- 15 Ağustos 2013
- 1.218
- 459
- 398
- 33
- Konu Sahibi ZEEYNEPCIK
-
Hadi eşinin sorunları var diyelim..ama ailecek sorunlu bunlar bunun annesi babasi ne isin var burda gitsene evine karinla demiyolarmı ne ayıp şey iyi dayaniyorsun gercekten ben olsam coktan cekip gitmistim anneme..bunlarimi cekicen bi ömür..bu erkeklerin kendilerini dünyanın merkezi sanmalari beni hasta ediyo..
H
İmza
Canim ilk yorumlarimda hatirlarsan hep esine hosluklar yap misafir davet et esin ailesine gtsin sakin ol ama tavrinida koru sen evinde kal demistim fakat kayinvalidenlerde tartistgnz yorumu okuyunca fikrim degsti.dha bit aylk bile evli degilsiniz adam sana sarkiyi bilmem bisey ettin dyo pardonda nerden buluyo bu adam bu cesareti.balaylarinizda onun simariklklari gariplikleriyle ugrastgn yetmiyormus gibi birde terbiyesizliklerine katlanyosun.ben olsam isten izin alirdm hatta gerekirse ayrilirdimki ciddiyetimi esim anlasin.toplardm esyalarimi giderdim annemin evine.boyle evlilik hayat olmaz bunun altindan baska biseyler cikacak diyede endiseliyim acikcasi.umarim ailenin yanina gidersin esininde ailesininde iyi bi derse ihtiyaclri var bu adam seni kaybetmekten zerre korkmuyo canim
Cnm bence onu teselli et o sitede ev bakarız oraya taşınıriz madem ordan ayrilamiyon ama şimdilik burda huzurumuzu boşyere bozmayalim de en güzel Günlerimiz zehir olmasın hem ne biçim erkek senin yapman gereken şeyleri o sana yapıyo kız gibi töbe töbe
canm bunu ona söyleyemem gercekten yaa..keşke biraz erkek kardeşine benzese ya karısını alıp nasıl gidiyor eskisi kadr da gitmiyor anneside evine gidiyor çocuk..taşınalım dersem yapar falan istemiyorum ben evimizde herşeyimiz de güzel şükür oda seviyor ama ailesine gitmeden gelmiyor haftasonu da kalalım die tutturuyor maleseff dün söyledim sen git gelmeyeceğim hayr sensiz gidemem diyor gidelim geliriz eve dedi..anneside arayınca gittik ve kendisi söyledi eve gidelim die..
Inşallah yavaş yavaş düzelir evde kalmak için bahane uret misafir çağır yemeğe hatta kaynananı davet et eve ondan önce davran nekadar allahtan alsan okadar alisiyosun kabulleniyosun tartışmada çözüm yok en iyisi ondan önce davran bol şans
Aslinda ne yorum yapacagimi bilemiyorum. Ama gordugum kadariyla esiniz ailesi ile birlikte birvhayat surmek istiyor sizi bu koloni hayatina eklemek cqbasinda gunun birinde pes ederek evinizi kapatip onlarla yasarsiniz umudunda bence. Bunu bilincsiz yapiyor da olabilir. Bilincaltinda bu var bence. Ve nr kadar tersini iddia etseler de bence ailesi de bu yonde hissediyir. Cogu erkek annesi gelinini kiskaniyor ve oglunun bir yuvasi oldugunu kabullenmiyor. Cok seviyirmus gibi yapan kvlerin de cogu boyle bence. Ne yazik ki.....
bir cok arkadasimin esi sizin anlattiginiz gibi. Is cikisi anneye gider yer icer oturur vs. uyumaya da eve gelir. Artik evde bekleyen de beklesin. Sanki evlilik bu. Inanin ben deaynisi olmasa da benzerlerini yasadim yasiyorum. Ve hakkimi helal etmiyorum. Eger evine gelmeyecektiyse evlenmeseydi.... erkek adams bahane bulup eve getirmek falan uzucu seyler. Evi yaa evi.
