Eşim ev işlerine yardımcı değil

sudankalp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
108
175
18
34
Arkadaşlar eşim ev işlerinde yeterince yardımcı değil her iş bana bakıyor. Az önce eve geldi ve evime acil iş nedeniyle yani para kazanabilmek için çağırdığım biri gelecek etrafı topluyorum zerre umrunda değil koltuğa yatmış. Sonra ben gerilince söyleseydin madem yaprdım diyor yani ben yıldım kör mü görüyor koşunuyorum. Bu adam haytımdan çıksa hayatımda zerre değişiklik olmaz. Beni bu düşüncelere itiyor lütfen akıl verin ne yapayım. Bu arada iyi bir işim var tahsilli kendi ayaklarım üzerinde duran bir bayanım. Çocuk yok.

Hiç bisey yapma bakalım ne tepki verecek muhtemelen yine diyecek hiç bisey yapmıyorsun en azında yapıldığını gorsun

Çocuk olmadan iş paylaşımını öğrettin öğrettin yoksa çok zor , sabırla kararlılıkla öğrenecek asla vazgeçme

Söyleyin. Toplumumuzda erkekler bizim gibi yetiştirilmiyor. Istediginizde yapmıyorsa asil.sorun bence

Söyleyin. Toplumumuzda erkekler bizim gibi yetiştirilmiyor. Istediginizde yapmıyorsa asil.sorun bence
İnsan her seferinde söylemeye yılıyor yanı görüyor acil ev topluyorum para kazanmak için evime ek iş almışın orda öylece yatıyor böyle bir insan nasıl düşüncesiz olabiliyor

Yardım değil, iş bölümü, burdan başlayalım.
Yardım deyince lütuf görüyorlar, kirlilerini sepete atmak iş oluyor.
Hayır yardım istemeyelim, iş paylaşımı isteyelim.
Bu konu beni yaşlandırdı ama kabullenmiyorum, ya olacak ya olacak.

Siz de elinle liste yazıp verin madem illa yönlendime istiyorsa.

Gecenlerde Youtube da bir Video gördüm. Kadi cocuk odsinda temizlik yapiyor vlog cekmis. Kadin odada tepknirken ergen oglu bilgisayarda oynuyor. Kücük olan etrafta dolaniyor. Herkes vaay ne güzel temizledin diyor. Benim aklimdam gecen "oglun kazik kadar olmus, tuttursana eline bir süpürge veya bez"..anneler iste böyle yaparak böyle esler yetistiriyor. Kiz cocuk olsa eminim ki orda öyle oturup oyun oynamasina izin verilmezdi. Alismislar anneni etrafinda dönmelerine akillarina gelmez birseyi burdan buraya koymayi..sükür benim esim öyle degil. Hem annesi cocuklari esit yetistirdi hem uzun süre yalniz yasadi. Kolayliklar dilerim. Acik acik söyleyin me yapacagini yoksa bilmemezlikten gelir

Bir soylerim iki soylerim ucuncude cildiririm sahsen cinnet gecirmis gibi yapip yastigi yorgani yerlere calar gozunu korkuturdum yeteeeerrrr biktim surekli tek basima ev toparlamaktan zerre yardimin yok hicmi insafin yok be adam hicmi aciman yok yeteeerrrrr diye bagirip cagirirdim kesin

Biraz dominant olun soz dinlettirin oyle yada boyle yoksa yan gelip yatar bu okuzler

İnsan her seferinde söylemeye yılıyor yanı görüyor acil ev topluyorum para kazanmak için evime ek iş almışın orda öylece yatıyor böyle bir insan nasıl düşüncesiz ola
aynen öyle canım

Söylemekten yıldım diyorsunuz ama en önemli sıkıntı dağınıklık algısının farklı

Yani muhtemelen sizin dağınık diye topladığınız ev, eşinize dağınık gelmez

Ayrıca pandemide eve neden tanımadığınız birini çağırdınız, gidin açık havada kafede oturun hem toplamakla da uğraşmazdınız

Erkekler de düşünsün diyoruz, haklıyız da ama iki farklı kişi farklı düşünüyor

Mesela ben bu yaşımda hala bayram için neden yatak odasında temizlik yapıldığını anlayamam yani kirlerince temizlenir ama bayram temizliği aldı altında yatak odasını temizlemek bana göre makul değil

Erkeklerin bir bölümü sorsak temizlenir der çünkü öyle görmüştür ama kendisine kalsa temizlemez

Eşiniz daha işiniz olduğunu düşünemiyor olabilir, topladınız bitti diye düşünmüştür şunu şunu yap diye söyleyin

Özel ders veriyorum maske takarak mecbur eve çağırmak durumundayım

Özel ders veriyorum maske takarak mecbur eve çağırmak durumundayım

Şimdi anladım ben de işi bağlamak için birisi ile görüşeceksiniz sanmıştım

Özel ders için sadece masa ve hadi bir de o masanın olduğu oda toparlanır

Yani cidden bu kadar sizi üzen toparlama dediğiniz nedir ki

Eşiniz bunu algılayamamıştır muhtemelen

Sıkmayın canınızı konuşun karşılıklı düşüncelerinizi dile getirin isteklerinizi net olarak ortaya koyun, alacağınız yol daha kolay olacaktır

Hem acil ev topluyorum misafir gelecek diyorsunuz hemde buraya konu açıyorsunuz ilginç valla buraya yazacağıma eşime söylerim yardım et diye

İnsan her seferinde söylemeye yılıyor yanı görüyor acil ev topluyorum para kazanmak için evime ek iş almışın orda öylece yatıyor böyle bir insan nasıl düşüncesiz olabiliyor
Siz haklisiniz. Çözüm olarak aklima bu geldi

İnsan her seferinde söylemeye yılıyor yanı görüyor acil ev topluyorum para kazanmak için evime ek iş almışın orda öylece yatıyor böyle bir insan nasıl düşüncesiz ola

aynen öyle canım
Kiyamam siz kesinlikle haklisinz

Görev verin yapsın. Gelince şunu şunu yapacaksın diyin. Şu işler sende diyin. Yapmazsa boşayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…