eşim evimize alışamadı..yorumlarınıza ihtiyacım var :(

işte dünyanın merkezi kendisini yapması sinir ediyor beni..artk gitmiyorum diyorum zatn sen git annene..hayr sensiz olmaz gidip geliriz diyor..zamanında bütün akrabalar çok şımarmıs fln..ama gercekten iyi dayanıyorm ama davranıslarım cok değişti ve ona söylemediğim kelimeleri kullanmaya başladım..ama annesi akrabalarına da söylemiş dün misafirlerimiz geldi evli akrabaları oturduk baya bak dedim misafrlerimiz de gelmeye basladı ne güzel diie hiç cvb yok tabi..ama geliceklermiş misafirler arada bi..gelsinlerde yalnız kalmk ne kadr güzelmiş anlasın..annesine dedm tahmin ettim sizn gönderdiğinizi die :) bunlarla da hala gidelim demeye devm ederse psikologa gönderttiricem..

evt haklısınızz ama olmuyor işte ailem burda değil ki gerckten işimdede cok mutluyum ama söylüyorm ona ya git kal ailende ben kalırım kiramıda veririm ama yok illa ailesini görücek snra gelicekk..ben hayatta gitmem artk haftaiçi..ama artk benmde ona davranışlarm değişti..ben gidersem dönmem tkrar evime cünkü ailemden çok güç alıyorum tabikide gidersem dönmem..son sabırlarımdayım en son psikologu deneyeceğim oda olmazsa gerckten eyvallah diyeceğim..ailemde sürekli arıyor hatta ayrı oldukları ve pek görüşmediğim babamda arıyor soruyor sorun var mı die ve bunları hep söylüyorm ona..düğünümdede gördü ne kadr sevildiğimi ama şuan böyle çekip gidemem belkide yanlış yapıyorum

canm bunu ona söyleyemem gercekten yaa..keşke biraz erkek kardeşine benzese ya karısını alıp nasıl gidiyor eskisi kadr da gitmiyor anneside evine gidiyor çocuk..taşınalım dersem yapar falan istemiyorum ben evimizde herşeyimiz de güzel şükür oda seviyor ama ailesine gitmeden gelmiyor haftasonu da kalalım die tutturuyor maleseff dün söyledim sen git gelmeyeceğim hayr sensiz gidemem diyor gidelim geliriz eve dedi..anneside arayınca gittik ve kendisi söyledi eve gidelim die..

Inşallah yavaş yavaş düzelir evde kalmak için bahane uret misafir çağır yemeğe hatta kaynananı davet et eve ondan önce davran nekadar allahtan alsan okadar alisiyosun kabulleniyosun tartışmada çözüm yok en iyisi ondan önce davran bol şans

Aslında sizin yerinizde olsam sorun annesine gitmesi alışamaması olmazdı herhalde benim için. asıl sorun gözümden düşmesi olurdu. Yani bir adamla mı evlendim hala annesinin eteğini çekiştiren bir çocukla mı? Bunu da aynen söylerdim ona. Bilemiyorum böyle bir koca beni cinsellikten bile soğuturdu. eşiniz rolleri karıştırdı herhalde bunu siz yapmalıydınız.

