Eşim çok pimpirikli

Modaya mı asla arabayla gitmez mümkün değil zaten bende ona bu konuda ısrarcı olmam çünkü haklı zaten arabayla gidebilceğimiz yerler var gidemiceğimiz yerler var par sorunu vs ben avrupa yakasında hastanede yatmıştım 2 hafta ameyliyat oldum taburcu olacagım arabayla gel demiştim bana taksiyle gelsem daha iyi demişti dedim taksi dünya para yazar karşıya gecegiz sonucta hoş yanlız değilim ablam refakatçi kalmıştı onu da evine bırakıcaz demiştim öyle öyle ikna ettim hatta patronu izin aldı sorun çıkarmış diye hafta içi beni almaya bile kendin gitsen olurmu demişti dedim ki bu halde nasıl gidebilirim sen eşim olarak burada bulunmalısın sonucta çıkış işlemleri vs olucak ameyliyat olmuşum patronun bunu gayet iyi biliyor dedim yani

Her insan dört dörtlük değil ki, anlattıklarınız da bir sorun göremedim, saygılı ve kibar olmasını göz önünde bulundurun ve kusurlarını görmezden gelin

Esiniz hayatin keyfini de pek çıkarmayan biri sanirim
Peki bir soru,
Sizin isteyip de onun yaptığı, onun size uyduğu ve gönülden keyfini cikardiginiz bir sey var mi?
Sorma sebebim yani bu evlilikte hep onun istekleri mi oluyor, onun keyfine gore mi yasaniyor yoksa karşılıklı paylaşım ve özveri de var mi?

Evet hayatın tadını çıkarmayan biri kesinlikle hatta bunu ona da söylemiştim çoğu zaman hayatı boyunca evden işe işten eve hayatı olmuş tabi kidr bu kötü birşey değil ama sosyal hayatı çok olmamış sanırım ben bekarlık zamanımda ondan daha çok gezdiğimi daha dolu yaşadığımı düşünüyorum herkes bir olmaz tabi ama hep aynı düzeninin devam etmesinden yana ben işe gideyim eve geleyim yemek yiyip çay içip yatayım şeklinde peki senin bir eşin var hayatını böyle devam ettirmiş olabilirsin ama biraz ilgi biraz gezmek yada dolu dolu yaşamak varken şuraya gidelim orda trafik vardır şuraya gidelim oranın park yeri yoktur şunu yapalım yarın pzartesi işe gideceğim bugün pazar heryerde trafik vardır taş çatlasın beni arabayla götürdüğü yerler bş elin parmağını geçmez arabayı geçtim ha normal dede gittiğimiz yerlerden çok keyif alan biri değil yani

Açıkcası tek anlaştıgımız iyi nokta beraber film izleyebilmek ikimizde bunu seviyoruz onun dışında çok yok gbi

burada teşhis koymak haddime değil, bilir kişi de değilim ama eşinizde anksiyete bozukluğu olabilir mi?

bende eşiniz gibiyim daha çok. hatta babam da eşiniz gibidir. her şeyi araştırır, bir yere gideceksek yapacağımız her şeyi not alır, bir yere gitmeden o yola bakar, park yeri var mı yemek nerede yerim vs vs fazlasıyla araştırırım. sabah erken kalkacaksam panikler, saatimi ona göre ayarlamaya çalışırım. ertesi günümü gözden geçiririm. akşam evin içinde yüksek ses olursa komşular rahatsız olur diye sesi en aza indiririm. çalışmadığım halde bankadaki parama düzenli olarak açar bakarım. aylık planlama yaparım. yemek saati belliyse yemeği o saate yetiştirmek için çeşitli saat hesaplamaları dahi yaparım hfhfjdj tezcanlıyım, eğer bir şeyi kafama koyduysam o dakika yapmak isterim. bir saat sonraya bırakmayı sevmem.

benim de ailem her zaman arkamdadır, tek çocuğum. hatta hayatı fazlasıyla planlamaktan yorulduğum bir dönem olmuştu. psikolog tercihim doğru olmadığından pek bir yere varamamıştım. anksiyete bozukluğum var. eşimde benim aksime sizin gibi. bir yere gidileceğinde orayı araştırmaz, park ve yemek yeri yoksa bir saat fazladan yol gitmeyi problem haline getirmez, anlık yaşar vs vs.

karşıdaki insanı sıkmadığımız sürece bizim bu plancılığımız işe yarar hale gelebiliyor, çünkü karşımızdaki bir şey düşünmek zorunda kalmıyor ama tabi dozu aştığında rahatsız edici olabiliyoruz. ben biraz biraz kendimi törpülemeyi başarmış biriyim. önceden zaman ve saat kavramları çok daha fazla kafamı kurcalardı.

ille de anksiyetedir demiyorum. ama olabilitesi de var bence.

Böyle birini tanıyorum. Tıpa tıp aynı hatta.Hatta aile buyukleri de boyle. Bildiğiniz anksiyete bozukluğu.
Mesela tanıdığım kişinin dedesi kombi bozuldu diye fenalık geçirdi neredeyse ve yaşlı eşinin tansiyonu yükseldi onun bu hallerinden. Kadıncağız ömrümü yedi diye hüngür hüngür ağlıyordu. Düşünün tasinacaklar diye karalar bağlıyorlar. Eyvah nasil olacak. Planlar ,programlar..ya bir aksilik çıkarsa diye endiselenmeler...
Size tavsiyem eşinizin anksiyete konusunda psikolojik destek almasını sağlayın yoksa bir süre sonra çekilmez olacaktır.

