Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Siz de yapmayın. Evi b.k götürsün. Temiz tek donu kalmasın. Misafir gelsin yüzler bi düşsün. Şimdi gtünü toplayan varken tabi sen de yapma der.

Ister istemez kadin anneden ne gorduyse onu yapmaya calisiyor muhtemelen.. ben hep diyorum: kendi karninizi doyuracak
Kadarini bilin en azindan.. yani yumurta kiramamak cidden tuhaf geliyor bana. Ozel bir durumu yoksa bir insanin tabii. Yoksa birinin az bilio digerinin cok bilmesinde degilim.. kaldi ki bu konuda herif zaten yanlis biri her konuda.. insan bilmesede yapmaya calisir, zamanla ogrenilir. Kimse anasinin karninda ogrenmiyor

Kesinlikle ama kesinlikle sizde yapmayın. Söylenmeyin ama gidin akşam onu taklit edin, o napiyorsa onu yapın. Eve aç gitmeyin, karnınızı doyurup öyle gidin ya da kendinize sandviç yapın, tek kişilik yumurta yapın onu yiyin. Sonra da hicbirsey yok gibi devam edin. Çamaşırlar,hulasiklar kendinizinkileri yıkayın, ortak alanlar tuvaletler bile pis kalsın.

Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum

Çalışmıyorum. Eşim, eşinizden daha çok şey yapıyor evde. Evlilik böyle olmaz bu hizmetcilik gibi...

Hiç bir şeye elini surmuyorsa yardimci alin arada yemek, utu yapacak, haftada bir temizlik yapacak birini bulun ücretli.

Tabii ki de normal değil. Bu şekilde devam ederse de olan sadece size olacak.
Ben evden çalışıyorum ama yine de dışarıda bağlı olduğum bir kurum ve sorumluluklarım var yani gün içinde ufak tefek şeyler dışında evde pek bir şey yapamıyorum, eşim akşama kadar evdesin yapsaydın demez asla aramızda iş bölümü var ve işten eve geldiğinde o da üzerine düşeni yapar, yemeği ben yaptıysam bulaşığı o yıkar mutfağı o toplar gibi...
Evlendiğimizde birçok ev işini biliyor yapıyordu bir tek yemek yapmayı bilmezdi ama onu da ben tarif ede ede öğrettim şimdi benim zamanım yok onun varsa yemeği de o yapar benden güzel bile yapar hatta çoğu zaman.
Bu taviz verilecek bir durum değil çalışan kadın bir de evde köle olursa bir süre sonra hem psikolojik hem fiziksel sorunlar yaşamanız kaçınılmaz.
Ayrıca tek sorun size yardım etmemesi de değil bence oturup çok ciddi bir konuşma yapın ve bu durumu düzeltmezse boşanacağınızı söyleyin, bu şekilde bu adamla nasıl bir ömür paylaşacaksınız ki?

2 yıllık evliyim. Ben çalışmıyorum, bir de bebeğim var. Eşim mutfak harici herşeyde yardımcıdır. Çamaşırı yıkar asar toplar. Yerleri süpürür camları siler. Ben bunlara istemediğim sürece hiç karışmam. Genelde benim işim bebek bakmak ve yemek yapıp mutfağı temiz tutmak onun harici keyfime göre yaparım veya yapmam. Yemek konusunda da zorlamaz, yapamadığım zaman dışarıdan söyleriz. Ev ortak kullanım alanıdır. Birinin keyif çatıp diğerinin köle olduğu bir yer değil.

Ben asıl hem çalışıp hemde herşeye yetişmeye çalışan kadınlara şaşırıyorum. Ne güzel siz evde bütün işi yapacaksınız, dışarıda çalışıp eve parada getireceksiniz o adam bu boşluk ve rahatlıktan tabi instagramdan karıya kıza dadanır. Kendinizden taviz verdikçe sonu gelmez.
Konuşmaktan anlamıyorsa sağlam bir cingar çıkarın bence anca o işe yarar gibi geldi.

