Eşim erkek arkadaşlarıyla tekne tatiline gidecek

Eşimi seviyorum, mutlu olmasını isterim. Arkadaşlarıyla tatile çıkmak istese izin verirdim. Epi topu 3 gün. Ama benimki gitmez. En fazla akşam yemeğine gider. Benle vakit geçirmeyi arkadaşlarıyla vakit geçirmekten daha çok seviyor.

Herkesin imzası ,parmak izi gibi yapısı ,mizacı da farklı arkadaşlar.Bunun kıskanmakla falan alakası yok.Sadece alışık olmadığımız için çift olarak,ayrı ayrı tatil yapmaya böyle bir durumu yadırgadım.Bu kadar yani.Farklı fikirleri merak ettiğim için konu açtım.Kaldı ki insan eşini kıskanadabilir bu da normal bence.1,5 yıldır pandemi nedeniyle daha fazla mesai yapmak durumunda kalan grupta benim eşim.Dolayısıyla dipdibe bir durumumuz olmadı.Ayrıca normalde de özgürlük alanımız ,kendimize ait zamanlarımız var bunu her mesajda belirttim zaten.

Herkesin imzası ,parmak izi gibi yapısı ,mizacı da farklı arkadaşlar.Bunun kıskanmakla falan alakası yok.Sadece alışık olmadığımız için çift olarak,ayrı ayrı tatil yapmaya böyle bir durumu yadırgadım.Bu kadar yani.Farklı fikirleri merak ettiğim için konu açtım.Kaldı ki insan eşini kıskanadabilir bu da normal bence.1,5 yıldır pandemi nedeniyle daha fazla mesai yapmak durumunda kalan grupta benim eşim.Dolayısıyla dipdibe bir durumumuz olmadı.Ayrıca normalde de özgürlük alanımız ,kendimize ait zamanlarımız var bunu her mesajda belirttim zaten.
Ee bu kadar çalıştıysa istediği kişilerle istediği sekilde tatil yapmaya hakkı yok mu yani? Şu an daha da şaşırdım

Selam herkese ...Uzun zamandır konu açmıyordum ,fikirlerinize ve tarafsız yorumlarınıza ihtiyaç duyduğum için sizlere sorayım dedim.Eşimle 26 yıldır beraberiz.6 kişilik bir arkadaş grubu var çocukluk arkadaşları.Hepsi evli ,işgüç sahibi insanlar.Arkadaşlarının hepsini tanıyorum.Bir tanesinin uzun zamandır tekne tatili hayali varmiş bu grupla gitsek ne güzel olur diye düşünüyormuş.Neyse eşim bana netleşince söyledi.Ne dersin diye.Normalde onun da benim de arkadaşlarımızla zaman geçirmemızde bir sorun yok .Ama tatil deyince (3 gün sadece 6 kişi olacaklar eşler yok tekne ile ege koylar) bir bozuldum açıkcası.Ne gerek var, zaten ağustosta ailecek gideceğiz dedim.Kendim için ilk kez bişey istiyorum neden böyle yapıyosun diye bana 3 gün trip attı adam ya...Haksız mıyım sizce hanımlar??Güven sorunu yok aramızda ,yani ahlaksız kadın ya da adam heryerde aldatır oyle bişey değil.Ama ben bunu nedense evli insanların birlikte stres atması ,birlikte eğlenmesi gerekir diye düşünüyorum.Lüzumsuz geldi bu davranış.Sizler ne düşünürdünüz metak ettim.

Edit:herkesin mesajına begen butonunu tıklamam ,teşekkür etmek için arkadaşlar..Bu platformda yanlış anlaşılmalar oluyor ya açıklamak istedim
Gitsin dönüşte de siz gidin. Şahsen ben öyle yapardım. İzin vermezse buna kendisi de gidemez. Ayrıca dediğinizde yadırganacak bir durum görmedim.

