ınsanlar bellı bır yasa dek o sekılde yasamıslarsa bunu psıkıyatrıstın yardımıyla cozebıleceklerını yada evlılık terapısı ıle cozebıleceklerını sanmıyorum..ama neden denenmesın tabı..çocuktan sora bu hassasıyetler devam ederse konu ıcınden cıkılamayacak bır hal alabılır..cunku farklı kısılıkteler..Şöyle, farkli insan olmaya zorlamaktan ziyade bazen sevdiklerimiz icin bazı fedakarliklar yapmamız gerekebilir. Evli degilim ama evli olsaydim da esimle orta yol bulmaya calisirdim, hep benim dediğim olacak sen bana uymalisin tavrı yanlis. Mesela adam 11de yatiyor, peki 11den önce ne yapiyor? Hafta ici iliski istemiyormus, sabah kalkinca ay hastayım galiba diye ilac aramak falan bunlar gercekten obsesif tavırlar. Belki adam bunu tek doğru goruyor ve belki de bir uzman gorusu sayesinde yanlis oldugunu farkedecek? Bazen yakinimiz bize bir sey söylediğinde ters tepki verebiliriz ama baskasi söyleyince kendimize objektif bakariz. Yani adamda esneme payi sıfırsa, kimse onu cekmez zaten :)
Bizim aile planlamamız evlenmeden önce belli bi zaman sonra işimi bırakmalıyım ki çocuk yapalım ben ona ailenin desteğini al demedim kendi kendine hatta oturdugu ev ailesinin onları kendi kira da oturmamal için ki bu onun kendi fikriydi ben kirada oturmayı düşünmüştüm kendisi onları yılın yarısını köyde geçiriyorlar ev boş kalıyor diye oraya gönderdi benim karşımada evlence çocuk olunca işi yda ne zaman istersen işi bırak çocuğumuza bakarsın demişti e ben yapıcagım çocugu iyi hoş çalışsam kime bırakıcam ailem uzakta onun ailesi öyle ailem yardım edecek diyen kendi zaten yuvamızı eşyalarımızı kendi paramızla aldık kurduk yaptıl kimse maddi destek vermedi ailesi her zaman bu pamdemide bile paranız yoktur destek olalım diyor biz var diyoruz yada annesi bana çocugunuz olsun yaşlandık oğlumun yaşı geldi torun istiyorum dedi biz destek oluruz dedi yani bunları diyen kendileri eşim kendi bizzat söyledi eşimin maddi anlamda çpcuk istememesini düşünmüyorum onun tek derdi bence rahatı kaçacak virüs var hastaneye nasıl götürücez diyor mesela hastaneye gitnek gerekli oldugunda vs bana biz kendi başımızın caresine bakmalıyız çocugda da bi bakıcı tutarız deseydi ben yine olur derdimBen kibarım zaten normal bir yorum yapıyorum. Gerçekleri yazıyorum. Lakin ben size eşinizle parası için evlenmişsiniz mi dedim şu sıraladığınız şeyleri nasıl yorumumdan çıkardınız şokumYahu diyorum ki bu adamın ailesi maddi destek veriyor yoksa tek maaşla nasıl geçiniceksiniz ve evet bu devirde çocuk yapmak ekonomik olarak güç gerektiriyor. Yani ailesi şu an destek çıkmasa rahat olamazsınız. Hadi çocuk oldu siz çalışmıyorsunuz bu insanlar size destek mi çıkacak sizin çocuğunuz için. Sizde çalışıp destek olursanız belki ekonomik olarak yeterlilik görür. Size zaten ekonomik olarak sebep sunmuş kendiniz dediniz. İki yetişkin aile desteğiyle geçiniyorsunuz ve şu an size bu planlar toz pembe geliyor kusura bakmayın. İyi geceler
Benim.babam da kuralciydi annemse cok rahattir :) annem biraz babama uyuyordu babam da biraz daha esnek davranıyor annemi sıkmıyordu ortada bulusurlardi. Yani benim dedigim insanlar değişir değil de daha cok orta yol bulma cabasina girebilirler belki sonucta burada yeni evli ve belki de tam birbirini çözememiş bir çift var.ınsanlar bellı bır yasa dek o sekılde yasamıslarsa bunu psıkıyatrıstın yardımıyla cozebıleceklerını yada evlılık terapısı ıle cozebıleceklerını sanmıyorum..ama neden denenmesın tabı..çocuktan sora bu hassasıyetler devam ederse konu ıcınden cıkılamayacak bır hal alabılır..cunku farklı kısılıkteler..
