Eşim hastalık hastası

O kadar doktora gidip psikiyatriste gitmemesi ilginç. En azından diğer hekimler sakinleştirici konusunda ikna etseler

Ya psikolojik destek alirsin yada bosanirim de karari o versin bundada ciddi ol. Psikolojik sorunu oldugunu kabul etmek istemeyen insanlar anlayisi haketmiyor bence

Benim annemde aynı eşiniz gibi, hergün bir yeri ağrıyor sorsan hep, hasta ama doktora gitmiyor çünkü, korkuyor doktor kötü bir hastalığı olduğunu söylücek sanıyor bir kere babam artık o kadar sıkıldı ki alıp annemi zorla arabaya koyup doktora getirdi çünkü annem hergün ağlıyordu, boğazımda bişy var diye, doktor baktı hiç bişey yok dedi, psikologa da bir kere gitti.

O kadar doktora gidip psikiyatriste gitmemesi ilginç. En azından diğer hekimler sakinleştirici konusunda ikna etseler
Ben bu konuda çok araştırma yaptım psikolojik problemi olanlarda en büyük zorluk kabul etmekmiş kabul etse zaten tedavinin yarısı tamamlancak

Psikoloğa da bir kere gitmesi hiçbir fayda sağlamamıştır eminim eşim de gitti bi kere verdiği hapı bile kullanmadı. Oysaki devamlı psikiyatriye gitmeleri gerekiyor

Bi tanıdıgım var böyle, cocukluğu sorunlu bi ailede geçmişti, sevgisiz büyüdüğü içün sürekli herkes ona acısın, ilgi göstersin diye yapıyor bence bunu...Ve ömür boyu geçmiyor tedavi olmazsa...

Bi ara bende eşiniz gibiydim kendimde hastalık arar dururdum, bi ara çocuğumun olmayacağına takmıştım kafayı, sonra dişetimdeki kemik nedeniyle onun tümör olduğuna. En sonunda psikoloğa gittim rahstladım. Tabi bunu kimse farketmedi ben kendi kendime artık yeter diyerek gittim doktora. Eşiniz kendisi farkında olmadığı sürece ona hiçbirşey yaptıramazsınız.

Hastalığını kabul etmemesi de bir hastalık. Korkarım eşiniz sadece hastalık hastası değil, belli ki ciddi bir psikolojik rahatsızlığı var. Ailesiyle konuşsanız, belki onlar ikna edebilirler. Bir an önce tedavi olmalı yoksa olan size olur.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun bir kitapı var “Madalyonun içi” bilirsiniz belki de.
Orada da bir hastasını anlatıyor, durumu aynı eşiniz gibi. Nedeni de hasta kadın kocasının ilgisini ancak bu şekilde çekebildiği için, devamlı hasta numarası yapıyordu ve zamanla bu ciddi bir hastalık haline gelmişti.
Acaba sizin eşiniz de aynı durumda olabilir mi?

Son düzenleme:
Bu psikolojik hastaliklar agri yapiyormus de. Uzun vadede olenler bile varmis de. Cok korktum benim de karnim agriyo surekli ben gidicem de. Boyle boyle ikna olur gider bence. Bizim bi tanidigimizi bu yontemle goturmuslerdi.

Psikoloğa da bir kere gitmesi hiçbir fayda sağlamamıştır eminim eşim de gitti bi kere verdiği hapı bile kullanmadı. Oysaki devamlı psikiyatriye gitmeleri gerekiyor
Aynen öyle verdiği ilaçlarıda kullanmadı, şimdi kendi, kendini evde tedavi ediyor agrı kesici içiyor, ağrıyan yerine merhem sürüyor çok uzun yıllar oldu alıştık, artık en azından evde temizlik, yemek yapabiliyor bende kötü bir hastalık var diye ağlamıyor doktora gitmesi için ısrar edince kızıyor bize.

niye bu kadar psikiyatri ve ya psikologa gitmemekte ısrar ediyor insanlar anlamıyorum. hadi eski zamanda deli derler diye bir algı vardı ama insanlar eskisi gibi bakmıyor artık bu inadı çözemiyorum. çünkü eşinizin muhtemelen psikolojik rahatsızlığı olması dışında bir rahatsızlığı yok. Allah yardımcınız olsun. bence de rest çekin, ya da tutun elinden götürün sen girmezsen ben gidiyorum diyin. yapacak baska bir sey yok böyle yasamaktansa

