Eşim hasta çıktı (yardım edin lütfen )

banyo_ordegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
48
0
0
İzmir
Daha önce bu konuları açmıştım
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/597805-esim-kafayi-yardim-edin.html
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/598198-esim-evi-terketti.html
sonra eşim için doktordan randevu aldım, bazı arkadaşlar da sonucu mutlaka yaz demişlerdi.
Öncekine konuma da yazdığım gibi borderline kişilik bozukluğu teşhisi konuldu
onunla alakalı mesajım da şu
Doktora anlattım her şeyi, sonra 1-2 saat boyunca konuştular eşimle.
Sonra kan tahlili, idrar tahlili falan yaptılar, tomografi, röntgen çektiler.
Bekledik 1 saat falan borderline kişilik bozukluğu teşhisi konuldu.
Biraz anlattılar ne olduğunu ama hiçbir şey anlayamadım :50:
Ömür boyu sürüyormuş haftada 2 kere psikoterapi görüp ilaç kullanırsa normal olabilirmiş ama ömür boyu devam edecekmiş:50:
Hafif borderlineymiş bu hafifse ağırını düşünmek istemiyorum :50:
lustral diye bir ilaç verdiler günde 2 kere içecekmiş
içti şimdi ama ben hasta değilim ki niye içeyim, o doktorlar herkese bir hastalık yakıştırma merakında seni de götürsek sana da manik atak falan derler diyor:2:
ben de biraz araştırma yaptım ama tatmin olmadım
şimdi sizden ricam kendisi ya da yakını bu hastalığa sahip olan ya da bu hastalık hakkında bilgisi olan biri varsa lütfen yaşadıklarını ya da edindiği bilgileri paylaşabilir mi?
şuan çok ihtiyacım var buna, lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

daha önce bu konuları açmıştım
sonra eşim için doktordan randevu aldım, bazı arkadaşlar da sonucu mutlaka yaz demişlerdi.
öncekine konuma da yazdığım gibi borderline kişilik bozukluğu teşhisi konuldu

şimdi sizden ricam kendisi ya da yakını bu hastalığa sahip olan ya da bu hastalık hakkında bilgisi olan biri varsa lütfen yaşadıklarını ya da edindiği bilgileri paylaşabilir mi?

çok geçmiş olsun maalesef bilgim yok:( uzman tvden dinleyin birde bu hastalığı... Birde doktorum diye soru cevap siteleri var oradan giitiğiniz bölüm doktoru bulun ve ona anlatmasını rica edin 1 3 gün içinde cevapları gelioyr

Cok gecmis olsun. Internette arayinca bir cok kaynak bulabilirsiniz, zaten doktorunuz da aciklamistir ne oldugunu. En azindan teshis koyulmus,gercekten de bir hastaligi varmis. Tedaviyle duzelecegine inaniyorum, sabirli olun, umudunuzu kaybetmeyin.

merhaba.bence eşin zor durumda. diğer konularında başlıklarını okudum. sizin aranızdaki problemden öte eşinin önce kendi problemlerini çözmesi ve seninde yardımcı olman gerekiyor. bunun içinde eşim nasıl bu noktaya geldi düşünmeye çalış. mutlaka bir nedeni var. belki çocukluğunda yaşadıkları belki de onu derinden etkileyen bir olay bu noktaya getirmiştir eşini.

tedavısını olsun aksatmadan bunun için ona yardım etmelisin diğer konunda aynen şöyle yazmıştım bu adam altın kaplama olsa çekilmez kafaı karışmış bırak dönmesın demiştim ama evlenırken ıyıgunde kötü gunde hastalıkta sağlıkta dıye yemın edıyoruz bu yuzden elinden gelenı yapmalısın yardım etmek için tabı bu çok zor olucak ama yarın bızımde başımıza ne geleceği belli değil allah yardımcınız olsun

Diğer konunuzu az buçuk biliyorum ama eşiniz nasıl ikna oldu doktora gitmeye..

Bu tarz kişiler öyle kolay kolay ikna olmaz..Sizde durumlar çok çabuk ilerliyo nedense?

1-2 saatte tanı koymadılar 1-2 sohbet ettiler anlamında dedim onu.
Onun haricinde tahliller, röntgenler, psikolojik testler falan da yapıldı yaklaşık 5 saat hastanedeydik cumartesi günü terapi için tekrar gidecek :44:
teşhis yanlış olabilir mi diyorsunuz:44:

normal lustral
günde iki kereden 50 miligram toplamda
bir tanesini bölüp yarısını yutuyor

Bende lustral kullanmıştım ama günde 2 kere alıyordum depremden sonraki korkularım içindi. Kişilik bozukluğu için bir bağlantı kuramadım. O ilaç zaten hafif birşey, bu kadar ağır hastalığı varsa yarım hap nasıl etki edebilir ki?

