Gebeliğe Hazırlık Eşim çocuk istemiyor

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
21 yaş çok küçük yaşmış siz galiba reşit olma yaş sınırını bilmiyorsunuz..

Ne bu insanları. Yaş takıntısı ya bende 21 yaşındayım ve senin gibi bebek sahibi olmayı genç anne olmayı çok istiyorum bebek sahibi olmak için illa kazık gibi 30-35 yaşında mı olmamız gerekiyor
Iyi niyetli temiz kalpli biri olsaniz, yillarca anne olmaya çabalayan, yıllarca bekledigi icin 35+ yasinda anne olan kadinlara "kazık" yakistirmasini yapmazdiniz.

Iste bunu algilayabilmeniz, bunun empatisini kurabilmeniz için bile belli bir olgunluk gerekiyor. Siz kalkıp anne olmaya zorluyorsunuz.

Reşit olur olmaz çocuk yapmaya karar vermek yerine egitim almak, üniversite okumak, kendini gelistirmeye, çocuğuna ornek bir anne olabilmeye zaman harcamak nasil olurdu?

Çocuğuna mama alamadigi icin intihar eden babalara da anlatsana bereketiyle geldigini.

Genelinin kendini kişisel olarak geliştirmek veya para kazanmak gibi bir çabası olmadan evde yiyip içip yatmak ve çocuk sahibi olmaktan başka bir meziyetleri olmadığı için normal tabi. Para kazanmanın, ev geçindirmenin ne kadar zor olduğundan da bir haberler, atıp tutmak da o yüzden kolay geliyor. Çoğu çocuk yetiştirecek kalibreye bile sahip değil, doğuralım da Allah rızkını verir diyorlar.

Eskiden olsa küçük değildi ama bu devirde küçük tabi ki. Bundan 15 sene önce 26 yaşında evlendim tek pişmanlığım erken evlenmek. Hele bu devirde, gezmek, eğlenmek, okumak, meslek sahibi olmak varken... Sizlerin ufkunun bizden daha geniş olması gerek ama malesef bizden daha dar.

35+ olanlara kazık demedim
Çok şükür 21 yaşındayım güzel bir işim var ve açıktanda okuyorum bebek sahibi de olmayı istiyorum hepsini bir arada yapabiliyorum o yüzden bu yaşı küçük olarak görmüyorum

Hastalik olur okuyamazsin, imkanlar el vermez, o donemin şartları oyle gerektirir okuyamazsin anlarim. Ama bunun acısı durur icinde. Firsat bulunca ilk hedefin o olur. Yarim kalanlari tamamlarsin. Dogurcam da dogurcam diye tutturmazsin.

Olabilir nasip kısmet ama sizler insanları yaşlarına göre yapacaklarını yargılayamazsınız yok çok küçük filan küçük olsa kendini evliliğe hazır hissedecek olgunlukta hissetmeyip evlenmezdi
Kimseye durduk yere çocuk yapma demiyoruz zaten ama 21 yaşında olup eşim anne olma hakkını elimden alıyor demek tam da o yaşta birinin edeceği bir laf.
19 yaşında evlenmiş bir insan ne kadar olgun olabilir ayrıca? Olgun olmayı marifet saymakta yine sizin yaşlara mahsus.
Neyse, anlaşılacağımı da sanmıyorum.

Bunkonuda asla mütevazı olamam, paramı da kazanıyorum, çocuklarıma da evime de, ekstra eğitimlerime de yetiyorum amaaaa, senin yaşında olup ayağıma çoluk çocuk koca takılmadan özgürce gezip paramı rahat rahat yemek isterdim, ev, evlilik sorumluluğu istemezdim. Şimdi ne yazsam boş gelecek, 10 sene sonra görüşelim.

Olabilir nasip kısmet ama sizler insanları yaşlarına göre yapacaklarını yargılayamazsınız yok çok küçük filan küçük olsa kendini evliliğe hazır hissedecek olgunlukta hissetmeyip evlenmezdi
Siz kendinizi evlilige hazir olgunlukta hissetmiyorsunuz ki. Hormonlariniz hissediyor yalnizca. Evlilik ev isi yapmak yemek duzenini oturtmaktan ibaret degil.

Sende haklısın ama evlenince her ne kadar ikinizde kazansanız da okadar çok yetmiyor gezmeye etmeye malumun günümüz ekonomisi..

Siz kendinizi evlilige hazir olgunlukta hissetmiyorsunuz ki. Hormonlariniz hissediyor yalnizca. Evlilik ev isi yapmak yemek duzenini oturtmaktan ibaret degil.
Ev işi yapmıyorum zaten olgunluğumu da burdan nasıl anlayabildiniz erişmiş olmalısınız

Hormonlar sekse hazır hissediyor kendini, o konuda rahat olan kaç kişi erkenden evleniyor ki? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…