Aslinda ne yorum yapacagimi bilemiyorum. Ama gordugum kadariyla esiniz ailesi ile birlikte birvhayat surmek istiyor sizi bu koloni hayatina eklemek cqbasinda gunun birinde pes ederek evinizi kapatip onlarla yasarsiniz umudunda bence. Bunu bilincsiz yapiyor da olabilir. Bilincaltinda bu var bence. Ve nr kadar tersini iddia etseler de bence ailesi de bu yonde hissediyir. Cogu erkek annesi gelinini kiskaniyor ve oglunun bir yuvasi oldugunu kabullenmiyor. Cok seviyirmus gibi yapan kvlerin de cogu boyle bence. Ne yazik ki.....
bir cok arkadasimin esi sizin anlattiginiz gibi. Is cikisi anneye gider yer icer oturur vs. uyumaya da eve gelir. Artik evde bekleyen de beklesin. Sanki evlilik bu. Inanin ben deaynisi olmasa da benzerlerini yasadim yasiyorum. Ve hakkimi helal etmiyorum. Eger evine gelmeyecektiyse evlenmeseydi.... erkek adams bahane bulup eve getirmek falan uzucu seyler. Evi yaa evi.
yerinizde olsam ne yapardim. Ilk once basbasa bir ortamda sakn bir sekilde ona evlilik ve aile anlayisimin ne oldugunu anlatirdim. Gozumdeki erkek adam figurunu anlatirdim. Oraya buraya sivanan ( brnce su an sitedeki cocuklarla falan takilmasi resmen sivanmsk....) bir erkegi erkek gibi goremeyecegimi ifade ederdim. Ve ailesini cok sevdigimi onlarla gorusmenin bir sekli semali oldugunu soyler bundan sonra bensiz gidemeyecegini gittigimizde yiyip icip kalkacagimizi asla uyuma vs olmayacagini bunlar olursa evliligi gozden cikardigini dusunecegimi ve olgunlasmamis bir erkekle yapamayacagimi net bir bicimde soylerdim. Ayrica bu konuda kv den destek almaya calismazdim. Iki haftada kv henuz guvenilecek limsn degil bencr. Belki bu onlarin plani. Belki diyorum. Bu bir ihtimal. Kv ve diger aile bireylerine asla kz vermez yanlarinda katiyen tartismazdim.. sonrasinda da is cikisi gidilecekse birlikte gidip birlikte kalkardim... benim onerim esinizi ailesiyle basbasa birakmayin. Soylediklerime karsi cikan olacaktir ama bence ya bir is var sizden sakliyorlar ya da bu aile esinizin evliligini kabullenemiyor ve esinizi isliyorlar. Islrmekten kastim yoklugunuzda onu asiri rahat ettirmesi gibi aeyler de olabilir. En mutlu oldugu yer evi olmali...
diyelim ki isten cikip gittiniz oturdugunuz surece guleryuzlu tatli dilli olun. Orada uzanmasina uyumasina asla izin vermeyin. Koltulta sirtim tutuluyor annenlere ayip utaniyorum yorgunum evde duus alicam falsn diyin gece uc bile olsa evinize gecin. Bu arada da gozlemleyin ve ziyaretlerinizin arasini acin. Ams asla esinizin ailesine sorun var diyip yardim istemeyin. Esinizi talniz gondermeyin. Telefonda konusurken bile yaninda olun. Annesinde iken bile es neredeyse orada olun...insaallah zamanla duzelir. Herkesin bir sinavi var.

amin inş..dün kendisi geldi eve canımm ben birşey söylemedenn..işinin uzadığını geç kalabileceğini söyledi..tmm dedm ben yemek yaparm gitince evde dedim..yanıma gel berabr eve gideriz dedm hayr dedm direk eve gideceğim dedm..tmm ozamn dedii ve işi biter bitmez geldi yanii dün evimde yemk yaptım ve çok beğenerek yedi.. bende sana yaparım artk bigün bi tost veya sucuklu yumurta diyor baska ne yapabilirm ki diyor :)

Bazı konularda size hak veriyorumm..çünkü gercekten eşim oraya bensiz gittiğinde raht ettiriyorlar yani öyle hissettiriyorlar bence..vee eşim bi kaçkez geldiğinde annemle de konustuk baya diyordu ama sormadım ne konustular gerckten annesi doğru yönlendirseydi hala aynı davranışa dvm etmezdi..belkide benm ayak uydurmamı beklediler ama baktı kii yokk benm tartısmam iyi oldu cünkü ben bi ihtimal evimize geceriz die eşimle konusmaya çalısıyordm ki tartıstıkk..ve sonrasında eşim evimize gelmeye başladı dün iş çıkısı hemn eve geldi ve yaptığım yemeğe bayıldı.. yani bir ihtimal düşünüyorum evi kapatmaksa amaçları benm kararım karar değişmeyecek..ben hafta içi hiçbir şekilde ugramayacağım ama eşim işten cıkınca yolunun üstü olunca uğruyor nasıl engel olurum bilmiyorum :s ve gittiğimizde de eşim bhçeye giderse bende ordayım onun yanndan ayrılmıyorum anlasın onsuz raht olmadıgımı orda diee..ve kendi evimizde gerckten güzel vakit geçiriyoruz.. sizin yaşadığınız sorunlar neydi ?

Her fırsat bulduğumda bu lafları ona söylüyorum bende :) dün dus almıstı bana seslendi bi diğer cama bakar mısn sanki bizim evi gözetliyorlar ama korkarak söyledii bende hemen baktım bişy yok tabi..yanii rolleri değiştik ben erkek sen evin kızı oldun diyee..yaa saçmalama sana orda insanlar varsa saldır demedim ya diyor..ama benii korkuttun ve bunu senin yapman gerkti dedim müsait değildim dedi..