rahmetlı esım kuralcı bırıydı ama benımde bıraz rahat olmam bızı dengelıyordu..eksık yonlerımı esım tamamlıyordu..o sekılde dusunuyordum ben..ama arkadas esının durumundan rahatsız sankı daha herseyı oluruna bırakan hareketlı bır erkekle daha mutlu bır hayatı olabılır gıbı geldı
Güzel düşünüyorsun eşim çok iyi bir insan insanlığı gercekten önemli ama bazen o kadar soğuk olabiliyor ki şefkatini bile hissedemiyorumIste iletisim bence bir iliskinin/flortun/evliliğin temeli çünkü insan esiyle.seffaf bir sekilde konusamayacaksa kimle.konusacak ve o zaman hayat arkadasi olmanin ne anlami kalir? Belki evli olmadigim icin yanlis düşünüyorumdur bilmiyorum ama sahsen en ozelimi paylaştığım insana ben icimi rahatca dokebilmeliyim. O hayatı musterek yaşamıyorsak zaten eş denmez ki
ıste aynı kafa yapısında değilsınız..Bizim aile planlamamız evlenmeden önce belli bi zaman sonra işimi bırakmalıyım ki çocuk yapalım ben ona ailenin desteğini al demedim kendi kendine hatta oturdugu ev ailesinin onları kendi kira da oturmamal için ki bu onun kendi fikriydi ben kirada oturmayı düşünmüştüm kendisi onları yılın yarısını köyde geçiriyorlar ev boş kalıyor diye oraya gönderdi benim karşımada evlence çocuk olunca işi yda ne zaman istersen işi bırak çocuğumuza bakarsın demişti e ben yapıcagım çocugu iyi hoş çalışsam kime bırakıcam ailem uzakta onun ailesi öyle ailem yardım edecek diyen kendi zaten yuvamızı eşyalarımızı kendi paramızla aldık kurduk yaptıl kimse maddi destek vermedi ailesi her zaman bu pamdemide bile paranız yoktur destek olalım diyor biz var diyoruz yada annesi bana çocugunuz olsun yaşlandık oğlumun yaşı geldi torun istiyorum dedi biz destek oluruz dedi yani bunları diyen kendileri eşim kendi bizzat söyledi eşimin maddi anlamda çpcuk istememesini düşünmüyorum onun tek derdi bence rahatı kaçacak virüs var hastaneye nasıl götürücez diyor mesela hastaneye gitnek gerekli oldugunda vs bana biz kendi başımızın caresine bakmalıyız çocugda da bi bakıcı tutarız deseydi ben yine olur derdim
Bunu konuşun esinizle belki o da nasıl davranacağını bilmiyordur. Yani seviyor ama bu sevgiyi nasil gosterecek bilmediği için aranizda iletisimsizlik oluyordur.Güzel düşünüyorsun eşim çok iyi bir insan insanlığı gercekten önemli ama bazen o kadar soğuk olabiliyor ki şefkatini bile hissedemiyorum
ıkı taraflı fedakarlık ıste..evlılık muesesı bu sekılde yuruyor..umarım ıkı tarafda fedakarlıkta bulunabılır..bızde esımle sızın anne babanız gıbıydık..esımın aılesıylede cok sıkıntılar oldu zamanla alısıyor ınsan..esımın hatırına alısmaya calıstım..evlılı boyle yuruyor zaten değilmıBenim.babam da kuralciydi annemse cok rahattir :) annem biraz babama uyuyordu babam da biraz daha esnek davranıyor annemi sıkmıyordu ortada bulusurlardi. Yani benim dedigim insanlar değişir değil de daha cok orta yol bulma cabasina girebilirler belki sonucta burada yeni evli ve belki de tam birbirini çözememiş bir çift var.
