- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Beraberliğimiz uzun evliliğimiz dört ayYani sizin yaninizda dikkat etmeleri gerekir ama. Tamam oyle bir ahlaklari var olabilir ama utanmazlarmis ay güldüm kusura bakmayin istemsizce
Arada sevgi varsa hallolur,bence esinizi seviyorsunuz.
Zamanla oturur.
Ne zamandir evlisiniz
Kendime söz verdim dava açmadan bir daha anneye falan gitmek yok. Zaten tansiyon hastası yok yere mahvoluypr bir de gözüne vuruyor. Aslında dedigim gibi bu adam kocam degil de sevgilim olsaydı veya cocuk olmasaydı başka olurdu ha bir de evet bence bu aralar aşırı alınganımilk hamileliğiniz mi bilmiyorum ama şuan yaşadıklarınızı daha hassas algılıyor olabilirsiniz.
onun dışında evlilikte öğrendiğim bir şey varsa oda kendim dahil kimsenin değişmediği. sadece opsiyonel davranıyorsunuz.
kısacası ne kadar annenizin evine de gitseniz kavga da etseniz bu sizi mutsuz etmekten ve durumu daha kötüleştirmekten ileriye gitmez.
eğer kesin boşanıcaksanız o başka tabi ama; bence zaten boşanmaya düşünseniz buraya yazmazdınız. siz sadece dertleşmek istiyorsunuz.
bence; size iyi gelecek ve olayları çok düşünmemenizi sağlayacak keyifli birşeyler içebilir ve olayları akışına bırakabilirsiniz.
tabi ki,eşinizle karşı tarafı hatalı gördüğünüz yada hoşlanmadığınız konuları konuşun ama hemen değil daha sakin ve uygun ortamda sohbet eder gibi.
diğer türlüsü kişiyi daha çok annesine itersiniz.
Mesela kaba konuşmaları sevmem ona göre normal. Ailesi küfürlü konusur çok terbiyesizler rahatsız olurum kibirli der. Ailesi plansız hareket edip beni de,dahil etmek ister ben reddederim kendi planlarıma saygı isterim o ise ego zanneder bunu. Hata yaparsak özür dinlenmesini isterim bunu da hafife alır. Bebegim olunca yemesi içmesine dikkat edeceğimi söylerim msgli paketli ürünlerden uzak tutmak istedigimi söylerim ne var bir püskütten der. Kadın ve erkeği eşit görürüm o daha çok kadının susması taraftarı olup beni garipser vs vs
canım bende öyle anladım bi afalladım okurken ama öyle anlaşılıyor.Allah yardımcın olsunÇok yanlış anlamışsınız bu adam eşim degil de sevgilim olsaydı anlamında. Devamında çocuk olmasaydı yazmışım. Oradan anlamanız lazımdı
Haklısın bu tavsiyeye uyucam ( tabi yine fevriliklerime dur diyebilirsin)Sana bir tavsiyem var.
Sen hamileligin boyunca hiçbir şeye karar verme.
Mesela boşanma kelimesini ağzına alma.
Evi terk etmeye karar verme.
Çünkü hassas geçiriyorsun belliki.
Evet konunda haklılık payın var ama...
Haklılığın oranında öfkeli değilsin. Öfken haklılığından büyük.
Biraz bu dönemi sessiz sakin geçirmeye bak. Çünkü anladığım eşin azıcık kütük. Idare etmeyi bilmiyor.
Sen şimdilik bi karar verme. Bir adım atma.
Önce dogumyap. Lohusalık dönemini atlat. Ondan sonra düşün taşın.
Boşanmak istersen o zaman boşanırsın.
Anlamıştım ama bana uyum sağlıyordu evli değilkenEsin ileri görüslü biri degil. Ayni bakis acisina sahip degilsiniz.
Ama evlenmeden önce bunu anlamisindir.
Degistirmek ile ugrasma böyle kabul et bence, bosanmak istemiyorsan.
