esim hatami affetmiyor

dış kapının mandalları madem anlaşamıyorsunuz evinize almazsınız kapınızı açmazsınız ya da ne bileyim onn olduğu ortama gitmezsiniz zor şyler değil bunlar. ayrıca böyle çirkef insanlara karşılık verdikçe dha da çok kuduruyorlar en büyük tepki tepkisizliktir aslında toplumda bir ortamda birşey söylediğinde yüzüne bile bakmamak yokmuş gibi davranıp hiç duymamak o kdr zevkli birşey ki böyle insanlar için ..onların amacı belkide zaten aranızı bozmak istediklerini gerçeklşmesine neden izin veriyorsunuz ki :) nedne provoke oluyorsunuz anlamıyorum :) bnm erkk arkdaşımında böyle bir akrabası vr onn yüzüne bakmadıkca öyle kuduruyorki anlatamm :) ve n böyle dvrandkca kadn bnden dha ck cekiniyor.

gereksiz insnlar yüznden kesnlkle sorun çıkartmazdım ve de konuyu kpatmaya çalışırdım gereksiz cnm çnkü kafaya taka taka ancak kendine edersin onlrda sevinir bşka bir işe yaramaz çnkü

Seni mi gerdi lafı gerçekten ağır ama o anki ruh halinizi düşünüyorum, insan bazen katil olma noktasına geliyor ki böyle laflar etmesin. Yalnız siz özür diledikten sonra da eşinizin uzatması bana son derece saçma geldi. Yani bir insanın amca karısı eşinden daha önemli olmamalı. Kaldı ki burada ağır bi tahrik var göz göre göre ezmeye çalışmış, eşinizin bunu göz önünde bulundurması lazım. Biraz üstüne gitmeyin, arkadaşların dediği gibi biraz şımarmış gibi geldi. Siz pişmanlığınızı iyice belli etmişsiniz ki eline verdiğiniz kozla daha ne kadar süründürür. Bu arada haklı olduğunuzu unutmayın derim.

Ben olsam evimin günlük işlerini yapar sonra sessiz kalırdım..
Eşime ne trip atar ne de laf çarpıtırdım..Sert cevap vermezdim sesimi yükseltmezdim.. Kısa öz ve ciddi konuşurdum..surat asmazdım... Ama gülmezdim de..
Sadece sessiz kalırdım uzak dururdum.. Aynı odada oturuyorsak başka şeyle ilgilenirdim..Tv açıksa onu izlerdim..Şu kanalı aç demezdim..
Eksikleri kendim hallederdim diyelim marketten bişey almayı unuttu unutmuşsun bile demem..
Birşey yapması gerekiyorsa yap demem..
Bana laf söylemesine izin vermezdım mesela yemek temizlik vb takabileceği şeyleri aksatmazdım bahane bulamasın diye...
Böylece sen şunu yapmadın bunu yapmamışsın diyemez..
Bi müddet o gün orada olan insanlara gitmezdim.. Bence Kurana da gitme..
Yatağını ayırıyorsa vb. üstüne düşmezdim..Ama al yastığın yorganın başka yerde yat da demezdim..Kendim yatağa girer yatardım..
Konuyu açarsa gayet ciddi sakin bağırmadan ağlamadan lafı söyledim ama sonra da özürü diledim.. zamanı geri alamayacağıma göre yapabileceğim bu deyip uzatmayın..
Ama bunları yaparken boynu bükük suçlu acındırıyor gibi değil başı dik kırgın bi halde yapmanız önemli..

Son düzenleme:
bütün olumsuzluklar peşpeşe gelmiş..
yengenin neden üzerine vazife başkasının çay bardakları.?.
sen de über sert çıkmışsın, daha güzel cevap verebilirdin ama şaşırmışsın..
eşinde bir hatanı bulmuş üzerine üzerine gitmiş..
sen de harabetmişsin kendini..
yüzüğün kabahatine be güzelim? hırsını mı almaya çalıştın?
ama kayınvaliden olgun davranmış tebrik ederim..

o yengeyle fazla görüşme,mecburi aynı ortamdaysan uzak dur..
nasıl bir insan, toy gençlerin açığını arıyor?

bitanemmm yah çok üzüldümm suan yasamış kadar oldum :S sakın öle aptal seler geçirme aklından ölüm fln zamana bırak oluruna bırK nie aglıosun ortada hata yok bence herkesin bir sabrı isterse karşıdakı 70 yasnda olsun o kçükleri bir saymayı öğrensin sonra senden saygı beklesin derim yengeon için hiç aglayıp yıpratma üstüne gitme esinin bırak zmaanla düzelir yıpratma kendini bundan sonra da mesafeni koru okadınla allah yardımcın olsun bitanem yah rabbim sorununuzu çözer inş

