Eşim doğumumda olmayacak

Dasbidan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
103
41
13
Merhaba kızlar. Daha önceki konularımda belirttiğim gibi yurt dısında yasıyorum doğumuma cok az bi zaman kaldı ve benim vizem cıkmadı sıkıntı oldu her ay baska ülkeye gidip gelmek zorunda kalıyorum. Bi daha ki ay ya doğum yapmak üzere iken ya da iki günlük bebekle gitmem gerekecek o yolu. Bizde eşimle konustuk Türkiye'ye ailemin yanına dönecem. Eşim gelemiyor cunku burda işi ve maaşı iyi işi bırakayım birlikte dönelim dedi öyle olursa bizim için sıkıntı olacak işsiz olacak bende kalmasını istedim. Ama sorun şu ki ben türkiye de eşimsiz doğum yapacam yani sancım falan geldiğinde doğuma götürüldüğümde oğlum doğduğu zaman eşim yanımda olmayacak doğumdan sonra 3-4 ay Türkiye de kalacam küçük bebeğe hava değişikliği yasatmayayım diye cünkü bulunduğumuz yer soğuk ülke ve kısın 5 ay kar yagıyor. Bu süre içerisinde ailemde kalacam. Ailem acısından hiç bi sorunum yok Allah razı olsun hep destek oldular bana. Sadece eşimsiz nasıl olacak bilmiyorum pazartesi ucaga biniyorum cok üzgünüm benim eşim yanımda bulunamayacak

Sizin için böylesi daha iyi gibi görünüyor, bu devirde iş çok önemli, işinden ayrılmaması dogru bir karar bence, Altı üstü 3_4 ay ayrı kalcaksınız ve ailenizde yanınızda yalnız değilsiniz.Şimdiden bebeginizi saglıkla kucaklamanız dilegimle☺

Teşekkür ederim. Hamilelik psikolojisi ile mi bilmiyorum cok duygusal ve hassasım ilk bebeğimiz evet ailem yanımda ama eşim yanımda olamayacak ilk Çocuğumuz ister istemez üzülüyorum nasıl gececek bu süreç bilmiyorum

Ayri kalma isi cok gereksiz. Bulundugunuz ulkede de cocuklar buyuyor. Temkinli davranirsiniz olur biter. İnsan esinden 3-4 ay bos yere ayri kalir mi?
Türkiyenin iklimi ile burası bir değil 5 ay durmadan kar yagıyor hava - 25 dereceleri görüyor burda doğsa tamam ama Türkiye de doğduğu zaman orda farklı olacak buraya nasıl getireyim bebeği kış kıyamet bırak bebeği yetişkin olarak biz gelip gidince bile hava değişikliğinden cok kötü oluyoruz. Yaşayıp görmesek bu karara varmazdık.

Hamilelik psikolojisi ile abartıyorsunuz. Ev sıcak olduğu sürece siz de dikkatli olduğunuz sürece hicbisey olmaz bebeğinize. Lohusalık süreci hamilelik sürecinden daha zor ve sıkıntılı. O yüzden bence doğumdan sonra eşinizin yanına gidin. Hava değişimi diyorsunuz da çocuk sonuçta evden çıkıp ev ortamına girecek. Yine de siz bilirsiniz tabi ...

Bence cok cok abarti bir dusunce. Normal dogun olursa 1 2 gune yolculuk yapabilirsiniz. Sezeryan biraz daha zaman alabilir. Cocugun oraya alismaya vakti olmadan cikar gelirsinuz yasadiginiz yere. Donuncede cikmazsiniz evden bir sure. Eviniz -25 degildir heralde? Esimi gormemektense, esimin bebegi gormemesindense donerim cocugu koynumda buyuturum daha iyi.

