Eşim farklı amaçla..

Mina0099

minik tatlı cadı annesi ❤️
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
341
288
53
Arkadaşlar eşim farklı amaçla tehlikeli bir ilaç alıyor. Eczacı veya doktor olan var mı aranızda? Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım öğrendiğim günden beri.

Bazı bagimlilar doktorları tehdit edip ilaç yazdiryor madde bulamadiginda. Inşallah öyle bişey değildir.

Madde bağımlısı mı eşiniz?
Hayır madde bağımlısı değil, tıbbi bir ilaç kullanıyormuş satışı bile yasak olan bir ilaç kafa yapma amaçlı. Ama ilacın etkileri çok tehlikeliymiş artık içmiycem diyor ama bilemiyorum işte

Uyuşturucu madde geçmişi var mı ?

Temin edemediği zaman mı ilaç kullanıyor?

En kısa zamanda ikna edin , bir uzman yardımı için .
Yok hayır çok şükürki öyle bir geçmişi veya bağımlılı yok ama anti-epileptik bir ilaç alıyormus soruncada ağrı kesici demişti ve kaldırdığımda çok sinirlenmişti cebinde taşıyormuş meğer. Ama bu ilacı devam alırsa ilerde yetmezse ve başka bağımlılıklara sürüklenir diye çok korkuyorum öğrendiğimden beri konuşuyorum içmiycem diyo önemsemiyor fazla biley olmaz ilaçtan diye bakıyor olaya zararlarının farkında bile değil

Doktora gitmeyi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum.. Hangi doktora gitmeliyiz bilmiyorum.

Bu bir bağımlılık sema .

O inkar edebilir ama sen farkındasın .

Lütfen olayı küçümseme .

Eşinle küsüp konuşmaman olayı çözmez. Her zamankinden daha yakın ol ona .

Kızıp büyük tepkiler vermeden , halletmeye bak .

Ve yine diyorum bir uzman yardımı için tatlı dille ikna et.

Bu tür bir ilacı kullanmak için rapor gerekir, rahatsızlığı yoksa nasıl temin ediyor bu çok önemli. Çevresinde teşvik eden insanlar var mı, cebine koyan ya da onu yönelten? Beyin kimyasıyla oynayan ilaçlar bunlar ve dediğiniz gibi çok tehlikeli. Ancak kişinin kendisi ikna olmalı ki yardım alabilsin. Küsmekle bir şeyi değiştiremez aksine kötüleştirirsiniz. Destek olmalı ve güzel bir dille olabilecekleri açıklamalısınız.

Hala inanmak istemiyorum, peki nasil ikna edecegim doktora gitmesi icin onuda bilmiyorum.

Eczanede calisan cok arkadasi var temin etmesi icin onlardan birinin yardimci oldugunu biliyorum. esim ama bu derece tehlikeli oldugunu bile düsübmüyor, inanmiyor tefaviye gerek olmadigini ve artik icmeyecegini söylüyor bilemiyorum ..

İyi de ilacı nasıl alıyor,raporludur bunlar,baktın olmuyor şikayet edebilirsin sağlık bakanlığına,hayatı söz konusu,cezasını da çekecek elbet ama onun iyiliği için.çok ağır ilaçlar onlar...adamın parası olsa uyuşturucu da alacak demekki.yolu şimdilik bunda bulmuş

Hala inanmak istemiyorum, peki nasil ikna edecegim doktora gitmesi icin onuda bilmiyorum.

Üniversite ya da araştırma hastanelerinde madde bağımlılığı ile ilgili bölümler var .

Fakat eşin doğrudan madde bağımlılığı bölümüne gitmeye itiraz eder .

O yüzden önce bir psikiyatri uzmanından randevu alın .

Nasıl ikna ederim kısmını yine en iyi sen bilirsin. Sana değer veren bir eş ise , senin endişene kulak verip kabul edebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…