Mesela kaba konuşmaları sevmem ona göre normal. Ailesi küfürlü konusur çok terbiyesizler rahatsız olurum kibirli der. Ailesi plansız hareket edip beni de,dahil etmek ister ben reddederim kendi planlarıma saygı isterim o ise ego zanneder bunu. Hata yaparsak özür dinlenmesini isterim bunu da hafife alır. Bebegim olunca yemesi içmesine dikkat edeceğimi söylerim msgli paketli ürünlerden uzak tutmak istedigimi söylerim ne var bir püskütten der. Kadın ve erkeği eşit görürüm o daha çok kadının susması taraftarı olup beni garipser vs vs
bence hamilelik hassasiyeti var uzerindeÖncelikle biliyorum ki kk üyeleri olarak sık sık konu açılmasından hoşlanmıyorsunuz.
Eyvallah haklısınız da
Ben çeşitli isimlerle 2012 den veri bu forumdayım( eski üyelikler iptal ettirdim) inanın ben de hiç bir zaman bu kadar çok konu açmadım. Neden burası derseniz aile eş dost bir yere kadar.
Belki hamileliğin vermiş oldugu bir etki vardır bu kadar hassas ve sorunlu olmamda
Eşim aynı kişi olarak nasıl bu kadar iyi hem nasıl bu kadar kötü olur bilmiyorum.
Bazen keşke evlenmeseydim diyorum.
En son konumu da atacağım onun devamı olarak eşimle restleştik devam etti.
Kendi mükemmel annesinin anneligine laf etmişim gibi benim anneligimle onunkini kıyaslayıp benimkini yerdi yetmedi şimdi de dünya bir yana annem bir yana dedi. Hatta sen ve cocugum bir yana annem bir yana dedi. Herkese kendi annesi böyledir dedi. Sanki gören de annesine laf ettim sanır.
Onun bu tür cahil düşüncelerine karşı boşanmayı gündeme getirdim bana dediği
"ben boşanır yeniden evlenirim sen ne yapacaksın? " yani resmen evlenemez mutlu olamazsın dedi. Bir de bir daha kk ya girmek yok oradaki saçma sapan insanlardan akıl almak yok dedi. Şartlarını sıralıyor sanki ona yalvaran var gibi.
Aldatma kumar içki şiddet yok sen ufak tefek şeyleri büyütüyorsun daha cocuksun diyor. Benim için önemli olan şeyler ona entel dantel geliyor. Çok şey istemiyorum görüşlerime saygı duysun bu kadar. Yani çok karısık oldu özür diliyorum ama çok kötüyüm ağlamaktan içim çıktı böyle hayal etmemiştim
Birbirimize güzel şeyler yazdığımız bir defter vardı yırttım attım. Evlenirken bu adam beni mutlu eder demiştim. Şimdi ise pişmanlıkla ağlıyorum. Cocugum için terapi vs çözümler ile ugrasıcam ama sevgilim olsaydı veya cocuk söz konusu olmasaydı tekmeyi çoktan basardım
Ayrıldıktan sonra benim ne yapacağımdan sanane seni ne ilgilendirir diyemediğiniz her lafını taktığınız için bu kadar üzülüyorsunuz ve eşiniz sizin bu durumunuzu kullanıp sürekli sizi sindirmeye çalışıyor ve başarıyor da az da olsa"ben boşanır yeniden evlenirim sen ne yapacaksın? "
Birbirimizi çok iyi biliyorduk ama evlenmeden önce bana uyum sağlayacağına söz verdi ve nişanlılıkta hep alttan alan o oldu bu konulardaDaha önceki konularınızı biliyorum. Eşiniz şımarık, büyümeyi reddeden ve cahil biri. Evlenmeden önce niye her şeyi açık açık konuşmazsınız ki...Eşiniz hep böyleydi muhtemelen ve bu özelliklerini görmezden geldini. Denk değilsiniz ve böyle bir evliliği yürütmek zor. O adam sizden ayrılmaz da. Allah sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?