- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Bence değil :) ben çiçek daha ziyadesiyle papatya severim, papatyaya verilen paraya da acımam ama Allah'tan gayet mütevazi bir cicek seviyorumKonuyla çok alakası yok ama anlatacağım, çok güldüm ben. Geçen hafta küçük ablamın doğum günüydü, büyük ablam da kallavi bir çiçek yollamış şu bilindik internet sitesinden. Fiyatına baktık sağlam bir miktar. Küçük ablam "bunu göndereceğine migros hediye çeki gönderseydi en azından yerdik" deyince yarıldım resmen. Çiçek soldu, 10 liralık vazosu duruyo öyle
Çiçek saksı çiçeği değilse çok gereksiz değil mi sizce de?
Ozel gunlerin hepsine degil tabi. Mesela doğum gunlerine, tanışma, evlilik yildonumlerine cok onem veririm normalde durduk yere yapılan dusunceli hareketler cok hoşuma gider. Esim cicek almaz yani 14 subatta her yerde sokakta cicek satanlar var diye alablr diye umuyor insan, hususi cicekciye girmekten daha kolay diye dusundumHastane konusunda haklı. Biz kızımın erkek doktor korkusu yüzünden hep özele gidiyoruz. Ama böyle bi korku olmasa asla özele gitmezdim. Kan tahlili ve muayeneye 400₺ vererek çıktık geçen gün. Ciddi bi ek harcama bence.
Çiçeğide hiç almıyormuş ve sizde böyle günlere önem vermiyormuşsunuz. Sizin talebinizde biraz gösteriş olmuyor mu?
Görgüsüzlüğü oyle cok ki.. sadece dün hsastane konusunda ki gorgusuzlugu mesela hastaneden eve geldik sabaha kadar giden parayi soyledi bana surat asarak ben götürmüşüm o hastaneye guya, cocugu atesli insan bunu dusunur mu? Sabah uyandi geldi rüyamda bile gördüm diyor bana. Ben yuzune de dedim sen cok görgüsüzsun diyeHadi cimri kelimesini anladık ta görgüsüz ne alaka onu çözemedim ? Çocuğun neyi vardı mesela ? Şu lanet sevgililer günü muhabbeti de bitmedi gitti ya tövbe tövbe ne sevgililer günüymüş arkadaş
Bence değil :) ben çiçek daha ziyadesiyle papatya severim, papatyaya verilen paraya da acımam ama Allah'tan gayet mütevazi bir cicek seviyorumeşimde alır ama ondan beklemem her zaman, evimin yakınlarında bir çicekçi var kendime cok almışlığım vardır
Nergis saksida olmuyor muSoluyor gidiyor ama ya, acıyorum ben. Ben nergis severim çok, hayatta en sevdiğim koku nergis kokusu olabilir. Tam da mevsimi şu an, her gördüğümde alırım, eşim de görünce alır bana, annem ve ablamda alır çünkü resmen aşk yaşadığımı biliyorlar nergislerle. Ama 2 demeti 5 lira, verdiğim paraya acımıyorum evim günlerce mis gibi kokuyor çünkü. Ama ağaç kütüğü içinde üç tane güle 200 lira vermek saçma yahu. 200 liraya kaban aldım kendime iyi bir markanın sezon sonundan dün. Cimri hissettim kendimi şu an.
O zaman da para yok durumum sıkışık vs diyorlar gorgusuzlugunu kabul etmeyenler var senin esinin 1 üst modeliGörgüsüzlüğü oyle cok ki.. sadece dün hsastane konusunda ki gorgusuzlugu mesela hastaneden eve geldik sabaha kadar giden parayi soyledi bana surat asarak ben götürmüşüm o hastaneye guya, cocugu atesli insan bunu dusunur mu? Sabah uyandi geldi rüyamda bile gördüm diyor bana. Ben yuzune de dedim sen cok görgüsüzsun diye
Nergis saksida olmuyor mu
Cigdem bakmisligim var benimde mavi mor arasi renkte olan,dirayetli bir çiçek nergiste o gillerden degil mi,tam mevsimi valla muhtesem kokuyor gerçekten,cicek isinden de anlarım saksida yetismez mi nergis onu bilmiyorum ama
Yani böyle yazınca gül yerine kaban almak daha mantıklı tabi :) ama benim kendimi mutlu etme metodlarımdan biri de papatyalar, hem gül parasi kadar pahaldı da değil, kendime de o kadar ayrıcalığım olsun diyorum alıyorumSoluyor gidiyor ama ya, acıyorum ben. Ben nergis severim çok, hayatta en sevdiğim koku nergis kokusu olabilir. Tam da mevsimi şu an, her gördüğümde alırım, eşim de görünce alır bana, annem ve ablamda alır çünkü resmen aşk yaşadığımı biliyorlar nergislerle. Ama 2 demeti 5 lira, verdiğim paraya acımıyorum evim günlerce mis gibi kokuyor çünkü. Ama ağaç kütüğü içinde üç tane güle 200 lira vermek saçma yahu. 200 liraya kaban aldım kendime iyi bir markanın sezon sonundan dün. Cimri hissettim kendimi şu an.
