Eşim davranışları çocuk yapmaktan soğuttu :(

Bana da sanki çocuk için 28 yaş ideal gibi geliyor.

Valla bana göre de 25-38 arası her yaş ideal :) Ama eşiniz hazır hissetmiyor gibi..

Bu konuda ben de çok kafa patlatırdım ne nasıl olacak diye. Düşünülenler de hayata geçenler başka oluyor.
Kimseye güvenip hareket etmeyin. Zaten bebek olduktan sonra fikirler çok değişiyor.
Size de şimdi sorun yaşanmaz gibi geliyor ama aynı evin içinde illa ki olur. Üstelik bebek bakımı gibi herkesin hassas olduğu bir iş varken.

Bence eşinizi dinleyin. Aynı evin içinde çok zor.

Bence eşiniz haklı dürüstçe olacakları demiş size direk çözümde sunmuş sizin soğuyacağınız bir sebep yokki adam göze almış sizin bir süre çalışmamanızı işte ne güzel. Sizin çalışmayacağınız dönemki maddi sorumluluğuda üstlenmiş daha ne diyebilir ki

Eşiniz bence de haklı. Aynı evde yaşamak annelerde olsa zor. Rahat edilmez yani. Mantıklı konuşmuş istiyorsanız işten çıkıp bakacaksınız. Borcunuz varsa da çocuk işini biraz erteleyeceksiniz.

Ev aldık kredi ödüyoruz
Eğer eşin idare edebileceğine inanıyorsa evlat sahibi olun bence. Ilk kızım 25 ikinci 30 yaşında doğdu ama ikisi arasında enerji farkı var. Kimisi için farklı olabilir ama benim için 30 yaşında doğum çok yorucu oldu. ( iki doğumu kiyasladigim zaman ). Fazla ertelemeyin derim.

ben 3.5 aylık işe başladım, maddi imkanlar olsaydı da başlamasaydım. çocuğun bütün düzeni, güveni, sakinliği, özgüveni gitti ağlak sızlak bir şey oldu bıraktığım ilk günden itibaren.

Eşinizin söyledikleri gayet mantıklı şeyler. Bence böyle mantıklı konuştuğu için şanslısınız. Kendisi olabilecek sorunları görüyor ve önlemini alıyor. Sizse sorunları göremiyorsunuz.

Çocuk yapacaksanız ya eşinizin dediği gibi işten ayrılın, ya da bakıcı bulun.
Eşinizden soğumak yerine böyle mantıklı düşündüğü için bence kendisine saygı duyun....

Eşinizi haklı buldum
Ben de evimde başkasını istemiyorum
Çocuk yapmak zorunda değilsiniz hemen

Torun diye çığlık atıyorlar hemde!! Aynı ildeyiz otobüs mesafesinde ama sorun şu ki eşim evimde rahat etmek istiyorum diyor biri karışınca sinirlenirim diyor işte..
o zaman bir müddet daha bekleyin
soruldu mu cevap verdiniz mi bilmiyorum
evlenmeden önce hiç çocuk sevmiyorum falan demiş miydi?

Kimseyr guvenerek cocuk bakma bence gun grliyor anneler diyorki ben cocuk bakamam ewe tikilamam yok bu yastan sonra cocukmu bakcam. Yine o cocuk sana kaliyor. Adaminda umrunda degil kadin isten ciksin kadin cocul baksin ew temizlesin yemek yapsin. Adamlar bi tek isi gidip gelsin. Ilk 2 seneni cöpe aticaksin yada bakici tutcaksin ona gore dusun tasin karar ver cocuk yapmaya.

Tabi bende evimde rahat etmek isterim ama şuan şartlar böyleyken de evde huzursuzluk yaratmasına ne gerek var! Taahmül etmesi gerekmez mi?

hemen hemen herkes eşine hak vermiş. bakın biz Türk toplumu olarak karı koca evlenince ortak karar almayı bilmiyoruz. ya ailelerle birlikte karar alınıyor ya eşler kendi kararlarını kendileri veriyorlar. siz çocuk sahibi olmayı annelere güvenerek istiyor olabilirsiniz ama eşiniz bu koşulu kabul etmiyorsa ortak bir kararda buluşmak zorundasınız. eşiniz sizin isteklerinizle paralel düşüncede değil diye onu yargılayamazsınız. kaldı ki ben kendi annemle mecburiyetten bi 4 ay yaşadım normal şartlarda pamuk gibi olmamıza rağmen deli çıkıyorduk, kv ile aynı apartmandayız normal şartlarda ilişkimiz çok iyi olmasına rağmen zaman zaman eşim de ben de çıldırdığımız noktalar geliyor.
demem o ki aynı yöne bakmak durumundasınız birbirinizi çekiştirmek yerine oturup birlikte bi çözüm üretmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…