Eşim evi terketti..

Nyks- Nyks- sizden haber aldığımıza çok sevindim. Çok merak etmiştim. İyi olmanıza çok sevindim. Ama şu anki durumunuza üzüldüm. Orada kalıp para biriktirip öyle ayrılmanız sizin kararınız. En iyi nasıl olacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Ancak farkındaysanız planınız şu an işlemiyor. O kadar sürede 2 çeyrek altın çok az. Kadın sığınma evine gitseniz daha çok biriktirirdiniz. Bir arkadaş demiş, 6 ay kalınabiliyormuş.

O evde kalacaksanız da para biriktirmenin bir yolunu bulun. Kredi kartını ödeyince limitini 1,000 TL'ye düşürün. Kocanız söylenir durur, bir şey olmaz. "Borç içinde yaşamaktan hoşlanmıyorum" deyip kestirip atarsınız. Allah kolaylık versin.

Bu kadar ayri eve cikmayi düşündüğünüz sevmediğiniz, kurtulmak icin yer aradığınız biriyle neden her gece aynı yatağa girip sevişiyorsunuz? üstelik kurtulma sansiniz varken yapıyosunuz bunu.

Bütün o borcları falan da gectim bakın ki onlar tek başlarına zaten ..tir git dedirtecek seyler ama nasil bu adamla sevişmeyi mideniz alıyor?

Bir üstteki yoruma benzer şeyler yazacaktım. Gerçekten ben de bunları merak ediyorum.

Sana burada o kadar yazanlara yazık başka da birşey demiyorum sen seçimini yapmışsın sömürülmeye devam :KK14:

bizim toplumda yaygın bir söz vardır:
"maşa kadar kocası olanın, paşa kadar hükmü olur."

bu algı değişmez.

İki çeyreğim var her ay yapacağım artık. Haberleri yok. Nakit kalınca tırtık tırtık gidiyor o para. Geçen ayki annesinin mobilya taksidini bile eşim benden istedi. O kadar zoruma gitti ki. Bende yok alınca sana veririm dedi

Banamı güvendin deseydin.O kocadan cacık olmaz.Bir an önce ayrı eve çıkmaya bak.Ne annenden ne kocandan hayır yok.

Sizin birikim işi yalan olacak bariz belli neden bekliyorsunuz ki?
Ben size yapacağınızı söyleyeyim 1+1 yada bulabilirseniz bir stüdyo daire arayın mesela. Maaşınız gayet yeter iki kişiye yedirmek yerine önce sahibinden ev arayın internetten. 300+400 tl civarnda bir sahibinden ev bulursunuz. Depozito yerine de senet imzalamayı denersiniz. İki çeyrek ve kalan maaşlada ikinci el bir kanepe bir buzdolabı bir de ocak alırsınız yeter de artar bile. Kredi kartınız zaten var. Kredi kartınızla bir ay da gıda alırsınız. Hatta gerekirse bir ay avans çekersiniz.
Açıkçası ben bu yokluğu bir kaç ay çekmeyi tercih ederim onların araba ve mobilya taksitleriyle boğuşmalarını izlemek için

Harika fikir olması gerekende o.Açık açık hala sömürmeye devam ediyorlar.O adama ifrit oluyorum .Soyguncu

Harika fikir olması gerekende o.Açık açık hala sömürmeye devam ediyorlar.Asalak tayfası

Ben kindarım biraz sanırım.
Ben yokluk çekerim açlık çekerim ama o ikilinin de parasızlıktan birbirlerine düşmesini seyretmek için zevkle çekerim yani.
Adım gibi biliyorum bu kızın maaşı ellerinden kaydı mı araları bozulacak. O kadın fosur fosur bir paket sigara içemeyecek, oğluşuna neden pahalı araba aldın diyecek oğlu mobilyaya ne gerek vardı diyecek, dönüp dolaşıp biz neden kaçırdık bu kızı diyecekler.
O evde oturup bunların tribini çekip üstüne para vereceğime açlık çekerim bir kaç ay düzen kurana kadar ama uzaktan da sürünmelerini izler mutlu olurum.

Ben kindarım biraz sanırım.
Ben yokluk çekerim açlık çekerim ama o ikilinin de parasızlıktan birbirlerine düşmesini seyretmek için zevkle çekerim yani.
Adım gibi biliyorum bu kızın maaşı ellerinden kaydı mı araları bozulacak. O kadın fosur fosur bir paket sigara içemeyecek, oğluşuna neden pahalı araba aldın diyecek oğlu mobilyaya ne gerek vardı diyecek, dönüp dolaşıp biz neden kaçırdık bu kızı diyecekler.
O evde oturup bunların tribini çekip üstüne para vereceğime açlık çekerim bir kaç ay düzen kurana kadar ama uzaktan da sürünmelerini izler mutlu olurum.

