımında çift ismi var ve genelde tek isimlerini kullanıyoruz. Şimdi ki aklım olsa kulaklarına iki isim okutur kimliğe tek isim yazdırırdım.

Eşinizin yaptığı ayıp olmuş ama fikrinizi sorabilirdi

Back
X