Orda cocuklar dogunca guneye mi gidiyorlar ?
çinde yasayınca nasıl çekik gözlü olamıyorsan burda yasayınca da burdan biri gibi olamıyorsun. İnsanlar burda doğmuş büyümüş yetişmiş cevremde ki buranın halkı doğum yapıyorlar bebekler tosun gibi maşallah 4 kilodan fazla doğuyor 5400 doğan bebek gördüm. Benim oğlum suan iki kilo en fazla üç kilo olacak demek istediğim burdakilerle bir değil. Hem benim sorunum burda hava soğuk ondan Türkiye'de doğurcam değil gitmek için mecburum gidince doğumdan sonra da gelemeyecem burda doğum yapsam tamam ama küçücük bebekle hemen gelince zor. Bunu da keyfi değil gelip de yasayanları görüp karar verdik

Çocuğun orada doğması çifte vatandaşlık vs. Açısından avantajlı olmaz mı? Benim aklıma bu takıldı sadece. Yoksa ilk çocuğunuzsa ailenizin yanında, ülkenizde çok daha rahat edersiniz. Eşiniz yoğun çalışıyorsa çok destek olamaz, havalarda soğukmuş bulunduğunuz ülkede, bebekle yalnız başınıza içeri tıkılırsanız bunalabilirsiniz.

Zaten ilk aylarda ya uyur ya ağlar bebekler. 3-4 ay içinde bir araya gelme imkanınız olursa bebek-baba bağı açısından çok bir kayıp yaşamazlar.

Yaşamayana görmeyene göre söylemesi kolay..

Anladim evet çinde 2 yil yasadim hakikaten cekik gozlu olamadim
Ama soyle bi durum var esinizle bebegin 4 _5 ay kadar gorusememesi birbirlerine yabancilastiracak ..
Evet bebegin sagligi onemli oldukca
Ama soguktan bebekler hasta olmaz ..
Fikrim toparlaninca evinize geri donmeniz
Hayirli dogumlar dilerim ..

Yaşamayana görmeyene göre söylemesi kolay..
Ben hamileligimi doguda bir ilde gecirdim. -26 derece sogukta esimi arayip "Ölucem ben galiba gel beni al okuldan" dedigimi biliyorum. İstanbul imkani daha iyi olmasina ragmen orda dogum yapmak istedim. Cunku esime ihtiyacim vardi. Yasadim yani, biliyorum. Hassasiyetinizi anliyorum. Ama duygusal bosluklar sizide, bebegide, esinizide daha cok etkiler bence. Evin icinde hastalanma ihtimali cok dusuk. Yinede siz bilirsiniz. Ben sadece yasadim ve size tavsiye veriyorum.

Hay Allah razı olsun gercekten anlayışlı cümleler kurmuşsunuz tesekkür ederim. Çifte vatandaşlık yasağı var bu ülke de. Tıp olarak da kötü. yol mesafeleri uzun trafikle daha da uzun oluyor hastaneye gitmek için iki saat yol gidiyoruz. Hastaneye yakın bi yere tasınsak eşim işe gitmek için 3-4 saat yol cekecek. Ayrı kalmayı hiç istemiyorum baska ülkeye her ay giriş cıkıs yapmaya gitmek zorunda olmasam yine baska yol düşünecem ama vizem ne zaman cıkacak belli değil bebeğimle hem burda bu soğukta nasıl yapacam hemde her ay baska ülkeye nasıl gidecem oğlumda gelmek zorunda olacak.

Bence de ailenizin yanı daha iyi sanki. Sizin bol bol uyumaya, süt üretmeye, dinlenmeye ihtiyacınız olacak. Eşiniz çalıştığı için zaten fazla destek olamayacak. Bir kaç ay ayrılıktan kıyamet kopmaz. Ben de doğum yapınca 2 ay annemde kaldım. Yalnız eşim çok uzakta değildi. Her hafta sonu geliyordu. Eşinizin doğum esnasında gelip 2 hafta kalma şansı yok mu?

Ya gercekten kusura bakmayın bu olay bi anda cıktı ve iki güne gidiyorum daha simdiden psikolojim bozuldu. Sizin söyledikleriniz cok doğru ve doğru oldugu için canımı acıttıgı için sinir yaptı. Vize sıkıntımı belirtmiştim o yüzden Türkiye de doğum yapacam dedim. Doğumdan sonra da ve sorunu olacak iş yeri 3-4 aya hallolur dedi. Kısın buraya gelirsem o soğukta baska ülkeye her ay araba ile 5 saatlik yol gitmek zorundayım kac aydır bu halimle gidiyorum inanın gidilecek yol değil oğlumu da götürmek zorundayım o da giriş cıkıs yapmak zorunda perişan olunacak o yüzden tek çare bu ama canım acıyor eşim ne beni ne oğlumu görecek ilk zamanlarında yanında olamayacak her duygudan yasanandan mahrum kalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…