arkadasın yazdıkları çok uzatılmış .... evet kürt dıye bastıra bastıra ıma etmesı hoş olmamış... neyse
doğu kültürüyle ilgili çoğu şeyden bir habersen daha yadırgayacağın çok durum olacak bundan emin olabılırsın .... ama ben genede özetle sana bırkac ipucu vereyım

buyuklerın yanında çocugunu kucagına alamazsın agucuk bugucuk yapamazsın ( eşin hiç alamaz bebekken heleki ilk cocugunuzsa ama anne alır kayınvalıde kayınbaba harıcı .... gorumcenın vs kısılerın yanında o da ıhtıyacını gıdermesı ıcın ) sımdı cogunuz ne alaka dıyeceksınız ama bızde boyle
eşinle özel konusmalar ya da şakalaşmalar ıcıne gıremezsın arkadaslarında dedıgı gıbı edep haya konusu ıslıyor ( tekrar belırtıyorum cogunuza gore normal ama bızımde orfumuz adetımız budur )
içeri bir büyük geldiginde ayağa kalkılır hurmetten saygıdan ötürü ..
ve ve veee bizde halen olan bir durumm yeni olsun eski olsun gelinler kayınlarının kayınbabalarının yanında aynı sofraya oturmazlar ayrı yerler gib gibi cogaltabılırz orneklerı ...
bende doguluyum agrılı hıc gıtmedım ist de buyudum aılem baskıcı despot bır yapıya sahıp degıl ....
kendı kararlarımı kendım alırım aılemınde gorusunu aldıktan sonra..
ne sıkarlar ne bunaltırlar ...
bunlar cahıllık cehalet orneklerı degıl saygı hurmet orneklerıdır .... ben aılemden boyle gordum elvatlarımda benden boyle gorecekler ınsallah