Eşim evden kovdu sizce ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer tek defalık büyük bir kavgaysa normalde iyiyseniz sakinleşip adam akıllı konuşmayı deneyin. Söyledikleri hoş değil ama bir anlık sinirle söylendiyse ve özür dilerse affedilebilir. Evden de ikiniz de gitmeyin kimin tuttuğu fark etmez boşanana kadar orası ikinizin evi. Çok rahatsız oluyorsa kendi gidebilir.
Ama hep böyleyseniz ve eşiniz dediklerinde ciddiyse, gerçekten anlaşamıyorsanız ve sizden nefret ettiğini hissediyorsanız bence zorlamayın. Nasıl bir insan hamile eşini evden kovar anlamıyorum gerçekten. Bu evliliğe bi de çocuk doğurmak ne kadar doğru bilemiyorum. Eğer kesin boşanma kararı verirseniz hamileliği sonlandırmayı da düşünebilirsiniz. Hamile eşini evden kovan adamın iyi bir baba olacağını da sanmıyorum.

Keşke o konuşmaları yaptığı zaman yapsaydım bunu çünkü kimse bana inanmayacak. O öyle biri değil yapmaz diyecekler. Kontrollü bir insandır yaş tahtaya basmaz kendini kaybetti bu konuşmaları yaparken. Bir dahaki konuşmada yine kontrollü ve o sözleri kendisi söylememiş gibi davranacak. Gideceksen ailenin yanına git aynı yerde ayrı eve çıkma diyor, kendisine laf geleceğinden korktuğu için. Yoksa git ailenin olduğu yerde de ayrı yaşarsan yaşa mantığında
Siz onu boş verin. Kendi planınızı yapın ve uygulayın. Onun ne düşündüğü artık önemli olmasın sizin için.

Ben ilk eşim için karakoldan 1 kere uzaklaştırma almıştım. Kadının beyanı esastır. Ben bana attığı mesajı göstermiştim. Boşanırsak Seni ailene rezil ederim demişti. Polis ev kime ait diye sormadı. Onun oturduğumuz konuta gelmesi hakkında 15 gün uzaklaştırma vermişlerdi. Sonradan anlaşmalı olarak boşandık. Davayı kimin açtığının önemi yok ama “Anlaşmalı” boşanma davası açın. Anladığım kadarıyla maddi bir beklentiniz yok ama dava sonuçlanana kadar sizin o evde durmanız bence sizin için daha avantajlı. Kocanız nasıl bir insan bilmiyorum ama siz kendisine ayrı bir ev açsanız “Ahlaksız yaşam sürüyor” diyebilir, çocuğunuzun velayetini de almaya çalışabilir. Avukat sizi daha doğru yönlendirir.
Zaten insanların öyle düşünmesinden korktuğu için ailemin yanına göndermeye çalışıyor. Bana mesaj atmadı hiç o şekilde. konuşmalarını da o anki çokla kayıt altına almak gelmedi aklıma. Maddi bir beklentim yok olsa da zaten cimri bir insan vermez

Zaten insanların öyle düşünmesinden korktuğu için ailemin yanına göndermeye çalışıyor. Bana mesaj atmadı hiç o şekilde. konuşmalarını da o anki çokla kayıt altına almak gelmedi aklıma. Maddi bir beklentim yok olsa da zaten cimri bir insan vermez
Tahmin ettiğim gibi. Bu durumda yaşadığınız evde beraber kalacaksınız( bunu istemediğinizi yazmışsınız). Onun evden gitmeyeceğini de yazmışsınız. Ailenizin evinize gitmeniz daha mantıklı. Ailenizde düşmanınız değil. Şimdi bir de can taşıyorsunuz. Size karşı daha hassas davranırlar. Çocuğun üstünde eşinizinde söz hakkı var. Restleşirseniz Boşanma davanızın yanında velayet davasıyla da uğraşmak zorunda kalırsınız. Tedavi yöntemiyle hamile kaldığınızı söylediğiniz. Bunları kim karşıladı. Kocanız karşıladıysa beni hamile kalmak için kullandı diye size karşı maddi manevi davada açabilir.