yerinizde olsam ne yapardim. Ilk once basbasa bir ortamda sakn bir sekilde ona evlilik ve aile anlayisimin ne oldugunu anlatirdim. Gozumdeki erkek adam figurunu anlatirdim. Oraya buraya sivanan ( brnce su an sitedeki cocuklarla falan takilmasi resmen sivanmsk....) bir erkegi erkek gibi goremeyecegimi ifade ederdim. Ve ailesini cok sevdigimi onlarla gorusmenin bir sekli semali oldugunu soyler bundan sonra bensiz gidemeyecegini gittigimizde yiyip icip kalkacagimizi asla uyuma vs olmayacagini bunlar olursa evliligi gozden cikardigini dusunecegimi ve olgunlasmamis bir erkekle yapamayacagimi net bir bicimde soylerdim. Ayrica bu konuda kv den destek almaya calismazdim. Iki haftada kv henuz guvenilecek limsn degil bencr. Belki bu onlarin plani. Belki diyorum. Bu bir ihtimal. Kv ve diger aile bireylerine asla kz vermez yanlarinda katiyen tartismazdim.. sonrasinda da is cikisi gidilecekse birlikte gidip birlikte kalkardim... benim onerim esinizi ailesiyle basbasa birakmayin. Soylediklerime karsi cikan olacaktir ama bence ya bir is var sizden sakliyorlar ya da bu aile esinizin evliligini kabullenemiyor ve esinizi isliyorlar. Islrmekten kastim yoklugunuzda onu asiri rahat ettirmesi gibi aeyler de olabilir. En mutlu oldugu yer evi olmali...
diyelim ki isten cikip gittiniz oturdugunuz surece guleryuzlu tatli dilli olun. Orada uzanmasina uyumasina asla izin vermeyin. Koltulta sirtim tutuluyor annenlere ayip utaniyorum yorgunum evde duus alicam falsn diyin gece uc bile olsa evinize gecin. Bu arada da gozlemleyin ve ziyaretlerinizin arasini acin. Ams asla esinizin ailesine sorun var diyip yardim istemeyin. Esinizi talniz gondermeyin. Telefonda konusurken bile yaninda olun. Annesinde iken bile es neredeyse orada olun...insaallah zamanla duzelir. Herkesin bir sinavi var.
Aslında sizin yerinizde olsam sorun annesine gitmesi alışamaması olmazdı herhalde benim için. asıl sorun gözümden düşmesi olurdu. Yani bir adamla mı evlendim hala annesinin eteğini çekiştiren bir çocukla mı? Bunu da aynen söylerdim ona. Bilemiyorum böyle bir koca beni cinsellikten bile soğuturdu. eşiniz rolleri karıştırdı herhalde bunu siz yapmalıydınız.
Bazı konularda size hak veriyorumm..çünkü gercekten eşim oraya bensiz gittiğinde raht ettiriyorlar yani öyle hissettiriyorlar bence..vee eşim bi kaçkez geldiğinde annemle de konustuk baya diyordu ama sormadım ne konustular gerckten annesi doğru yönlendirseydi hala aynı davranışa dvm etmezdi..belkide benm ayak uydurmamı beklediler ama baktı kii yokk benm tartısmam iyi oldu cünkü ben bi ihtimal evimize geceriz die eşimle konusmaya çalısıyordm ki tartıstıkk..ve sonrasında eşim evimize gelmeye başladı dün iş çıkısı hemn eve geldi ve yaptığım yemeğe bayıldı..yani bir ihtimal düşünüyorum evi kapatmaksa amaçları benm kararım karar değişmeyecek..ben hafta içi hiçbir şekilde ugramayacağım ama eşim işten cıkınca yolunun üstü olunca uğruyor nasıl engel olurum bilmiyorum :s ve gittiğimizde de eşim bhçeye giderse bende ordayım onun yanndan ayrılmıyorum anlasın onsuz raht olmadıgımı orda diee..ve kendi evimizde gerckten güzel vakit geçiriyoruz.. sizin yaşadığınız sorunlar neydi ?
Sizinki kadar korkunç değil ama haftada bir kaç saat bos vakti olur eşimin bunu bildikleri halde esim oraya gittiğinde ilk iş battaniyesini örterler ki uyusun. sonra da ah kızım uyumuş kalmış derler :26: biz beraber gidince de ben büyüklerle otururdum o geçer uyurdu. bir gun uyandırdım. uyuyacaksan gidecez eve dedim. şimdi uyuyamadığından erken dönüyoruz ya da cümbür cemaat muhabbet ediliyor. iyi valla o uyusun ben büyüklrle konuşayım. e peki ne konuşayım. aileyse onun ailesi. bir tuhaflar. herkes tuhaf. anlatsam yazsam kitap olur. eşinin en rahat yeri sizin ev olmalı ve asla tek gönderme. bunu bilir bunu söylerim. iş çıkısı git sonra da sensiz ev bomboş sen gelmeden ben de giremem falan de orada beraber otur. sonra yorgunluktan öldüğüne inandır. o da gitmesin ya da beraber gidin. erkek tek yasamaya alıştıkça alışır. sensiz annesine bile gitmemeli. hele bir de sen gebe olacaksın çocuk küçük olacak. bunları hesaba kat. sen evde pışpış yaparken o iki ev arasında bir eli yağda bir eli balda olmamalı. sensiz yemek yiyemem de sensiz sıkılıyorum de.... anlasın ki o ev onsuz bos, sen eşinsiz olamazsın...
