Eşim çocuk istemiyor

ben anlamıyorum cidden şu yardımcı olun konularını. ne yapalım mesela?

adamın sırtına pat pat vurup "aslansın sen enişte, yaparsın! hadi koçum" mu diyelim?

tenhada sıkıştırıp "eve gider gitmez çocuk yap yoksa fena olur" mu diyelim?

arabasının arkasına "2.yi dene" mi yazalım napalım? nasıl bir yardım bekliyorsunuz cidden şaşıyorum.

istemiyorsa istemiyordur. Allah Allah yahu.

ikna edin yoksa sizi tek birakir.bebek bakmak kolay mi bu zamanda.buyuk de olsa iki cocuk hic kolay degil.ama sizinde hakkiniz tabi yas olayi var.biyolojik saat durumu ileride oda ister olmaz ozamanda niye beni ikna etmedin der.
6 yil sonra ilk kizima kavustum o 19 aylikken surpriz bir sekilde yine hamile kaldim yine kizim var.aralari iki yas 4 ay.zorlugu yokmu var tabi ama iyiki olmus diyorum iki cocuk olmasi daha da guzel canlarim onlar.yasimda 37 oldu zaten daha dusunmem bisekilde buyuyorlar Allah saglik versin gerisi bos.ikna edin esinizi cocugunuza kardes yapmak sizinde hakkiniz.bol bol da dua edin.dua nin acamayacagi kapi yoktur Allah gonlunuze gore versin

Şöyle ki toplum dayatması yapıcaz
Ortamlarda hep ikinci çocuk besinci cocuk diye muhabbetleri açıp yureklendiricez
Beyinlerimize işleyeceğiz kendi kendimizi gaza getirip bir sürü çocuk yapacağız

Şöyle ki toplum dayatması yapıcaz
Ortamlarda hep ikinci çocuk besinci cocuk diye muhabbetleri açıp yureklendiricez
Beyinlerimize işleyeceğiz kendi kendimizi gaza getirip bir sürü çocuk yapacağız
yeminle bir çıkamadık başkalarına göre hayat yaşamaktan

yaşım gereği ikinciyi istiyorum eşim kabul etmiyor
Yaş gereği çocuk mu istenir,
ben olmasının bize iyi geleceğini biliyorum
Evliliğinizde sıkıntılar var ve ikinci çocuğun sizi kurtaracağını sanıyor ve çook büyük yanılıyorsunuz,daha da beter olacak.Çocuk kötü evlilikleri bitirir,iyi evlilikleri pekiştirir.

55 sanmıştım,yaş gereği deyince siz.

Ki gelecekte pişman olacağından eminim
Bırakın da herkes kendi pişmanlığını kendisi yaşasın.

İlki iyi gelmemişse ikincinin iyi geleceğini düşünmek?? Bir tane çocuğunuz var zaten, hiç olmasa haklısınız diyeceğim ama şu an haklı değilsiniz. Kimseyi ikinci çocuğa zorlayamazsınız.

Tatlı dille anlatmaya çalışın, bu husus mühim bi konu, kişi kendini hazır görmüyorsa yapacak bişey yok ne yazık ki.. Allah korusun çocuk hasta olur yada fazla huysuz yaramaz olur. Eşiniz sizin isteğiniz doğrultusunda çocuk sahibi olduysa olumsuzluk anında başınıza kaka bilir

Eşim erteliyor.Maddiyatla alakalı değil ve çok yönlü düşünemiyor şimdi yardımcı olursanız sevinirim
Bu nasıl bir kibir ya? "İleride pişman olacak biliyorum, çok yönlü düşünemiyor, ben bize iyi geleceğini biliyorum " falan filan. Belki adam sizden daha ayrıntılı, daha mantıklı düşündüğü için istemiyor. Görünen o ki haklı.

Çocuk istemeyen adama neden çocuk yapasınız.
Ki istememek onunda en doğal hakkı.Anne olmak istiyorsunuz desem zaten 1 çocuğunuz var

E
Bu forum sitesinde herkes saygi cercevesinde dusuncesini yazabilir.
İstemiyorsa zorla olmaz. Cocuk bu. Bakkaldan sakiz almak degil.

Engelleyebildiniz mi duymak istemediginiz yorumlari?
eteş
e
Çocuk istemeyen adama neden çocuk yapasınız.
Ki istememek onunda en doğal hakkı.Anne olmak istiyorsunuz desem zaten 1 çocuğunuz var

Bence zorlamamak lazim ustune dusunce dahada inada bindiriyorlar.
Bende esimi cok bunaltiyordum asla istemiyordu. Ama ne olduysa kizima soylemeye basladi annen hamile üzme diye halbuki öyle bisiyde yoktu.kizima asiliyor kardesin olacak yaninda olacak diye velhasil, kendi haline birakin ki bi sure sonra ister.

Ben istiyorum bu benim en doğal hakkım çocuğumun da hakkı eşim de şu anda istemiyor dedim.Kökten istemiyor demedim.Çocuk yapma çocuk yapma çığlıkları atanlara peşinen farklı fikri olan varsa beyan etsin dedim bu fikir ilk etapta herkesin aklına gelecek ilk fikir olabilir ama kişilerin fizyolojisinden, aile içi psikolojisinden ve çocukların gelişim sürecindeki temel ihtiyaçlarından anlayan ortalama bir kimse farklı fikirler üretebilir ve bunun düşünceme zenginlik katacağı düşüncesiyle bu soruyu burada sordum...

herkes ne kadar da tavırlı ve sert mesajlar yazmış. sizi çok iyi anlıyorum.

tek çare eşinizle iyi bir zamanda sakince konuşmak.kendinizi ifade etmek. eşinizin endişelerini gidermek. istememe sebebini çözmek.mutlaka kendince önemli bir sebebi vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…