- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.963
- 798
Anneniz gitmenizi istemiyor ama nasil gecineceginiz hakkinda bi fikri var mi?Bende olsam oyle bi durumda is imkani olan buyuk bi sehire gitmeyi tercih ederim.Kaldi ki evliliginiz vs de tehlikeye girmis.Sebep sadece bunlarsa bence evliliginize yazik edersiniz.Sonucta evlenince zaten aileden ayrilma ihtimalini goze alarak atiyoruz o adimi...
Tek isteğim artık 2miz kendimizin ayakları üstünde durmamız. Maddi durum kötü olunca ve 1 sene boyunca sürekli bir aksilik çıkınca haliyle yardım da bulunuyorlar. Oyüzden artık kimse yardım etmesin biz çalışıp kazanıp ve hayatımıza kimse müdahale etmesin istiyorum. Yorum için çok teşekkür ederim. İyiki varsınız Kadınlar Klübü üyeleriTabiki eşinizle birlikte izmire yerleşin. Annenizin sözüyle hareket ederseniz çok büyük hata yaparsınız. Kendinizle ilgili kararlara anneniz de olsa üçüncü kişileri karıştırmayın ya da onları düşünerek karar almayın.
Tabi ki çalışmaya devam edicem. Zaten bir idiali var. Mali müşavir olmak istiyorum. Ama bu zorluklar yüzünden pek hazırlanamıyorum haliyle. O yüzden zaten kuzenim mali müşavir stajımı orada yaparım diye düşünüyorum eğer ki gidersek.Izmir'e tasindiginizda siz calismaya devam edecek misiniz?
Ev kredisi de oduyormussunuz. Su durumda maddiyat annenizin yalnizligindan daha onemli ki daha kardesiniz evlenmemis. Aslinda yalnizda degil anneniz. Ben olsam esimle gitmeyi tercih ederdim.
Evet belki de gerçekten duygusal davranıyorum. Ve mantık gerektiren bir konuda bu hiç doğru değil.Şu andaki aklımla bu soruya cevap veriyorum: Benim ailem eşimle kurduğum yuvadır.
Eğer ki eşimin iş imkanı orada fazla ise taşınırım tabi ki.
Arkadaşların dediği gibi millet evlenirken ülke dışına evleniyor.
Çok duygusal davranmaya gerek yok. Annenizi terk etmiyorsunuz ki. Ya da yatalak birini tek başına bırakıp çekip gitmiyorsunuz.
Annem yalnız yaşamak istese gönderir zaten. Buna hiç şüphem yok. Kız kardeşim varIyi de daha kardeşin evlenmemiş
Belki hiç evlenmeyecek belki buradaki gibi geline annemle otur diyecek
Annen yalnız yaşamak istiyor belki de huzur evimde tek kalmak diyecek
Bir başka konuya daha yazdım evlilik iki kişilik annen senin şehir iş seçimini etkilememeli
Ama kuzenin yanında iş teklifini de şahsen kabul etmem
Eşim de öyle diyor ve bende İzmir'i çok seviyorum. Fakat keşke yaptığım inat olsaydı..Izmir bir baskadirTurkiyenin su an en yasanilasi yerlerinden biri ben de sizin inadinizi anlamadim, gidin iste esinizle, ne var ki?
Annem yalnız yaşamak istese gönderir zaten. Buna hiç şüphem yok. Kız kardeşim varAma daha üni.de okuyor o yüzden ki şuan evlilik diye bir planı yok.
