eşim de bende çare bulamıyoruz

geçmiş sayfaları okursanız sevinirim elimden geleni yapıyorum ama çaresiz kaldım

Bence yarım gün de olsa devletin kreşine bir oyun grubuna verin 3 yaşına gelmiş neredeyse, evde enerjisini atamadığından delleniyordur belki.
Bir de özel hastane de olsa muayene götürün ilk seans, hiç değilse neyi var aşağı yukarı öğrenirsiniz. Durumunuzu düzeltince devam edersiniz.

ev ile ilgisi olabilir mi kv demlerin yeni tasındıkları evde de annemlerin evinde erkenden uyuyor yine huysuz ama evdeki kadar degil az önce düşünürken aklıma geldi

Huy ediyor çocuklar bunu sizde sanırım üstüne çok titriyor sunuz. Bir tanıdığım daha var böyle çocuk resmen ele geçirmiş aileyi. Herşey için ağlıyor. Annesi yapmıyor busefer çocuk aynen dediğiniz gibi ağlıyor annesi de yeter artık yeter diyip yapıyor. Çünkü çocuk biliyor yapacağını.

Bir ara oğlum da böyle olmuştu bir insan şu istiyorum u ağlayarak soylermi. Bende inat ettim. O ağlamaklı ses gidene kadar vermedim. Defalarca söylemek zorunda kaldı. En son kendini toplayıp şu istiyorum dedi verdim. Markette abur cubur istiyor. 1 tane alabilirsin diyorum mesela ya ikinciyi istiyor yada yemesini istemediğim birsey istiyor ve ağlıyor böyle yapınca da o izin verdigimi de alıp elinden rafa koyuyorum ve onu da alamıyor markette beni rezil edip ağlıyor eve kadar ama istediğini yapmıyor dum. Zamanla anne şu verirmisin demeye alıştı. Markete gittik 1 tane birsey alabilirsin dersem alır. Param yok dersem almaz. Varlığı yokluğu ògrensin istiyorum ve bazen param varken bile yok derim. İstersen eve gidip kek yapalım derim bir orta yol bulurum.

Kurallarînızda istikrarlı olun. Ağlarken ona bir kere açıklama yapın. Ağladığın için bunu yapmayacağım diyin ve susana kadar diyalog kurmayın. Morarana kadar ağlamasın dan korkacak yaşı çoktan geçmiş.

Gerçi sizin için daha zor olur çocuk sizi avucuna almış. Cin gibi şimdiki çocuklar. Yasaklarınıza esiniz ve tüm aile uymalı.

dediklerinizin hepsini yaptım markette bişey istemez zaten

Bana kalirsa cocuk sıkılıyor evde,anane yada babaannede kalabalik ortam ilgisini cekecek fazla seyler oluyordur,imkan varsa mutlaka krese gonderin..mutlaka yapiyosunuzdur ama eneejisini atacak oyunlar oynayin..su savasi,mac yada yakalamacilik gibi..sizede yazik,cocugada..git gide psikolojiniz alt ust olur.

oynuyoruz ama sıkılıyor benden de elimden geleni yapıyorum kurallar koyuyorum ama istikrarlı degilim kv ve görümce hep müdahil 3 gün ugrasıyorum tam düzeni oturtuyorum kv de gelip bozuyor yada görümce

Yiğenlerime nasıl davranıyorlarsa, öyle cevap veriyorum.
Ağlıyorlarsa başlıyorum bağıra bağıra ağlama numarası yapmaya, yıkıp döküyorsa alıp oyuncaklarını atıyorum.
Artık bana melek gibi davranıyorlar.
Deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı...

Şaka bir yana yaşadıklarınıza gerçekten üzüldüm.
Pedagoglardan fikir almakta fayda var.
Huy deyip geçilecek bir konu değil, çoğu çocuk yaramazdır olabilir ama anne babadan çekinen ve çevresine zarar vermeyi akıl edemeyen bir olgunlukta olması gerekiyor.
Çocuğun karakter gelişimi için il 2 yıl çok önemlidir.
Siz farkında olmadan aile içi, akrabalarınız arasında ya da tv de böyle şeylere maruz kalmış olabilir mi?
Çünkü anlattıklarınıza bakılırsa çocuğunuzun yaptıkları ancak öğrenilebilir davranış ürünleri gibi görünüyor, tepsi fırlatmak gibi.
Sorunun temelini bulup, o yer eden şeyi tam zıttı iyi davranışlarla değiştirmek sorunu çözmede yardımcı olabilir.

Anneler olarak tek suçlu biziz bu çocuk yetiştirmede aman tek çocuk yada çok zayıf yada hasta ne istiyorsa ver ağlamasın aman üzülmesi baksana nakadar mahsun bakıyor Can'ım yada yemek yerken lezzetli bir şekilde çocuk yavrum bundanda al sık Boğaz ederiz o uysal çocuk lezzetli yemek yerken bizim annelik duygularımızın ne Zaman kabartacağımız hiç belli olmadığı için çocuğu yemek masasında huysuzluga davet ederiz yada çocuk düşer canını fazla yanmaz belkide ağlamayacak biz anneler anında koşarız çocuğum ne oldu ay başımı değdi yoksa gözümü ay kızardı ay şişti yok kanadı kesin bir şey olacak çocuğun damarına basarız ağla hadi sen düştün ağla bağır çağır bizde seni Pof poflayalım kucaktan indirmemeler ay çok kötü düştü yavrum çocuk ağlar artık Hakkı ve sonra anne baba için şaklabanlıklar başlar hadi amcaya vur annesi hıh babası al sana ay yavrum ne güzel vuruyor geçti sanırım kızarıklık örneklemeye devam edersem sonu gelmez ağladımı 10 kişi susturmaya çalışmayın bu kadar olay yaratacak bir sorun yok çocuk keyfen ağlıyor bırakın ağlasın anladık ağlamakla dize getiremeyince susarak dener ağlayınca istediği bir şeyi anlamıyorum ağladığın için sus sonra konuş anlasanızda ısrarla ağladığın için anlamıyorum diyin susar o Zaman inş 2 gün yapıp 3 gün ay yavrum yine ağlıyor acaba neyi var diye sesle fikir alış verişi yapmayın çocuklar küçük olabilir ama çok güzel anneyi babayı kullanır