Sizinki kadar korkunç değil ama haftada bir kaç saat bos vakti olur eşimin bunu bildikleri halde esim oraya gittiğinde ilk iş battaniyesini örterler ki uyusun. sonra da ah kızım uyumuş kalmış derler :26: biz beraber gidince de ben büyüklerle otururdum o geçer uyurdu. bir gun uyandırdım. uyuyacaksan gidecez eve dedim. şimdi uyuyamadığından erken dönüyoruz ya da cümbür cemaat muhabbet ediliyor. iyi valla o uyusun ben büyüklrle konuşayım. e peki ne konuşayım. aileyse onun ailesi. bir tuhaflar. herkes tuhaf. anlatsam yazsam kitap olur. eşinin en rahat yeri sizin ev olmalı ve asla tek gönderme. bunu bilir bunu söylerim. iş çıkısı git sonra da sensiz ev bomboş sen gelmeden ben de giremem falan de orada beraber otur. sonra yorgunluktan öldüğüne inandır. o da gitmesin ya da beraber gidin. erkek tek yasamaya alıştıkça alışır. sensiz annesine bile gitmemeli. hele bir de sen gebe olacaksın çocuk küçük olacak. bunları hesaba kat. sen evde pışpış yaparken o iki ev arasında bir eli yağda bir eli balda olmamalı. sensiz yemek yiyemem de sensiz sıkılıyorum de.... anlasın ki o ev onsuz bos, sen eşinsiz olamazsın...

söylüyorum bunu cok iyi biliyor onsuz yemek yiyemeyeceğimi yalnız yemek yemektn hoslanmadığımı o gelmeden de yemediğimi onun içinde gitse bile geç kalmadan geliyor..ama ben gitmek istemiyorum ona gidelim demkten nefrt ediyorum ve iş cıkısı direk eve gelmk kadar güzel bişey yok umarım eşim bunu dün anlamıstır çünkü bi güzl yemk yeni snra uyudu berabr vakt geçirdik iyice dinlendi keyifliydi ve ailesinden hiç söz etmedi ailesine gittiğinde muhakkak şu bu seni sordu fln derdi..ama birgün o benmde basıma geldi annesi aradı napıyorsun die evdeyim sürprizim var eşime onu bekliyorm dedm..ya uyumus o burda dedi hadi yaa dedimm işim bitmek üzere dedm hıı öyle mi ben uyandırayım gelsin o zamn dedi..yani ben öyle demesem uyandırmayacak..bu cocuk olayını hiç düşünemiyorum ve eşim kendini toparlayana kadr istemiyorm ki bende ona hazır değilim o beni hazırlasın bu duruma da..

Canim bnm esimde ayniydi :) 2 yillik evliyim ilk ay bosanmaya kalktimm :) esim annem de annem diye tutturuyodu. Kv de oglum oglum diye pesinde tabi . Cantami topladim bigun oglunu evlendirebiliyosan yeniden evlendir dedim ciktim evden o bizim son kavgamiz oldu hem esim hem kv pamuk gibi oldu esim bana her konuda yardimci olur kv o zmandan beri agzimin icine bakar biproblem mi var diye :) seninkide sonra dan alisir evlilige sabret canm

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Aaaaa ne ayıp!
Ben olsam kıyameti koparırım.
Alsın kıyafetlerini kalsın annesinde.
Sen dön evinize.
Sakın ısrar etme,döndüğünde de hemen affetme!

Evlılık sabır ıster
emek ıster
evet beyfendı bıraz abartmış olabılır ama ınsan nıtekım bazen zorlanabılıyor
olay eve donduklerınde konuşmamak vs. surat asmakla bıtmez daha bastan evlılık zedelenir pekı yıllar sonra ne olacak herseyde surat yapıp konusmayacakmı konu sahıbesı ?

İlk evlendiğimizde aynı şeyleri yaşadık.ilk günler KV bizim adetimiz böyle,ilk zamanlar KV ye gelinir diyerek emrivaki yaptı. O dönem göreve başlamamıştım. Sabah eşim beni bi sepet gibi oraya bırakır,işten gelir,yemek yenir oturulur oturulur oturuluuuuur... Ben gidelim dedikçe bir bahane bulunur.KV nin uyduruk hastalıkları çıkar ortaya, o sakinleşene kadar bi saat daha geçer. Sonra kayınvalide başlar "geç oldu kalın burda" demeye... Ben kalmamak için türlü bahaneler bulurum. Sonuçta şehirlerarası yolculuk yapmıycaz, toru topu 5 dk lık mesafe...