Mesela ben yalniz yasamaya alisigim ve evlensem ilk etapta zorlanirim hemen adapte olamam gibi geliyor ama ortak yasamin da kurallari var, dolayisiyla o zaman geldiginde ben cabalarim eşim de anlayış gösterirse ortada bulusabiliriz :)
Çünkü konu sahibinin eşinin dogru duzgun kadinlarla munasebeti de olmamis belli ki, nasil davranacağını bilmiyor
Bu yüzden buraya yazdım farklı bakış açıları farklı yabancı birilerinden alabileceğim fikirler tüyolar eleştiriler vs yol yakınken dönmek kolaya kaçmak gibi geliyor evlilik zor tabi kafaşarımız çok farklı gerçekten ortayolu bulmayada çalışıyorum ama nerer kadar dayanıcamı bilmiyorum hastayım dediğinde bazen üstüne titrer gibi yapıyorum bazen çok abarttıgını düşünüp sinir oluyorum dengem şaştı bilmiyorum acıkcasııste aynı kafa yapısında değilsınız..
kızkardesım ıkıncı cocugu okadar cok ıstedı
esı ıstemıyor esı ıstemıyor dıye yapamadı..
kızkardesımde daha rahat ama esı garantıcı bırı..evlendıler gecınıyorlar ıyıler.aslında kafaları uymuyor..
sız bu sekılde ben yurutemem psıkolojım kaldırmaz dıyorsanız yol yakınken donun
İnan çok söyledim değişmiyorBunu konuşun esinizle belki o da nasıl davranacağını bilmiyordur. Yani seviyor ama bu sevgiyi nasil gosterecek bilmediği için aranizda iletisimsizlik oluyordur.
Esiniz gercekten zor biri okudugum.kadariyla ama orta yolu bulmak icin bazen de rahatsizliginizi acikca belirtmeniz gerekir
Öyledir herhalde :) her ne kadar evli olmasam da benim hayatımdaki örnek annem ve babam oldugu icin ve onlarin da ilişkisinde saygiya ve sevgiye sahit oldugum icin ister istemez evlilik ve iliskideki çıtam biraz yüksek :) ama bu boş bir idealizmden ziyade ailemde gördüğümü yasama isteğinden kaynaklııkı taraflı fedakarlık ıste..evlılık muesesı bu sekılde yuruyor..umarım ıkı tarafda fedakarlıkta bulunabılır..bızde esımle sızın anne babanız gıbıydık..esımın aılesıylede cok sıkıntılar oldu zamanla alısıyor ınsan..esımın hatırına alısmaya calıstım..evlılı boyle yuruyor zaten değilmı
Peki esinizin annesi hic bahseder mi oglum şöyledir, şu yönü zordur gibi?İnan çok söyledim değişmiyor
Ben konuştum onunla aramızdaki soğukluğu Karı koca gibi değilsiniz der aslında bizim asıl problemimiz hep cinsellikti benn annesiyle başbaşa kalınca konuştum hafta içi haftasonu anlayışı var dedim kızdı baya erkek kısmı ister dedi planı olmaz bu işin dedi sonra konuşmuş oğluyla eşim düzelir gibi oldu ama yine aynıPeki esinizin annesi hic bahseder mi oglum şöyledir, şu yönü zordur gibi?
insallah gercek askı ve sevgıyı bulursunuz..Öyledir herhalde :) her ne kadar evli olmasam da benim hayatımdaki örnek annem ve babam oldugu icin ve onlarin da ilişkisinde saygiya ve sevgiye sahit oldugum icin ister istemez evlilik ve iliskideki çıtam biraz yüksek :) ama bu boş bir idealizmden ziyade ailemde gördüğümü yasama isteğinden kaynaklı
cınslık parayla değil demısler:)ınsanların değişik huyları olabılıyor..kımı hanımda esını cınsellıkle ılgılı sureklı beklentı ıcınde olmasından sıkayetcıBen konuştum onunla aramızdaki soğukluğu Karı koca gibi değilsiniz der aslında bizim asıl problemimiz hep cinsellikti benn annesiyle başbaşa kalınca konuştum hafta içi haftasonu anlayışı var dedim kızdı baya erkek kısmı ister dedi planı olmaz bu işin dedi sonra konuşmuş oğluyla eşim düzelir gibi oldu ama yine aynı
Benim de ailem öyledir saygılı ve sevgili annem telaşlıdır babamın kafa rahattır sanırım kızlar birazda baba figürünü ötnek alıyor eşineinsallah gercek askı ve sevgıyı bulursunuz..
