Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

kalbimkirik35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2022
12
20
3
29
40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum

Başkalarının da böyle olsa normallestirip devam mı edeceksiniz? belki ki annesi alıştırmış bi de siz alıştırmayın, köle misiniz eş mi?
Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok

ben anlamıyorum bazı insanları ya, bu tarz konuları evlenmeden önce hiç mi konuşmadınız? geçenlerde de sabah uyandığında yüzünü bile yıkamaktan aciz bir koca konusu vardı o da ev işlerine elini sürmüyor, giysilerini ortalık yerde bırakıyordu. bu tip konularda dikkatimi çeken şey, nedense konuyu açan kadınların anlatışı sanki eşini hayatında ilk kez görüyor gibiydi. anlamıyorum bu tarz şeyler size sürpriz mi oluyor? adamların ev halini bilmeden mi evleniyorsunuz? hadi ev halini bilmeyi geç hiç mi konuşulmadı? neden ev işi konuları açan kadınlar sanki hiç tanımadıkları adamlarla birden bire evlenmiş gibi konuşuyorlar?

Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum
Bir isin ucundan da sen tut evmin direği dediniz mi kendisine?

Böyle bir şey nasıl normal olabilir. Konuşun o da yapsın. Ama bütün işler sizin sorumluluğunuzdaymış gibi bana yardim et demeyin. Sonra lütfettigini sanır. Daha yeni evliymissiniz zaten. Görev dağılımını nasıl yapacağız diye sorun. Hangi işleri almak istediğini seçsin. Siz de fikrinizi söylersiniz.

Evlenmeden önce aynı evde yaşamadık nasıl bilebilirdim? Tabiki konuştuk ama konuşurken insan kendini olduğundan daha iyi pazarlıyor demek ki, kimse ben pisim ben asla hiçbir şey yapmam şeklinde övünerek anlatmaz kendini.

Sizde yapmayın o zaman, sadece kendi çamaşırlarınız8 yıkayın, yemek yapıp kendinize hazırlayın bırakın bi süre b*k götürsün bakalım ama asla pes etmeyin.

40 gün oldu nasıl boşanayım

Eve geliyorum yemek yapıyorum
Ilk 1 yıl ya dısarda yedık ya evde aperatıf yaptık yedık.Cunku yemek yapmayı bılmıyordum:)10 yıl oldu hala her aksam aksama ne yapalım dıyorum?Ayarlarız bıseyler dıyor
Eğer bı gun onceden falan yapmadıysam,ayarlarız dedıyse yemek ısı kocamdadır:)
Ev ıslerınde cam sılmem ,canı ne zaman ısterse sıler 2-3 ayda bır.Benım yukseklık korkm var ev 4.kat ama 8.kat gıbı.10 yıldır boyleyız.Camasır yıkamak hobım gıbı:)Yıkadıkca ferahlıyorm Cogu zaman elımden alıyor esyalarını 1 kere gıydım dıye.
Utu cok gerekmedıkce ,tshrtler,gomlekler kotlar harıc (zaten baska ne utulenır kı gkjfgf) yapmıyorm.Yanı oyle nevresımdı havluydu utuleyemem.
Yarı yarıya gıbıyız ıs bolumunde.Balkon yıkamam mesela.Hıc sevmem.Esım sever o yıkar .
Ozetle bı zahmet pasayı kaldırıp elıne bezı vereceksınız.
Calısmasanız da neden herseyı kadın yapsın nerde o bolluk?

normal değil benim çevremde çok var eşine yardım eden erkek. hatta eşlerinden çok yapıyorlar. bir arkadaşım ev işi yemek hiç bilmeden evlendi. çalışıyordu. eşide yoğun çalışıyor, yemek yapıyor onun bilmediği sebze yemeklerini falan, bulaşık makinesine atmadıkları granit tencereleri yıkıyor. çamaşırları asıyo kuruları topluyo, halıları kaldırıyor. ben baya takdir eddiyorum.

illa ki yaşamak gerekmiyor, hiç mi aynı ortamda kalmadınız? lafın sözün ötesinde bir deneyimden bahsediyorum tabii ki herkes kendini güzel anlatır. kusura bakma ama evlenmeden önce kısa süreliğine de olsa beraber yaşanmadıysa bu tarz sürprizlere hazırlıklı olmak lazım.

ne kadar saçma bişey değil mi aslında, belki laf söz olur diye belki de inancı, hayat görüşü yüzünden evlenmeden aynı eve girmiyor insanlar ve bir yastıkta kocayalım diye attıkları imza aslında kocaman bir kumar. seni değil geneli eleştiriyorum yanlış anlama. büyük cesaret valla adamla bir aycık bile aynı evde yaşamadan seneleri geçirmeye imza atmak.

Eee herifle hallettik bi sekilde dedigin mesela daha onemli, bence halledilecek birsey degil. Balayinin 2. Gunu baska kadinlara agzinin suyu akan biri defolsun.

Ayrica hayir normal degil, turk aile yapisi genelde boyle olsa bile.. sende esek gibi calistin.. aksam birde gel yemek yap sil
Supur bulasik yika.. hem disarda hem icerde calismak aptalliktir. Az yesinde o nazik g.tune hizmetci tutsun

Siz çalışmasanız hasta veya misafir geleceği zaman haricinde eşinizin yardım etmemesini kabul edebilirim ama sizde çalışıyorsunuz aynı şartlardasınız beraber yapmanız daha güzel olur tabiki size yardım etmeli

Ya yemin ederim dedim ki sadece balkonları yıka ona da razıyım. Ama onu BİLE yapmıyor içtiği sigaranın tüm külleri evin içine doluyor umrunda değil adamın. Ne yapayım artık bilemiyorum elim kolum bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…