esim hatami affetmiyor

canim bence ayni burda icini doktugun gibi evliyim kendi evimdeyim mutlu olmam gerek ama ben rahat edemiyorum diye anlatmalisin... o da ayni sekilde biraz durup dusunmeli onun bu evlilikten beklentileri varsa seninde var kendisi davranislairni duzeltmek icin seni rahat ettirmek icin hicbirsey yapmazken sen kendi kendini yipratiyosun hata yaptigin icin daha da affedilmiyosun.. bu boyle olmaz ki iki tarafinda anlayisli olmasi lazim esin biraz bencillik yapiyor bence.. duzgun sakin bi sekilde o evdeyken huzursuz hissettigini hep kusurunu ariyormussun gibi hissettigini soyle ve bu yenge olayini da gecir ozur diledim daha once sana cok ustume geliyor demistim bagirinca patladim yapmamam gerektigini bende biliyorum boyle dusunmesem kalkip ozur dilemezdim ben elimden geleni yaptim daha da kus kalicaksan yapabilcek biseyim yok de.

Su an son durum ne esin hala kus mu?
Erkek dedigin olgun olacak ya.. cocuk gibi haftalarca trip mi olur...

Son düzenleme:
Neden hata yapma lüksünüz yokmuş, siz de insansınız. Üstelik hatanızı kabul de edip özür dilemişsiniz. Bir insanın üstüne bu kadar gidilmemeli...
Eşinize zaten yengeyle ilgili rahatsızlığınızı anlatmışsınız önceden. O da biraraya gelinen ortamlarda tetikte olmalı, sizin ağzınızı açmanıza gerek
bırakmadan sizi savunmalıydı. Ya da kayınvalideniz. Ama nedense onlar da -bence- korkak bir tavır içinde. Kimse haksıza tepki gösteremediği için
sinir sizden çıkartılıyor.
Suçunuz seviyesiz bir insanın ağzına laf vermek, kabul, ama o insanın seviyesizliğinin bu durumda hiç mi payı yok? Bu insan, sizin yüzünüze karşı
olgun tavırlara bürünüp affettim diyen, ama arkanızdan dedikodu yapan biri üstelik...
Eşinizin bu konuyu bu kadar abartmasının altında başka nedenler olabilir. Ya memnun olmadığı başka davranışlarınız da vardı, tepkisini ancak şimdi
verebiliyor, ama o da tam değil. Adam olan eşini karşısına alır ve konuşurdu. Ya da eşiniz dolduruşa geliyor. Yenge zaten önceden de sizin Almanya'da
büyümüş olmanızı bahane etmiş. Belki de bu konuda eşinizi doldurdular. Sizin tavırlarınızın aileye uymadığı falan filan gibi şeyler söylendi. (Ben de Almanya'da yaşıyorum,
bazı ailelerin Almanya'da yetişmiş kızlarla ilgili iğrenç denebilecek önyargıları oluyor)
Ya eşinizle bunları bir oturup konuşun, sakin sakin anlatsın hangi davranışlarınızdan hoşlanmadığını. Ya da siz de onun üstüne bu kadar düşmeyin.
Sanki suçluluğunuzun farkında olduğunuz için bu kadar özürler diliyormuşsunuz gibi olmasın.
Son bir şey daha söylemeden duramayacağım, iyi ki kayınvalidenizle aranız iyiymiş. Yengesi için bu kadar tavır alan adam, sizi annesine karşı kesinlikle
korumazdı.
Umarım evinize tekrar huzur hakim olur.

neden uzuluyosinki sen ozrunu dilemissin lutfen bundan sonra bu konuyu hic esine acma ve taktik kullan canım gerekmedıkce konusma ve hep dalgın dusunceli dur yanında bakalım ne olcak

Arkadasim nasil kendi evinde kendini rahat hisetmiyorsun, kocan sana nasil cok uyorsun yada pasakli diye bilir, afedersin ama kocan dayaklik,
Bide onun icin almanydan gelmisin seni sultanlar gibi yasatmasi lazim!

ben olsam özür dilemezdim çünkü yenge kaşınmış ve seni hazmedememiş belliki ,eşine gelecek olursak bence senin arkanda durmalıydı daha fazla üzerine düşme ,resmen haklıyken haksız duruma düşmek seninkisi.

