- 14 Haziran 2016
- 1.207
- 520
- 23
- Konu Sahibi atlasirmak
-
Evlenince geçimleri ayiracaz demişlerdi ama yapmadılarBunu bilerek mi evlendin peki
Oooooo maşallah takdir ediyorum seni muhteşem bir cesaret göstermişsin2+2yi,sorsan,öyle karmaşık anlatırlar ki,sanırsın kimya formülü,oysa 2+2 =4 bitti.Benim eşim de yıllar önce arsa alma isteğimi komik karşılıyordu.Sen ailende rahat yaşamışsın,kolay sanıyorsun.Hayat çok farklı.Halbuki hayatın tüm iniş çıkışlarını beraber göğüslemiştik.Bilmiyorsam da öğrenmiştim yani hayatı.Bana adeta kimya formülleri sunuyordu.Şöyle böyle olursa,babasından miras az bir toprak çok değerlenirse ...Lafı boşverdim icraata geçtim.Çocukların doğum sünnet takılarını,düğünümden kalan birkaç parçayı topladım.Eksiği ablamdan borç alarak gittim bir arsa aldım.Görmemişti bile eşim.Annemlerin yakınlarında şimdi bile inanamadığım uygun bir fiyata .Eşim ilk şaşkınlığı üstünden attıktan sonra neredeyse alnımdan öpecekti beni.Ve o sözü bir daha duymadım,SEN ANLAMAZSIN
Peki ne yapmalıyım o zaman şimdi ne önerirsinizBu mesele daha cok agritacak kafanizi. Istersen korunma sen bilirsin. Ozelde kontrole gidemiyorum, bez alacak paramiz yok, bebegim icin alisveris bile yapamadim diye cok aglarsin.
Bekar olduğum için geçimimiz bir evleninince dükkan ortak olduğu için geçim de ortak olacak demişti ama yapmadı birde kayınınım düğün isleri çıkıyor hepsini eşimde ödemiş olacak kısacası daha önümüzde coooook yıllar var gibi geliyor geçimi ayırabilmek içinEkonomik özgürlük önemli. Evlenmeden ne kadar para aldığını sormamış mıydın
Yanlış anlama ama bende eşimle ortak yere saklıyorduk altınları ama daha 3 haftalık evliyken altinlari isteyip araba alacam dedi kabul etmedim daha bir sürü bahaneleri çıktı kısacası bende artık güvenmiyorum o yuzden ortak bildiğimiz yerden alıp sadece benim bildiğim yere sakladım o kadar cook ısrarlar etti ki madem bu kadar çok istiyorsun annengil nişanda 2 tane burma takmıştı sadece onları al ne yapıyorsan yap o zaman düğündede birşey takmadılar zaten diğerlerini de istiyorsan gel videoları izleyelim hangi akrabakraba ne takmış görelim hepsini ayıralım sen kendinin kini ne yaparsan yap dedim sen bunu dedinya ben başka birşey demiyorum diyip o zamanda gitmistiahhhh çekiyorum ama boşa değil, ben kendimi akıllı sanardım, düğünde takılan 22 bileziğimi kumarda kaybetti ( evliliğimizin ilk senesi, bir dahada oynamadı ) beşer şaşar dedim arkasında durdum..
birikim yaparak, tam 4 kez 100 gr bizlezik yaptım, toplamda 20 tane, onlarıda aldı, oğlumun sünnetindekileride, 1 ay sonra yapıcam söz diyerek, yeni iş kuruyor sözde, yazarken varya kendimi dövesim geldi resmen ne safmışım yawelimde avucumda bırakmadıki yatırım yapayım, inak gibi sağdı beni..
2 yıllık üniversite mezunu istese zabita olma şansı var ama kabul etmiyor ailesi eşime ısrar edince de sen beni böyle kabul ederek almadın mi diyor ben nerden bileyim anasıyla babasının ağzına bakacağınıEşin maaşlı bi işe girmeli. Harçlıkla ev mi geçinir?
Teşekkür ederim canım...Alınacak tüm kararların insiyatifini erkeğe bırakmak,kadınların zekasına hakaret bence.Sende,önce ortalığın durulmasını bekle,ki resmi tam anlamıyla görebilesin.Sonra bir eylem planı yap.Arkasından birer birer uygulamaya koy.Mesela neden çalışmayacakmışsın?Oooooo maşallah takdir ediyorum seni muhteşem bir cesaret göstermişsin
Muhteşemsin yaTeşekkür ederim canım...Alınacak tüm kararların insiyatifini erkeğe bırakmak,kadınların zekasına hakaret bence.Sende,önce ortalığın durulmasını bekle,ki resmi tam anlamıyla görebilesin.Sonra bir eylem planı yap.Arkasından birer birer uygulamaya koy.Mesela neden çalışmayacakmışsın?
