- Konu Sahibi atlasirmak
-
Evliligin ilk zamanlainda oluyo tartismalar bende 2 senelik evliyim hala arada oluyo bende senin gibi hemen saydiriyordum ama hic faydasi olmuyo esin babasiyla calisiyomus bak onun eline bakiyo ekonomik özgurluk yok borcu varmis cok ustune gitme zamanla duzelir benim esimin milyarlarca borcu var inanki hic para yuzunden tartismadim degmiyoBunu bilerek mi evlendin peki
2+2yi,sorsan,öyle karmaşık anlatırlar ki,sanırsın kimya formülü,oysa 2+2 =4 bitti.Benim eşim de yıllar önce arsa alma isteğimi komik karşılıyordu.Sen ailende rahat yaşamışsın,kolay sanıyorsun.Hayat çok farklı.Halbuki hayatın tüm iniş çıkışlarını beraber göğüslemiştik.Bilmiyorsam da öğrenmiştim yani hayatı.Bana adeta kimya formülleri sunuyordu.Şöyle böyle olursa,babasından miras az bir toprak çok değerlenirse ...Lafı boşverdim icraata geçtim.Çocukların doğum sünnet takılarını,düğünümden kalan birkaç parçayı topladım.Eksiği ablamdan borç alarak gittim bir arsa aldım.Görmemişti bile eşim.Annemlerin yakınlarında şimdi bile inanamadığım uygun bir fiyata .Eşim ilk şaşkınlığı üstünden attıktan sonra neredeyse alnımdan öpecekti beni.Ve o sözü bir daha duymadım,SEN ANLAMAZSIN
Yanlis alinti yaptiniz sanirimEvliligin ilk zamanlainda oluyo tartismalar bende 2 senelik evliyim hala arada oluyo bende senin gibi hemen saydiriyordum ama hic faydasi olmuyo esin babasiyla calisiyomus bak onun eline bakiyo ekonomik özgurluk yok borcu varmis cok ustune gitme zamanla duzelir benim esimin milyarlarca borcu var inanki hic para yuzunden tartismadim degmiyo
Yani icerik ne olursa olsun babasiyla calisiyor ve muhtemeln ona bisy diyemiyordur. Sende guzellikle bile soylesen sana patliyodur. Bazi insanlar babasiyla calisan adamla evlenmeyi kabl bile etmez. Bu tarz sikintilar olablck bisy. Allah yardmciniz olsuYaklaşık 3 aylık evliyiz ve eşimle tartıştık babasıyla ortak is yapıyor kendisinde oldukça haftalık 60 tl harclik olarak bırakıp ise gidiyordu bu aralar bayağı bir stres yaşıyoruz hatta evlendigimizdenevlendigimiz günden beri sürekli tartışma ve huzursuzluk var nişanlılık donemindekdonemindeki halinden eser yok neyse biraz once canım sen haftalık mi yoksa aylık mi alıyordun dedim bu şekilde demeyle başladı tartışmamız ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum çalışmamı kabul etmiyorsun haftalık 60 da kıyafet hatta yeri gelir yor mutfak gereçlerini de alıyorum yetmiyor aşkım ben bununla nasil birikim yapacaz biriktirip çeyrek almak istiyordum böyle yaparak alabildiğim kadar alacağım çeyrek altın biriktirmek istiyorum bu evdende kurtulmak istiyorum böcek gördüm çamaşır a konmuş diye çamaşıra dokunamadım dedim (ilaclayacam yeterki müstakil eve tamam de her ay mutlaka ilaclayacam diyen adam ortada yok) neyse çıktı gitti ben borç ödüyorum dedi düğündeki bütün parayı siz almıştınız borç odeyecez demistiniz nasıl ödemediniz canım dedim evden kapiyida çarptı çıktı ve gitti
Çokta fırsatın varmış aslında canım ya...Neyse hiçbir şey için geç değil.İnşallah hayırlı işlerin,kazançlı yatırımların olur.ahhhh çekiyorum ama boşa değil, ben kendimi akıllı sanardım, düğünde takılan 22 bileziğimi kumarda kaybetti ( evliliğimizin ilk senesi, bir dahada oynamadı ) beşer şaşar dedim arkasında durdum..
birikim yaparak, tam 4 kez 100 gr bizlezik yaptım, toplamda 20 tane, onlarıda aldı, oğlumun sünnetindekileride, 1 ay sonra yapıcam söz diyerek, yeni iş kuruyor sözde, yazarken varya kendimi dövesim geldi resmen ne safmışım yawelimde avucumda bırakmadıki yatırım yapayım, inak gibi sağdı beni..
Ama sen aşureye çevirmişsin konuşmayı canım ya...Çalışma isteği,birikim yapmak,evden kurtulmak,çeyrekler altınlar,çamaşırda ki böcek,düğündeki takılar.Senin bakışınla birbiriyle bağlı konular,ama adam hiç bir şey anlamadı emin ol.Onların beyni bizim gibi komplike çalışmıyor çünki.
Valla tebrik ettim sizi.. burda olsanız üşenmeden ayağa kalkar alkışlardımÇokta fırsatın varmış aslında canım ya...Neyse hiçbir şey için geç değil.İnşallah hayırlı işlerin,kazançlı yatırımların olur.
