eşim de bende çare bulamıyoruz

denemedim denerim ama anlama özürlü demedim hepimiz çok güzel ve dogru konuşmak ve yazmak zorunda degiliz hepimizin 4*4 türkçesi olmak zorunda da degil yada 4*4 anne kardeş evlat ta olamayız demek istediğim begenmediysen yazmazsın yorum ben bunu yapıyorum mesela hep kırılmıyor hemde kırmıyorum konuyu açtıgımda çok gergin ve bunalmıştım dikkat etmeden aceleyle yazdım imla kuralları iyi bilmediğim için de kullanmıyorum burada bi arkadsımla konuşur gibi yazıyorum oldugum gibi yim yani

Bence siz pedagoga gidin hende iyi bi pedagog bulun arastirin bu durum hic ama hic normal degil ihmal etmeyin zaten belli bilinci bi anne babasiniz.
dr buldum bi tane yarın ilk iş randevu alacagım çocuk pskiyastristi pedagoga gelecek ay para biriktirip götürecegim inşallah

kendi dr dogumdan önce çocuk dr yla görüştüm dogumuma bile girdi sagolsun adam da çaresiz huy diyor
çocuk psikiyatrisiyle görüseceksiniz
dikkat eksiliği ve hiperaktivite hastalığı olabilir
bu durumda tedavi almalı,nekadar erken tanı cocuk için de okadar iyi
dikkat eksiliği ve hiperaktivite sendromu olanlarda böyle öfke patlamaları olabiliyor
Rabbim yardımcınız olsun

amin

Tatlım ayni yeğenim öyleydi. Pedagoga götürdülər. Öneriler söyle ki çok ise yaradi
Sende götür muhtemelen ayni tavsiyeler verilecek.anane babanne dedeler bakim ucgeninden çocuğu kurtarin etraftaki herkese naz yapiyor aglayarak istedigini eldewediyor. Acil kreş düzen kural öğrenme açısından faydali oldu.Yasitlarinin davranışını model aldi.Duzelmeyecek sorun değil sakin kal ve önerileri uygulayin.Yegenime yapilan testlerde zeki ve duyarlılığı yüksek çıkmış ti

Bu arada maddi imkan yermiyorsa herhangi Krese durumu anlatip gunde bir iki saat bile zaman gecirse fayfali olur

Cnm allah yardımcınız olsun öncelikle. Hani çocuk agliyorsa anne babasına dua ediyor diye bi yazı okumuştum ilmihalde. Ama sizin çocuk aşmış kendini. Bence önemsemiyorsunuz gibi görünün bakalım napacak. Ya da süper dadi var ona başvurun. Bide çok ağlayan çocuklara carsambalari pabucla ağzını çırpın dua ederek derler

Çocuğunuz ağlarken siz gülseniz. Ben öyle yapıyorum. İse yarıyor.

Ağlamasını görmezden gelin. Bırakın istediği kadar ağlasın siz o ağlamıyormuş gibi davranınca bir süre sonra kendiliğinden vazgeçer. Siz sürekli üstüne düştüğünüz için o da ilgi çekmek için yapıyor bana kalırsa.

bir çocuk prikiyatristine götürmenizi öneririm doğuştan ya da bebeklikten gelen bir depresyon ya da ruhsal bir rahatsızlığı olmasın yavrucağım Allah korusun o durumda acil müdahale gerekir

2 yaş sendromu yaşıyor diyeceğim ama 4 aylıktan beri diyorsunuz.... gelişimini engellemesin bu durum...

çÇk doyamayan çocuklarda böyle sinir krizleri olurmuş belki dikkat ediyorsanız kilolu büyümesin diye yedikleri yetmiyor olabilir ona bir eğilebilirsiniz.... belki minik bir pehlivan adayınız vardır bir kocaboğaz vardır evinizde..... ayyyy yerim ben onuuuuuuuuuuu

Hemmmeen bir çocuk bebek psikiyatristine götürün gerekirse mr falan çekilsin bir bakın bakalım beynindeki kimyasallar belki de sorun...

Evinizi bir çörek otuyla tütsüleyin bir kurşun dökün çok ayetel kürsi de çılgına çevirir diye bilirim bu arada ben kendim bile sayılı okurum ... başka şeyler de okuyun... ne bileyim bilemedim... o negatif enerjileri bir kazıyın velhâsıl...

