eşim çok sorumsuzz

bu konu da müzdarip biri de benim şu anda ayrılıyoruz araba eşimin üzerine ve onda o geziyo belki gezdiriyo ama ben borçlarla cebelleşiyorum ve arabanın büyük ihtiiimalle yarısını alabileceğim.
üstelik ben çekerken bir an için terddüt bile etmemiştim o zaman herşey çok güzeldi.ama sadeece 6 ay sürdü ve şu anda fitil fitil geliyo burnumdan...

benim esimde parami ayirdim diye benimle düsman kesildi. düsünüyorumda erkekler bu sekilde dayvranmayi nasil "erkeklik" gururlarina yediriyorlar hani erkekler ya....

canim nsl degistirdin bazi seyleri ögrenmek istiyrm. ne gibi laflar sokuyodu ailesinin yaninda. Simdi sen ödemeyince kendisi ödüyormu kirayi. ve böyle yaptigin icin tavir almadimi?

eşinizin böyle bi pazarlığa girmesi çok ama çok çirkin...
siz eşsiniz EŞ....
iş ortağı değil...
ayrıca çocuk gibi istediği olmayınca,sen zaten evliliğimiz için bişey yapmadın diye çamur atmasıda çok çirkin...
farkındamısınız bilmiyorum ama eşiniz fedakarlığı maddi tatminlere göre ölçüyor...
zira madem siz çektiğiniz halde o ödeyecek,o zaman siz niye ödüyorsunuz ki?madem ödeyebilicek kendi çeksin krediyi?
burda bi çelişki var...
eşiniz çok düşüncesiz ve muhtemelen siz bu krediyi çektiğinizde de 1 bilemedin 2. aydan sonra başınıza yıkacak...
normal şartlarda,eşinizdir,hayat arkadaşınızdır,ayrınız gayrınız olmaz,çekin derdim...
fakat gördüğüm kadarıyla eşiniz hiç güven verici değil ve EVLİLİĞİN anlamını,değerini henüz kavrayamamış...
böyle biri için fedakarlık yapılmamalı...
ki sizinde borçlarınız var...
madem o kendi kredi çektiğinde sizi arabasına bindirmeyecek kadar ayrı gayrıysa hayatınız bırakın öyle kalsın...
siz kendi borcunuza bakın,o kendi borcunuza...
(ha bu arada sadece bu olaya göre yorumladım.ilişkinize girmiyorum bile...mutlaka ama mutlaka düzeltilmesi gereken yerler,yapılması gereken sorumluluklar,fedakarlıklar,güven...var...bunları ayrıca çözme yoluna gidin biran önce...yoksa ilerde Allah korusun daha büyük bi patlak verir..)

bunu söylemek çok ayıp belki; ama bence eşinize çok güvenmeyin maddi konularda, maaşınızı da ne olursa olsun vermeyin, ortak harcayın; ama kenara para atarım ben sizin yerinizde olsam.

bir iki hafta önce burdaki bir kadın arkadaşımızın eşinin kendi oturdukları evi üstüne faiz koyarak evi faiziyle aldığını okumuştuk,şimdi de bu..
ne oluyor bu erkeklere böyle niye bu kadar çıkarcı oldular,eşim dedikleri insanı bile maddi anlamda kullanmaya çalışıyorlar.
yani siz şimdi kredi çekmeyip arabayı almazsanız eşinizle,eşinizin idda ettiği gibi bir şey paylaşmamış mı olacaksınız,eşiniz bu sebepten sizden boşanacak mı ?
varsın boşansın bence..
insanlar bir hayatı paylaşmak için bir araya gelirler,maddi imkanlar birleştirilir mal mülk sahibi olunur
ama sizin eşinizin yaklaşımı bunu bir tehtit aracı olarak kullanması sonuçlarını şimdiden belli ediyor.

sakın ve sakın kredi çekeyim deme başına kalacak gibi geliyor bana.....çekersende eğer arabayı kendi üstüne yaptırt......

eim o günden sonra konuyu açmadı tepkimi malum gördü
şimdi iyi davranıuş sergilemede.
görevdeyken normalde cok sık aramaz arıyor napıyosun vs gıbılerınden dun aksam bak arabayı alsaydık arkadasının dugunune senı goturmus olacaktım sımdı nasıl gıdeceksın ;fılan dedı amacı ıyı davranıp benı ıkna etmek sadece
evet bunları bır es ıcın yazmak cok kotu ama resmen benı ıkna etmenın yollarını arıyor ve gercekten ıkna olmadıgmı anladıgı zaman borc harc kendı araba alırsa benım burnumdan getırecek ogrenım kredımı asla odemeyecek
ne dıyeyım..
artık sevgı parayla olculur menfaatlere dayanır olmus ıkı gundur kendını bılmez sacma sapan hallerdeyım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…