kör mü demişsiniz, evet, körler. yardım değil, iş paylaşımı yapması gerekiyor. yardım demek için işler asıl sizin göreviniz demek, kaldı ki öyle değil. oturun açııık açıık plan program yapın, işleri paylaşın. siz ayaktayken o oturmasın. bu beni çok sinirlendiriyor mesela, bir sebebi yoksa ben aktifken o koltukta oturunca huzurunu kaçırasım geliyor, kaldı ki ben çalışıyorum ve erkek arkadaşım çalışmıyor. öyle ya da böyle öğretin. kendi kendilerine asla öğrenmezler.Arkadaşlar eşim ev işlerinde yeterince yardımcı değil her iş bana bakıyor. Az önce eve geldi ve evime acil iş nedeniyle yani para kazanabilmek için çağırdığım biri gelecek etrafı topluyorum zerre umrunda değil koltuğa yatmış. Sonra ben gerilince söyleseydin madem yaprdım diyor yani ben yıldım kör mü görüyor koşunuyorum. Bu adam haytımdan çıksa hayatımda zerre değişiklik olmaz. Beni bu düşüncelere itiyor lütfen akıl verin ne yapayım. Bu arada iyi bir işim var tahsilli kendi ayaklarım üzerinde duran bir bayanım. Çocuk yok.
Deneyeceğim ama işin kötü tararı onun da fikri bu yönde bana bulaşma temizlikçi çağır ben işte yoruluyorum gibiÇözümü söylüyorum açılın...
Denenmiştir.
Aynı durum vardı bizde.
Dedim ki ben çalışan kadınım ve yetişemiyorum...maaşımın bir bölümünü bundan sonra gündelik yardımcı için kullanacağım.
Yaptım da...
Haftada 1 gün yardımcı geldi genel temizliğe.
Paralar yön değiştirince adama birşeyler oldu...
Işe el atmaya başladı.
Şu an ayda 1 geliyor yardımcı.
Yine olursa aynı durum bu sefer 2 güne 1 alirim helâli hoş olsun stressiz hayat parayla ölçülemez.
Bu stresi yaşamamak bile emin olun bu paraya değer. Zamanında çok yaşadım...mesela birinin çat kapı gelmesi en büyük korkumdur. En az 1 gün önceden bilmem lazım kimin geleceğini. Bu yakınlarım olsa bile stres kaynağı oluyordu bende.Deneyeceğim ama işin kötü tararı onun da fikri bu yönde bana bulaşma temizlikçi çağır ben işte yoruluyorum gibi
Haklısınız kiradayız ev için para biriktirmeye çalışıyorum ondan erteliyorum ama sanırım doğru yapmıyorumBu stresi yaşamamak bile emin olun bu paraya değer. Zamanında çok yaşadım...mesela birinin çat kapı gelmesi en büyük korkumdur. En az 1 gün önceden bilmem lazım kimin geleceğini. Bu yakınlarım olsa bile stres kaynağı oluyordu bende.
Eşiniz de zaten destek bu konuda. Hiç düsünmeyin hiç. Benim eş ben yapiyim o parayı bana ver demistio zaman ben yaptigimda sen niye vermiyorsun ey akıllı kişilik.
Hali,koltuk,pencere,mutfak dolapları her seferinde geçiyor elden. Uzun süredir hiç iş yapmiyorum sadece topluyorum etrafı. Hatta bazen yardımcı hanıma tüm giysi dolaplarini indirtip yeniden katlatiyorum. Yaşattığı huzur paha biçilemez.
Aynısını ben de denedim. Ve sonuç mikemmel olduBu stresi yaşamamak bile emin olun bu paraya değer. Zamanında çok yaşadım...mesela birinin çat kapı gelmesi en büyük korkumdur. En az 1 gün önceden bilmem lazım kimin geleceğini. Bu yakınlarım olsa bile stres kaynağı oluyordu bende.
Eşiniz de zaten destek bu konuda. Hiç düsünmeyin hiç. Benim eş ben yapiyim o parayı bana ver demistio zaman ben yaptigimda sen niye vermiyorsun ey akıllı kişilik.
Hali,koltuk,pencere,mutfak dolapları her seferinde geçiyor elden. Uzun süredir hiç iş yapmiyorum sadece topluyorum etrafı. Hatta bazen yardımcı hanıma tüm giysi dolaplarini indirtip yeniden katlatiyorum. Yaşattığı huzur paha biçilemez.
