Eşim davetli ben değilim

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.229
19.957
498
Çok mesele edilecek bir şey değil belki ama gene de fikrinizi almak istediğim bir konu var. Eşimin eski iş yerinden çok samimi olduğu iki arkadaşı var. Hala bazen ortak projeler üzerinde çalışıyorlar. Bu arkadaşları bu ay sonu evlenecekler. Hafta içi de kız isteme olacak. Bu çifti ben de tanıyorum, birlikte tatil yapmışlığımız, evimde ağırlamışlığım, dışarda yiyip içmişliğimiz var. Pandemiden önce çok sık görüşürdük. Kız da oğlan da çok iyi anlaştığım, sevdiğim kişiler ama tabii ki eşimle önceden aynı iş yerinde çalıştıkları için benle olduklarından çok daha samimiler. Çocukla eşim kankalar zaten. Çocuk eşimin kız istemeye giderken onunla gelmesini istemiş. Bu şehirde çocuğun anne babası dışında başka kimsesi yok, sanırım abileri de gelemeyecekmiş. Eşimi de kardeşi gibi gördüğünden bu teklifi yapmış ama ben davetli değilim. Eşime git tabii dedim ama içten içe beni davet etmediği için de bozulmadım değil. Eşimin bir sürü iş arkadaşı var, eğer söz konusu başka bir çift olsa davet edilmeyi beklemezdim ama bu çiftle gerçekten samimiydik, ben kızın yerinde olsam bizi davet ederdim sanırım. Bilemiyorum siz de olsanız davet bekler miydiniz yoksa ben ne alaka asıl arkadaşları eşim o gitsin mi derdiniz?

davet edilmediğim yere gitmezdim çok takılmayın kimin ne yapacağı belli olmuyor

Eşler tek çağırılmaz ki

Ben de kızdan davet beklerdim ama insan öyle zamanlarda aklı bir karış havada oluyor normal zaman olsa neyse. Pandemi de var aynı evde bir sürü kişi olacak ve siz kız hariç hiçbirini tanımıyorsunuz. Çok takılmayın. Aynı şeyi normal günde tekrar yaparsa o zaman takılırsınız.

Saçma bir durum bence. Ben olsam ben de kırılırdım. Eşli gitmenin absürt olduğu bir durum yok ki ortada. Bence siz çok olgun, çok pozitif davranmışsınız. Benim istenmedigim yere sen nasıl gidiyorsun diye eşime çatardım ben. Hoş olmayan bir durum ; ama çok da kafanıza takmayın, siz de bundan sonra daha mesafeli davranırsınız.

yok valla eşim x beni de çağırdı dedi direk ben de ben davetli değilim yani öyle mi dedim yok işte abileri gelemeyeceği için vs diye bir şeyler geveledi. bariz bir şekilde davetli değilim yani.

Belki esinizin arkadasi sadece esinizi degil ikinizi kastederek cagirmistur sonuçta siz bi ciftsiniz ya birlikte geleceginizi dusunmus olabilir yani ben olsam o sekilde davet edebilirdim
yok direk eşimi davet etmiş. hatta samimi bir arkadaşları daha var o çocuğu da davet etmiş o da evli mesela. o da yalnız gelecekmiş. o çocuğun eşi ne düşündü acaba bilmiyorum onunla bir samimiyetimiz yok soramam da.

valla o an istemenin bu kadar yakın olduğunu bilmediğim için aaa demek şu gün falan dedim bunu da araya sıkıştırıverdi eşim beni de çağırdı çocuk napsın yalnız kalmak istemiyor erkek tarafında az kişi varmış beni de davet etti vs diye mutlu mutlu anlatınca git tabii deyiverdim gafil avlandım diyebilirim ama geçiştiremiyorum bana ne de diyemiyorum yani şu an. bozuldum.

Eşler tek çağırılmaz bence gelecek haftasonu bir düğüne davetliyim damat eşimin de tanıdığı ama ben daha yakın olunca bana söylediler. Eşim için özel bir cümle kurulmadı girişten hayırlı olsun deyip çıkacağız ama ikimiz birlikte. Özellikle gelmesin demediği sürece davet birliktedir.

Son düzenleme:
Damat oradaki ortamda aile büyükleri varken yanında bir abisi de olamayacağı için arkadaşı olsun ona destek olsun istemiştir büyük ihtimalle.
Nişan falan değil sonuçta aile arasında olacağı için gitmenize ve alinmaniza gerek yok.
Gelinin de o gün icin yanında illaki çok yakın bir arkadaşı olur.

evet gelinin bu gününde yanında olacak kadar yakın değilim ona, tabii ki benden daha samimi olduğu arkadaşları vardır. oğlan x le sen de gelin diyebilirdi benim için ona biraz bozuldum ben. benim en yakın arkadaşım evli olsa eşiyle pek samimiyetim olmasa bile ben eşiyle davet ederdim mesela. ki çocukla bizim de muhabbetimiz yok değil. ama abileri yerine eşimi istemiş olmalı o da sadece.

Siz de gelin demiş olabilir mi eşinize veya sizin de zaten geleceginizi dusunmuş olabilir belki bilemedim.

Eşime sordum boyle bir mevzu olsa gider misin diye gitmem, eşimi niye istemiyorlar dedi.
Bu ikilemde kalsaydik eşim arkadasin arar konusur emin olurduk. Eger tek basina eşim davet edilmişse eşim de gelmeyecegini soylerdi. Kafa rahat.

Son düzenleme:
yok direk eşimi davet etmiş o konuda bir yanlış anlaşılma yok. ne güzel valla eşimin umrunda değil. belki ben bastırsam o da gitmez ama böyle yapmak da istemiyorum. kendiliğinden göremedikten sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…