Eşim farklı amaçla..

Kafa yapıyor derken siz gördünüz mü kafasını yapılı?
Nasıl oluyor yani?
Yani epilepsi hastası değil ve ilaç çok ağır yasaklı listedeymiş öğrendim, ve yan etkilerini suistimal ediyor gibi birşey eşim. Uyuşturuyor insanı, ağrıyı kesiyor varsa, davranış bozukluğu vs. bir sürü etkiler gösteriyordu ama ben bunu. İlaç nedeniyle böyle olduğunu yeni anladım. Eşimin normal hali çalışıyor yoruluyor diye düşünüyordum

Peki kafa yapmış mı ?? Yaptıysa hiç farkeymedin mi ?

Bulundugunuz ıldekı en yakın A.M.AT.E.M 'e yonlendırın esınızı en kısa surede.

Peki kafa yapmış mı ?? Yaptıysa hiç farkeymedin mi ?
Ya nasıl anlatılır bilmiyorum ben yorgun fln o yüzden böyle diye düşünüyordum ne kadar etki ediyor onu bilemem tabi kendisi bilir sadece. Ama söyleneni duymaz, konuşmaz, uyuşuk, depresif, agresif, bitkin daha neler neler.. İnsanlardan kopuk. Evde misafir bile olsa onun bedeni bizimle sadece. Kafa başka yerlerde gibi ve ben hariç çoğu insan farkında. Ama kendisine söyleyince ilaçtan olduğunu kabul etmiyor normal haliymiş gibi davranıyor

Yani epilepsi hastası değil ve ilaç çok ağır yasaklı listedeymiş öğrendim, ve yan etkilerini suistimal ediyor gibi birşey eşim. Uyuşturuyor insanı, ağrıyı kesiyor varsa, davranış bozukluğu vs. bir sürü etkiler gösteriyordu ama ben bunu. İlaç nedeniyle böyle olduğunu yeni anladım. Eşimin normal hali çalışıyor yoruluyor diye düşünüyordum

Epilepsi için ilaç aldığından dolayı hiç nöbet geçirmemiş olabilir ama.
Siz neye dayanarak epilepsi hastası değil diyorsunuz?

Bir de kutuyla değil folyosuyla taşıyor demişsiniz. Benim de midem için kullandığım ilaçlar çantamda şu an ve kutuları yok. Neden kutu taşıyayım ki?

Davranış bozukluğu derken açar mısınız? Sizi anlamakta zorlanıyorum????

Epilepsi için ilaç aldığından dolayı hiç nöbet geçirmemiş olabilir ama.
Siz neye dayanarak epilepsi hastası değil diyorsunuz?

Bir de kutuyla değil folyosuyla taşıyor demişsiniz. Benim de midem için kullandığım ilaçlar çantamda şu an ve kutuları yok. Neden kutu taşıyayım ki?

Davranış bozukluğu derken açar mısınız? Sizi anlamakta zorlanıyorum????
Yani nasıl anlatayım bende şaşırmış durumdayım ama birden iyi birden kötü içe kapanık olabiliyor dediklerini hatırlamıyor bazen yaptıklarını hatırlamıyor sürekli depresif, kopuk insanlardan biraz ama normal zamanlarında çok konuşkan ve sevilen bir insan .. Bir çok etkisi var uyuşuk gibi söyleneni duymuyor, bir kaç saniye sonra ne dedi diyor mesela ortada dikkat dağıtacak birşey olmasa bile

Yani nasıl anlatayım bende şaşırmış durumdayım ama birden iyi birden kötü içe kapanık olabiliyor dediklerini hatırlamıyor bazen yaptıklarını hatırlamıyor sürekli depresif, kopuk insanlardan biraz ama normal zamanlarında çok konuşkan ve sevilen bir insan .. Bir çok etkisi var uyuşuk gibi söyleneni duymuyor, bir kaç saniye sonra ne dedi diyor mesela ortada dikkat dağıtacak birşey olmasa bile

Psikiyatriste götürseniz?
Bu bulgular aldığı ilaçtan da olabilir başka bir hastalık da olabilir.

