Eşim hiç iyi değil

Siz kaç para kazanıyorsunuz aylık

Ailenize söyleyin madem eşiniz onların borcunu ödemeye çalışıyor
Şuan durumumuz çok müsait değil bu söze de kırılmış konuşun bir süre borç işini takmasın diye
Eşim parayı yolladı babama 200 bini, babamda eşimi kendine hakaret ediyor gibi gördüğü için para konusunda sadece tşkler yazmış, benle konuşuyorlar işte borcunuzu sakın kredi çekip ödemeyin sonra ödeyin dara girmeyin falan diye ama eşim gurur yaptı bi kere. Ailemden nefret ettiğini söyleyip duruyor yarın annemin doğum günü nü kutlamaya gideceğiz eşim dediki 15 durup kalkarım nefret ettim artık ailenden diyor

Siz klsanız ne yaparsınız eşinizi mi ailenizi mi seçerdiniz… babamın bin tl market parasını istemesinden koptu her şey ya, sonrasında düzelemedi araları

Siz klsanız ne yaparsınız eşinizi mi ailenizi mi seçerdiniz… babamın bin tl market parasını istemesinden koptu her şey ya, sonrasında düzelemedi araları
E siz de çalışıp yardımcı olsanıza adama.
Yok elektrik, yok gecelik.

Babanız gerçekten o bin tlye sıkışık mıydı? Yoksa sizce ufaktan yolunu mu yapıyordu borcun?

Babamların bi paraya ihtiyacı yok kendileri emekli ikiside aylık toplam 60-70 bin maaş alıyorlar eşimde bunu diyor , ihtiyaçları olsa bizden borcu isteseler hiç bişey demem bulur veririrm diyor ama herhangi bir gün o market alışveirşi parasını bi anda isteyince eşim çok sinirlendi. Normalde almazlardı o parayı saçmalama der kızardı kendileri öderdi ama bir gün böyle bişey yaşanınca eşimde kayış koptu

E siz de çalışıp yardımcı olsanıza adama.
Yok elektrik, yok gecelik.
Kronik hastalığım nedeniyle doğru düzgün iş bulamadım. Üç dört harfli marketlere hep başvurdum günde 12-14 saat mesai dediler ben hayatta çalışamam o kadar saat…

Evet mesele şu aslında geçen yıl evi alırken sadece 200 bin borç babamlardan almıştık halbuki eşimin annesi evin parasının çoğunu kendi verdi (borç olarak değil hediye) babamlarınsa 200 bini borç olarak vermesini en baştan kabullenemedi, dini olarak ailelerin çocuklara evlendikten sonra bi para verme gibi bi zorunluluğu yok diye biliyorum ama yanlışsam düzeltin neyse geçen hafta da babam bi market alışverişi bin tl tutunca bizden parayı geri istedi (yine burda annesi devreye giriyor mesela annesi bi alışveriş bize yapsa beş bin de olsa feda olsun der) , neyse eşimde bu babamın bin tl yi geri istemesine çook sinirlendi ve hemen attı. Dedi ki babanlar bizim şuan kredi ödediğimizi biliyorlar çocuk için vs ilaç tedavi gittiğimizi biliyorlar neden bin tl nin mevzusunu yapıyolar diye çok sinirlendi gurur yaptı ve babamın borcunu 200 bini toplayıp babama geri yolladı borcumuzu
Babanız size gelirken mi yaptı alışverişi, neden geri istedi orasını anlamadım ama maddi olarakta sıkışık olduğunuzu bildiği halde ihtiyacı da yokken o parayı istemesi hiç aile büyüğü tavrı değil.

Kronik hastalığım nedeniyle doğru düzgün iş bulamadım. Üç dört harfli marketlere hep başvurdum günde 12-14 saat mesai dediler ben hayatta çalışamam o kadar saat…
Geçmiş olsun.
Eğitiminizi bilmiyorum ama call centerlar olur ya da gsm firmalarının avmlerde açtığı ofisler filan olur. Bakmak lazım sağa sola.
Borç yapıp sadece adamın altından kalkmasını beklemek çok da doğru değil. Strese girer elbette kim olsa girer. Borç ödemek kolay değil.

Teşekkürler babam dediğim gibi zor yapıda bi insan zamanında bize karışmaması gerektiğini söyledik hatta hep hayal kurardım keşke babam esnaf rahat adamlardan biri olsa kişilik olarak diye, normalde alışverişimizi eve eşyaları çok aldılar ödediler ama geçen gün durumumuz sıkışık olduğu halde market parasını geri istemesi bizi çok üzdü (eşim de rahats alışkın büyümüş babamı çekemeyen bi tip)

Karı ve kocasının olarak çok değişik geldiniz. Bir yengem var eşi genç yaşta vefat etti, göğüs kanserine yakalandı ve iyileşti ama eskisi gibi asla değil. Buna rağmen tam zamanlı çalışıyor.