Sanıyorum sizinle yaşlarımız yakın lale hanım.Gençler çok anlamadı beni ya 😊 Yani ben de dedim özlerim üzülürüm ne gerek var diye ...

benim de yaşım çok genç sayılmaz
ben de izin vermek istemeyen taraftayım
daha önce de böyle bir konu açılmıştı
acaba anket mi koysalar üyeler :))

Ben bu özlemek gibi konularda çok duygusal olduğumu, romantik olduğumu düşünürdüm. Konu içindeki üç günde özlerim yorumlarina denk gelince odun olduğuma karar verdim. :)
Allah muhabbetinizi arttırsın diyorum :) Ama madem guveniyormussunuz, maddi açıdan da problem yokmus, böyle bir durumda esinizde size ayni şekilde sorun cikartmayacaksa gitmesinde ne gibi bir sakınca olabilir ki? Yorumdan okuduğum kadarıyla eşiniz gidecekmiş. Şimdi siz isteksiz davranırsanız ve yansitirsaniz modu illaki düşecektir, bari gidecekse birakin eşiniz ağız tadıyla arkadaşlarıyla eğlensin.

benzer bir konuya geçen de yazdım

aslında o burukluğun sebebi benimle eğlenemiyor mu hissi ve ben neden gidemiyorum hissi

yani 26 yıllık eşinizi siz zaten tanıyorsunuz, aldatma vs ayrı konular zaten

ama adamın 6 tane arkadaşı var yıllardır görüştüğü, ben buradan imrendim valla

keşke benimde böyle bir imkanım olsa

haftasonu kaçamak yaptık iki gece, onda da yanımda çocuk ve eşim vardı

keşke arkadaş tatili yapabilsem dedim, hatta yalnız

bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor ki

özellikle pandemide 1,5 yıldır 7/24 bir aradayız özellikle oğlumla

artık yere düşen bir şeye bile aynı kelimelerle tepki veriyoruz

bırakın gitsin, yıllar sonra bu tarz bir imkan olmuş, maddi olarak sarsmayacaksa gitsin değişiklik olsun

erkek erkeğe bir ortam her zaman için kalabalık aileli bir ortamdan farklıdır ve bence daha dinlendiricidir

aynı şekilde kadın kadına bir ortam da

yanımda başka adamlar olduğunda rahat yayılamayacak olduğum gibi erkekler de arkadaşlarının eşi olsa rahat hareket edemez

bırakın gitsin dağıtsın, siz de kendi sevdiğiniz bir şey yapın o arada
Teşekkür ederim ,bu farklı bir bakış açısı.Hic düşunmedim başkalarının eşleri olunca rahat edemez erkekler diye açıkcssı.Hatta bir otelden yer ayırtırıp cümbür cemaat gidebilirdik diye geçmişti aklımdan.

Eşiniz haklı. Evlendik diye 7-24 beraber olacağız diye bir kural yok.
Her özel anı ve tatili beraber yaşayacağız diye de bir kural yok.
Hatta ben arkadaşlarımla gittiğim tatillerde daha çok stres atıyorum yalan yok. Sonra evde daha keyifli olduğum için eşimin de işine geliyor bu durum.
Eşimin arkadaş tatillerini de destekliyorum ben. Çünkü erkekler bir sırt çantası ile tatile çıkmak , eşinin saç- makyajı için ekstra zaman ayırmadan keyif yapmak istiyorlar. Bu özgürlüğü de tanımak lazım onlara.
Yıllar önce okuduğum bir kitapta çok güzel bir betimleme vardı. Erkek karakter eşine "ruhumun kırk odası var. 39 senin olsun. Ama o son oda sadece benim. Sen hepsini istiyorsun ve korkarım bu iş bitecek." diyordu.
Bu pasaj benim evlilik mottom olmuştur.
Gördüğüm kadarıyla da birbirine yüzde yüz bağımlı eşler her zaman değilse de dönem dönem çok sorun yaşıyorlar.

benzer bir konuya geçen de yazdım

aslında o burukluğun sebebi benimle eğlenemiyor mu hissi ve ben neden gidemiyorum hissi

yani 26 yıllık eşinizi siz zaten tanıyorsunuz, aldatma vs ayrı konular zaten

ama adamın 6 tane arkadaşı var yıllardır görüştüğü, ben buradan imrendim valla

keşke benimde böyle bir imkanım olsa

haftasonu kaçamak yaptık iki gece, onda da yanımda çocuk ve eşim vardı

keşke arkadaş tatili yapabilsem dedim, hatta yalnız

bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor ki

özellikle pandemide 1,5 yıldır 7/24 bir aradayız özellikle oğlumla

artık yere düşen bir şeye bile aynı kelimelerle tepki veriyoruz

bırakın gitsin, yıllar sonra bu tarz bir imkan olmuş, maddi olarak sarsmayacaksa gitsin değişiklik olsun

erkek erkeğe bir ortam her zaman için kalabalık aileli bir ortamdan farklıdır ve bence daha dinlendiricidir

aynı şekilde kadın kadına bir ortam da

yanımda başka adamlar olduğunda rahat yayılamayacak olduğum gibi erkekler de arkadaşlarının eşi olsa rahat hareket edemez

bırakın gitsin dağıtsın, siz de kendi sevdiğiniz bir şey yapın o arada

şu pandemi bitsede bende kız arkadaşlarımla bir tura katılmak istiyorum

gerçekten düşüncesi bile insana keyif veriyor , her ay toplandıgımızda hiç gidemesekte tur muhabbeti döner