Buralarda da vae nergis dun gördüm bende arastirmak lazim yetisir mi acaba islak bir bitki ama bahce varsa ekilir haa ama nerde o bahce :)) ben ortancaya da bayılırım meselaa ama daha onun mevsimine varSaksıda yetiştiğini görmedim hiç, öyleyse hemen edineyim.
İzmirde mordoğan, karaburun tarafında nergis yetiştirirler. O yüzden bu mevsimde izmirde her köşe başında demet demet nergis satılır.
Ben sokaktan alınan çiçeğe daha çok üzülüyorum. Sevgililer gününde o çiçek 4-5 katı fiyata satılıyor. Bende cimriyim galiba.Ozel gunlerin hepsine degil tabi. Mesela doğum gunlerine, tanışma, evlilik yildonumlerine cok onem veririm normalde durduk yere yapılan dusunceli hareketler cok hoşuma gider. Esim cicek almaz yani 14 subatta her yerde sokakta cicek satanlar var diye alablr diye umuyor insan, hususi cicekciye girmekten daha kolay diye dusundum
Buralarda da vae nergis dun gördüm bende arastirmak lazim yetisir mi acaba islak bir bitki ama bahce varsa ekilir haa ama nerde o bahce :)) ben ortancaya da bayılırım meselaa ama daha onun mevsimine var
Yani böyle yazınca gül yerine kaban almak daha mantıklı tabi :) ama benim kendimi mutlu etme metodlarımdan biri de papatyalar, hem gül parasi kadar pahaldı da değil, kendime de o kadar ayrıcalığım olsun diyorum alıyorum
Aynen eşime bana niye çiçek almıyorsun demişligim hiç yoktur neredeyse, arada alır ama ben ondan daha çok alırım kendime, zorla yaptırılan hicbirseyin anlamı yok çünkü.Olsun tabi. Ama siz de ben de bunu beklenti haline getirip darlamıyoruz kimseyi. Seviyoruz ve gidip alıyoruz ya da sevdiklerimiz bizi düşünüp alıyor. Almadıkları zaman sorun olmuyor ki.
sağlık için verilen paraya acımam ben. hem evladı için yani ne bu söylenme çok itici. insanın başına her an her şey gelebiliyor. ayrıca beklenti içine de girmeyin bu sizi üzer. arkadaşlarınız paylaşıyorsa paylaşsın zaten bunlar yüzünden hep kendi hayatımızı sorguluyoruz başkalarının hayatından bize ne.Malum dün sevgililer günüydu. Sevgililer günü, anneler gunu, babalar gunu gibi kapitalist gunleri anlamsiz buluyorum aslında ama nedense esimden bir cicek bekliyorum o gün. Sanirim sosyal medyanin etkisi buyuk yani orda goruyorum arkadaslarimi hepsi çiçeklenmis benim esim belki normalde cicek alan biri olsaydi kafama takmazdim ama hic cicek almaz bari 14 şubatta alsa ama maalesef. Ondanda gectim cocugum hastaydi hastaneye goturduk gece 200 tl para gitti diye soylene soylene. Ayni ilaclari veriyomus devlet hastanesi doktoruda keşke gunduz devlete hatta saglik ocagina bile götürsem olurmus. Sabaha kadar söylendi durdu. Nasil boyle görgüsüz biriyle evlendim aklim almıyor. Sevgiliyken, nisanliyken ne kadar farkliydi.. keşke biraz uzun gecirseydim tanima asamasini eminim şu an evli olmazdım bu insanla.
Yasadigim yerde devlet hastanesi yok aracimiz yok o satte taksiyle en yakin devlet hastanesine gitsek git gel sadece taksiye 100 tl giderdi. O yuzden oraya gittik. Taksiyle git gel 20 tl tutuyor diye ayrica muayene ucreti 200 degil 60 tl, kan tahlili, burun kültürü, serum falan taksi parasi eczane masraflari hepsi 200 civari tuttu.Çocuklarımız tabi ki çok kıymetli fakat eşiniz muayene ücreti hakkında çok haklı nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama
Devlet hastanelerinin çocuk poliklinikleri çok iyi ,hatta doktorları daha deneyimli bence ve aynı ilacı yazıyorlar. .
Yazık değil mi 200 liraya onunla çocuğunun başka ihtiyacını karşılarıdın. .
Bu duruma bakarak eşine görgüsüz demen de absürt olmuş.
Çocuklarımız tabi ki çok kıymetli fakat eşiniz muayene ücreti hakkında çok haklı nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama
Devlet hastanelerinin çocuk poliklinikleri çok iyi ,hatta doktorları daha deneyimli bence ve aynı ilacı yazıyorlar. .
Yazık değil mi 200 liraya onunla çocuğunun başka ihtiyacını karşılarıdın. .
Bu duruma bakarak eşine görgüsüz demen de absürt olmuş.
Atesi vardi 3 gundur .. 39 derece olunca en yakin hastaneye götürdükCocugun nesi vardi bilmiyorum ama devlete asla gitmek istemiyorum bende. Burda devlete git diyen arkadaslar nerelerde yasiyor bilmiyorum ama buyuk sehirlerde hele ki multecilerden sonra devlet hastanelerine girilmez oldu. Cocuk nezle diye gidiyorsun 2 saat + ilave hastalik kapmis olarak donuyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?