Ben zaten bıraktım artık o nr zaman isterse o zaman oluyorız beraber çünkü bu konuyla ilgiki çok savaş verdim bir ay 2 ay beraber olmadıgımız zamanlar olducınslık parayla değil demısler:)ınsanların değişik huyları olabılıyor..kımı hanımda esını cınsellıkle ılgılı sureklı beklentı ıcınde olmasından sıkayetcı
Yanlış anlamazsaniz bu konularla ilgili çok güzel tavsiyeler verdiğini düşündüğüm alanında da çok başarılı bir psikolog tavsiye edebilirim terapi almanız için falan değil yanlış anlamayın sosyal medyadan bile takip etmenizi hatta mümkünse kitaplarınızı okumanızı tavsiye ederim Esra ezmeci çok faydasını göreceğinize inanıyorumMerhaba arkadaşlar 2 senelik evliyim eşim çok pimpirikli aslında kendisi çok iyi bir eş saygılı ve kibar bir insan fakat fazlasıyla kişisel bi sorunu olarak düşünüyorum kendisi kabul etmesede pimpirikli dediğim aslında ufak tefek ama benim kafada kuran biri için takıldığım seyler diyebilirim
Konuya gelecek olursak en ufacık üşümede hasta olacagını düşünüyor ilk defa kredi kartı kullanıcak bunun araştrmasını yağoyor arabayla bir yere gideceğimiz önceden internetten gideceği yerin konumuna bakıp otopark park araştrması yapıyor ev taşıyacagız oturacagı semt dışında bi yere gitmek istemiyor işine yakın olmalıymış sabah çok erken kalkıp işe gidemezmiş herşeyin kolayını istiyor armut piş agzıma düş seklinde hayatı boyunca sorumluluk almamış ailesi hep arkasında durmuş hafta içi benimle birlikte olmaktan kaçınıyor ertesi günü erken yatması lazım uykulu olmaması lazımmış haftasonuna saklıyor bu işi mutlaka ertesi sabah çok erken kalkıcaksa erken yatması gerekiyor nereye giderse gitsin hayatı akışına bırakmıyor hep bi plan programla yaşıyor şöyle yaparsam böyle olur şunu yaparsam şöyle olursa hep bi tedirginlik hali en ufacık halszlikte hasta oldugunu düşünüyor adamla cinsellik sonrası bi süreliğine yatakta olmak istiyorum terliyim üşürüz diyor yani ben sürekli bak güçlü olmalısın şöyle yapmalısın böyle olmalısın diyorum ama yok yani değişme yok ve bu beni gercekten zamanla yıpratmaya basladı psikoloğa gitmeyi bile önerdim hatta evlilik terapistine çünkü o böyle oldukça fikir uyuşmazlığımız yaşanor sobra kavga gürültü daha sayamacagım aklıma gelmeuen çok şey var anlatıcaklatım bu kadar
çok kotu hemde daha coluk cocuga karısmamısken..ben bu evlılıkte bosa kurek cekmeyın ..Ben zaten bıraktım artık o nr zaman isterse o zaman oluyorız beraber çünkü bu konuyla ilgiki çok savaş verdim bir ay 2 ay beraber olmadıgımız zamanlar oldu
Bence eşinizin sorunu H içi H sonu olayı değil cinsel isteksizlik cinselliği çok aramadığı için de programlı şekilde ayarlama yapabiliyor benceBen zaten bıraktım artık o nr zaman isterse o zaman oluyorız beraber çünkü bu konuyla ilgiki çok savaş verdim bir ay 2 ay beraber olmadıgımız zamanlar oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?