Bunu aşmakla kalma,bugün böyle düşünen,yarın maaş kartı bende duracak,çünki erkeğim ben der.Bunun yollarını şimdiden kapat.Gerekirse senin tabirinle"aşkım aşkım"ki fazla sorun çözücü görmem ben bunu gerekirse karşısına geçip elini beline koyarak
Ay ne laflar ne laflar...Demagojide sınır yok.Gelişme potansiyelinin olmadığını hesaba katamamışım de sende.Sanki insan o anki bir lokma bir hırkaya, ömür boyu talim etmek için evleniyor.Ömür boyu yerinde sayacak o halde öyle mi2 yıllık üniversite mezunu istese zabita olma şansı var ama kabul etmiyor ailesi eşime ısrar edince de sen beni böyle kabul ederek almadın mi diyor ben nerden bileyim anasıyla babasının ağzına bakacağını
Alınganlık numaralarına kanma canım.Çok çok yeri olur ikinizin aklına yatan,kullanılır ama,3 haftalık evliyken altınları alma hesabı yapana,ben baştan öyle planlamış derim ve bütün hakkını kaybeder benim için.Benim hikayemi okudun,ne için aldım arsayı,ailemiz hepimiz için,kime yarayacak,bize.Gidipte kabzımal seracettin efendinin üzerine yaptırmadım tapusunu.Ne bunlardaki sermayeyi kediye yükleme hevesi bilmem.Kenarda olunca batıyor sanki.Harcayınca canları rahat ediyor,ne saçma...Yanlış anlama ama bende eşimle ortak yere saklıyorduk altınları ama daha 3 haftalık evliyken altinlari isteyip araba alacam dedi kabul etmedim daha bir sürü bahaneleri çıktı kısacası bende artık güvenmiyorum o yuzden ortak bildiğimiz yerden alıp sadece benim bildiğim yere sakladım o kadar cook ısrarlar etti ki madem bu kadar çok istiyorsun annengil nişanda 2 tane burma takmıştı sadece onları al ne yapıyorsan yap o zaman düğündede birşey takmadılar zaten diğerlerini de istiyorsan gel videoları izleyelim hangi akrabakraba ne takmış görelim hepsini ayıralım sen kendinin kini ne yaparsan yap dedim sen bunu dedinya ben başka birşey demiyorum diyip o zamanda gitmisti
Teşekkür ederim canım, o güç her kadında var.İş,belli zaman tanıyıp,fırsat verip eşlerin yapabileceklerini görmekte ve gerekince insiyatif almakta saklı.Valla tebrik ettim sizi.. burda olsanız üşenmeden ayağa kalkar alkışlardımo kadar da güzel anlatmışsınız ki..
Haftalık ta aylık ta almıyalmıyor canım bilerek öyle sordum o 60 lirayı eşim bana veriyor babası eşim e ihtiyacı neyse onu veriyor galiba bugün elektirik faturası al sana 35 tl yarın telefon faturası alsana 50 tl benzin mi alacaksın al 70 tl bu şekilde diye biliyorum
Şimdi ayrıldınız mi canım yada bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun
Konuyu açtığımda beni huzursuz etme diyip duruyor konuşulmuyor ki ailesi çocuk konusunda çok israrci eşimin de aklına yerleştirip baskı yapıyorlar torun torun diye bende ALLAH verirse olur diyordum böyle ışte korunmuyoruzdA
Oha resmen calmis. Konu sahibi bana ne yapayim diye sormussun. Cantani alip cikamiyorsan en azindan korun. Kp'den bez parasi mama parasi almak icin iki gunde bir kivranirsiniz. Burada evliligi babasinin yaninda calisip maas alamadigi icin evliligi bozulan cok insan var.mahkememiz görülmedi henüz, öncelik borçların kapanması, yurtdışına kaçtımı desem gittimi desem bilemedim..
şuan tek yapmak istediğim şey, evimi satıp, banka borçlarını kapatıp, çocuklarımı da alıp, bu lanet şehirden gitmek istiyorum, sonrasında allah büyüktür, ailemin yanına gideceğim, bakalım rabbim ne kapılar açaçacak..
sen sen ol, altınlarını sakın verme eşine, he ne olur, ev satın alacaksınız ver tabikide.. yatırımın dışında asla verme küssün..
ben 1 aylık evliydim, ailemi ziyarete ist gittim, bileziklerimi evimde bırakmıştım, eve döndüğümde, bileziklerimin yerinde yeller esiyodu, ahhhh şuanda o ana geri dönsem, hiçç kızmadan, sinirlenmeden, sadece çantamı alıp çıksam o evden..
resmen çaldı bileziklerimi, benden habersiz alması, çalmak değilde nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?