Teşekkür ederim ,bu farklı bir bakış açısı.Hic düşunmedim başkalarının eşleri olunca rahat edemez erkekler diye açıkcssı.Hatta bir otelden yer ayırtırıp cümbür cemaat gidebilirdik diye geçmişti aklımdan.
E ama kendi arkadaşlarınla tatile çıkmanın amacı budur zaten. Kendi eşinle rahat edemediğin için değil, hemcinslerinle başka karşı cinsler olmadan rahat rahat eğlenmek, geyik yapmak, saçmalamak vs.

Ne bileyim mesela kızkıza tekneyle çıksak biz kesin üstsüz güneşleniriz, gece çıplak yüzeriz, içer içer denize kusarız 😂 bunları herkesin eşinin olduğu tatilde kim yapabilir? En fazla oturup masada bişiler içer sohbet edersin o ortamda. Çıldıramazsın ki 😂

E ama kendi arkadaşlarınla tatile çıkmanın amacı budur zaten. Kendi eşinle rahat edemediğin için değil, hemcinslerinle başka karşı cinsler olmadan rahat rahat eğlenmek, geyik yapmak, saçmalamak vs.

Ne bileyim mesela kızkıza tekneyle çıksak biz kesin üstsüz güneşleniriz, gece çıplak yüzeriz, içer içer denize kusarız 😂 bunları herkesin eşinin olduğu tatilde kim yapabilir? En fazla oturup masada bişiler içer sohbet edersin o ortamda. Çıldıramazsın ki 😂
Yok beee en küçüğu 45 yasında adamlar burada ötekileştirme,içkiye içene tepki gösterme gibi algılansın istemediğim için belirtmedim ama bu grupta hiç kimse alkol kullanmıyor.kudro ben sizi biliyorum.Herkesin hayatı da tercihleride kendini ilgilendirir kimsenin karısmak haddi değildir bana göre ,bunu ifade etmek istiyorum üstüne basa basa ...Hani öyle içeyim kusayım falan muhabbeti olmaz da belki sabaha kadar okey oynarlar rahatça küfürlü konuşurlar falan ..

Yok beee en küçüğu 45 yasında adamlar burada ötekileştirme,içkiye içene tepki gösterme gibi algılansın istemediğim için belirtmedim ama bu grupta hiç kimse alkol kullanmıyor.kudro ben sizi biliyorum.Herkesin hayatı da tercihleride kendini ilgilendirir kimsenin karısmak haddi değildir bana göre ,bunu ifade etmek istiyorum üstüne basa basa ...Hani öyle içeyim kusayım falan muhabbeti olmaz da belki sabaha kadar okey oynarlar rahatça küfürlü konuşurlar falan ..
Yani işte benimki örnekti. Kadınların yanında rahat yapamadıkları şeyler yaparlar. Bakmayın siz yaşlarına bir araya gelince çocuk gibi olurlar onlar. En uzağa işeme yarışması falan yaparlar 😂

Evlenince tüm hayattından vazgeçip herşeyi eşle birlikte yapmak zorunda olmak kadar insanı bunaltacak az şey vardır ilişkilerde sanırım. Ne var arkadaşları ile gidip tatil yapsa? Böyle planlar yapabilen bir grubu var diye mi kıskandınız acaba?

Tatil konusunda genel olarak bizim millet sizin gibi düşünüyor; evliyse tek başına tatile çıkamaz. Biz bir bayram ayrı arkadaş gruplarıyla tatile ayrı ayrı gittik diye bazı tanıdıklar boşanıyoruz sanmıştı 😂 Halbuki bu tarz molalar çok iyi geliyor, insan kendini kısıtlanmış hissetmiyor, daha çok bağlanıyor sevdiğine bence.

ee sonuç izin verdiniz mi vermediniz mi
burnundan getirircesine mi izin verdiniz?

Back
X