öncelikle birşeyi yanlış biliyorsunuz hani aslında bi ağrısı yok diyorsunuz ya, hayır gerçekten ağrısı var, kalbinde karnında ya da başka yerinde bu ağrıyı hissediyor. eşinizi psikiyatriste ikna edememenizin nedeni de bu hastalığı ikinizin de bilmiyor olmasından.

kendimden örnek vereyim benim yıllar önce nefes darlığım vardı bazen nefes alamıyorum anca esneyerek, gözümden yaşlar gelircesine...tetkiklerde hiç bir sıkıntı çıkmadı,başka bir rahatsızlığımdan dolayı psikiyatriste gittiğimde bunu da söyledim panikatak dedi ve bi ilaç daha yazdı ve o nefes darlığından kurtuldum.

yani eşiniz hasta ama deli değil, anlattığı şeyleri gerçekten yaşıyor ve bunun da her hastalık gibi bir tedavisi ilacı var.

yaşadığımız stres midemize vurduğunda mide ilacı almak yerine stresi azaltıcı yöntemlere ya da ilaçlara nasıl yöneliyorsak eşiniz de beyninde onu etkileyen herneyse vücuduna etki ediyor doktorlar da bunun yolunu psikiyatrik ilaçlarla çözüyorlar.

kısacası eşiniz gerçekten hasta ama çözümü başka doktorlarda arayarak zaman kaybediyor.aldığı ilaçlarla ağrılarının azalacağına ikna edin ama herşeyden önce onun ağrılarının bir nedeni olduğuna ikna edin

Kızlar başına böyle bişey gelen yok mu fikirlerinize ihtiyacım var
Ben de esiniz gibiyim çok zor bir durum bunu ancak yaşayan anlar ben tedavi görüyorum 3 yıldır ama gene de pek değişen birsey olmadı

Ben de esiniz gibiyim çok zor bir durum bunu ancak yaşayan anlar ben tedavi görüyorum 3 yıldır ama gene de pek değişen birsey olmadı

Ben başlarda eşime çok üzülüyordum onu anlamaya çalışıyordum. Ama eşim hiçbir şey yapmayınca bi de üstüne her hastalığında acısını bendençıkardığı için artık kendime üzülüyorum. Eğer bir insanın elindeyse bişeyleri yapmak yapmalı. En azından tedavi olabildiği kadar olmalı. Bunu ailesi için yapmalı. Umarım siz de şifanızı bulursunuz. Ne güzel tedavi oluyorsunuz inş da sonuçlarını alırsınız

Ne güzel yazmışsınız insan kendi inanmalı zaten başkalarının itmesiyle bi yere varılmıyor

Ne güzel yazmışsınız insan kendi inanmalı zaten başkalarının itmesiyle bi yere varılmıyor
Çok haklısınız.
Siz ne kadar itsenizde eşinizde iyileşmeye dair umut yoksa malesef olan size olur, çabaladığınızla kalırsınız.
Eşinizin istemesi gerekecek.
Tedavi olmazsa çok zor bir hastalık.

Beyin muhteşem bir kontrol organı. Tiroidlerinde kistler var ameliyat dediği zaman doktor bana sınav var diye erteleyip, ben bunu eritirim, kist neymiş, kendi kendine erir diye diye erittim ben o kisti. 4 ay sonra gittiğimde bir tane bile yoktu, doktor çok şaşırdı. Aynı şekilde benim kalbimde sorun var , sanırım iyi atmıyor , kalbimde büyük bir problem var dersen sürekli sürekli beyin o kalbi bozar. Hormonu değiştirir, bağışıklığı azaltır bir şey yapar bozar. Bu da benim kalbimde sıkıntı var dedim sen inanmadın diyen eşi daha fazla tetikler. Sonrası kısır döngü. Psikiyatriste gidecek, ilaç alacak başka çaresi yok. 2 çocuğum var boşanamam diyorsunuz ama bunla tehdid edeceksiniz. Gerekirse evden kovun , evden ayrılın bir süre ciddiyetin farkına varsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…