Arkadaşlar eşim farklı amaçla tehlikeli bir ilaç alıyor. Eczacı veya doktor olan var mı aranızda? Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım öğrendiğim günden beri.
Evet kapa yapması için kullanıyormuşKafa yapsın diye mi ????
Hayır madde bağımlısı değil, tıbbi bir ilaç kullanıyormuş satışı bile yasak olan bir ilaç kafa yapma amaçlı. Ama ilacın etkileri çok tehlikeliymiş artık içmiycem diyor ama bilemiyorum işteMadde bağımlısı mı eşiniz?
Evet kapa yapması için kullanıyormuş
Bu tarife madde bağımlılığı deniyorHayır madde bağımlısı değil, tıbbi bir ilaç kullanıyormuş satışı bile yasak olan bir ilaç kafa yapma amaçlı. Ama ilacın etkileri çok tehlikeliymiş artık içmiycem diyor ama bilemiyorum işte
Yok hayır çok şükürki öyle bir geçmişi veya bağımlılı yok ama anti-epileptik bir ilaç alıyormus soruncada ağrı kesici demişti ve kaldırdığımda çok sinirlenmişti cebinde taşıyormuş meğer. Ama bu ilacı devam alırsa ilerde yetmezse ve başka bağımlılıklara sürüklenir diye çok korkuyorum öğrendiğimden beri konuşuyorum içmiycem diyo önemsemiyor fazla biley olmaz ilaçtan diye bakıyor olaya zararlarının farkında bile değilUyuşturucu madde geçmişi var mı ?
Temin edemediği zaman mı ilaç kullanıyor?
En kısa zamanda ikna edin , bir uzman yardımı için .
Yok hayır çok şükürki öyle bir geçmişi veya bağımlılı yok ama anti-epileptik bir ilaç alıyormus soruncada ağrı kesici demişti ve kaldırdığımda çok sinirlenmişti cebinde taşıyormuş meğer. Ama bu ilacı devam alırsa ilerde yetmezse ve başka bağımlılıklara sürüklenir diye çok korkuyorum öğrendiğimden beri konuşuyorum içmiycem diyo önemsemiyor fazla biley olmaz ilaçtan diye bakıyor olaya zararlarının farkında bile değil
Hala inanmak istemiyorum, peki nasil ikna edecegim doktora gitmesi icin onuda bilmiyorum.Bu bir bağımlılık sema .
O inkar edebilir ama sen farkındasın .
Lütfen olayı küçümseme .
Eşinle küsüp konuşmaman olayı çözmez. Her zamankinden daha yakın ol ona .
Kızıp büyük tepkiler vermeden , halletmeye bak .
Ve yine diyorum bir uzman yardımı için tatlı dille ikna et.
Eczanede calisan cok arkadasi var temin etmesi icin onlardan birinin yardimci oldugunu biliyorum. esim ama bu derece tehlikeli oldugunu bile düsübmüyor, inanmiyor tefaviye gerek olmadigini ve artik icmeyecegini söylüyor bilemiyorum ..Bu tür bir ilacı kullanmak için rapor gerekir, rahatsızlığı yoksa nasıl temin ediyor bu çok önemli. Çevresinde teşvik eden insanlar var mı, cebine koyan ya da onu yönelten? Beyin kimyasıyla oynayan ilaçlar bunlar ve dediğiniz gibi çok tehlikeli. Ancak kişinin kendisi ikna olmalı ki yardım alabilsin. Küsmekle bir şeyi değiştiremez aksine kötüleştirirsiniz. Destek olmalı ve güzel bir dille olabilecekleri açıklamalısınız.
Hala inanmak istemiyorum, peki nasil ikna edecegim doktora gitmesi icin onuda bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?