Sağduyulu yorumunuz için teşekkür ederim. Sinirle söylense bile gece vakti neredeyse kapının önüne konacaktım. Kendisi de söyledi ikimiz de belli bir yaşın üzerindeyiz değişmemiz imkansız. Ben seni kesinlikle artık istemiyorum çok sakinim çok düşündüm diye. Benden önce çok huzurluymuş yalnız yaşarken çok mutluymuş. Ben ona dertten sıkıntıdan başka bir şey getirmemişim daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. İnanın o kadar yoruldum ki. Ben de huzurlu bir hayat istiyorum.
eğer vermiş olduğunuz karar bu ise gerçekten, ozaman çocuk meselesini bir kez daha düşünün. çünkü inanın ki çok zor. tahmin ettiğinizden çok çok zor

Ya valla eski konularinizi hatirliyorum yanlis hatirlmiyorsam tabii ki burda bir suru kisi size soyledi boyle bir evlilige hem de tedavi ile bile bile gore gore cocuk yapmak yazik gunah degil mi o cocugun gunahi ne??
Kusura bakmayin ama esiniz kadar suclusunuz..
Ha bundan sonra sakın o evden cıkayim demeyin onun soylemesiyle olmuyor bu isler sonucta kira orasi ayri esinizin evi bile olsa.bosanma sonuclanana kadar kalma hakkiniz var karar cikarttirarak siz kendi kendinize is yapmayin gidin bir avukattan destek alın bari bosanirken dogru zekice adımlar atın..
Ayrica demissiniz ya bu cocuk sadece benim degil o da ilgilenecek diye bilemezsiniz bunu ilerde sizi ne bekliyor bilemezsiniz..
Bir kere bosanmissiniz zaten ikinci defa cocukla ailem kabul etmez diyorsunuz e biliyorsunuz madem de neden cocuk...
Of valla konunuz gercekten karisik

Ya valla eski konularinizi hatirliyorum yanlis hatirlmiyorsam tabii ki burda bir suru kisi size soyledi boyle bir evlilige hem de tedavi ile bile bile gore gore cocuk yapmak yazik gunah degil mi o cocugun gunahi ne??
Ha bundan sonra sakın o evden cıkayim demeyin onun soylemesiyle olmuyor bu isler sonucta kira orasi ayri esinizin evi bile olsa.bosanma sonuclanana kadar kalma hakkiniz var karar cikarttirarak siz kendi kendinize is yapmayin gidin bir avukattan destek alın bari bosanirken dogru zekice adımlar atın..
Ayrica demissiniz ya bu cocuk sadece benim degil o da ilgilenecek diye bilemezsiniz bunu ilerde sizi ne bekliyor bilemezsiniz..
Bir kere bosanmissiniz zaten ikinci defa cocukla ailem kabul etmez diyorsunuz e biliyorsunuz madem de neden cocuk...
Kadının ikinci evliliği ama ilk evlilik degil
Sanırım daha evlenmeyecek yaşı da 30 üstü tahminimce
Artık mantiksal bakıyor olaya
Yaşı 23 ilk evlilik olsa dediğiniz doğru olabilir ama.bu duurmda çocuk istemesi bence.normal
Tabi en iyisi sağlıklı anne baba olan evlilikte çocuk ama bu kadın iki kere denemiş olmamış artık olaya farklı bakıyor

Gitmez bu evden. Çocuğuma bir şey olmasından korkuyorum bu üzüntüyle. Ev üstüme üstüme geliyor. Gitsem ne olur onu düşünüyorum. Ayrı eve çıksam ben mi kusurlu olurum
Evet eger esinin seni zorla kapi dışarı ettigini ispatlayamazsan sen kusurlu olursun. Evinden ayrilma. Karakola sikayetci olabilirsin beni evden atmaya calisio hamileyim can guvenligim yok korkuorum diye uzaklastirma cikartabilirsin. Begenmeyen gitsin kisacasi sen evinden ayrilma. Adami yolla. Magrur olma hic bi daha seni kovmaya cesaret edemesin.

Son düzenleme:
5 haftalık gebelikte yani 1 ay öncesine kadar herşey pekala da yolundaymış. Nefret ediyormuş da sevmiyormuş da adama bak, pislik.
Yani bu zamana kadar olmamış ama bundan sonrasında aklı selim kararlar alarak doğru şeyler yapmanızı diliyorum. Gerçekten üzücü bir durum. Verilen tavsiyeler doğrultusunda sağlam adımlar atarsınız umarım.

Ben şimdi haklı olduğunuz noktalar çok diyeceğim ama bir şeyi değiştirmeyecek şu anda. İnsan bazen o anın güzelliği ile yanlış kararlar verebiliyor

Kadının ikinci evliliği ama ilk evlilik degil
Sanırım daha evlenmeyecek yaşı da 30 üstü tahminimce
Artık mantiksal bakıyor olaya
Yaşı 23 ilk evlilik olsa dediğiniz doğru olabilir ama.bu duurmda çocuk istemesi bence.normal
Tabi en iyisi sağlıklı anne baba olan evlilikte çocuk ama bu kadın iki kere denemiş olmamış artık olaya farklı bakıyor