Böyle bir adam kendini evlilik öncesi de belli etmiştir zaten. Yani ev işleriyle uzaktan yakından alakadar olmadığı ortadadır. O zaman farketmediniz mi? Normalde olması gereken değil bu fakat çoğu kadın bunu normal karşılıyor. Evlenirken en önemli noktalardan biri de bir erkeğin yaşam alanını temizleme, toplama yetisine yani en temel hayatta kalma becerilerine sahip olması. Bırakın size yemek yapmakta yardım etmeyi, eşi şehir dışına gidince bir makarna, bir yumurta yapmayı beceremeyen erkekler bize üstünlük tasliyor.

Temizlik işini haftalik yardımcı alarak çözmeyi teklif edin eğer yapmak istemiyorsa siz de yorulmazsiniz. Çamaşır yıkamak vs haftalık siz yapmaya devam edebilirsinizm Ama gün içinde de eve aynı saatte geliyorsanız elbette yemeğe yardım etmesi gerekir beraber hazırlayalım dediğinizde ben yemeği koyarken salatayı yapar mısın sofrayı kurar misin dediğinizde yapamam mi diyor merak ettim

İlla her işi yapması gerekmiyor, tıpkı sziin her işi yapma zorunluluğunuz olmadığı gibi. Mesela ben mutfak işlerine bakarım, eşim tuvalet vs temizler. Ben hasta olursam veya halim olmazsa yemek de yapar. Bazen ben süpürürüm bazen o. Kişinin sevdiği sevmediği, güç yetirebildigi şekilde görev dağılımı yapılmalı, hele de iki taraf da çalışıyorsa

Yük niye sizin yükünüz, o azaltıyor, anlamadım :)
Nasıl başlarsanız öyle gider.
Ama olayın garipliğine tereddüt edip bu soruyu sorduğunuza göre sizinki de böyle başlar, böyle gider gibi.
Sevgilisi/nişanlısı böyle olan kadınlar neden evlenmek ister hiç anlamam. Akıl işi değil.
Siz sevgili/nişanlı iken ev işi paylaşımı hakkında ne düşünüyorsun diye sormamış mıydınız? Eşiniz hiç "her iş bölüşülür ev işi ortaktır" diyecek bir tipe benzemiyor

Ben de anlamıyorum gerçekten. Hadi yaşam alanını görmedin hiç konusu da mı gecmedi? Böyle erkekler kendini zaten sohbet sırasında bir şekilde belli eder. Evlilik öncesinde günlük sohbetlerde bile eşimin "şimdi çamaşır seriyorum" "bulaşıkları yıkamam lazım" vs böyle şeylerden bile farkediyordum, yalnız kaldığı eve ilk gidişimde de onaylandı ne kadar derli toplu ve kendi işini görebilen bir birey olduğu.

Simdi bir tane robot süpürge robot vileda alıyorsun. Robot cam silmelerde var sonra bir kurutucu alıyorsun. Yardim edersen almam de. etmezsen gidiyoruz alıyoruz de. Edersede al yine de al ... calisan insanlara pratik aletler lazim hatta herkese lazim.artik yemek yapan bircok makinede var onlarada bak.en sevmedigim sey temizlikk Afedersiniz esinizin yaptigi normal değil hele cocuk olsun
Ooo sen ozaman işi gör. evde annesi yaptırmamis sonra hediye size kalmış.Bu Böyle gider sen yorulduğun ile o dinlendigi ile kalir.empati yapan biri olsa yardim ederdi

yani sohbet sırasında kendini güzel anlatmış ama kimse ben dağınığım, bulaşıklara bile dokunmam demez sonuçta dediğin gibi gündelik sohbet esnasında ne yaptığından bahsederken ev işinden bahsediyor mu bu çok önemli. yoksa "eee aşkım ev işlerinde nasılsın" denince "süperim hayatım, çok titizim, katlanmamış çamaşıra tahammülüm yoktur, çamaşır makinesi programlarını ezbere bilir, her çamaşırı ayrı programda yıkarım" demesi çok basit.