O da diğer bi bakış acısı teşekkür ederim bu acıdan bakmamıştım
Ailesi şöyle yetiştirmiş böyle yetiştirmiş 18 yaşında değil ki 38 yaşında koca adam kendini geliştirememişse kendi ayıbı

Aynen ben de böyleyim. Onu olduğu gibi kabul edin. Değiştirmeye çalışacağınız bir ilişkinin içinde neden bulunuyorsunuz?

Dayanıksız biri kişilik olarak. Kendisi de bu durumdan çok zarar görüyor emin olabilirsiniz.

Benimki de pimpirikli :) Yani kendisine çok iyi bakar. Ertesi gün ise gidecekse erken yatar. Yemek saatlerini asla kaçırmaz. O tabi yemeye bayildigi dan da olabilir gideceğimiz yer için önceden araştırma yapar. Ekşi sözlüğe bakmadan asla karar vermez. Ama ben seviyorum bunları. Çünkü benim hayatımı çok kolaylaştırıyor. Ondan ayrı bir yere gideceksem navigasyon dan en trafiksiz yolu bana araştırıp söyler. Nerde çevirme var bilir ve beni uyarır. En lezzetli yemek nerde yenir diye bir sürü arastiri ve beni oraya yemeğe götürür. Yemek yedikten sonra bı keyif yaparım ben TV karşısında o pimpirikli olduğu için hemen masayı toplar :)) çok işime geliyor kısacası. Ama seksten sonra biraz takılmaması kötüymüş. Bu alışkanlıklar psikolaga gidilerek biraz torpulenebilir ama tamamen geçmez haberiniz olsun

Bende işimin olduğu semtten başka semtte oturmam. Siz galiba calismiyorsunuz evden çıkıp o yolları gitmek çalışmaktan çok yoruyor insanı. Bir yere gitmeden önce bizde arayıp otoparkınız, valeniz var mı diye sorarız. Bence hayatta sorumluluk almayan sizsiniz o yüzden hayatın zorluklarınin farkında değilsiniz.

hiç sorumluluk almamış demekki evnelenene kadar...kendince kuralları olan bir tip bence tedavi olmalı aksi halde sizi yeyip bitirir

Terliyiz üşütürüz ne ya,ağlanacak haline güldüm kusura bakma. Açık söyleyeyim erkek olarak görmem zor böyle birini. Az erkek ol derdim ben

Ben evlenmeden önce önceki baska işimde anadolu yakasından Avrupa yakasının bir ucuna gidiyordum çalışmaya ben eşimden zorluklara alışması gerektiğüni düşünmesinden yanayım kadın halimle bir uctan bir uca 5 sene gidip geldiysem bir erkek olarakta bunun üstesinden gelebilmeli diye düşünüyorum eşim yeniliğe acık bir insan değil işe gidip geldiği güzergah aynı olmalı saati saatini tutmalı anlıyormusunuz böyle bir adam

Hangi acıdan cevresel olarak mı

Evet ekşi sözlüksüz yapamaz arastırmadan bir adım bile atmaz

Peki bu huyları bana neden batıyor bende sizin bu durumun hayatımı kolaylaştırmasını neden düşünemiyorum bu sorunun cevabını bulamıyorum kendimde

Arkadaşlar eşim acıkcası işine geldipi konularda böyle davranıyor arabada bir arıza vardı dün 19 mayıs tatil malum diyorum ki evdesin arabayı tamire götür zar zor dırdır yapa yapa götürmeye ikna ettim adam ben demesem götürmeyecek yani sanayi yolunda trafik olurmuş dün herkes dışardaymış sırf trafik var diye 2 adımlık sanayiye arabayı götürmeye aciz ben isterdim ki ben demeden yapsın anksiyete bozukluğu demişsinşz bende katılıyorum çok söyledim gidelim diye ama gitmiyor rahatsız olduğunu kabul etmiyor cinsellik sorunumuzda bile doktora gidelim demiştim kabul etmemişti rahatszlığının psikolojik oldugunu söylemişti anksiyete belirtilerinede uyuyor zaten bakmıştım internetten

bence bu anksiyete.
hepimizde ufak tefek de olsa var aslında.
bir yer geç kalma kaygısı, otobüsü kaçırma kaygısı, işimde hata yapmamalıyım kaygısı, arabayı saçma bir yere koyunca bir şey olur kaygısı hatta evden çıkarken bir şeyleri kontrol edip evde yokken bir şey olmasın kaygısı.
irili ufaklı hepimizde var bence.
arabası olanlar için park yeri büyük sorun. daha bugün burada bir konu okudum, apartmandakiler park yeri yüzünden yüz göz olmuşlar herif tehdit etmiş vs yok şuraya bıraktın yok buraya koydun yok arabanı çekmedin.
cinsellikle alakalı kısımda aşırı haksız buldum.
biraz terli yatmaktan gerçekten hasta olan var mı merak ediyorum. eğer rüzgarda değilseniz hasta olup üşütme riskiniz az.

Bence terapiye ikna etmeye çalış bilmiyorum yapar misin ama bu sekilde evliliği devam ettiremiyorum ya benim için çabalar sin ya da benden vaz gecersin de , ise yarar inşallah. ..Bence çok haklısın bu sekilde ömür geçmez ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…