Cozumu bulamadim henuz 8 aydir. Tartisamiyoruz biz küsüyoruz. Eve geldi ama hala konuşmuyoruz. Ben de konusmak istemeyen insana kene gibi yapismam zaten bıçak açmıyor agzimi. Gittigi yere kadar artik teşekkür ederim.Çok vakıf değilim konunuza ama şunu söylemek istiyorum..eşiniz babasında ne görmüşse ilişkiye yaklaşım konusunda onu uyguluyordur..ben de eşimde babasının annesine yaklaşımının %80 benzerini görüyorum zamanla anlamlandırmak daha kolay oldu benim için..tabi ki kabul edeceğiz anlamına gelmiyor bu ama her iki tarafında yetiştiği ortam,sorun çözme ya da uzak durma(!) şekli çok farklı,biz doğal olarak daha duygusal ve daha çok beklentide olan taraf oluyoruz kadınlar olarak..ama inanın ilişkiyi şekillendirecek olan taraf da biziz..sizin açınızdan bakınca çok sinir bozucu ya da değersizlik hissi yaratabilir eşinizin tepkisi ama adam yıllarca bunu görmüş,böyle bir ortamda pişmiş..onu çözmek için başka bir yol bulun demek ki sizin çözümünüz ona çok uzak..bu beklentiyle devam ederseniz mutsuz olursunuz
Ha sorunlar konuşmadan nasıl çözülür diye soracak olursanız,inanın bilemiyorum..belki iki taraf da hatasını anlar bunu sessiz bir iletişimle karşıya yansıtabilir..bizde böyle olurdu,mesela ben ağzımdan kötü laf çık asın diye de tepkisiz kalırdım ya da bi süre kendimi dinlemem gerektiği için..belki eşinizin de söyleyecek sözü yoktur tartışma durumlarında ya da kendini ifade edemediği için de kötü hissedip uzaklaşıyot olabilir..ya da siz baskın ve kendini iyi ifade eden biriyseniz bu ona kendini daha da kötü hissettiriyor olabilir,ezik bir role bürünmesine sebep oluyor,uzaklaştırıyor olabilir.,gibi gibi.. Allah yardımcınız olsun,bi evin içinde böyle tatsız tuzsuz çok zordur..bi düşünün beklentileriniz ve yaklaşımlarınız üzerine
konusmadan sarililmiyor muEvet anlasilmadigini düşünüyor. Bundan istemiyor konuşmak sagolun..
Sarilinca geçmiyor ki. Benim tek istediğim üstü kapatilmasin konusulsun. O da dirdir yaptığımı düşündüğü icin konuşmuyor galibaya cnm bak hediye almış getirmiş bide o boyle kendini ifade ediyor demek ki bence gidip sarılsan oda sana sarılacak ve herşey geçecek ama sen gurur haline getirmişsin durumu bence sarıl kocana gönlünü al sen onun karısısın hayat arkadaşısın en büyük destekçisisin bak eve de gelmiş oda boyle işte napcan cnm huzurunuz için
cnm konuşmak istemiyorsa zorlama sen günlük hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalış kafanda bunlar varken zor ollacak ama kendiliğinden hediye alıp getiren adam kendiliğinden de konuşur sanırım önce kendi dünyasında düşünüp taşınıp karar veren bi yapısı var .. farklı konu aç hafta sonu ne yapalım vs gibi onu açmaya çalış bakalım kahvaltı yerlerine yada uygunsanız akşam yemeği için yer filan bak şuraya gidelim mi biraz ev ortamından uzaklaşsak değişiklik olur vs gibi konuş kabul ederse ki tmm der bence baya bi süslen :) kıskansın seni sonra zaten kendi tıpış tıpış gelir çözülür bence ama böle kendi kendini yiyip bitirme sonuçta o senin kocanSarilinca geçmiyor ki. Benim tek istediğim üstü kapatilmasin konusulsun. O da dirdir yaptığımı düşündüğü icin konuşmuyor galiba
Tesekkur ederimcnm konuşmak istemiyorsa zorlama sen günlük hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalış kafanda bunlar varken zor ollacak ama kendiliğinden hediye alıp getiren adam kendiliğinden de konuşur sanırım önce kendi dünyasında düşünüp taşınıp karar veren bi yapısı var .. farklı konu aç hafta sonu ne yapalım vs gibi onu açmaya çalış bakalım kahvaltı yerlerine yada uygunsanız akşam yemeği için yer filan bak şuraya gidelim mi biraz ev ortamından uzaklaşsak değişiklik olur vs gibi konuş kabul ederse ki tmm der bence baya bi süslen :) kıskansın seni sonra zaten kendi tıpış tıpış gelir çözülür bence ama böle kendi kendini yiyip bitirme sonuçta o senin kocan
Konuşmaya çalıştığınızda hemen kavga mı çıkıyor? Kırıldığınız noktaları ele aldığınız bir mektup yazsanız belki mektubu okur, bazen insanlar konuşarak tam ifade edemez kendini veya olay karşılıklı diyalogta farklı noktalara gelir, işte öyle durumlarda yazarak anlatmak çözüm olabilir.Sarilinca geçmiyor ki. Benim tek istediğim üstü kapatilmasin konusulsun. O da dirdir yaptığımı düşündüğü icin konuşmuyor galiba
Evet kavga çıkıyor. Bu dediginizi mesaj yoluyla denedim birkac kez yüzüme konus cevabi aldim.Konuşmaya çalıştığınızda hemen kavga mı çıkıyor? Kırıldığınız noktaları ele aldığınız bir mektup yazsanız belki mektubu okur, bazen insanlar konuşarak tam ifade edemez kendini veya olay karşılıklı diyalogta farklı noktalara gelir, işte öyle durumlarda yazarak anlatmak çözüm olabilir.