Benim eşim hesap kitapta iyi değildi ama, Allah için,çocukların takısıymış,neymiş sormazdı.Ben de dogum ve sünnete gelen nakitleri bile harcamayıp, 5er, 10da olsa dolar almıştım.Eşim demişti hatta sendeki düşünce bende olsaydı, kaç arsam vardı şimdi diye.Onların ailesinde de mantık,ye,ye saç,dök,kalırsa ev arsa alırsın.Aa kalmamış,napalım,kolay mı zaten bu zamanda.
Konu sahibi sende önceliklerini kafanda netleştir.Sırayla konuşup çöz eşinle.Yoksa kabloları yaktırırsın,benden söylemesi...
Nişanlıyken suan şuan hala babamla aynı evde kaldığımız için geçimimiz bir ama evlenince geçimler ayrılacak demişlerdi şimdi ise biz bir aileyiz diyorlarGercekten zor o zaman.Artik evli bi adam harclik verir gibi.Nisanliyken biliyor muydunuz boyle oldugunu
Annesi ve babası bilmeden hani derler ya tuvalete bile gidemez diye aynen öyle eşim herseyini söyler vede annesiyle herşeyi konusuyor benim eşi olup özeli olduğuna kimsenin yanında küçük düşürmemesi gerektiği bunları daha aşamadıMüstakil ev candır ya,zenginlerin hepsi müstakilde oturuyor,ama sizinki eski sanırım.
Para mevzusunu halletmeden çocuk vs yapma,ayrıca daha çok yensisiniz,birbirinizi tanıdıkça zamanla alışırsınız huyunuza.
Ailesine sanırım söz geçiremiyor ya da eski usul devam ediyorlar,harçlık usulü.
Artık evli olduğunuz ailesi siz olduğunuz fikrini sokun kafasına,yoksa işin zor.
Çalışmana da izin vermiyormuş,o konuda da aklına gir çalış.Para için değil sadece,kendin için de çalış.
Canim ona neler dedim ki ama yok konuşmuyor yarın bir gün lazım olacak bak aşkım diyorum beni dinlemiyor ailesini dinliyor vede altınlar bizde canım düğünün parasıyla ailesi borçlborçları ödeyeceklerdi ne yaptılar bilmiyorum sorunca da söylemiyor bu zamana kadar altını da 3 haftalık evliyken istemeye başlamışlardı ben kabul etmedikçe bağırıp çağırıp ısrar etti yine istemiyorum dedim bu bizim tek guvencemiz ve ben bunu kullanılmasını istemiyorum dedim zaten düğün de hiç birşey takmadılar benim ailem yapacağını yaptıDüğündeki altınları eşinizin ailesi mi aldı? Buna rağmen eşiniz düğün borcu ödüyorsa sıkıntı vardır. Siz bence eşinizin sakin bir anında konuşun. Bunları detaylıca öğrenin. Eşinizi babasıyla konuşup sabit bir ücret istemeye ikna edin. Bütçemizi bilelim, geleceğimize yatırım yaparız vs diyebilirsiniz.
Defalarca söyledim ısrar ettim neler dedim aşkım geleceğimiz için diye ama yok benim eşim çalışamaz diyorBir de mutlaka çalışın. Kayınpeder eline bakmakla ömür geçmez.
Haklisin canımAma sen aşureye çevirmişsin konuşmayı canım ya...Çalışma isteği,birikim yapmak,evden kurtulmak,çeyrekler altınlar,çamaşırda ki böcek,düğündeki takılar.Senin bakışınla birbiriyle bağlı konular,ama adam hiç bir şey anlamadı emin ol.Onların beyni bizim gibi komplike çalışmıyor çünki.
Haklisin canım vede sana da çok geçmiş olsun RABBİM sabır versinaynı benim hödük gibi desene..
ticaretle uğraşıyordu benm hödükte, ne kadar kazanırdı hiç bilmedim, ama evimiz vardı, 100 milyarlık arabamız vardı, yaş kış tatiller, bunların yanı sıra son 2 sene içinde borçlanarak iş büyütme vs, ben sorduğumda beni bunaltma, sen benim ticaretimi anlamazsın bilmem ne..
geldiğimiz nokta, evi ipotek ettirdi, araba gitti, bankalara borçlandı, uhuuuu anlatsam sabah olur..
haftalık 60 tl bırakıyo diyosun, ayda taş çatlasın 250, 300 geçiyordur eline, bu sıkıntılı zamanda hamile kalmak, bebek dünyaya getirmek ne demek bir kez daha düşün..
bunca olumsuzluğun arasına, çocuk doğurursan altından kalkamazsın, eşin daha sana aylıkmı, haftalıkmı aldığını anlatmıyo, kavga çıkarıp kaçıyo, ne çocuğu.. evlendiğimiz günden itibaren tartışma diyorsun, akıllı ol, iyi düşün..
:) :)Zaten bir erkek,sen bu işlerden anlamazsın,işime karışma demeye başladıysa,kırmızı alarmlarçoktan çalmaya başlamış demektir.Acil durum çantanızı kapın ve kendinizi sığınağa atın.
Şimdi ayrıldınız mi canım yada bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunahhhhh ahhhh, sorma, ben anlamazmışım, safik ne anlattında ben anlamadım, seni cebimden çıkarrırım diyorum, ama şimdi diyorumniye çünki ben safım, safişim, niye çünki eşim kocqam dediğim insana güvendim..
bunların başıma geleceğini bilseydim inan bana,
yalın ayak düşerdim istanbul yollarına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?