Son düzenleme:
Bazı çocuklar insanlardaki pisliği hissetme konusunda daha yetenekli oluyor. Hayvanlardaki sezgiler gibi. Bizim burda lanet bi adam var mesela onu gorunce hic havlamayan kopek bile havlamaya basliyor. Eşinin ailesinden hazzetmiyor herhalde cocuk. Cocugun psikolojisini bozmuslar. Bence taşının ordan tebdili mekanda ferahlik vardir. Tasindiginiz yeri de soylemeyin cocuk normale dönene kadar. Kreşe verin cocugu da her türlü o gicik edenlerden iyi insanlar görür.

Aynı olayı kardeşim de yaşadık üç yaşında idi o zamanlar. Ağlardı yemek yemezdi. Bi kış boyunca evde pijamalarla dolaştı vr sadece yoğurt yedi baska birşeyi ağzına koymazdı. Halamlar annem hep okudular belli Esmaları sonra düzeldi. Çocuk ruhi bunalım geçiriyordu ki gerçekten bizimkine ismi ağır geliyordu. Şimdi üniversite okuyor ama arada yine hey heyli. Çabuk etkileniyor herşeyden.

Canim Allah kolaylik versin cok zor
Ozel egitim kurumlari var bu tarz cocuklar icin mutlaka gidin gorusun cok pahali degiller

ya 3 gün gecsede unutmaz yegenim bunu oyuna katmadı 3 gün sonra tek kalınca çocugun yanagını ısırdı üstelik 5 yasında yegenim
Küçükken bende isiriyormusum
Bir gün teee uzaklarda bir Dr a götürmüş annem beni doktor demiş ki bu cocugu dinlemiyorsunuz dinleyin konusmasina fırsat verin he ben yine isirmaya devam etmisim ama çok surmemis geçmiş sonra :)
Kabızlık çeken çocuklarda hırçın olurlarmis
Ve yaşadığı bir olay onda tramvaya neden olduysa

evet özellikle küçükkaynımdan ve eltimden haz etmiyor çünkü ikiside neden bilmiyorum ısrarla aglatıyorlar çocugu eltimin eşi olan kaynım ikisini de uyarıyor büyük kaynım hiç kıyamaz oğluma oğlumda en çok onu sever ama bütün uyarmalarımıza ragmen ısrarla oglumu aglatıyorlar eltim sözde seviyorum diye çocugumun yüzüne vuruyor neden yapıyorlar anlamıyorum tasınacagı ancak uygun bi ev bulamadık

benim kızımda öyle 15 aylık herşeyi ağlayarak yaptirir saatlerce ağlama huyu yok ama çogu zaman ağlar şimdiki yeni huyumuz istediği olmadımi kendini yere atiyo sabir bugunlerde gecer

azönce kv de aradı beni pek aramaz eşimi arar konuşur metehanı özledim diye aramış konuşurken büyük kaynım için amcası da 6 7 yasına kadar herseye ama herseye aglardı okula baslayınca geçti kızım sabır dedi ogluma da anneyi üzme anne hasta olur sa sana kimse bakmaz kuzum ananı üzme dedi ...şoklardayım normalde kv de anne pis anne ye vur derdi

Canım ben çocuk gelişimi mezunuyum. Dikkatimi çekti konu ve yardımcı olablrm inş. İlk öncelikle tavriniz ve davranislarniz doğru çocukla göz temasi konuşmak gibi kayinvalideniz kayinpederiniz gorumceniz gibi akrabalariniza çocuk ağlarken susturmaya ugrasmasinlar bunu konuşun çünkü çocuk bu sefer ilgi çektiğini düşünüp bu olayı uzatabilir. İkinci olarak çocuğunuz yeteri kadar oyun oynuyor mu ya da siz çocuğunuzla yeteri kadar vakit geçiriyor musunuz esinizde dahil. Bazı çocuklar huysuzlugundan yapabiliyor anaokulu öğretmenliği yapmış biri olarak söylüyorum kendi sinifimda öyle bir öğrencim vardı yemek yememek için uyumamak için uykudan uyanmamak için hep aglardi kısaca yanı birde çocuk tek cocuksa tek olmaktan da yapabiliyor çevresinde yaşıtı var mi oyun oynayp diyalog kurucagi ? Evin içinde izlenilen TV programları da çok önemli rol oynuyor bide cocugunuzu korkutan bi olay yasams olablr mi genellikle büyüklerimiz yapar dişçi vs vs gbi birde çocuğunuzun hırçınlik problemide var anladgm kadaryla... İlk önce cocugunuzu tam teşekküllü sağlık kontrolünden gecirin belki bir problemi olabilir örnegin mide problemi gibi eger bisey ckmazsa daha sonra pedagog öneririm ve son olarak kreş emin olun çok faydasini görürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…