Devlet hastanesinin çocuk psikiyatrisine götürün.psikiyatrik bir durumu olduğundan değil,sadece size nasıl davranacağınızı anlatırlar.bu çocuk böyle devam ederse anaokulu ilkokul çağında hem arkadaşlarından çok dayak yer hem de çok dayak atar.bir de öğretmenler de böyle çocuklarla uğraşmak istemiyorlar malesef,ve arkadaşları tarafından çok dışlanır
Ayrıca çok şımarttığınızı düşünüyorum.yırtdışındayım ve kızım iki yaş sendromunda şu an.ağladığında pedogogumuz onunla hiç iletişime geçmeyin demişti.yani bırakın ağlasın.ilgilenmeyin demişti.sonra kendi susunca gidin kucaklayın demişti.çünkü sen susturmaya çalıştıkça o abartır demişti ve kızımda aynen öyle oluyor
geçmiş sayfaları okursanız sevinirim elimden geleni yapıyorum ama çaresiz kaldımPedegog a goturun mutlaka cocuk doktoru ve psikiyatri ayni sey degil.
Agladigi zaman cok uzerine gitmeyin yada istedigini yapmayin aglamasi kesildiginde ona sefkat verin. Bunu huya donusturmus ama buna sizler sebep olmussunuz.
Bundan sonra kolay olmicak ama kararli olmalisiniz ve agladigi zaman cocuk degil kazanan siz olmalisiniz.
Huy ediyor çocuklar bunu sizde sanırım üstüne çok titriyor sunuz. Bir tanıdığım daha var böyle çocuk resmen ele geçirmiş aileyi. Herşey için ağlıyor. Annesi yapmıyor busefer çocuk aynen dediğiniz gibi ağlıyor annesi de yeter artık yeter diyip yapıyor. Çünkü çocuk biliyor yapacağını.oglum şuanda 32 aylık eşimle birbirimize yüksek sesle bile konuşmuyoruz son 1 1,5 yıldır ama sürekli ama sürekli aglıyor kızıp bagırmayızda ama son üçgündür çekilmez oldu bir fiil aglıyor hemde herseye ama herseye kv dem görümcem kayınlarım kardeşlerim annem babam kp der hepsi ama hepsi yaka silkiyorlar oglumdan nam saldı etrafa susmuyor ne yaparsan yap susmuyor suyu bile aglayarak içiyor aglayarak konuşuyor hiçkimseye hırı yok taa 4 aylıkken böyleydi ellerini yumruk yapar sıkardı aglayacagım diye defalarca dr da götürdük daha gebeyden oglumla konuştum müzikler dinlettim ilk kucagıma aldıgımdan beri gözlerine bakarak konuşurum eşimde bende onun göz seviyesine inip konuşuyoruz dr un dediklerini de yapıyoruz ufak cezalar falan veriyoruz ama yılmıyor vazgeçmiyor tam 5 saat aralıksız aglamışlıgı var kesinlikle vazgeçmiyor bi kere amcası sus len artık dedi yumruklarını sıktı morarıncaya kadar agladı 6 kişi susturamadık hiç bişey yapamayınca sustu ertesi gün ben kv deyle mutfaktayken tepsiyi aldı bizde oynayacak sandık meger dogruca kaynımın odasına gidip kafasına tepsiyi geçirmiş ya halim okuyorum ayetel kursiler ama nafile eşim de bende hiç dövmedik bagırmadık bile ama psikolojim bozuldu iyice dün sabahtan beri sadece ama sadece aglıyor yiyp içmiyor hasta falan da degil dr huy dedi ne yapacagız şaşırdık
dediklerinizin hepsini yaptım markette bişey istemez zatenHuy ediyor çocuklar bunu sizde sanırım üstüne çok titriyor sunuz. Bir tanıdığım daha var böyle çocuk resmen ele geçirmiş aileyi. Herşey için ağlıyor. Annesi yapmıyor busefer çocuk aynen dediğiniz gibi ağlıyor annesi de yeter artık yeter diyip yapıyor. Çünkü çocuk biliyor yapacağını.
Bir ara oğlum da böyle olmuştu bir insan şu istiyorum u ağlayarak soylermi. Bende inat ettim. O ağlamaklı ses gidene kadar vermedim. Defalarca söylemek zorunda kaldı. En son kendini toplayıp şu istiyorum dedi verdim. Markette abur cubur istiyor. 1 tane alabilirsin diyorum mesela ya ikinciyi istiyor yada yemesini istemediğim birsey istiyor ve ağlıyor böyle yapınca da o izin verdigimi de alıp elinden rafa koyuyorum ve onu da alamıyor markette beni rezil edip ağlıyor eve kadar ama istediğini yapmıyor dum. Zamanla anne şu verirmisin demeye alıştı. Markete gittik 1 tane birsey alabilirsin dersem alır. Param yok dersem almaz. Varlığı yokluğu ògrensin istiyorum ve bazen param varken bile yok derim. İstersen eve gidip kek yapalım derim bir orta yol bulurum.
