eşim çocuk istiyo,Yardım!

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Kızlar selam, ben 22 yaşındayım evliyim 9 ay oldu.Üniversite 2.sınıftayım daha okulum bitmedi ama eşimle aramda 6 yaş var o 30 a yaklaştıgı için bu sene çocuk istediğini söyledi bnde hiç hazır değilim,daha evliliğe yeni alıştım,onu kırmadan nasıl söyleyebilirim 2 sene daha çocuk istemedğimi.

Hele okulun bir bitsin ,hele evlilik bir rayına otursun sonra düşünürsünüz çocuk

Okul olmasa bile çocuk için henüz erken

1 sene bile olmamış daha

Erkek için de 30 geç bir yaş değil çocuk için

Ayni durumdayiz.
Bende 22 yasindayim, esim 30.
Yaklasik 1 senedir evliyim.
Bu zamana kadar ertelemeye zor ikna ettim ama artik bende dusunmuyor degilim.
Tek fark ben 1 ay sonra mezun oluyorum Allah'ın izniyle.
Aslinda benim icinde erken fakat bende istiyorum artik.
Sen esini bir sekilde ikna edip en azindan son sinifa kadar ertelemeye bak.
Cocukla okul yurumesine yurur ama universite yillarini cocukla degil, arkadaslarin gibi gecir.

Cani bende seninle ayni durumdayim 3. siniftayim bemde, biz suanda cocuk dusunmuyoruz, bence sende esine hem okul hem evlilik hemde cocuk yapamayacagini soyle, ama cok yardimci biriyse isten gelince evdede calisabilcek se bence dusunebilirsin

evlilik zor ama çocuklu evlilik daha da zor birde okulun var
bebek çok güzel bir şey ama çok büyük sorumluluk 27 yaşında kadınım hem ev hem iş hem koca gerçekten bazen hayat çekilmez oluyor....oğlum iyi ki var orası ayrı tabikide....
bence elinden geldiğince ertelemeye bak ilk önce okulunu bitir elinde mesleğin diploman olsun yarın öbür gün başına nelerin geleceğini kimse bilemez erkeklere güven olmaz....

Eşin 30'a yaklaşınca ne oluyor ? Sanki o doğuracak.

Önce okulunu bitir.

Anammm sanki beni anlattin bende 22 esim seneye 30
ama ben birinci lisansimi bitirdim ikinci universitedeyim
Tek farkimiz ben cocuk istiyorum
Hazir olmadigin biseyi kesinlikle yapma canim heleki daha 2. siniftasin hadi son sinif filan olsan neyse ama zor olur

okurken evlenen bayanlar bizim dönemlerde kaldı sanmıştım,yanılmışım.ne kadar çokmuş okurken evlenen hanım.allah yardımcınız olsun ve de mutluluklar versin.yalnız bebekle çok zor olur belirteyim.benim okulumda devam mecburiyeti olmamasına rağmen çok zorlanmıştım.eşim okul bitince olsun dediği halde kendim kaşındığımdan dolayı gıkımı çıkaramadan büyüttüm.ikiniz de daha çok gençsiniz.rahat rahat ,tadını çıkararak büyütmek varken neden sıkıntı çekeceksiniz ki.kazayla falan olsa neyse

Eşinize açıkca söyleyin.. çocuk istiyorum ama kendimi hazır hissetmiyorum bana biraz zaman ver.kadın kendini hazır hissetmiyorsa hemen çocuk yapmamalı en çok bakacak olan anne.kendini nezaman hazır hissedersen ozaman çocuk yap.ben ikinci çocuğumda 8 sene kendimi hazır hissetmedim.eşim 8 sene içinde hep çocukta çocuk.ben 8 sene sonra kendimi 2.çocuk için hazır hissettim.şimdi eşim 3. iştiyor.ALLAH ım olmayanlara versin 3. çocuğa hiçbir zaman hazır olmayacağım o belli.önemli olan sizin hazır olmanız.eşinize neden hazır hissetmediğiniz nedenlerini konuşun.

Eşinize açıkca söyleyin.. çocuk istiyorum ama kendimi hazır hissetmiyorum bana biraz zaman ver.kadın kendini hazır hissetmiyorsa hemen çocuk yapmamalı en çok bakacak olan anne.kendini nezaman hazır hissedersen ozaman çocuk yap.ben ikinci çocuğumda 8 sene kendimi hazır hissetmedim.eşim 8 sene içinde hep çocukta çocuk.ben 8 sene sonra kendimi 2.çocuk için hazır hissettim.şimdi eşim 3. iştiyor.ALLAH ım olmayanlara versin 3. çocuğa hiçbir zaman hazır olmayacağım o belli.önemli olan sizin hazır olmanız.eşinize neden hazır hissetmediğiniz nedenlerini konuşun.

çocuk büyütmek gerçekten çok zor
biz ev hanımları bile bazen o kadar zorlanıp o kadar yorulyoruzki anlatamam
heleki okurken düşünemiyorum bile

bana kızacaklar belki konuylada alakası yok ama arkadasım yaşın 22 ,ayrıca üniversite okuyorsun ,evlenmenin acelesi neydi allah aşkına 2 sene daha bekleseydiniz bunları şu an soruyor olmazdın ,ama yinede fikir vermek gerekirse bunda kırılacak kızacak birşey yok açıkca konusursun okulum bitmeden cocuk yapmak istemiyorum diye ayrıca boşuna okumuyorsun elbet çalışmakta isteyeceksın nerden baksan en az 4 yıl bebek fikrinden uzak durmalısınız kendi düşüncem

böyle konularda lafı eğip bükmeye, kırılacak diye kıvırmaya gerek yok, çocuk sahibi olmak bir insanın hayatında verebileceği en önemli ve ciddi karar, biz de bütün ciddiyetinizde okul bitmeden istemediğinizi ifade edin, eşinizi de duyan 50 yaşında sanır, zaten bu zamanda 30 undan önce baba olan erkek nadir kaldı yani.

boyle konular evlenmeden once konusulmuyor mu ya??? birden hoppp benim canim cok cekti denebilir mi??? bu kadar basit mi?

canım çocuk için çok erken. okulun bitsin bir işin gücün olsun. Çocuk ne büyük masraf yaratıyor. Ekonominiz bunu kaldırabilir mi? Böyle şeyler planlanarak yapılmalı. Ayrıca 32 yaşında olacak o zaman 2 sene o kadar da fark etmez.

erkek arkadaşım 31 yaşında ben 21 yaşındayım ve senin gibi 2.sınıf öğrencisiyim. Yani düşünüyorum da hem üniversite okuyorsun hem ev çekip çeviriyorsun. Ben bir yurt odasına bakmaktan acizim Okulum bittikten sonra belki düşünebilirim. Çünkü erkek arkadaşım yabancı ve onun ülkesinde yüksek lisans yapmak istiyorum. Belki o sırada ya da tez yazma aşamamı hamilelik dönemime denk getiririm.

Kocana da söyle o mu doğuracakmış? Benim göbüşüm benim bebişim de Artı konuş hazır olmadığını belirt. Sonuçta bunun senin bünyende yaratacağı olumsuz psikolojiyi düşünemiyorum bile. Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

merhaba, ben de evlilikle beraber okumuştum:) Sizin bölüm nedir? Özel, vakıf mı ünv.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…