Psikolog yada pskiyatristlerin kirmizi yada yesil recete disimda vermedigi yasak ilaclar var eczanede bile saklanir kasada o ilaclar onlardan mi aliyo acaba

Nasil aliyo canim o ilaclari eczacinin bile vermemesi lazim yasak cunku belirli sinir hastaligi olanlara verilir oda durumuna gore ve receteyle yanlis bisey ve esinizde yanlis yapiyo ailesine dediniz mi??

eczacının böyle bir ilacı vermesi büyük risk. emin misiniz? Dışardan almış olabilir mi? Ya da psikiyatriste yazdırmış olabilir mi? Baktım ama göremedim, aldolan mı? Aldolansa doktor ve hemşirelerden çok rahat bulabilir.
Hangi ilaç bilmiyorum ama ne kadardır kullanıyor, Kafa yapması nasıl. Morfin gibi uyuma mı sadece, yoksa serotonin salgısını arttırıp, başka biri haline mi dönüşme?
Eğer daha bir kutu düzeyindeyse bağımlılık evresinde değildir korkmayın. kendini kandırma evresindedir.
Yok ama uzun zamandır kullanıyorsa, aynı antidepresanlar gibi, günde yarıma düşürüp, ardından iki günde yarım; hoop bir ay içinde tertemiz olacaktır.
İçinizi rahatlatır mı bilmem ama en azından sokakta satılanlar gibi pis, içinde ne olduğu belli olmayan, bırakması korkunç ve kullanması suç maddelere yönelimi olmamış. Eğer zorlar, sıkar ve yanında olmadığınızı hissettirirseniz bunlara kaçışı olacaktır. Belli ki meyili var. Ama toplumun yüzde 70'inin neredeyse kafam güzel olsun meyili var artık. en kolay kaçış gibi görüyorlar.
Korkmayın, üzülmeyin, bence siz bırakmasını başaracaksınız :)

Benim de severek kullandığım bir iki ilaç vardı gerçekten keyif icin kullanırdım ama bi sure sonra etkisi yerini vücûd bagimliligina bırakıyor ve anlamı kalmıyor. Ben iradesi kuvvetli biriyim keyif dışına asla çıkmadım zaten uzun sure de hiç bulaşmadım çünkü beyin kullandığı herşeyi biliyor ve ayni etki olmuyor. Eşinize dikkat edin devamını getirmesin herkesin iradesi bir değil.

Doktor yazmadığından eminim öyle olsaydı saklamazdı, o veren eczacıyıda bilmiyorum allah onu bildiği gibi yapsın. Gizli bir şekilde temin ediyor demekki ve bunu benim eşime veriyorsa başkalarınada kesin veriyordur pislik
Bence iyice araştır ve şikayet et o kişiyi tanıdığın varsa sor bakalım ilaç girişleri varmı eşinin adına hangi eczaneden aldığını falan bulabilirsin belki bu tamamen suç yasal değil o kişi eşine ilaç vermiş veyahut ta yolda uyuşturucu .Madde satmış bence hiçbir farkı yok

Nasil aliyo canim o ilaclari eczacinin bile vermemesi lazim yasak cunku belirli sinir hastaligi olanlara verilir oda durumuna gore ve receteyle yanlis bisey ve esinizde yanlis yapiyo ailesine dediniz mi??
Ailesine söyledim evet babası ile beraber doktora gideceğiz bu hafta, umarım bir çözüm olur.

Bence iyice araştır ve şikayet et o kişiyi tanıdığın varsa sor bakalım ilaç girişleri varmı eşinin adına hangi eczaneden aldığını falan bulabilirsin belki bu tamamen suç yasal değil o kişi eşine ilaç vermiş veyahut ta yolda uyuşturucu .Madde satmış bence hiçbir farkı yok
Ailesine söyledim, araştırıyoruz bulup şikayet edeceğiz o kişiyi eczanede çalışan arkadaşları var eşimin onlar birisi muhtemelen

eczacının böyle bir ilacı vermesi büyük risk. emin misiniz? Dışardan almış olabilir mi? Ya da psikiyatriste yazdırmış olabilir mi? Baktım ama göremedim, aldolan mı? Aldolansa doktor ve hemşirelerden çok rahat bulabilir.
Hangi ilaç bilmiyorum ama ne kadardır kullanıyor, Kafa yapması nasıl. Morfin gibi uyuma mı sadece, yoksa serotonin salgısını arttırıp, başka biri haline mi dönüşme?
Eğer daha bir kutu düzeyindeyse bağımlılık evresinde değildir korkmayın. kendini kandırma evresindedir.
Yok ama uzun zamandır kullanıyorsa, aynı antidepresanlar gibi, günde yarıma düşürüp, ardından iki günde yarım; hoop bir ay içinde tertemiz olacaktır.
İçinizi rahatlatır mı bilmem ama en azından sokakta satılanlar gibi pis, içinde ne olduğu belli olmayan, bırakması korkunç ve kullanması suç maddelere yönelimi olmamış. Eğer zorlar, sıkar ve yanında olmadığınızı hissettirirseniz bunlara kaçışı olacaktır. Belli ki meyili var. Ama toplumun yüzde 70'inin neredeyse kafam güzel olsun meyili var artık. en kolay kaçış gibi görüyorlar.
Korkmayın, üzülmeyin, bence siz bırakmasını başaracaksınız :)
Aldolan değil canm, bir kutuyu geçtiğini düşünüyorum ilk bulduğumda ilacı mayıstaydı ama araşıtrmadım fazla inanmıştım ama hali tavrı süpheli gelmişti başka sebebplerden dolayı unutmuştum ve 3aydır yoktum ailemin yanında olduğumdan tamamen aklımdan çıkmıştı geldiğimden bu yana bambaşka birisi var karşımda sanki.

