- 17 Nisan 2020
- 384
- 210
- 18
- Konu Sahibi Paradise lost
Merhaba kk üyeleri eşimle evliliğimizin neredeyse 3 yılı. Nişanlı iken eşimle sorunlar yaşadık ailesinin lafına çok gelip bana soğuk davranırdı bazen beni kötülemek için yapmadığım bir davranış eşime yapmışım gibi anlatılırdı eşimin de bilinçaltında ben yapmışım gibi bir algı olurdu. Eşimin ailesi de sürekli kocama davranışlarını ailemi eleştirilerdi tabi bunları evlendikten sona öğrendim. Evliliğimiz ilk zamanları çok güzeldi eşim her işte yardım eder sürekli eve elinde çiçekle gelirdi aramızdaki muhabbette iyiydi. Bir gün kök ailesinden biri evimize geldi eşimin evde iş yaptığını gördü. Arkamdan eşimi doldurmuş ev işi sana düşmez biz seni paşalar gibi büyüttük şimdi hem çalışıp hem ev işi mi yapacaksın. Eşim o günden sona çok değişti ev işinde yardım etmez ufak sorunlara beni tersler oldu. Çok konuştum düzeltmeye çalıştım eşim ben alttan aldıkça daha kötüye gitti arkamdan ailesiyle beni çekiştirdiğini duydum ve sonunda bu durum içimde çok büyüdü güvenim sarsıldı boşanmak istedim ve ayrıldım. Eşim ilk başta boşanmayı kabul etti ama aradan 1 ay kadar zaman geçince geri dönmemi söyledi değişeceğini artık başkasının benim hakkımda konuşmasına izin vermeyeceğini söyledi.Döndüğümde gördüm eşim çoğu konuda değişmiş ev işlerinde tekrar yardım eder oldu. Çoğu şeyi alttan almaya başladı. Ben çok dolmuş olduğum için sürekli söylendim eşime, o ise evliliğin ilk zamanları hata yaptığını hakkımda konuşturduğu için pişman olduğunu söyledi. Seni artık kimseye ezdirmeyecem dedi. Ben çok soğudum döndüm ama eskisi gibi eşime karşı sevgi dolu değilim. Bazen Tartıştığımız zamanlar bana yine bir hakaret etti iftiracı dedi. Aslında bana ailesi tarafından iftira atıldı söylemediğim bir sözü eşime demişim gibi yansıtıp doldurmaya çalışmışlar yalan olduğu ortaya çıktı ve buna benzer bir iki durum. Bu durumu sindiremedipim için eşime sürekli bana iftiralar atıldığında susup dinledin hesap sormadın dedim çünkü çok zoruma gitmişti ama eşim asıl sen iftira atıyorsun eskiden olanlar oldu ama artık öyle şeyler yok diyor. Ama asla kalben inanamıyorum bu duruma hala beni çekiştirdiklerini düşünüyorum çünkü ne yapsam sorun oluyor bir yerden tutup eşime beni kötülemek istiyorlar eşim ise ben artık farkındayım herkese eşime saygı duyun dedim diyor.Ama ben çok araftayım. Sizce eşim gerçekten değişti mi eski sorunları zamanla tekrar yaşar mıyım?