Daha önce bu konuları açmıştım
Öncekine konuma da yazdığım gibi borderline kişilik bozukluğu teşhisi konuldu

benm rahatsızlığımla benzer diyebilirim bu tür rahatsızlıklar seyir halinde devam eder.tamamen geçmez,ilaçlarını düzenli kullanıcak bazen manik ataklarım olur çok neşeli mutlu mesut 4 saatlik uykuyla gün boyu gezerim.bazen depresif dönemdeyim intihara bile giderim..5 saatlik muayeneylede anlaşılır,klinikte 1 ay kalmaklada.doktorlar uzaktan bile anlar sanırım biz gibileri.ama korkulacak birşey yok.aylık kontrollerle ilaç takibiydi psikoloktu rayına oturuyor.bu arada eşlerden anlayış bekliyoruz..oda kişilik bozukluğundan ötürü:31:napalım beynimiz bizimle oynuyor resmen :27:

BORDERLİNE KİŞİLİK BOZUKLUGU

Kişilik Bozukluğu Testleri

Borderline kişilik bozukluğu yaşayan bireyler, dengeli davranışlar sergilememektedirler. Uyum sorunları yaşarlar. Aniden öfkelenir ve fevri davranırlar. Bu öfkeler, onların neredeyse kişilik özelliği halini almıştır. Öfkelerini dizginlemek isteseler de bunu başaramayacaklardır. Çoğu kez öfkelerini kontrol edemezler. Sonradan da pişman olurlar. Öfkelendikleri konular çok küçük şeyler olmasına rağmen tepkileri ters oranda çok büyüktür. Bir süre sonra davranışlarının yanlış olduğunu farkederler ancak önüne geçemezler.

Kişilik Bozukluğu Testi

Borderline kişilik bozukluğu çoğu kez ergenlik döneminde başlamaktadır. Esasen Borderline kişilik bozukluğu tanısının konması zorlu bir süreçtir. Borderline kişilik bozukluğu belirtileri bazen çok uç noktalardadır. Terapist ise bu uç noktalardaki belirtileri göz önünde bulundurmaktadır. Aslında borderline kişilik bozukluğu vakalarında daha hafif belirtiler de görülebilmektedir. Dolayısı ile iyi bir inceleme gerekmektedir.

Borderline kişilik bozukluğu erkeklere oranla kadınlarda daha fazla yaşanmaktadır. Bu bireyler çocuklukları sırasında cinsel istismar yaşamış olabilirler. Ayrıca fiziksel olarak da şiddete maruz kalmışlardır. İlaçla tedavide kesin sonuçlara ulaşılamamıştır. Borderline kişilik bozukluğu daha çok uzun süren terapi seanslarıyla tedavi edilebilir. Terapiler 2 ila 5 yıl sonucunda iyileşme sağlayacaklardır. Tedavi sırasında ilk amaç kişinin kendine güvenini pekiştirmektir. Ayrıca bu kişiler günlük yaşamlarında disipline ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bireyin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerekir.
Paranoid Kişilik Bozukluğu
Borderline kişilik bozukluğu yaşayan bireyler yaşadıkları durumları normalden daha farklı algılarlar. Yakınlarına herşeyi ayrıntılı olarak anlatmayı tercih etmeyeceklerdir. Kendileriyle karşılaşmaktan kaçınırlar. Sorunlar da onlar için gerçekten güçtür. Bu nedenle daha çok inkar ederler ve savunmaya geçerler. Cinsel yaşamlarında duygusallıklarını ön plana çıkarmayacaklardır. Bağımlı bir tablo çizerler. Sevdiklerini ve dostlarını kaybetme korkusu yaşarlar. Bu nedenle kişilik sınırlarını çizemeyebilirler.

Genellikle depresiftirler. İçlerindeki boşluklardan dolayı öfke hissederler. Bu öfkeyi de sık sık çevrelerine gereksiz yere açığa çıkarırlar. Pişmanlıklarının asıl nedeni de haksız yere öfke patlamaları yaşadıklarını sonradan farketmeleridir. Ancak asıl sebebi kabullenmek yerine tekrar karşısındaki kişiyi suçlamayı tercih edeceklerdir. Borderline kişilik bozukluğu yaşayan bireylerde depresyon sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Kişinin depresyonu kronik bir hal de alabilmektedir. Depreyondan dolayı da bir çok intihar vakaları görülmektedir.

Çekingen Kişilik Bozukluğu

Genellikle huzursuz bir ruh haline sahiptirler. Yakınlarıyla sık sık tartışmaya girerler. Aşağılayıcı sözler kullanmaktan çekinmezler. İrade sorunu yaşamaktadırlar. Örneğin kumar bağımlılığı, alkol ve madde bağımlılığı, gereğinden fazla para harcama bu sorunlardan bazılarıdır. Tedavi sürecinde bu bağımlılıkların da üzerinde durulması gerekmektedir.

Sınırda Kişilik Bozukluğu

Borderline kişilik bozukluğu yaşayan bireylerde kişilik özellikleri net değildir. Kişilik sınırlarını çizemezler. Bu kişiler ayrıca yalnızlıktan korkarlar. Her ne kadar çevrelerindeki insanları kendilerinden uzaklaştıracak bir çok davranış sergilemiş olsalar bile aynı zamanda onları ellerinde tutmak için ne gerekirse yaparlar. Bu kendi karakterlerinden ödün vermek de olabilir.Borderline kişilik bozukluğu tedavi edilebilen bir ruhsal rahatsızlıktır. Tedavi süreci uzun ve çetrefilli olsa da hasta iyileşme göstermektedir.

Burda iyilesecegi yazıyorr..

Back
X