Bu arkadaş durumu çok güzel özetlemiş.
Bende temizlik hastası biri olarak şunları söylemek istiyorum.
Arkadaşım eşin titiz olsaydı eğer kendisi tahammül edemez seni beklemez kalkıp yapılacak ne varsa yapardı.
titiz olan insan başkasının yaptığını içine sindiremez kendi işini kendi görür.
Ben evime kadın aldığım zamanlarda bile hoşnut olmuyorum kendimde üzerinden geçiyorum
bu elimde değil,tahammül edemiyorum kendim yapmayınca hijyen hissedemiyorum.
Eşin sadece seni kullanıyor başka birşey yaptığı yok.
Yerinde olsam ilk önce eşime kadın işine karışmaması gerektiğini birşekilde ifade eder,
beğenmiyorsada kendisinin yapması gerektiğini anlatır,oda olmadı şartları zorlayıp bir yardımcı tutmasını söylerdim.
Öyle ona buna iş yaptırmakla,emirler yağdırmakla titiz temiz olunmaz.
Allah yardımcın olsun.
doğru demişsiniz :) benim eşim mesela..ben dağınıgımdır o çok derli toplu ve titizdir..benim yaptıgımı asla beğenmez bi kulp mutlaka takar..bizim evde çamaşırı o yıkar o asar o toplar o katlar..benim yıkadıgımıda astıgımıda katladığımı da beğenmez..ütü için başlarda yapayım dedim önce bi dedi sana kıyamıyorum falan ütücüye gönderiyo topluca..bence onuda begenmedigi için kıyamıyom hikaye..bi sürü para veriyoz ütücüye tutumludur aslında içi yanıyo bence ama adam rahat edemiyoki..bulaşık yıkamayı sevmiyo sevse onuda alacak elimden..çok su yapıyomuşum heryeri..bulaşık bu teyemmümle mi yıkiim su bu sıçrıyo işte..halıya su damlıyomuş..daha saysam karışmadığı bişey yokki..benimkide başka dert..kadınlığımı evimi çekip cevireyimi bilmiyorum sürekli bi müdahale bi eleştiri..inanın kendisinin yapmasıda başka bi sorun...sürekli eksik hissettiriyo insana kendini..bende evi saldım çayıra mevlam kayıra..
bu akşam misafirim gelcek,evin süpürülmesi lazım,ortalık toplanacak, malum çocuk da var,eşime diyecem bakalım sen süpür ben sileyim,bu iyiliği bana yapacak mı?çok merak ettim şimdi...
Yarın paylaşırım sizle.....eğer bana bu iyiliği yaparsa dilesin benden ne dilerseeeeeeeeeee....
Ya hayır derse...
doğru demişsiniz :) benim eşim mesela..ben dağınıgımdır o çok derli toplu ve titizdir..benim yaptıgımı asla beğenmez bi kulp mutlaka takar..bizim evde çamaşırı o yıkar o asar o toplar o katlar..benim yıkadıgımıda astıgımıda katladığımı da beğenmez..ütü için başlarda yapayım dedim önce bi dedi sana kıyamıyorum falan ütücüye gönderiyo topluca..bence onuda begenmedigi için kıyamıyom hikaye..bi sürü para veriyoz ütücüye tutumludur aslında içi yanıyo bence ama adam rahat edemiyoki..bulaşık yıkamayı sevmiyo sevse onuda alacak elimden..çok su yapıyomuşum heryeri..bulaşık bu teyemmümle mi yıkiim su bu sıçrıyo işte..halıya su damlıyomuş..daha saysam karışmadığı bişey yokki..benimkide başka dert..kadınlığımı evimi çekip cevireyimi bilmiyorum sürekli bi müdahale bi eleştiri..inanın kendisinin yapmasıda başka bi sorun...sürekli eksik hissettiriyo insana kendini..bende evi saldım çayıra mevlam kayıra..
bak ben eşime çok kızyorum müdaheleleri için ama söyle bişey var eşim evi derli toplu temiz gördüğü zamn o da dağıtmamaya çalışıyor ve bana yardım ediyor mesela bayram tatilinden snra eve geldk ben çantaları boşalttım makinaya attm çamasırları yerleşecekleri yerleştrdm benden yerleri silmek için s istedi bende süpürmemiz lazm dedm baktım aldı süpürgeyi koltukları vtrni vs çekti altlarını hem sildi hem süpürdü bütün odaları bende arkasından toz aldım banyo yaptım banyoyu yıkadm işler btti. Heee bi de bi tavsiyem var bayanlar eğer eşiniz evle ilgili yada sizinle ilgili birşey aldığında yada yaptığında beğenmesnizde güzel olmuş diyin onu teşvik ein ben denedim biraz biraz işe yarıyor
bencede işe yarıyor "sen çok güzel süpürge yapıyorsun benimki pek güzel olmuyor mesela " .
Herşeyi kendim yapıcam deyip kendinizi yıpratmayın anca yorulup hertarafınızın ağrıdığıyla kalıyorsunuz varsın titiz olan çok karışan kocalarda işe girişsin nasıl oluyomuş titiz olmak görsünler.
Bide arkadaşım tam mesajların hepsini okumadım ama senin işin yokmu temizliğin yokmu diye söyleyen eşine hadi gel beraber yapalım diye teklif et sen buzdolabının içini sil ben dışını sileyim daha güzel olur de mesela o zaman tv karşısından kalkıp geliyorsa hem senin canın sıkılmamış hem berabercene iş yapmaktan zevk almış olursunuz. Ama gelmiyorsada berabercene tv seyredin sanada bişey söylemeye hakkı kalmasın.
benim kocam da tam tersi. X hanım gelcek temizliğe desem, gelmesin gelmesin der. E kim yapcak temizliği derim, temiz ki bizim ev der.
benim kocam da tam tersi. x hanım gelcek temizliğe desem, gelmesin gelmesin der. e kim yapcak temizliği derim, temiz ki bizim ev der.
2 sene önce filan kolum kırılmıştı 3 hafta filan alçıda durmuştu mecburen temizlik için birini çağırmıştım. Sonra haftada bir
filan devam edecem dedim eşime. O da gerek yok sen daha güzel yapıyosun dedi.:)) şimdi hafta sonları hadi bana evi süpürüver bende sileyim diyorum ne var her hafta evi süpürecek diyo
kızlar su sıçratrma falan diyorsunuzda bulaşıkları bulaşık makinasında neden yıkamıyorsunuz?
hem pratik hemde du faturası açısından hesaplı..
biz iki kişi bile 2günde bir makina açıyoruz..
bide çocuk olsa hergün açılır..
ben dayanamam elde yıkamaya şahsen,
az bi içlerini temizler dizerim makinaya..
öyle pahalı bilmem kaç programlı mak.almayada gerek yok..
50 derecede yıkasın yeter,yalnışmıyım..
6 yıllık evlyim 4 yaşında bir kzım var.aynı zamnda çalışıyrm.k.validem ve görümcem aşırı temiz ve titiz.eşim yıllardır öyle bir düzene alışmış,evim pis değil dağınıkta değil ama yetişemiyorum malesef.temizlik yapmayı sevmiyorum ama haftada bir gün dip köşe temzilkik yapıyorum.eşim tertip ve düzeni çok sevyor pek yardımcı olmuyor ama herşeyi yerli yerinde istiyor düzenli istyor bu yüzden çok büyük kavgalar tartışmalar yaşadık ne olur iyi bir programa ihtiyacım var neler yapabilirim nereden başlayabilirim tecrübelerinizi benimle paylaşın kocamı kaybetmek istemiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?