Hala eşine karşı zaafı var.O evden gideceğine inanmıyorum.Kendini kandırıyor.Yapsa hayatı kurtulacak.

Eşi hala adamlık taslıyor.Erkek müsveddesi. Kız bir şey deyince yok niye değişmişmiş bilmem ne üste çıkıyor kızı sindirmeye çalışıyor .

Hala eşine karşı zaafı var.O evden gideceğine inanmıyorum.Kendini kandırıyor.Yapsa hayatı kurtulacak.

Eşi hala adamlık taslıyor kız bir şey deyince yok niye değişmişmiş bilmem ne üste çıkıyor kızda haklı görüyor
sevgi açlığıdır belki.

sevgi açlığıdır belki.

Hadi annesinden kaçtı buraya sığındı diyelim.Adamda kızı sevdiğini gösterir bir şey yapıyor mu yoksa biz mi göremiyoruz.Elindekini avucundakini verince kocası onu çokmu seviyor.Önceki konularında dünya kadar hakaret işitiyordu.

Öğrenilmiş çaresizlik gibi.

Hadi annesinden kaçtı buraya sığındı diyelim.Adamda kızı sevdiğini gösterir bir şey yapıyor mu yoksa biz mi göremiyoruz.Elindekini avucundakini verince kocası onu çokmu seviyor.Önceki konularında dünya kadar hakaret işitiyordu.

Öğrenilmiş çaresizlik gibi.

Bana daha ziyade bir kere boşandım ailemde arkamda durmadı şimdi ikinciye boşanırsam hiç olmaz korkusu var sanki.
Evlenip boşanmış herşey kötü gitmiş ikinci kez dul kalmaktan korkuyor sanki..
Ama bunları hiç hak etmiyor. Hele o kaynana denen kadının ettiklerini hiç hak etmiyor.
Yazık ediyor kendine Allah yardımcısı olsun

Bana daha ziyade bir kere boşandım ailemde arkamda durmadı şimdi ikinciye boşanırsam hiç olmaz korkusu var sanki.
Evlenip boşanmış herşey kötü gitmiş ikinci kez dul kalmaktan korkuyor sanki..
Ama bunları hiç hak etmiyor. Hele o kaynana denen kadının ettiklerini hiç hak etmiyor.
Yazık ediyor kendine Allah yardımcısı olsun

En büyük neden o olabilir ya da daha iyisini mi bulacağım diyebilir

Her ay bir çeyrekle ne kadar birikim yapacaksın.Sen orada durdukça adam çeyrekten fazla borç takar sana.

2000 lira civarı para almıyormuydun onları besleyeceğine kafan rahat otururdun kendi evinde.
Kocan yetmiyor birde anasının afrasını tafrasını çekiyorsun.

Eşyaları falan ikinci el alırdın.Ya da aylık taksiti seni zorlamayacak şekilde ihtiyaç kredisi çekerdin işini hallederdim.İlk bir iki ay zorlanırdın ama sonra yavaş yavaş düzenini otuttururdun.

Konu sahibi kredi ödüyor. Yalnız başına eve çıksa da maaşı kendine kalmayacak. Bir kısmı evlenmek için çektikleri, eşinin beraber öderiz deyip hiç ödemediği kredinin borcuna gidecek. O kredi bitse, geçinebilme ihtimali var. Tutarı unuttum da o krediyi öderken geçinmesi zordu sanırım.

Konu sahibi kredi ödüyor. Yalnız başına eve çıksa da maaşı kendine kalmayacak. Bir kısmı evlenmek için çektikleri, eşinin beraber öderiz deyip hiç ödemediği kredinin borcuna gidecek. O kredi bitse, geçinebilme ihtimali var. Tutarı unuttum da o krediyi öderken geçinmesi zordu sanırım.

Doğru öyle bir şey vardı ama biz defalarca dedik o borcunu kapattır sonrada kartını iptal ettir diye .Borç ne kadardı unuttum yalnız 3000 lira ödemişler.Kızın borcunu kapatacaklarına kayınvalideye yeni eşya almışlar.Ahh bir dişini göstermiyor ki.

Doğru öyle bir şey vardı ama biz defalarca dedik o borcunu kapattır sonrada kartını iptal ettir diye .Borç ne kadardı unuttum yalnız 3000 lira ödemişler.Kızın borcunu kapatacaklarına kayınvalideye yeni eşya almışlar.Ahh bir dişini göstermiyor ki.

Evet çok söyledik. Neyse ki yeni kredi çekmemiş. İnşallah güçlenir de normal bir yaşama kavuşabilir.

Back
X