Kaç yıllık evlisiniz? Biz yaklaşık 2 yıllık evliyiz ve ilk günden beri eşimle her şeyi beraber yaparız, hatta özellikle yaptığı işler vardır. Kendisi şu an evden çalışıyor, ben çalışmıyorum. Yine de haftada 3-4 gün yorganlarımızı balkona çıkarır, silkeler, havalandırır, yatağımızı toplar. O evi süpürür ben toz alır-banyoyu yıkarım. Yemeği ben yapar sofrayı kurarım o bulaşıkları makineye yerleştirir. Yemekten sonra mutlaka kahve yapar.Arkadaşlar eşim ev işlerinde yeterince yardımcı değil her iş bana bakıyor. Az önce eve geldi ve evime acil iş nedeniyle yani para kazanabilmek için çağırdığım biri gelecek etrafı topluyorum zerre umrunda değil koltuğa yatmış. Sonra ben gerilince söyleseydin madem yaprdım diyor yani ben yıldım kör mü görüyor koşunuyorum. Bu adam haytımdan çıksa hayatımda zerre değişiklik olmaz. Beni bu düşüncelere itiyor lütfen akıl verin ne yapayım. Bu arada iyi bir işim var tahsilli kendi ayaklarım üzerinde duran bir bayanım. Çocuk yok.
Maalesef ki maalesef bugün yargıtay kararı okudum.eşine ev işinde yardımcı olmayan eş kişisi için boşanma davasındaki manevi maddi tazminat davası düşmüş.bu nedir biliyormusunuz kadın ev işi yapmak zorundadır.kadın ailenin bütünselliğini korumak zorundaymış.ve diğer yargıtay kararını açıklıyorum koce eşinin ev işi yapmadığı için boşanma davasını kazanıyor. Tazminatsız şekilde kadın ailenin bütünselliğini bozamazmış yine.Arkadaşlar eşim ev işlerinde yeterince yardımcı değil her iş bana bakıyor. Az önce eve geldi ve evime acil iş nedeniyle yani para kazanabilmek için çağırdığım biri gelecek etrafı topluyorum zerre umrunda değil koltuğa yatmış. Sonra ben gerilince söyleseydin madem yaprdım diyor yani ben yıldım kör mü görüyor koşunuyorum. Bu adam haytımdan çıksa hayatımda zerre değişiklik olmaz. Beni bu düşüncelere itiyor lütfen akıl verin ne yapayım. Bu arada iyi bir işim var tahsilli kendi ayaklarım üzerinde duran bir bayanım. Çocuk yok.
Kesinlikle is bolumu olmalı.16 senedir cabaliyorum ben.Sofradan kalkarken tabagini alıp evyeye birakma yetisini anca kazandirabildim..Arkadaşlar eşim ev işlerinde yeterince yardımcı değil her iş bana bakıyor. Az önce eve geldi ve evime acil iş nedeniyle yani para kazanabilmek için çağırdığım biri gelecek etrafı topluyorum zerre umrunda değil koltuğa yatmış. Sonra ben gerilince söyleseydin madem yaprdım diyor yani ben yıldım kör mü görüyor koşunuyorum. Bu adam haytımdan çıksa hayatımda zerre değişiklik olmaz. Beni bu düşüncelere itiyor lütfen akıl verin ne yapayım. Bu arada iyi bir işim var tahsilli kendi ayaklarım üzerinde duran bir bayanım. Çocuk yok.
Soyleye soyleye yapmaya alisiyorlar. Esim ilk.evlendigimde annem meyve soyar yedirirdi sen hiç yapmiyorsun derdi. Bende niye buzdolabına sifre var bitek benmi biliyorum şifreyi derdim yapmadimda. Birde duvar kenari toz olmus temizlesekmi acaba derdi. Bende temizleyebilirsin alinmam.derdim. biraz önce diyorki su salonu şimdimi süpursem biraz dinlensemmi diyor. (Sofrayı kaldırdı makina yerlestirdi) Bende dinlen dedim sonra yaparsin. Zamanla oluyor bunlar. Bu arada herseyi is bölümüyle paylaşıp yapariz. Suan hamilelikte dolayi hic birsey yapmiyorum son zamanlar ve agrim var diye. Yazarken kendime bir gaddarmis gibi geldim açıklama yapayım.dedim.Biz düşünüp söyleyince o işi tamamen o mu yapmış oluyor peki?
Zihin yorgunluğunu ne yapacağız?
Ek is almazdım ben yaranamazsıniz cunku. Ben işlere yardımcı degil tamamen ortak yapılması taraftarıyım. Eger işlere yardim etmeyecekse parada istemeyecek. Erkek isi kadin isi olarak ayiriyorsa bu kadar ataerkil takiliyorsa kadının maaşına hic dokunamayacak. Yoksa eşitlik degil kadının cifte çalışması yani çifte kölelik oluyor.Deneyeceğim ama işin kötü tararı onun da fikri bu yönde bana bulaşma temizlikçi çağır ben işte yoruluyorum gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?