Eşim çok titiz,temizlik konusunda bir programa ihtiyacım var

pazartesi işten gelınce tüm çamaşırları yıkasan assan kurusa

salı günü çamaşırlarını ütülesen

çarşamba gününü kendine ayırsan agdan kaşın falan fişman

perşembe günü toz alıp mutfak ta beyaz eşyalarını silsen gardolabını düzeltsen temizlesen

cuma günüde evi süpürüp silsen balkonu yıkasan

hafta sonuda gezsen olur mu acaba canım :95:

o zaman bi zahmet yardım etsin... yardım etmezsen yapmıcam de.sen robot değilsin hem çalışıp hem küçük çocukla uğraşıp hem de evi pırlanta gibi bırakacak. istediği kadar kızsın. senin çocuğun var çocuğun bir daha bu yaşda olmayacak bunuda unutma. çocuğunun zamanından da çalma

Son düzenleme:
böyle bir beklentiye nerden sahip oluyor acaba erkekler?

onların anneside atıyorum bir firmada önemli bi görevde çalışırken akşamları hem çocuklarına hem
evine hemde kocasına yetmişmi de bizlerden istiyorlar..

birçoğumuzun annesi ev hanımı ya..tabiki herşeyimiz dört dörtlük olur..

ki ev hanımlığıda bir meziyet yani..

evet bu plan cok güzel ama sadece 1 gn de btmyoki çok çmasrm cıkıyoooo:)

çamaşır kurutma makinan varmı canım,
belki çamaşır asma derdinden kurtulursun..
daha seri çamaşır yıkarsın hatta...kurutma yer sorunuda olmaz..

bende bu makinadan yok çocuk olunca almayı düşünüyorum,ablamda var ve çok memnun...

evet bu plan cok güzel ama sadece 1 gn de btmyoki çok çmasrm cıkıyoooo:)

8.5 aylık bir bebeğim var,dükkanım var ve kredi kartları,faturalar,pazar,gıda temizlik alışverişi,ev işleri yani heeer şey benim üzerimde ve beyfendi kirlilerini getirir kirli sepetinin üstüne koyar,içine neden koymaz anlamıyorum,giydiği çıkardığı gömlekleri t_shirtleri askıya asar neymiş daha temizmiş.bardaklar,tabaklar ortada,banyo dağınık ....benim cinlerim tepeme gelmesinlermihiiiiç bir şeye dokunmadım bulaşık ve bazen yemek haricinde....sonra gördüü nasıl oluyomuş artık daha düzenli.sorumsuzun tekisin diyincede bebeğim sen herşeyi yapıyosunya zaten ondan demezmi pişkin pişkin.vallahi aile apartmanı gelen giden olmasa 1 ay dokunmazdım.kurtlanırdık artık.yani diyeceğim o ki,sorumlulukları yüklenip padişah gibi davranırsak sonuç köle oluruz...

yazılan cevapları okumadım konuyu açtığınız kadarıyla..Allah yardımcınız olsun belliki eşiniz hastalık derecesinde titiz allah kolaylık versin size benimde eniştem eşiniz gibi çok titizdi teyzem hergün saatlerce temizlik yapard misafiri varsa gittikten sonra hertarafı temzilemeden uyutmazdı gecenin 4-5inde tüm halıları silerdi ı koltuklar halılar hep ıslak olurdu dolaplar hergün boşaltılı temizlenirdi hatta br arefe günü teyzem hertarafı yine temilemiş silmiş süpürüş eniştem gelmiş buzolabındaki rafı büyükten küçüğe dizmedi diye tüm buzdolabındaki malzemelri mutfak halısına boşaltmış teyzemde çok ağlamışki evlenmeden önce bir bardak bile kaldırmamış onun dışında eniştem pırlanta gibiydi teyzemi çok severdi teyzemde onu eniştem vvefat etti ama temzilik teyzemde kalıcı olarak kalddı o yüzden Allah sabır,güç,kuvvet evrsin size işiniz zor

Arkadaşım neden kendini suçluyorsun bütün sorumluluğu üzerine alıyorsun o evde birlikte yaşıyorsunuz evi tek başınıza kirletmiyorsunuz, çalışmıyor olsanız haklı olabilirdi .

Valla kusura bakmasınlar hizmetçileri yok herşeyi sen yap bir de eleştirsin böyle birşey bana yapılsa o evde hiçbirşeye elimi sürmem.

Ben de çalışıyorum 2 yıldır yarım gün düzenli temizlikçi alıyorum böyle daha rahat oluyor hafta içi de kendim evi süpürüyorum tuvalet vs. temizliyorum çamaşırları

biriktikçe yıkıyorum ütüyü evliliğimizin ilk yıllarında yapıyordum ama eşimin bir tartışmada bir iki defa zaten ütü mü yapıyorsun dediğinde onu da bıraktım şimdi kendi yapıyor çok şükür kurtuldum zaten en sevmediğim işti.