"daha ne oturuyosun kalk kaldır sunları" nasıl bir sözdür yaa..bir insanın digerinden yaşça büyük olması ona bu rahatlıgı verir mi? kayınvaliden değil annen değil..bence dıdının dıdısı..eşin çok fazla abartmış bence:44:

Yengeniz herkese cektiren cirkef bir kadinmis. Onun yanida dikkat etseydiniz keske ama artik olmus bitmis.

Esiniz durumu anormal abartmis. Hata yapma luksumuz yok cumlesi beni benden aldi yalniz.

Insaniz, hatalar bizim icin.

Cogu arkadas soylemis, katiliyorum. Esinize yuz vermeyin. Siz ozurler dileyip agladikca iyice havalanmis.

Onun da hatali oldugunu dusunuyorum. Sanki sizi sindirmeye calisiyor gibi geldi bana.

ya arkadaşım cidden sana bi yürü git demek istiyorum....dıdısının dıdısı yüzünden ki özür dilemene ragmen kocan hala sana trip atıyosa sende konuşma onunla.iyimisin sen allah aşkına ya bide çocuk yapsam düzelir diyosun.çocuk yapsan ve kocan sana hala böyle saçma sebepler yüzünden trip atmaya devam ederse seninde canına tak derse nolucak söylermisin.kocana resti çekmelisin bence sonuçta sonuna kadar o hatalı gelinsin diye kaynananlarda her işi yapmak zorunda degilsin böyle bi zorunluluk yok heleki kaynanan dururken yengesinin ana laf söylemeye hiç hakkı yok.

yengeden özür dilenmiş daha neyin derdin deki eşiniz?uyuz oldum şuan..ilah kesildiler başımıza yaa..taviz verme daha fazla konuşmazsa konuşmasın sen keyfine bak

allah sabır versın valla öyle bir yenge düşman basına vermesin allahım. hata falan yaptığınızı düşünmeyın bence. her insanın bir sabır noktası vardır. bu noktayı aştırıyosa karşı taraf saygısız ve suçludur bence. eşinizde fazla abartmış.yengesi sizden öncemi geliyo yanı...neyın tribi bu

etkiye tepki vermişsin demekki önceki yaptıklarıyla doldurmuş seni
bazı insanlar sadece karışmı olmak için karışıyolar sivri dilii olmayı mezziyet sanıyolar
bende olsam özür dilemezdim hatta dilemedimde bendede 4 tane yenge var
yeri geldi onlarda aynen bunu yapmaya kalktılar ama hiç birine taviz vermedim
ayrıca senin verdiğin tepkiyide vermiş olsaydım eşim bana asla bu şekilde davranmazdı
bana kalırsa eşin aklınca sana ders vermeye çalışıyo
bence sana ders vereceğine biraz olgun davransa daha iyi olur
eşiniz bence daha olgunlaşmamış üzgünüm evliliği evcilik anlıyo
ve sende ağlayıp sızlayıp güçsüz ona muhtaç görünme dik dur ve güçlü olduğınu ona gçster sen elinden geleni yapmışsın barışmamış keyfi bilir sende ondan uzak dur sanki o yokmuş gibi davran onun oturduğu odada oturma bir süre
yeni evliyken bu tür olaylar çok yaşanır malesef sadece sabırlı ol
kendini ağırdan al nasıl olsa tıpış tıpış dizinin dibine gelecek ....

Bunca yıllık evliliğmde bir hata yaptım ama eşime göre bir hataydı bu..bana göre değil,ha belki yapmamam gerekiyordu ama sadece iyi niyet duygumla ve öyle olmasını istediğim için yaptım.Tabii çok kızdı,tartıştık,birbirimize bağırdık ama nedenlerimi anlattım ona,inanmadı,dinlemedi.Küstü hemde 15 gün...ilk defa bu kadar küs kaldık ama bende inat ettim madem özrümü kabul etmeyip beni anlamaya çalışmadan trip yapıp küstün ..öyle olsun dedim bende küstüm..hiiiiç ilgilenmedim,yemeği pişti,sofra hazırlandı isterse gelip yedi istemezse yemedi.Çağırmadım,konuşmadım bende ..en sonunda kendsi ufak ufak yaklaştı ve barıştık.
O konuyu yüzeysel konuştuk geçtik bir kere daha ama hala bana hak vermedi...
Kendini ifade edip konuşmayı denemişsin,affetmiyorsa kendisi bilir.Sen yaptığının arkasında dur,hata olarak görmüyorsan yine bildiğini oku fakat eşinide anladığını,ona göre hata olduğunu kabul ettiğini söyle.İki farklı insan olduğunuzu bilmeli bilmiyorsa herşeyi göze alıp sen onu cezalandırmayı düşün.