Doktor "huy" mu diyor? :))))
Oysa 2 yaş sendromu denen şeyi dedemler bile bilir. Geçer o...
DR 2 yas sendromu farklı ama metehan ta küçücükken böyleydi yapı ve karakter meselesi birazda dedi etraftan yardım alarak ekip çalışması yaparak ilerleyin dedi ama kv de de diğerleride köstek oluyor sadece

ben ogluma yemek yesin diye asla ısrar etmem mesela sofrayı kurarım beklerim baktım yemiyormu kaldırırım sofrayı sonra zırt pırt hasta ateşi var dr a gidelim de yapmam evde ilk yapacaklarımı elimden geleni yapar artık son çare dr giderim
oglum sadece 1 2 defa antibiyotik kullanmıştır mesela dr u mecbur kalmadıkça antibiyotik yazmaz ayrıca oglum dr unu çok sever
6 aydır gitmiyorduk ama daha hastane ye girer girmez odasını buldu
sonra düşünce kesinlikle kaldırmam kendisi kalkar biraz aglar yada hiç aglamaz çok sogukkanlı bir anneyimdir
ateşi 39,5 buldu bi kere eşimde annem de şaşırdılar ben hemen soyup ılık suya soktum çocuk kendine geldi
çiş ini altına kaçırır arada bi kere bile kızmadım yanlışlıkla oldu demi annem bu olabilir dedim
tam 6 ay sabırla çişe alışmasını bekledim hiç korkutmadım yada vazgeçmedim şimdi kendisi tek başına gidip çişini yapabiliyor
ben aglarken asla susturmaya çalışmam odadan giderim ama yinede susmaz ben degil kv kp der kayınlarım eltim ve görümcem hepsi birden susturmaya çalışırlar hep müdahil olurlar
eşimin rutin bi düzeni yok malesef haftada kendi işi dışında ek işe de gidiyor bi kaç gün eşim daha yufka yürekli ve şaşkın çocuk bakımında evde bi düzen oturtmaya çalıştıkça mahvediliyor malesef
bazen elinden gelenin fazlası yaparsın ama teksen basaramazsın oglum la irtibatımız ve iletişimimiz çok güzeldir sürekli konuşuruz evet kullanıyor olabilir ama yapabileceklerim bunlar çevremde eltim ve beni sevmeyenler dışında herkes tarafından annelik hususunda parmakla gösterilirim ama insanız mutlaka hata yapıyorumdur bende dogum yapmadan önce şu şu kurallar olacak şu şu saatlerde şunlar yapılacak diye planlar yapıyordum ama olmuyor malesef bi makineyle degil çocukla ugrasıyorsun

Canim oyle bir cocukla ugrasmasi gercekten cok zordur. Farkli bir uzmanlada gorusun derim. Belki bi uygun ilac verilecekse verilir vi sekilde sakinlesir buyuyunce okulda falan cok daha fazla sorun yasarsin geleki ergebligini dusunemiyorum bile.

Sirf size yorum yapmak icin simdi uye oldum.Benim kizimda 6 aylik ve dogdugundan beri huysuz uyumaz aglar.ALLAH yardim etsin ama bol bol okumaya devam edin.Ins huyu guzellesir ya HADII ismine devam edin

Allah yardımcın olsun. Gerçekten çok tuhaf sürekli böyle olması. Yorumları okuyamadım. Psikiyatre götürdünüz mü bilmiyorum. Çocuk doktorundan daha farklı bir yöntem uygulayabilir

Araya nokta koymadığın için biz de sıktık yumruğumuzu sağolasın.
özürdilerim keşke anlamadıysanız okumayı bırakıp yorum yapmasaydın ben öyle yapıyorum çünkü

özürdilerim keşke anlamadıysanız okumayı bırakıp yorum yapmasaydın ben öyle yapıyorum çünkü
Anlama özrüm yok anladım. Gözümü kanattın gece gece. Türkçen genel olarak bozuk olduğu için uzatmıycam. Tek sorun noktalama değil.

Papatya çayını denedin mi hiç?

Bak milupa gece çayı içiyorum uykusuzluj için. İçtikten sonra sinirlerim alınmış gibi oluyorum. Doktora danış dene bi. İçinde melisa papatya gibi gevşeten sakinleştiren bitkiler var. Koca koca insanları sakinleştiren çay onu da sakinleştirir. Bi dene istersen

Bence siz pedagoga gidin hende iyi bi pedagog bulun arastirin bu durum hic ama hic normal degil ihmal etmeyin zaten belli bilinci bi anne babasiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…