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi aslında bahsedeceğim şeyler. Eşim İzmir'li. o yüzden İzmir'den neresi olursa olsun gitmek istiyor. Şuan Manisa'da evimiz var. Orda yaşıyoruz. Annem ve kardeşim bir arada yaşıyor. Babam sizlere ömür. 3 yıl önce kaybettik. Eşim şuan işsiz, çalışmıyor, istediği daima çalışacağı bir iş bulmakta zorluk çekiyor. Çünkü 1 senedir işlerimiz hiç yolunda gitmiyor. Bi onu çıkarıyolar, bi beni. Allah'ıma şükürler olsun şuan işim var. Kredimizde var ev kredisi.Para sıkıntımız haddinden fazla.. Neyse Foça'da kendine iş bulmuş, benimde kuzenim kendi mali müşavirlik bürosunda iş teklifinde bulundu. Şimde o bir yandan sıkıştırıyor gidelim diye. E annem kardeşim evlenince yalnız kalmak istemiyor. Gerçi sizinle de kalmam diyo ama kızından ve damadında ayrılmak istemiyor heralde. Nolur benim fikirlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız sadece bunu bilmek istiyorum..
(Bu sorunla yaklaşık 3 senedir uğraşıyorum, eşim bir türlü vazgeçmiyor İzmir sevdasından ve Manisayı da hiç mi hiç sevmiyor, çokta inatçı kişiliğe sahip. Bu da benden not..)
evet bir de bebek olayı var. Ve herkes istediği gibi bende çok istiyorum. Yapayalnız olcam çalışcam mecburum çocuğu kime bırakcam nasıl yapcam bu konuyu özellikle hiçte düşünmek istemiyorum.O zaman annem yıllar sonra yalnız kalırsa diye neden şimdiki yaşantınızı zora sokuyorsunuz ki
80 yaşındaki ilkokul mezunu dahi olmayan anneannem Ankara da 18 yıldır yalnız yaşıyor
5 çocuğu var ama orada burada kalmaktan hoşnut değil kendi hayatını yaşamayı kimseye bağlı olmamayı tercih ediyor
Ben annemden 8 saat uzaktayım bebek oldu 25 gün kaldı ve gitti
İlk defa böyle bir cevap aldım çevremden. Ne diceğimi bilemiyorum inanın, çok şaşırdım yanipardon ama burada yorum yapanların kaç tanesi manisayı biliyor, yaşamış yada görmüş yada duymuş çok merak ettim. manisa türkiyenin sayılı sanayi bölgelerinden birine sahip ve iş imkanları izmirden kat kat fazla. öyle ki firmalar çalıştıracak insan bulamamakta, insanlar iş beğenmemekte. izmirde yaşayıp manisada çalışan o kadar çok insan var ki. arkadaşım sen iyice araştır mutlaka çıkacaktır bi yerlerden iş. Ayrıca manisada yaşamakla izmirde yaşamak bir mi allasen, herşey pahalı. geçim sıkıntısı diyorsun nasıl yaşayacaksınız. iki şehirde de yaşamış biri olarak konuşuyorum, yerinde olsam asla yerimden kımıldamazdım. eninde sonunda bir iş bulunur.
aile meselesinde birşey diyemiycem, şu duygusal bakışını sekize katlamak istemiyorum çünkü:)
1 saat bilemedin 1.5 saat fark var. Arabamız henüz olmadığından dolayı biraz sıkıntı.. boşanma ve evimize kaybetme aşamasına geldik. Yine de bilmiyorum.
Cok sevindim. Su acidan sormustum. Sehir degisikligi belki sizin is bulmanizi zorlastirir mi acaba diye dusundum. Hani bazi meslek gruplarinda ha diye is bulunamiyor ya. Siz oyle bir sikinti yasamazsiniz o zaman.Tabi ki çalışmaya devam edicem. Zaten bir idiali var. Mali müşavir olmak istiyorum. Ama bu zorluklar yüzünden pek hazırlanamıyorum haliyle. O yüzden zaten kuzenim mali müşavir stajımı orada yaparım diye düşünüyorum eğer ki gidersek.
aynen eğer gideceksek o teklifi de kaçırmak istemiyorum.Cok sevindim. Su acidan sormustum. Sehir degisikligi belki sizin is bulmanizi zorlastirir mi acaba diye dusundum. Hani bazi meslek gruplarinda ha diye is bulunamiyor ya. Siz oyle bir sikinti yasamazsiniz o zaman.
bu kadar etkiliyor mu insanı ya?Benide nefret ettigim bi sehirde kalmaya zorlasalardi bende kalmazdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?