Bazı şeyleri toparlayınca çocuk isteği oldu eşimde. Bende de oldu. Evet yaşım tahmin ettiğiniz gibi. Evlilik gibi bir şey zaten asla olamaz hayatımda. Ben de isterim çocuğum sevgi dolu mutlu huzurlu bir ailede büyüsün. Ama böyle olacaksa asıl yazık çocuğa

Evet eger esinin seni zorla kapi dışarı ettigini ispatlayamazsan sen kusurlu olursun. Evinden ayrilma. Karakola sikayetci olabilirsin beni evden atmaya calisio hamileyim can guvenligim yok korkuorum diye uzaklastirma cikartabilirsin. Begenmeyen gitsin kisacasi sen evinden ayrilma. Adami yolla. Magrur olma hic bi daha seni kovmaya cesaret edemesin.

Evden bu şekilde ayrılmayı düşünmüyorum dava açılana kadar. Dava açıldıktan sonra ayrılmamda sakınca yokmuş.

5 haftalık gebelikte yani 1 ay öncesine kadar herşey pekala da yolundaymış. Nefret ediyormuş da sevmiyormuş da adama bak, pislik.
Yani bu zamana kadar olmamış ama bundan sonrasında aklı selim kararlar alarak doğru şeyler yapmanızı diliyorum. Gerçekten üzücü bir durum. Verilen tavsiyeler doğrultusunda sağlam adımlar atarsınız umarım.

Sağolun 🙏🏻 Ben de kendim için aynı şeyleri diliyorum. Keşke doğru kararlar verseydim keşke böyle olmasaydı haklısınız ama bu beni daha çok üzmekten başka bir işe yaramıyor :(

Karakola git sikayetci ol seni evden kovmasi suc. Mahkemede kullanirsin 6 ay icinde dava açacak olursan. Sonradan pisman olup ben boşanmak istemiorum hakim bey diye kedicik olanlari da gördü bu gözler. Sen simdi evi terk edersen o da suc çünkü mahkemede ben kovmadim kendi gitti diyecek bu karısını kovan ılık adamlarin huyudur. Bi otelde kalsan çamur atar kimbilir kimle kaldi der. En iyisi ailenin yani gideceksen ama onda da giderken eşine mesaj at annem rahatsızlandı acil anneme gidiyorum diye seni kovdugunun delili yoksa şayet. Burda dediklerime gülenler olur sen deneyimsiz insanlara itibar etme avukatim diye gezenler de var çünkü. Bosanma konusunda bi avukat kadar bilirim. Bana sor en çok bana =)

Ben aslında durun sessiz kalın bir süre sinirler yatışınca yeniden sakince konuşun diyecektim.Ama sanırım siz ayrılmaya kararlısınız..
Bence bir süre sakin kalıp muhattap olmadan bir birinize laf sokmadan sakince düşünmek..Çocuk olmasa tamam ama çocuğunuz için kurtarmaya çalışıp en son çare ayrılmayı düşünmek gerek diye
Bence alın bir kağıt ve eşinizin ve sizin iyi yanlarınızı , kötü yanlarınızı ,birbirinizden ne beklediğinizi filan yazın.
Sakin olunca ondan da yazmasını isteyin..
Kavga esnasında herkesin tavrı farklıdır. Kimi her lafı söyler ,eleştirir, çizgileri aşar.Kimi de sadece konuyla alakalı konuşur.
Tartışmalar en çok hangi konudan çıkıyor.Kım başlatıyor..En fevri hanginiz.Kavgaya başlamadan öncrki ve sonra ki hisler tamamen farklıysa yani kâvgadan önce seviyor kavgadan sonra nefret ediyorsak demek ki ya siz ya eşiniz yada ikiniz tartışmayı bilmiyor çozüm odaklı değil ustünluk kurma çabası olarak gerçekleştiriyorsunuz..
Bazıları tartışırken canı yanacak sözler duyarsa direk konudan bağımsız can yakmak için karşısındakinin hassas noktalarına laf atar kırmızı çizgilerine atış yapar
Tartışma incir çekirdeğini doldurmayacak birşeyden di demişsiniz..Demek ki ikinizde tartışmayı bilmiyorsunuz..
Birde eğer taraflardan birisi eleştiride fevri davranıyor ve tartışmaya çeviriyorsa karşı taraf sorunları brlli bir süre içinde tutar söylemeye çrkinir ve böyle bir anda küçücuk bir tartışma da hepsi ortaya dökülür...
Avukatlık bilgim yok bu konuda fikir veremem..Ama bence irtada bir bebek var ve onun tercih hakkı yok . Bebeğiniz için kurtarmayı deneyin..Hamilesiniz hormonlar tavan.Çok hassassınız eşiniz buna göre davransın istiyorsunuz ..Belliki eşiniz bunları fatkedemiyor..Bazı insanlar duyarak değil hissederek anlayabiliyor..Susmak bazen konusmaktan daha cok sey anlatır..Bir süre sessiz ve tepkusiz kalın..En azından bebeginiz için deneyin.
İnanın her denemede duyduğum sözlerin şiddeti artıyor. Belki şu anda fiziksel şiddet yok ama o gün bağırıp üzerime yürüdü mesela. O an cevap versem şiddet görebilirdim. Ben sizi anlıyorum aile dağılmasın çocuk olursa anne baba ile büyüsün diye düşünüyorsunuz ama çok zor. Çocuğa da şiddet uygular ona da bağırır ona da hakaret eder.