Canim bnm esimde ayniydi :) 2 yillik evliyim ilk ay bosanmaya kalktimm :) esim annem de annem diye tutturuyodu. Kv de oglum oglum diye pesinde tabi . Cantami topladim bigun oglunu evlendirebiliyosan yeniden evlendir dedimkafa dağıtıyormuşş sanırım yanlışlarını yavas yavas idrak edicek..bu özleme olayları sökmez git gör der iyi biliyorum..ama yinede biraz çıtlatayım kimsem yok sıkıldım demeye..geçende evimi cok seviyorum falan dedm ev hanıma olmakta güzel aslında die..istersen calısma rahatına bak diyor güzelce..
Aaaaa ne ayıp!
Ben olsam kıyameti koparırım.
Alsın kıyafetlerini kalsın annesinde.
Sen dön evinize.
Sakın ısrar etme,döndüğünde de hemen affetme!
Aaaaa ne ayıp!
Ben olsam kıyameti koparırım.
Alsın kıyafetlerini kalsın annesinde.
Sen dön evinize.
Sakın ısrar etme,döndüğünde de hemen affetme!
Canim bnm esimde ayniydi :) 2 yillik evliyim ilk ay bosanmaya kalktimm :) esim annem de annem diye tutturuyodu. Kv de oglum oglum diye pesinde tabi . Cantami topladim bigun oglunu evlendirebiliyosan yeniden evlendir dedimciktim evden o bizim son kavgamiz oldu hem esim hem kv pamuk gibi oldu esim bana her konuda yardimci olur kv o zmandan beri agzimin icine bakar biproblem mi var diye :) seninkide sonra dan alisir evlilige sabret canm
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
İlk evlendiğimizde aynı şeyleri yaşadık.ilk günler KV bizim adetimiz böyle,ilk zamanlar KV ye gelinir diyerek emrivaki yaptı. O dönem göreve başlamamıştım. Sabah eşim beni bi sepet gibi oraya bırakır,işten gelir,yemek yenir oturulur oturulur oturuluuuuur... Ben gidelim dedikçe bir bahane bulunur.KV nin uyduruk hastalıkları çıkar ortaya, o sakinleşene kadar bi saat daha geçer. Sonra kayınvalide başlar "geç oldu kalın burda" demeye... Ben kalmamak için türlü bahaneler bulurum. Sonuçta şehirlerarası yolculuk yapmıycaz, toru topu 5 dk lık mesafe...
Böyle böyle tam 4 yıl geçti. Ancak benim KV ye laf söylenemez ve ben çok çok korkardım ondan. Bu 4 yıl içinde toplasan 100 gün evimizde kalmadık. Arkadaşlar gelecek dediğimizde çağırın burda oturun derdi düşününbayramda gelen misafirler "bu insanları bırakın evlerine gitsinler de bayram ziyaretine gidicez onlara " die dalga geçerlerdi
4. Yıla girdiğimizde ben patlama noktasındaydım.resti çektim eşime. Beni baba evime gönder bıktım dedim(tabi KV nin eziyetleri de şiddeti artarak devam etti bu zaman içinde) yada birlikte gidilecek. Sonra şehir değiştirmeye karar verdik. Eşim.önce geldi şimdi yaşadığımız şehre ben tayin için beklemek zorunda kaldım 8 aylık bebeğimle. Bu defa da "sen tek başına nasıl kalcan,evi kapatalım sen burda bizimle kal" demeye başladı. Ancak o vakit cesaretimi toplayıp ben evimde kalkcam demeyi başarabildim....
Diyeceğim o ki, bir an önce tedbirinizi alın konu Sahibi. Çünkü bu ailelere elini veriyorsun kolunu istiyor,kolunu veriyorsun gövdeni istiyor. Bitmiyor tükenmiyor istekleri...bir an önce evinizin Size ait bir yaşam alanı olduğunu kavramasını sağlayın eşinizin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?