Tabi hatalısın arkadaşım.

Bir çirkef çıkar, yaşının arkasına sığınıp terbiyesizlik, densizlik eder, sonra başkalarına göstermediği saygıyı bekler. Bu böyledir bilmiyor musun?

O lafı etmemeliydin, saygısızlık ettin ama kendine. Madem terbiyeli, iyi biriydin, herkes de seni iyi biliyordu neden yerle bir ettin o düşünceyi, 40 kere iyilik yaparsın bir kere yapmazsın da adın kötüye çıkar, sen kalkmış ne demişsin?

Argo ya da küfür kullanmadan o kadına gayet de güzel haddini bildirebilirdin, ama bir anlık sinirle insan nasıl şaşırıp kalıyor, kendini kaybediyor biliyorum.

Bir keresinde 70 yaşın üzerinde yaşlı bir teyze, yolda yanlışlıkla ayağına bastım diye nasıl küfretmişti. Döndüm kadından özür diliyorum, "çok afedersiniz, iyi misiniz, istemeden oldu" vs. kadın durdu durdu, "o güzel suratına s...ç...m senin" dedi, şok oldum kaldım, ağzımı açamadım, kadın da devam etti neler neler saydı. Allahtan yalnız değildim, yarım saat kendime gelemedim. Saygı böyle bir şey işte. Ama yine de kimsenin, hiçbir lafı için terbiye bozmaya kesinlikle değmez.

Bu arada "cahilliğime verin" diyeceğine, "kusura bakmayın, o lafı edip terbiyemi bozmamalıydım ama siz de sınırınızı aştınız" daha doğru bir özür şekli senin için, ne kadar ezilirsen o kadar üstüne gelirler.

Son düzenleme:
esimin derdi aslinda "biricik yengemi üzdün" degil, cünkü aslinda ne kendisi ne k.validem ne görümcem vs. hic biri sevmiyor yengelerini...bunu kayinvalidem ve görümcemle acik acik konustuk, onlar da "agizlarina laf verilecek insanlar degil onlar, sadece görüstügümüzde hosbes yapariz iyi geciniriz o kadar, aslinda hic birini sevmiyoruz" dediler yengesigilden icin...esimin derdi aslinda "sen niye bu seviyesiz insanlarin agzina laf veriyorsun" ve bu konu da ona katiliyorum, hakli...galiba herseyi bilerek, isteyerek yaptigimi ve cok kötü ruhlu biri oldugumu saniyor...ama bi yandan da düsünüyorum ki henüz 21 aylik evliyim, esimle evlenmek icin düsseldorftan istanbula gelmisim, bütün ailemi arkadaslarimi orda birakmisim, kültür baska, insanlar baska, acikcasi türkcem de kusursuz degil, daha yolun basindayim, hatalar da olcak, tecrübeler de olcak...
ailem de burda olsaydi bunlar yine böyle olur muydu aceba? böyle seyler icin kendi ailemden kimseyi arayip da telaslandirmak, üzmek istemiyorum...

ama cok dogru: artik her hareketinle esini ve ailesini temsil ediyorsun, cok zormus gercekten: hep fit ol, hep güleryüzlü ol, hep kusursuz ol...bari evimde istedigimi yapim diyom o da olmuyor artik...sanki esim hep beni dikizliyor, her adimimi takip ediyor gibi...sanki düsüncelerini okuyabiliyom: fazla uyusam "cok uyuyorsun", bi kac kez yemek yapmasam "yemek yapmiyorsun, temizligi biraz sallasan "pasaklisin" vs. vs. artik agzina düsmek o kadar kolay ki...ne yapsam yanlis oluyor...su an gercekten etrafimda herkesi düsman gibi görüyorum, herkes benim bi kusurumu ariyor saniyorum, sadece esim ise gidince rahat hareket ediyorum...