Yengem asla prenses olmadı. Asgari ücretle ev geçindirdiğini, 2 çocuk okuttuğunu biliyorum. Bizim aile ona hep destek sağladı ama şu şekilde asla maddi yardım kabul etmedi. Çocuğuna bayramda harçlık dedik, bilmem kaç km. Gidip ek gelir olarak yaptığı sebzeleri kasalarla satın aldık, yumurta aldık vs. Götürüp satacak ne aracı vardı ne zamanı kalıyordu. Çok çok tavuklar götürüp hediye getirmişler biz apartmanda bakamayız başımıza kaldı dedik veya kendisi yokken 5 kasa çıkacak ürüne 15 kasa dedik vb.

Hayatta başka türlü kabul ettiremezsin o kadına. Kanseri atlatıp tekrar yine çalışıyor.

Sorunlarınızı hep başkası çözsün modundasınız gibi geldi. Arkadaşlar eski konularınızı bulmuş yani doktora gitmeyip ilaç tavsiyesi istemek bile bunun belirtisi.

Çok eski konumda cahillik edip ilaç tavsiyesi istemiş olabilirim ama hatamdan ders alıyorum. Daha 2 yıllık evliyim ama çok kavgamız oldu hepsi de aile yüzündendi, kişisel aramızda hiçbir problem yok. Yok senin annen şöyle dedi senin baban şunu yaptı derken ikimizde bu evlilik içinde beraber büyüdük tecrübe ettik her şeyi gibi oldu. Tek isteğim eşimin eskisi gibi olması. İlişki yaşanmadığı süreçlerde benim enfeksiyon vey koku problemim olmuyor ne zaman ilişki yaşansa sonraki günlerde koku oluyor beyaz mantarla beraber. Doktorum fitil yazıp yolluyor kullanıyorum geçiyordu.

Ben bazen kendi düşüncemle haklıyı haksızı karıştırıyorum o yüzden sizden fikir almak istiyorum.. eşim çok rahat büyümüş kendi annesiyle babasına bile adaletsizliklerde haksızlıkta veya yalancılıkta çok rest çekmiş. Kavgalar etmiş, kaldı ki babamla tabi ki eder çekmez adamı. Bazen eşime de hak vermediğim oluyor çünkü babam gerçekten çok iyi kalpli biri özünde.

Bazen eşime de hak vermediğim oluyor çünkü babam gerçekten çok iyi kalpli biri özünde
Katılmıyorum. Özünde çok iyi olan bir insan ihtiyacı olmadığı halde bin tl nin peşine düşmezdi. Kendimi eşinizin yerine koyuyorum da benim annem ev parası verse, beş bin tl lik alışveriş yapsa ve aynı zamanda eşimin babası zor durumumda bin tl nin lafını yapsa bende aynı düşünürdüm. Kendi ailemin enayi yerine konulduğunu düşünüp iyice kinlenirdim hatta. O yüzden eşinize hak veriyorum. Mevcut durumunuzda şu an ilk yapmanız gereken sizin de acilen bir işe girip eşinize bir nebze de olsa nefes aldırmak. Nice engelli insanların ne şartlarda çalıştığına bizzat şahit olduğum için "kronik hastalık" bahanesi işin içinden sıyrılmak oluyor bana göre. 🤷🏻‍♀️

Ya ben çok merak ediyorum bu her seferinde çalışmama engel hastalığım var yazanları. O hastalık evlenmeye, çocuk yapmaya engel olmuyor ama çalışmaya engel hep nedense. Adamı tonla borcun altında bırakıp, intiharın eşiğine getirip, hastalığım var çalışamam demek vicdansızlıktır. Evden çalışıyorum dediğinize de inanmadım da neyse.

Ailemle arama mesafe koydum ama nafile kendilerini haklı görüyorlar hep sanki eşim kötü damat gibi izlenim olmuş onlarda kabul etmeselerde,

Kronik hastaliginiz ne? Egitiminiz var mi mesleginiz? Evden bile yapialcak call center isleri var home office. Esinize maddi olarak destek olun ve ayrica enfeksiyonunuz icin kalici bir tedaviye gidin yillardir bu sorun var nasil cozmediniz anlamadim. Adam bu kadar dertle kendi basina mucadele ediyor uzuldum adama.

Back
X