Kurallarînızda istikrarlı olun. Ağlarken ona bir kere açıklama yapın. Ağladığın için bunu yapmayacağım diyin ve susana kadar diyalog kurmayın. Morarana kadar ağlamasın dan korkacak yaşı çoktan geçmiş.
Gerçi sizin için daha zor olur çocuk sizi avucuna almış. Cin gibi şimdiki çocuklar. Yasaklarınıza esiniz ve tüm aile uymalı.
oynuyoruz ama sıkılıyor benden de elimden geleni yapıyorum kurallar koyuyorum ama istikrarlı degilim kv ve görümce hep müdahil 3 gün ugrasıyorum tam düzeni oturtuyorum kv de gelip bozuyor yada görümceBana kalirsa cocuk sıkılıyor evde,anane yada babaannede kalabalik ortam ilgisini cekecek fazla seyler oluyordur,imkan varsa mutlaka krese gonderin..mutlaka yapiyosunuzdur ama eneejisini atacak oyunlar oynayin..su savasi,mac yada yakalamacilik gibi..sizede yazik,cocugada..git gide psikolojiniz alt ust olur.
Doktor "huy" mu diyor? :))))kendi dr dogumdan önce çocuk dr yla görüştüm dogumuma bile girdi sagolsun adam da çaresiz huy diyor
Anneler olarak tek suçlu biziz bu çocuk yetiştirmede aman tek çocuk yada çok zayıf yada hasta ne istiyorsa ver ağlamasın aman üzülmesi baksana nakadar mahsun bakıyor Can'ım yada yemek yerken lezzetli bir şekilde çocuk yavrum bundanda al sık Boğaz ederiz o uysal çocuk lezzetli yemek yerken bizim annelik duygularımızın ne Zaman kabartacağımız hiç belli olmadığı için çocuğu yemek masasında huysuzluga davet ederiz yada çocuk düşer canını fazla yanmaz belkide ağlamayacak biz anneler anında koşarız çocuğum ne oldu ay başımı değdi yoksa gözümü ay kızardı ay şişti yok kanadı kesin bir şey olacak çocuğun damarına basarız ağla hadi sen düştün ağla bağır çağır bizde seni Pof poflayalım kucaktan indirmemeler ay çok kötü düştü yavrum çocuk ağlar artık Hakkı ve sonra anne baba için şaklabanlıklar başlar hadi amcaya vur annesi hıh babası al sana ay yavrum ne güzel vuruyor geçti sanırım kızarıklık örneklemeye devam edersem sonu gelmez ağladımı 10 kişi susturmaya çalışmayın bu kadar olay yaratacak bir sorun yok çocuk keyfen ağlıyor bırakın ağlasın anladık ağlamakla dize getiremeyince susarak dener ağlayınca istediği bir şeyi anlamıyorum ağladığın için sus sonra konuş anlasanızda ısrarla ağladığın için anlamıyorum diyin susar o Zaman inş 2 gün yapıp 3 gün ay yavrum yine ağlıyor acaba neyi var diye sesle fikir alış verişi yapmayın çocuklar küçük olabilir ama çok güzel anneyi babayı kullanıroglum şuanda 32 aylık eşimle birbirimize yüksek sesle bile konuşmuyoruz son 1 1,5 yıldır ama sürekli ama sürekli aglıyor kızıp bagırmayızda ama son üçgündür çekilmez oldu bir fiil aglıyor hemde herseye ama herseye kv dem görümcem kayınlarım kardeşlerim annem babam kp der hepsi ama hepsi yaka silkiyorlar oglumdan nam saldı etrafa susmuyor ne yaparsan yap susmuyor suyu bile aglayarak içiyor aglayarak konuşuyor hiçkimseye hırı yok taa 4 aylıkken böyleydi ellerini yumruk yapar sıkardı aglayacagım diye defalarca dr da götürdük daha gebeyden oglumla konuştum müzikler dinlettim ilk kucagıma aldıgımdan beri gözlerine bakarak konuşurum eşimde bende onun göz seviyesine inip konuşuyoruz dr un dediklerini de yapıyoruz ufak cezalar falan veriyoruz ama yılmıyor vazgeçmiyor tam 5 saat aralıksız aglamışlıgı var kesinlikle vazgeçmiyor bi kere amcası sus len artık dedi yumruklarını sıktı morarıncaya kadar agladı 6 kişi susturamadık hiç bişey yapamayınca sustu ertesi gün ben kv deyle mutfaktayken tepsiyi aldı bizde oynayacak sandık meger dogruca kaynımın odasına gidip kafasına tepsiyi geçirmiş ya halim okuyorum ayetel kursiler ama nafile eşim de bende hiç dövmedik bagırmadık bile ama psikolojim bozuldu iyice dün sabahtan beri sadece ama sadece aglıyor yiyp içmiyor hasta falan da degil dr huy dedi ne yapacagız şaşırdık
DR 2 yas sendromu farklı ama metehan ta küçücükken böyleydi yapı ve karakter meselesi birazda dedi etraftan yardım alarak ekip çalışması yaparak ilerleyin dedi ama kv de de diğerleride köstek oluyor sadeceDoktor "huy" mu diyor? :))))
Oysa 2 yaş sendromu denen şeyi dedemler bile bilir. Geçer o...