şimdi iyi yapmışsın diyeceğim tepki almak istemiyorum ama ben böle salakça şeyleri kaldıramam ayrıca eşinde ağır olsaydı sana sahiplenseydi sana bu kadar bulaşamazlardı bence hata eşinde çok taviz veriyor onun yüzünden bu duruma düşmüşsün boşver valla üzülme yenge yengeliğini bilsin o da gelin sonuçta sapıtmasın ben yerinde olsaydım eğer karşılık veripte haklıyken haksız durumuna düşmezdm ama eşime tavrımı belli eder yengemlede muhattap olmaz görüşmezdm bile eşimden buna asla zorlamaz beni keşke özür dilemeseydn bence eşine sen sert çıkış ki o hatasını anlasın ve seni bu durumlara düşürmesin içini rahat tut düzelir ama eşine sonuna kadar itaat et anne babasınada öle ama gerisine yapma eşinde bunu kafasına soksun tatlım

cnm senle o kadar benzerliklerimiz var ki...bende almanyadan geldim antalyaya..nürnbergten..bende 4 yıldır evliyim birde oğlum var 2 yaşında...vede bendede var(dı)böyle bi yenge..
eşimin amcasının karsı...armaızda 10 yaş var vede o da aynı senin yenge gibi ailede fazla sevilmeyen birisi..dengesiz laflarıyla vede patavatsızlığıyla ünlü birisi:))
oda beni toplum içinde aynı senin yengen gibi bozmaya vede kendince rezil etmeye çalışırdı...ama ben napardım..ona gayet saygılı bi şekilde cevap verirdim..ama öyle cevaplar ki karşılık veremzdi morarırdı..:))hem onu bu şekilde rezil etmş hemde saygıızlık etmezdim...kesinlikle susmazdım ama..eğer susarsan dahada çok üstüne gelirler söyleyeyim..gayet hanımefendice cevabını ver ezdirme kendini...şimdi o dediğim yenge bana hiç bişey diyemiyo onu bozarım rezil ederim diye:)))çekiniyo anlayabiliyorum..rahatım şimdi yani...çatır çatr ver cevabını cnm ama hanımefendiliğini kaybetme

Canım değer mi huzurunu bozmaya Allah aşkına... şu çok bilmiş yengeyle aran iyi gibi davran sana laf soktuğunda çok olumlu cevap ver... bardakları kaldır dediğinde şakayla tam kalkmıştım kalbimi okudun vs de gül geç... öyle laf sokmayla gitmez evlilikler... belli ki kocan için yengen önemli ve seni saygısız diye değerlendiriyor... kocana da de cidden çocuk vs düşüncesi beni de dengesizleştirdi kadını da üzdüm boşuna de... öyle sabaha kadar ağlamak yerine iki tatlı laf et geççç:))yani evlilik zor be canım... ama sana zindan olacaksa o kadınla zıtlaşmak millete karşı rol yap taktik değiştir güzelim...... içinden nefret et küfret o başka:)))ama huzurun için dediğim gibi davran

Ya kızlar hepiniz beni çok şaşırttınız eşiniz abartıyor demeler, sen haklıydın iyi etmişsin demeler , büyüğe saygı nerde ? tamam yenge kaldırırım demesi ayrı seni mi gerdi yapmadığım şey mi sen gittikten sonra kaldırırm demesi ayrı.. Her erkek ister ki eşi ailesine saygı duysun yaptığın çok ayıp ayrıca eşine ne yaptım seni aldattım mı başka kadınlar gibi hırsızlık mı yaptım demişsin neden kötülerle kendini kıyaslıyorsun? her kadın eşini mi aldatıyor ? O zaman eşinin de sana ben de seni dövmüyorum diğer erkekler gibi demesi mi lazım ?Neyse biz bugüne kadar büyüğe saygı gösterilmesini, öğrendik büyüklerimizden ondan bana çok ters geldi belki Almanya'da büyümüşsün yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor olabililir inşallah eşinle aran düzelir başka diyecek söz yok :26:

Evet harfi harfine katılıyorum

dış kapının mandalı için eşine böyle davranan adama diyecek bir söz bulamıyorum.

saygı konusunda haklsın ben 29 yaşındayım kuzenlerim yani büyük ablalarım hakarette ettiler kızınca ama ben hep sustum hiç karşılık verdiğimi bilmem saygı konusunda sonsuz bir iradem var ama beni toplum içerisinde küçük düşüren hele ki yengem se buna hiç hakkı yokken benimle uğraşıyorsa bir daha yüzüne bile bakmam karşılık vermek isterim ama haksız durumuna düşeceğim diye en akıllıcası susarım ama yüzüne bakmam bidaha ben önce bana saygı duyulsun diye küçüğüme saygıyı aşılarım bişi getirmesini yapmasını istersem 5 yaşındaki çocuktan bile rica eder yanlış yaptıysam ona özürümü dilerim sonra bana saygı duymayı bilsin diye büyük büyüklüğünü bilmessen işim olmaz o densizle ...

Tatlim ben zaten büyüklere yapilan saygisizligi savunmuyorum ve bunu da attigim baslikta bir "hata" olarak nitelendirdim...ayrica hayatimda böyle bir sey ilk kez basima geliyor...sirf Almanya'da büyüyüp yetismem "büyüklere saygi, kücüklere sevgi" nin ne demek oldugunu bilmedigim anlamina gelmez...aksine ordaki Türk ailelerin cogu, yabanci bir ülkedeyiz diye kendi kültürüne ve dinine simsiki sarilirlar...
bu yazdigini okuyunca biraz üzüldüm, umarim yanlis anlamisimdir...

Cumartesi gün yengesigilde torunu icin Kuran vardi diye biliyorduk ve ben de inadina "al iste gördün mü gelmedi" demesin diye gidecektim gidenlerle...

cumartesi günü bir takim islerim vardi halledilecek...ben bisey demeden esim de giyinmis pesime takildi, beraber hallettik...sonra bi yere oturduk (ama hala zorla mesafe korumaya calisiyoz) "yemek ye" dedi "hayir canim istemiyor" dedim "niye yemiyorsun, inadindan mi, yoksa gercekten istemedigin icin mi?" diye sordu, sonra üzülmesin diye biseyler yedim...
otururken annesini aradi ve naptiklarini sordu, sonra "biz Kurana gelmicez, siz gidin tamam mi" dedi, cooook sasirdim...sonra cumartesi günü hepimiz ögrendik ki Kuran cuma günüymüs ve olmus bitmis bile, herkes neye ugradini sasti...

dün gece de artik beyefendi dayanamamis olmasi lazim ki, kendiliginden geldi yanima

Allaha sükür iyiyiz simdi, bundan sonra davranislarimda daha ölcülü ve dikkatli olacam...

hepinizin yorumuna tesekkürler, onlarin sayesinde bu kötü dönemi daha iyi atlattim...

başta eşinizin ailesi bu kadına çok değer verip şımartmışlar..tamamen sizin anlatııklarına göre yorum yapıyorum
,ben sizin o kadına saygısızlık yaptığınızı düşünmüyorum.. kendi yaşına bakmadan sana ne hakla öyle davranır.. kızım şunları kaldırıver deseydi durum daha farklı olurdu.. hem seni kırmadı hem de işini yaptırırdı..tüm herşeye rağmen onu halen evin patroniçesi yapan kayınvalideniz ve eşiniz de ayrı bi dert..
bu kadının kızı ya da yeğeni varmı???eşinize onu yapmak için çabalayıp sonra avucunu yalayan kıskanç bi kadın tipine benziyor gibi...

oooo süpermiş inşallah hep böyle olur canım evet sende biraz dikkatli olursun davranıslarında o büyüklüğüne güvenip rahatca konusuyo sen düşme ayarına bir daha

ilk olayları okurken üzüldüm gerçekten
şu bir gerçekki hatan var.ama onlar senden daha çok hatalılar büyükler bazı durumları görmezden gelmeli.
barışmanıza son derece sevindim.mutlu olmanı temenni ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…