Eşiniz epey bir set çekmiş aranızdaki ilişkiyeEvet kavga çıkıyor. Bu dediginizi mesaj yoluyla denedim birkac kez yüzüme konus cevabi aldim.
Evet sakinlesmek icin susmak çözüm ama bugün 5.gün. Susunca bi daha tekrarlanmayacaginin garantisi olmuyor. Benim istegim 1 ay 2 ay sonra yine aynı şeylerden kavga etmemek.bazen susmakta çözüm olabilir en azından olaylardan bağımsız düşünebileceğiniz zamana kadar
İlk eşim de sizin eşinizi anlattığınız gibi biriydi, küsüp konuşmaz dı, bence derdi kendimi suçlu hissettirmeye çalışmaktı, ama insan 1-2 yıldan sonra bıkıyor.. Yani ne biliyim bi noktaya kadar sabır işte..Evet kavga çıkıyor. Bu dediginizi mesaj yoluyla denedim birkac kez yüzüme konus cevabi aldim.
Artizligi ben yaptim o centilmenlik yaptine çabuk dönmüş
3 gün dayanamamış mı
o kadarda artizlik yapıp çıkmıştı
Teşekkür ediyorum konuşma çabam olmaz bi daha zatenEşiniz epey bir set çekmiş aranızdaki ilişkiyeumarım bir çıkış yolu bulursunuz, aile terapistine gitseniz, en azından sadece siz gitseniz ve eşinize ulaşmanın yollarını bulmaya çalışsanız terapistle, konuların üstü örtüldükçe, siz konuşmayı denediğinizde kavga çıktıkça aranızdaki duvar kalınlaşacaktır çünkü.
Yiprandigim icin gitmek istedigimi soyledim yipraniyomusmus dedi. Bence de saygisizca niye evlendi benimle konusmayacaksa.İlk eşim de sizin eşinizi anlattığınız gibi biriydi, küsüp konuşmaz dı, bence derdi kendimi suçlu hissettirmeye çalışmaktı, ama insan 1-2 yıldan sonra bıkıyor.. Yani ne biliyim bi noktaya kadar sabır işte..
Mektup yöntemini ben de yapardım.. Alışmıştı.. Ama bu huyu düzelmezse ciddi yıpranma yapar sizde.. Kızgınlık kısa süre konuşmamayı anlayabilyorum da, aynı evin içinde konuşmamak ne biliyim, çirkin ve saygısızca ya.. Umarım düzelirsiniz ve umarım normal insan gibi sizinle konuşur..
Evet sakinlesmek icin susmak çözüm ama bugün 5.gün. Susunca bi daha tekrarlanmayacaginin garantisi olmuyor. Benim istegim 1 ay 2 ay sonra yine aynı şeylerden kavga etmemek.
Ben ondan hanlar saraylar istemiyorum. Esim mutlu olacaksa yapmaya çalışayım bazi seyleri desin istiyorum. Yapmamak icin bir sebebi var mesela onu ilk gun söylemiyor taa kavga edip küsüp gunler sonra su sebepten yapmadim diyor. Niye soylemedin diyorum. Sozume inan vardir kocamin bi bildigi de ben sana her seyi açıklamak zorunda miyim diyor.Yüzde yüz uyumlu bir çift değisiniz ve evliliğiniz de alışma süreci sancılı geçiyor Eğer ki evliliğiniz devam ederse bir süre sonra alışacaksın birbirinize rutine girecektir olağanüstü bir olay olmazsa
Şunu sana söylemeliyim hiçbir zaman ne o senin nede sen onun istediği gibi olacaksınız onun için çok beklemeyin diyorum ama böylede devam etmez düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?