ben ogluma yemek yesin diye asla ısrar etmem mesela sofrayı kurarım beklerim baktım yemiyormu kaldırırım sofrayı sonra zırt pırt hasta ateşi var dr a gidelim de yapmam evde ilk yapacaklarımı elimden geleni yapar artık son çare dr giderimAnneler olarak tek suçlu biziz bu çocuk yetiştirmede aman tek çocuk yada çok zayıf yada hasta ne istiyorsa ver ağlamasın aman üzülmesi baksana nakadar mahsun bakıyor Can'ım yada yemek yerken lezzetli bir şekilde çocuk yavrum bundanda al sık Boğaz ederiz o uysal çocuk lezzetli yemek yerken bizim annelik duygularımızın ne Zaman kabartacağımız hiç belli olmadığı için çocuğu yemek masasında huysuzluga davet ederiz yada çocuk düşer canını fazla yanmaz belkide ağlamayacak biz anneler anında koşarız çocuğum ne oldu ay başımı değdi yoksa gözümü ay kızardı ay şişti yok kanadı kesin bir şey olacak çocuğun damarına basarız ağla hadi sen düştün ağla bağır çağır bizde seni Pof poflayalım kucaktan indirmemeler ay çok kötü düştü yavrum çocuk ağlar artık Hakkı ve sonra anne baba için şaklabanlıklar başlar hadi amcaya vur annesi hıh babası al sana ay yavrum ne güzel vuruyor geçti sanırım kızarıklık örneklemeye devam edersem sonu gelmez ağladımı 10 kişi susturmaya çalışmayın bu kadar olay yaratacak bir sorun yok çocuk keyfen ağlıyor bırakın ağlasın anladık ağlamakla dize getiremeyince susarak dener ağlayınca istediği bir şeyi anlamıyorum ağladığın için sus sonra konuş anlasanızda ısrarla ağladığın için anlamıyorum diyin susar o Zaman inş 2 gün yapıp 3 gün ay yavrum yine ağlıyor acaba neyi var diye sesle fikir alış verişi yapmayın çocuklar küçük olabilir ama çok güzel anneyi babayı kullanır
Doktor "huy" mu diyor? :))))
Oysa 2 yaş sendromu denen şeyi dedemler bile bilir. Geçer o...
özürdilerim keşke anlamadıysanız okumayı bırakıp yorum yapmasaydın ben öyle yapıyorum çünküAraya nokta koymadığın için biz de sıktık yumruğumuzu sağolasın.
Anlama özrüm yok anladım. Gözümü kanattın gece gece. Türkçen genel olarak bozuk olduğu için uzatmıycam. Tek sorun noktalama değil.özürdilerim keşke anlamadıysanız okumayı bırakıp yorum yapmasaydın ben öyle yapıyorum çünkü
Bence siz pedagoga gidin hende iyi bi pedagog bulun arastirin bu durum hic ama hic normal degil ihmal etmeyin zaten belli bilinci bi anne babasiniz.oglum şuanda 32 aylık
eşimle birbirimize yüksek sesle bile konuşmuyoruz son 1 1,5 yıldır
sürekli ama sürekli aglıyor kızıp bagırmayızda ama son üçgündür çekilmez oldu
bir fiil aglıyor hemde herseye ama herseye
kv dem görümcem kayınlarım kardeşlerim annem babam kp der hepsi ama hepsi yaka silkiyorlar oglumdan
nam saldı etrafa susmuyor ne yaparsan yap susmuyor suyu bile aglayarak içiyor aglayarak konuşuyor
hiçkimseye hırı yok taa 4 aylıkken böyleydi
ellerini yumruk yapar sıkardı aglayacagım diye
defalarca dr da götürdük daha gebeyken oglumla konuştum müzikler dinlettim
ilk kucagıma aldıgımdan beri gözlerine bakarak konuşurum
eşimde bende onun göz seviyesine inip konuşuyoruz
dr un dediklerini de yapıyoruz ufak cezalar falan veriyoruz ama yılmıyor vazgeçmiyor tam 5 saat aralıksız aglamışlıgı var
kesinlikle vazgeçmiyor bi kere amcası sus len artık dedi yumruklarını sıktı morarıncaya kadar agladı
6 kişi susturamadılar hiç bişey yapamayınca sustu
ertesi gün ben kv deyle mutfaktayken tepsiyi aldı bizde oynayacak sandık meger dogruca kaynımın odasına gidip kafasına tepsiyi geçirmiş
ya halim okuyorum ayetel kursiler ama nafile
eşim de bende hiç dövmedik bagırmadık bile ama psikolojim bozuldu iyice dün sabahtan beri sadece ama sadece aglıyor yiyp içmiyor hasta falan da degil dr huy dedi ne yapacagız şaşırdık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?