Böyle böyle tam 4 yıl geçti. Ancak benim KV ye laf söylenemez ve ben çok çok korkardım ondan. Bu 4 yıl içinde toplasan 100 gün evimizde kalmadık. Arkadaşlar gelecek dediğimizde çağırın burda oturun derdi düşünün bayramda gelen misafirler "bu insanları bırakın evlerine gitsinler de bayram ziyaretine gidicez onlara " die dalga geçerlerdi

4. Yıla girdiğimizde ben patlama noktasındaydım.resti çektim eşime. Beni baba evime gönder bıktım dedim(tabi KV nin eziyetleri de şiddeti artarak devam etti bu zaman içinde) yada birlikte gidilecek. Sonra şehir değiştirmeye karar verdik. Eşim.önce geldi şimdi yaşadığımız şehre ben tayin için beklemek zorunda kaldım 8 aylık bebeğimle. Bu defa da "sen tek başına nasıl kalcan,evi kapatalım sen burda bizimle kal" demeye başladı. Ancak o vakit cesaretimi toplayıp ben evimde kalkcam demeyi başarabildim....

Diyeceğim o ki, bir an önce tedbirinizi alın konu Sahibi. Çünkü bu ailelere elini veriyorsun kolunu istiyor,kolunu veriyorsun gövdeni istiyor. Bitmiyor tükenmiyor istekleri...bir an önce evinizin Size ait bir yaşam alanı olduğunu kavramasını sağlayın eşinizin.

Aaaaa ne ayıp!
Ben olsam kıyameti koparırım.
Alsın kıyafetlerini kalsın annesinde.
Sen dön evinize.
Sakın ısrar etme,döndüğünde de hemen affetme!

bak arkadaşım ister istemez uz<un zamandır yorumlarına denk geliyorum.henüz daha bir kere bir arkadaşa yapıcı bir yorumun olmadı.belki farkındasın belki değilsin.ama senin tavsiyelerin gibi,KIR,DÖK,AFFETME,BOŞAN... herkes böyle yapsaydı evli insan kalmazdı.
bakıyorumda bir bayanın bir derdine tek çözümün genelde boşanmak.Ya nerden biliyosun düzelmeyeceğinin.sabrın sonu selamettir.bırakda insanlar sabretsin,çabalsın.zaten gücü bittiğinde başka çözümlere gidilir.ama senin tavsiyelerin belkide gelecek olan bir mutluluğu tamamen sonlandırmak.lütfen önerilerine biraz daha dikkat et artık...

hadii ya kıyamam sanada ama en güzel günlerimizi zehir ediyorlar..benm de 3 gün sonra 1 ay oluyor ve bende pazar günü gidiyorum dedim..biraz sorun yaşadık bırakmadı benii çıldırmıs gibiydi..zorla ailesine getirtti beni ikna etsinler die..abime bişey yok diyorlar eşime bağrıyorlar ben istemiyorum diyorum fln..neyse artık düzeldi cok sükür iftara gittim kv.lere dün kaynımlarda vardı..snra baba ramazanda iftara bize gelin gelmemezlik yapmayın ha özellikle sana söylüyorum dedi bana..çünkü onlara hafta içi gitmiyordum..peki tm dedim..eşimde artık bizmle sohbet ediyor balkonda oturdk ailecek iftar yapıp eve gectik..demek ki benm sabrımı bekliyomus eşim de aileside ben söylediğimde son zamnlarda herks kendi haline bırakın dedi bizde oyle yapıyoruz dedii..ve o günden itibaren sabır kalmadı bende cadılastım ve işe yaradı..şimdi eşimde gayet sakin dün aksam tam balkonun girişindeydi cocuklar geldi yanına döndü gözümün içine bakıyo eşim bende bakıyorum napıcak die fazla konusmadı ve girdi içeri.. demek ki rest çekmeden olmuyor bu beni 3 üncü ikna edişi yani son hakkıda bitti..

off off 4 yıl yaa benm gercekten o kadar sabrım yok..hadii bideee bizm kalabileceğimiz özel bi oda olsa bi nevi izin verebilecek gibilerdi..ayrı uyuyorduk orda kalınca..neysee pazar cünkü olaydan sonraa hepsi düzeldi şükürrr

Bende 5 yıl sonunda 15 gün önce evlendim biz KV altlı üstlü oturuyoruz çok şükün bir sorun yok beraber yemek yiyip beraber yapyrz herşeyi. Allah yardımcın olsun çok zor. ŞUan nasıl peki halen aynı mı. Evinizle annesininn evi çok mu uzak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…