yenge hanim kayinima da her zaman bak ben sana bir kiz buldum gel seni büsra ile evlendirelim diyor...ve ben düsünmeden edemiyorum: aceba esime de mi eskiden daha bekarken böyle diyordu? kim bilir beklerim ondan...zaten esim anlatmisti eskiden yengesi gelip hep soruyormus esime: "iyi düsündün mü? bak o kiz almanyadan buraya gelcek. alisabilir mi? edebilir mi?" bunu bana anlattiginda zaten uyuz olmustum yengesine...
ama esim kadinlarin fitneliginden anlamiyor hem de nefret ediyor, cok saf, cok iyi niyetli maalesef (o da sadece baskalarina)...

bu cevap verme olayı kişiye göre değişiyor sanırım.benim eşimde bi cevap vermedin hakediyorlarsa annemde olsa vereceksin haklıysan arkadayım der.( hoş böyle birşey yapsam ne olur bilemem çünkü herkesin hak verdiği olay farklıdır bakış açısı meselesi.) hatta yeni evliydik fitne bi hatun 45-50 yaşlarında uzaktan akrabası sanırım bidaha hiç görmedim çünkü 2 haftalık evliydik bi yerde karşılaştık aaaaa dedii gelin düğünde pek güzeldi okadarda güzel değilmiş dedi:)) ben şok.(bu arada ailemden ayrı şehre geldim her gün ağlamaktan bi halim hani pekte iyi görünmesemde çirkin değilim:)) sustum kaldım.eşim hemen cvp verdi sağolsun sen benim karıma kurban ol dedi.2. şok hiç beklemiodum:))

sen herkesi kaale alma çirkef olan çirkefliğini yapsın umursayarak onların senin için önemli olduğunu vurgularsın.ben kaale almıyorsam hiçç önemsemem.sende öyle yap derim.seviye meselesi.onlarla bir olma.

ben konu sahibinin anlatıklarını okuyunca çok genç olduğunu düşündüm.yenge hanıma daha uygun bir uslüpla cevap verebilirdi,sonrasında hatayı güçlendirmek için araması ikinci hata,ve eşinin ona olan tavrına çok takılmaması gerekli bu kadar üstüne gelinmesine izin vermemeli ve senin artık konuyu bütün yönleriyle eşine anlattıktan sonra bir daha bu mevzuyu açmaman gerekli.ve o hanımla mümkün olduğunca mesafeli fakat saygılı bir ilişki kurmanda senin için fayda var.kendini bu kadar üzmemelisin ve uzaklardaki aileni de böyle meseleler için üzmemelisin...

ben konu sahibinin anlatıklarını okuyunca çok genç olduğunu düşündüm.yenge hanıma daha uygun bir uslüpla cevap verebilirdi,sonrasında hatayı güçlendirmek için araması ikinci hata,ve eşinin ona olan tavrına çok takılmaması gerekli bu kadar üstüne gelinmesine izin vermemeli ve senin artık konuyu bütün yönleriyle eşine anlattıktan sonra bir daha bu mevzuyu açmaman gerekli.ve o hanımla mümkün olduğunca mesafeli fakat saygılı bir ilişki kurmanda senin için fayda var.kendini bu kadar üzmemelisin ve uzaklardaki aileni de böyle meseleler için üzmemelisin...

Seni dış kapının mandalı bir kadın için bu kadar üzmekten çekinmeyen bir adama çocuk doğurmak için neden bu kadar uğraşıyorsun? Evliliğiniz sağlam değilse çocuk sorunları düzeltmez daha kötü hale getirir benden söylemesi.

Son düzenleme:
Canım daha farklı dile etirmeliydin kızgınlığını.Yanlış olmuş.
Gerçi yengenin hakettiği davranış tartışılır ama neyse....

Eşinin öyle peşine düşme.Her olayda özür dilerim, affet beni diye ayaklarına dolanma.
Bunlar böyle canım.
Yüz verirsin, astarını da isterler.

İnsanlar hastalıklarla, ölümlerle, kazalarla belalarla, aldatmalarla bilmem nelerle uğraşırken eşinizin takıldığı nokta çok komik geliyor kulağa.. Ve böyle bir durumda sizi düşündüğü seviye de çok acı verici.. Olayı bu raddeye getiren belki başka şeyler de var bilemiyorum ama eğer anlattığınız gibiyse herşey eşinizin derdi başka bence.. Kanımca yanii..

Sıkmayın canınızı. Elbet eşiniz üzerinizde kurduğunuz baskıyı anlayacaktır. Sizi bu kadar hırpalamasını görmezlikten gelemez. Siz onun hayat arkadaşınız.

Saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…