Karakola git sikayetci ol seni evden kovmasi suc. Mahkemede kullanirsin 6 ay icinde dava açacak olursan. Sonradan pisman olup ben boşanmak istemiorum hakim bey diye kedicik olanlari da gördü bu gözler. Sen simdi evi terk edersen o da suc çünkü mahkemede ben kovmadim kendi gitti diyecek bu karısını kovan ılık adamlarin huyudur. Bi otelde kalsan çamur atar kimbilir kimle kaldi der. En iyisi ailenin yani gideceksen ama onda da giderken eşine mesaj at annem rahatsızlandı acil anneme gidiyorum diye seni kovdugunun delili yoksa şayet. Burda dediklerime gülenler olur sen deneyimsiz insanlara itibar etme avukatim diye gezenler de var çünkü. Bosanma konusunda bi avukat kadar bilirim. Bana sor en çok bana =)
Beni evden kovduğunu karakolda nasıl ispatlayacağım? Dedikleriniz çok mantıklı. Erkeklerin kafasında neler dönüyor. Düşünmeden atacağım her adım bana zarar

Bu evi ben buldum diyor sen git. Ben tahammül edemiyorum artık onca laftan sonra aynı çatı altında kalmaya. Aile terapistini defalarca söyledim yanaşmıyor ben de tek başıma gitmeye başladım
Biraz daha .onun istediği de bu zaten. Sanırım dava açılınca gidebiliyorsun. Süreci hızlandırmak seni kurtarır

Teşekkür ederim 🙏🏻 Ben çalışıyorum her ay belirli bir gelirim var orta düzey normal bir hayat yaşayabilirim bu şekilde. Aileme artık yük olmak istemiyorum herkesin psikolojisi etkilenecek
Eyer öyle düşünüyorsan şimdiden kendine iyi bi yol çiz. Daha hamileliğin başındasın bebeğin dünyaya gelene kadar en azından hayatını kurmuş olursun senin kimseye ihtiyacın yok. Benim tek bildiğim bişey var kadın güçlüdür hele bide annelik içgüdüsü onu dahada güliçlendirir. Sakın korkma üzülme bu günlerin hepsi gelip geçici şeyler. Aylen hep yanında olacaktır çünkü evlat atılmaz.

Merhaba sevgili kk üyeleri, umarım dertleşmek ve artık kendime yol çizmek istediğim bu durumda kınamak yerine gerçekten destek olursunuz. Eminim bir çok kadın benim gibi paylaşamadıklarını paylaşıyor burda. Eşimle çok büyük olmayan bir tartışma yaşadık ben biraz büyüttüm daha fazla büyüdü. Tartıştık ve eşim beni evden kovdu. Onun gitmesini söyledim bu evi ben tuttum ben gitmem diyor. Bu evliliğin kesin bir şekilde biteceğini benden nefret ettiğini artık sevmediğini söyledi yüzümü görmeye bile tahammülü yokmuş. 5 haftalık gebeyim ama zaten bu kadar stresle gebelik devam eder mi onu da bilmiyorum Ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Bulunduğumuz yerde kimseyi tanımıyorum gidecek bir yerim de yok. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Dava açarsa kusurlu görünmek istemiyorum. Eşyalarımın hepsini topladım gidecek bir yer yok. Ailemin yanına dönmek istemiyorum çalışıyorum. Benim ikinci evliliğim ailem de çok üzülür kaldıramaz toparlanana kadar onlara da bir şey söylemek istemiyorum. Kafam şu an çok karışık. En doğru davranış ne olur şu an bulunduğum durumda?
kınayan kınadığını yaşamadan ölmezmiş siz boşverin düşünmeyin öyle şeyler negatif enerjinizi bebişine yansıtmsyın sağlıkla gelsin :)
lakin benim sormak istediğim net bir şey var
nedir bu adamı szden bu kadar soğutan bunu anlayabilirseniz verilecek tavsiyeler ona göre şekillenir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X