Eşim eczacı ama ondan beklemediğim cahîl davranışlarda bulunuyo

Kürt'e Kürt demek ne zamandan beri suç yahu?
bence durumu anlatabilmek için söylemiş.
Doğulu yazdı diye Kürt yazmasına gerek yok denilmiş ama belki farklı görenekleri vardır diye belirtmiş ayrıca.
Kürt olduğunu söyledi diye eşini aşağılıyor değildir herhalde. Şu 3 günlük hayatta kimin kime üstünlüğü var ki.

Bence konu sahibi siz eşinizle başbaşa iken ya da görümcenizle baş başa iken bu konuları konuşun. Eşiniz çekiniyor belli. Bu da cahilce hareket değil de, onların yetiştirilme tarzı ile ilgili.

doğulu yazsalar bu sefer de kürt kimliği kabul edilmiyor doğulu diye bişey yok kürdüz filan olayına girerlerdi :37: konu sahibi küçümsemiyorum insan ayrımım yok demiş ama kim duyar ? :35: neyse ben susayım ban yerim.

ilk önce belirteyim doğulu değilim. Ve o kültürde yaşamadım.. Ancak görümcemle o tür konuları eşim yanımdayken konuşamam. Yoksa ikimizde utanırız. Ayrı olarak konuşuruz. Eşimin durumları bilmediğinden değil. Mizaç meselesi.

Eşinizin tepkisi abartılı olabilir.. Güzelce anlatsaydı daha iyi olurdu. Sadece o kısımlarda eşinizi güzelce uyarabilirsiniz. Kibarca söylersen daha iyi anlarım seni gibi...

Sizinde dediğiniz gibi. Uyum sağlamaya çalışın. Mutluluklar...

aynen katılıyorum arkadaşıma

helal olsun sana be kuzum bende doğu anadoluyum. cok doğru dıyosun bizler buyuklerın yanında nasıl oturacağımızı nerede ve nasıl konusacağımızı bıldığımız ıcın gerıcı derler. valla dogu ınsanı gıbı hurmetlı ve karısına değer veren ınsan bulamazsınız.. vesselamm

yuh artık ya demek batılı erkekler karısına değer vermiyor:53:
inanamıyorum böyle yorumlara
maşallah siz mükemmelsiniz, geleneklerinize bağlısınız, hürmetkarsınız, eşleriniz karısına değer verir ama batılı adamları da kadınları da at çöpe öyle mi?
bu kadar kendini beğenmişlik olamaz.:45:

amann bende başlıktan birşey sandım...

ve haksızsın...

eşin kendini kötü hissetii

ablasını da tanıdığı için seni uyardı...

bazları iğrenir bu konuları konuşup dinlemekten ...ne kadar doğal birşey olsa bile...

o yüzden ...yapaca birşey yok...

ne eşin cahil ne de sen fazla akıllı...

• Beğen
Reactions: twe
konuyu saptırmayın bence, kimin karısına ne kadar değer verdiğini karısından başka kimse bilemez.

aynı insanlar eşlerinin bekaretini aldıklarında gelen kanı gururla etrafa gösterir, hadi eş göstermedi diyelim aile görmek ister. ha eşler yatarken bakmışlar ha o kanı görmüşler aynı şey. yetiştirilme tarzı falan değil sağlıkla ilgili bu meseleyi görümcenle konuşmana tepki gösteren eşin bence safi cehalet küpüdür bence. özel ya da cinsel meseleler olsa tamam diyeceğim ama kadınsal bi mevzu bu
o sizin dedikleriniz hayran hayran izlediğiniz töre dizilerinin abartmasıdır Ulytau
eskiden yokmuş diyemem ama varsa da anadolunun her yerinde yapılan birşeydi bu, kalkıp da doğuya maledemezsiniz.

o sizin dedikleriniz hayran hayran izlediğiniz töre dizilerinin abartmasıdır Ulytau
eskiden yokmuş diyemem ama varsa da anadolunun her yerinde yapılan birşeydi bu, kalkıp da doğuya maledemezsiniz.

:1: ilahi tuz güldürdün beni gerçekten, hayran hayran izlediğimi, daha doğrusu töre dizisi izlediğimi nereden anladın beraber izledik herhalde. bizzat doğulu/kürt/zaza vs vs kişilerden duydum ben bunu içlerinde benimle evlenmek isteyen kişiler de vardı bu mevzular da açıldı yanii. onu geçtim onlar olmasa da istanbul gibi her kesimden kişiler olan bir şehirde yaşıyorum kulaktan dolma değil birebir görme,duyma,konuşma sonucu.

sadece batılı tanımıyorum ben :ssz:

Konuyu saptırmayınız lütfen.
Mevzu doğu, batı, kuzey, güney değil, olmamalı da.
İnsanları kategorize etmeyiniz, hepimizin hamuru aynı topraklardan...

konu sahibesi bi daha dikkat edersin olur biter bu kadar buyutulecek bisey yok, zamanla ogrenirsin ayak uydurumayi, madem degistirdin yasadigin ortami onlar sana deil sen onlara ayak uyduracaksin ..

