Eşim ev işi yapmiyor

kitaphuzur

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2020
158
245
18
35
İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?

O kardeşiniz inşallah benim gibi bir hayat arkadaşına denk gelir, kokuşuk yaşamaktan zevk almıyorsa mum olur, tek diyeceğim bu

Bastan yapmayan adam bu saatten sonra hiç yapmaz.

Çok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.

Yemek hazirlamayip, ev islerini oteleyin... esiniz evinizi vir sihrin yonettigini, düşünüyor olabilir. Her ise yetismek zorunda değiliz. Bu yüzden birakin o zaman hatasini anlar belki

Çok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
Ah şu kadının düşmanı gene kadın olur lafı çok haklı o kadar paşa büyütüyorlarki evlatları kızlara gelince hertürlü ev işini bilmek öğretiliyor ben biraz törpüledim neyseki babam ev işi yapar yemek kahvaltı hazırlar bi temizlik yapmaz o kadar keşke az etraflarını temiz tutsalar canım çıkıyor temizlerken hiç temizlik bilmiyorlar ah şu erkeklerrr

Nasıl mum olacak? Ne yaptınız da öyle oldu mesela ?
Elbette bu sadece benimle alakalı mevzu değil.
Koca kişisi gayet tertip düzen seven, ev temizliğe topluluğuna önem veren biridir.

Ben de tam aksi.
Yapmıyorum arkadaşım, ben kendi rahatsız olmadığım ya da yapmak istemediğim şeyi asla yapmıyorum, kendi rahatsızsa yapsın, bana ne!
Eşek kadar herife anası gibi bakamam.

İlk evlendiğimizde söyledim, kirli sepetinde görmediğim hiçbir şeyi yıkamam diye ki gerçekten yıkamadım, atmayı öğrendi.
Ben evi toplayamam, rahatsız olmuyorum dedim bıraktım, arapsaçına döndü, kendi yaptı.

Bugüne kadar sayılı ütü yaptım evde, pandemi öncesi yardımcı yapıyordu.
Pandemi sürecinde ‘ben evdeyim çamaşır kirletmiyorum ki pijamalarım da ütü istemez, yıkama ütüleme bekleme’ dedim, aylardır kendi yapıyor.
Ben bir tek çocuklarınkini organize ediyorum.
Yine bir gün kavga ettik bana sağlam giydirdi, o gün mutfağı toplamayı bıraktım, yemek tabakları masada kaldı 4 gün!!!
Kokuştu artık ve kocamın bir görevi daha oldu, onları toplamak ve temizlemek.
Ev pislenmiş derse, siler süpürür vs.
Kavga edersek hele yemek bile yapmam, emeğimin kıymetini bilecektin der, tabağı çekerim önünden, başının çaresine baksın.

Rahatsız olmayacak adama çare yok ama olacaksa yapmayın, bırakın da görsün gününü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…