Daha önceleri evi eşimle birlikte temizliyorduk işbölümümüz şu şekildeydi belki sana yardımcı olur eşim evi süpürüp siliyordu ben de tuvalet banyo balkonlar ve evin tozunu alıyordum.

Sana da tavsiyem çok fazla fedakarlık yapma sen birşelerin ucundan tutmuyorsan ben de yapmıyorum de ve yapma birkaçgün yemek temizlik ütü bulaşık vs hiçbirşey yapma eşin bunları gördüğünde mecbur kalır yapar bende işe yaradı ayrıca iyi yapamazsa da birşey deme güzel olmuş de teşvik et yani.

Üzülerek söylicem ama yaptığın fedakarlıklar hiçbir zaman takdir edilmiyor madalya takmıyorlar , yarın bir gün Allah korusun boşanma durumuna falan gelirsen bir de suçlarlar işte bakımlı değildi benimle ilgilenmiyordu sen de kadın mısın falan derler o yüzden kendine değer ver zaman ayır eşinle ilgilen aslında ne kadar temizlik falan deseler de erkekler çocuk gibi birkaç güzel söz ilgi falan istiyorlar umarım sende de işe yarar bol şans.

Son düzenleme:
Ben yalnız yaşıyorum ama nişanlım çoğu zaman gelip gidiyor birlikte yemek yiyoruz sadece uyumak için evine gidiyor.bir ev arkadaşım var ama çok fazla paylaşımımız yok.Ben bir bilişim firmasında yönetici olarak çalışıyorum akşam en erken 19 da işten çıkıyorum 2 taşıt zaten eve gidişim 20.00 ya da 20.30.ben tek başımayken bile sürekli birşeyler eksik.Asla düzene oturtamıyorum.Ya ben çok beceriksizim ya da hem çalışıp hem evi idare etmek çok zor.
Sanırım birazda takıntılıyım.Hem güzel bir sofrada yemek hazırlamak,hem temiz bir evde yaşamak hem de spor,kitap gibi şeylere zaman ayırmak istiyorum ama neredeyse hiç biri olmuyor ya da her birinden bira ortaya karışık.Seneye yaza evlenicem ve gerçekten becerememekten çok korkuyorum

canım 4/4 lük olman mümkün değil elbette.bende çalışıyorum birde 3 yaşında oğlum var ve ben eve geldiğim anda ilgi istiyor,

ben napıyorum;
işten eve adım attığım anda önce çocuğumu alıp seviyorum5-10 dk
sonra hemen ortalığı toparlayıveriyorum
ardından yemek faslı-bulaşık
mutfağı arıtmak zaten başlı başına bir iş neyse o işide bitiriyor
eşime çocukla az ilgilenmesini söylüyor ortalığın kalan kısmını toparlıyorum
ve hemen oğluşumla ilgileniyorum..

heryerin mükemmel olması imkansız,ama en azından gözle görünen kısmı toplu oldumu bende rahat oluyorum ,haftada birgünde derin temizlik...

yani programlarsan olur,ucunu kaçırdın mı çok zor oluyor..her akşam biraz biraz yapmaya çalışırsan olur,kendini telef etme olduğu kadar,çok biliyorlarsa yardım etsinler...

çok yoruluyorlar şekerim ne yapsınllar yazıııııık:)

temzlk yapınca bende cok mutlu olyrm temz temz mis gbi kokuo heryer
ama zaten sevmyorum zoraki yapıyrm valla ne yalan söylym

Erkeklere,biz dışarıda çalışsakta yaptığımız iş nedense iş değilmiş gibi geliyor.Yorgunum dediğimde ne yaptınki diyor kocacım.Güç harcamamıza gerek yok ki ben bütün gün telefon başındayım artık konuşmaya takatim kalmıyor.
Vücut yorulmasa da beyin yoruluyor.Vallahi gece temizlik yaptığımı biliyorum.Ama biz de tam tersine herşey,ben ev dağınıkken rahatsız oluyorum,onun umrunda olmaz.Madem yorgunsun yat sende der.Evi temizleyemedim derim bir de üstüne misafir çağırır ne olcak der
Ben genellikle hafta içine ütü,çamaşır gibi işlerimi bırakıyorum.Ya da beni yormayacak dolap silme vb. gibi işleri.
Cumartesi işten gelince dip köşe temizliğimi yaparım.Pazarıma giderim.Pazar günümü de eşimle paylaşırım.Birkaç günlük yemeğimi ayarlarım.Bu şekilde yapıyorum 1,5 yıldır yetiştirebiliyorum.

kesinlikle katılıyorum çok titizse biraz yardımcı olabilir çünkü çalışan bir bayansın yada yardımcı alın hem kavga olmaz hemde eşinin içi rahat olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…