Aldolan değil canm, bir kutuyu geçtiğini düşünüyorum ilk bulduğumda ilacı mayıstaydı ama araşıtrmadım fazla inanmıştım ama hali tavrı süpheli gelmişti başka sebebplerden dolayı unutmuştum ve 3aydır yoktum ailemin yanında olduğumdan tamamen aklımdan çıkmıştı geldiğimden bu yana bambaşka birisi var karşımda sanki.

O zaman bırakma süreci biraz daha uzayacaktır.
Direkt olarak keserseniz, daha öfkeli olur. Gizlice almaya başlar.
Bedensel bağımlılık yaptığı için yavaş yavaş en güzeli.
ne kadar kullandığını öğrenirseniz, günlük daha az doza düşürürsünüz.
Dediğim gibi, yarımşar yarımşar; sonra iki günde bir yarım şeklinde.

Yalnız, harekete değil de uyuşmaya ihtiyacı varsa burada iş size düşüyor.
Yani bırakmasını istemeden önce, nedenini bulup, kızmadan, korkutmadan ona yardım edin.
Düşünmekten, yüzleşmekten korktuğu nedir? Yanında olduğunuzu gösterin.
Onun ebeveyni gibi değil de yol arkadaşı gibi davranın.
Anladığınızı belli edin. Bazen sizin de işin çıkamadığınızı ve böyle şeylere ihtiyaç duyduğunuzu,
ama oturup düşünce, kaçmak yerine güçlü olmayı tercih ettiğinizi anlatın.
'sen beni böyle görmek ister miydin?' diye sorun.
Ona ihtiyacınız olduğunuzu söyleyin.
Böyle davrandıkça korktuğunuzu belirtin. Derdi neyse anlatmasını isteyin.

Burada en önemli olan şey sevginiz. Desteğiniz. Eminim bunu halledeceksiniz.

O zaman bırakma süreci biraz daha uzayacaktır.
Direkt olarak keserseniz, daha öfkeli olur. Gizlice almaya başlar.
Bedensel bağımlılık yaptığı için yavaş yavaş en güzeli.
ne kadar kullandığını öğrenirseniz, günlük daha az doza düşürürsünüz.
Dediğim gibi, yarımşar yarımşar; sonra iki günde bir yarım şeklinde.

Yalnız, harekete değil de uyuşmaya ihtiyacı varsa burada iş size düşüyor.
Yani bırakmasını istemeden önce, nedenini bulup, kızmadan, korkutmadan ona yardım edin.
Düşünmekten, yüzleşmekten korktuğu nedir? Yanında olduğunuzu gösterin.
Onun ebeveyni gibi değil de yol arkadaşı gibi davranın.
Anladığınızı belli edin. Bazen sizin de işin çıkamadığınızı ve böyle şeylere ihtiyaç duyduğunuzu,
ama oturup düşünce, kaçmak yerine güçlü olmayı tercih ettiğinizi anlatın.
'sen beni böyle görmek ister miydin?' diye sorun.
Ona ihtiyacınız olduğunuzu söyleyin.
Böyle davrandıkça korktuğunuzu belirtin. Derdi neyse anlatmasını isteyin.

Burada en önemli olan şey sevginiz. Desteğiniz. Eminim bunu halledeceksiniz.
Umarim dediginiz gibi olur, doktora gidelim fln dedim halledelim gerek yok diyor. Ama yinede gidecegiz kendisi fazla önemsemiyor ilac diye. Yani direk uyusturucu olmadigi icin benim büyüttügümü söylüyor ama tek seferde 2adet ictiginide ögrendim dahada panikledim sabah.

Back
X