7 sayafyi okumadim ne yazildi çiziildi bilmiyorum ama tahmin ediyorum
ben kurt deilim ama dikkatimi çekdi senin ozellikle berlitiyor olman, bu kadar rahatsizsan evlenmeyeckdin
babasi neyse ogluda tabiki oyle olur, hatta sana bi mujde veriyyim senin çocugunda oyle olucak geçmis olsun sana ..

Ben esinizi cahil bulmadim, aksine naif ve gorgulu buldum. Dambur dumbur konusan bir erkektense esinizi tercih ederim.

Ben batiliyim, ama ben de esiniz gibiyim, erkekleri gecin kadinlarin yaninda bile ozelimden bahsetmekten rahatsiz olurum. Cahil degilim bu arada.

Bunun cehaletle, egitimle vs ilgisi yok, yetistirme tarziyla alakasi var. Esinizin anlayis ve gorgusu boyle, siz de onun sinirlarini asmazsiniz bir daha , olur biter.

Bi kac haftalik konu ama madem Maral ve MissCherry güncellemis bende fikrimi yazayim :KK39:
Bence Ablasindan utanmis, ben anormal bulmadim, ablasina saygisindan ve yetistirme tarzindan cokta normal... Bu cahil oldugunu göstermez, aksine görgülü ve büyüklerine karsi saygisini gösterir, haaa size daha hos bi dille söyleye bilirdi...:KK14:

canım benim abimde evli olsa karısı abimin yanında adet durumunu anlatsa utanırım yengemden degil tabiki abim onun kocasıdır herşey yaşarlar ama o benim abim onun yanında kadınsı mevzular konuşulması hoşuma gitmezdi utanırdım çünkü sende eşin kızdıysa birraz aşırı tepki vermiş ama bidaha yapmam de geç boşver:KK14:

BENCE ESINIZ DEGIL SIZ CAHILSINIZ.AYRICA ESINIZ DOGULU DIYE BOYLE KONUSMA DEMEMISTIR.O BIR KAREKTER.NE KULTURU YAAA...BIR ERKEGIN YANINDA KIZ KARDESI DE OLSA ADETINDEN BAHSEDILIR MI.ABIM OLSA ESI BOYLE DESE BENDE UTANIRIM...SIZIN YENGENIZ OLSA ABINIZIN YANINDA BOSALMADAN BAHSETSE SIZ UTANMAZMISINIZ.
KARDESIM DIYE KOCAM DIYE HER SEYI KONUSUCAM DIYE BIR SEY YOK.....BENIM ESIM KARADENIZLI VE KARDESININ YANINDA BOYLE BIR SEY KONUSURSAM UYARI ALIRIM.BENCE SIZ -COK RAHATSINIZ...

Ben konu sahibinin ırkçılık yaptığına inanmıyorum fazla polemik yaratmaya gerek yok bence. Sonuçta kocası evlenmiş mutlu ayrımcılık yapsaydı hiç evlenmezdi ondan çocukları olsun istemezdi. Bırakın artık bu tür şeyleri zaten ülkeyi bölende hep bu zihniyetler değilmi. Sen kürt dedin sen türk dedin..bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bişey değil. Lazıda çerkezide kürdü de türküde aynı değilmi insan değilmi. Benim karadenizli arkadaşlarım var ama bunlar laz diyorum mesela diğer arkadaşım doğulu bunada kürt diyorum herkes halinden memnun kimsede kendini dışlanmış ayıplanmış gibi hissetmiyor. Ama zamanında bu ayrımcılığı yapan yine bizleriz. Şimdide toparlamaya çalışıyoruz. Valla ben izmirliyim ama doğu kültürüne hastayım çokta doğulu tanıdığım insan var. Onlar kadar misafirperver, onlar kadar saygılı, becerikli kimseyi görmedim. Tanıdığım insanların bir sürü parası evi var ama yaşayış tarzları o kadar mütevaziki. Bana göre gerçek cahil insanlar Allahı hakkıyla tanımayıp ona itaat etmeyenlerdir. Kuranda da cahilliği buna bağlıyor. keşke batı kültründe de haya ve edep yani örf ve adetler devam etseydi. Biz babamızın yanında hala uzanamayız benim yiğenlerim babalarının yanında adeta çıplak dolaşıp yatacaklar. Neyse fazla uzattım ama bu tür polemiklerle oratmı gerip gericilik yapmayalım :KK16:Hepimiz kardeşiz:KK76:
Öz babanızın yanında uzanamamanız sizi daha edepli veya hayalı yapmaz. Mesafeli olduğunuzu gösterir sadece.

Back
X