Birlikte yaşamanız gerekmiyor bir insanı tanımak için, evet bir artı olur ama şart değil.

Hiç mi evlerine yemeğe gitmediniz? Annesine kardeşine yardım ediyor mu, masayı kurup kaldırıyor mu, çay kahve servisine el atıyor mu görmediniz mi?

Hiç dışarı yemeğe gitmediniz mi? Yemekten önce ve sonra ellerini yıkıyor mu, yemeği nasıl yiyor, garsona nasıl davranıyor dikkat etmediniz mi?

Hiç pikniğe falan gitmediniz mi? Oturup önüne mi bekliyor ya da bir işin ucundan tutuyor mu, mangalı yakıyor salatayı yapıyor mu bakmadınız mı?

Daha onlarca şey sayabilirim ipucu olacak. Bodoslama evlenip daha 40 günlük evliyken bir ton kavga ediyorsunuz.

Ben erkek arkadaşımla aylarca aynı evde yaşadım, beraber her işi yaparız çünkü ikimiz de yemek yiyoruz ikimiz de evi ve çamaşırları kirletiyoruz. Eğer iş yapmaktan kaçsaydı o zaman kendime göre yemek yapar, kendi bulaşıklarımı yıkar ve kendi çamaşırlarımı temizlerdim sadece.

Hem çalışıp eve para getiriyosunuz hem de ev işlerini siz yapıyosunuz. Eşim dediğiniz insanın hayatınıza katkısı ne o zaman? Yerinizde olsam ya işten çıkıp ev hanımı olurum ya da boşarım böyle kocayı. Üstelik balayında bile başkasına hallenen birini net boşardım. Bence sizi eve hizmetçi ve para kaynağı olarak almış.

Boşanmaya niyetiniz yok büyük ihtimal, o zaman evle ilgili yemek çamaşır bulaşık vesaire sadece kendinize kadarını yapın. Onunkileri niye yapıyorsunuz?

neden ev işi sizin yükünüz oluyor da eşiniz beyefendi sadece bir işin ucundan tutsa lütfetmiş gibi muamele görüyor? üstelik siz de aynı onun gibi çalışıp para kazanıyorsunuz. evin her işinin ikinizin de sorumluluğu olduğunu şimdiden ona idrak ettirmeye bakın yoksa zaman geçtikçe daha beter olur. ev işlerinden nefret eden, tembel ötesi bir koca da bende var. sizi bilmiyorum ama biz uzun süren beraberlikten sonra evlendik. yaşlarımız çok gençti, bazı şeyleri idrak edememişim. ipuçlarını umursamamışım. zamanında onu biraz daha el atmaya zorlasaydım fark eder miydi bilmiyorum. siz daha yeni evlisiniz, yeni düzen oturtuyorsunuz. denemeye değer tabii balayı mevzunuz apayrı. o daha mide bulandırıcı bence

Sen yaptığın için yapmıyor, düşünsene evde her gün bunları yapan biri olsa keyfine mi bakarsın harıl harıl işe mi girişirsin.
Düzenden memnun değilsen düzeni bozacaksın.
Sende yapma diyorsa yapma yada "ben çamaşır atarken sen şu köfteleri kızart salatayı hazır et yemek sonrası keyifli bir şeyler yapalım" de. Adam hangi dilden anlıyorsa artık.
Üstüne giyecek kıyafeti kalmasın, akşam yemeğinde iki üç kere sandviç kemirsin şikayet başlayacaktır.
O zamanda "sen yapma dedin yapmıyorum işte yapmamak çözüm değilmiş demek ki" dersin.
Ne biçim kadınsın evde iş yapmıyorsun manüpülasyonlarına gelme.
"Aynı kocam gibi evinin ekmeğini kazanan akşamları dinlenmeye hakkı olan kadınım" dersin.
Haftalık yada 15 günlük düzenli yardımcı al, cam silme dip köşe temizliğini o yapsın.
Buna itiraz hakkını dahi verme, tartışmaya kapalı bir konu olsun.
Eve hemen robot süpürge al, işteyken çalıştır o süpürsün evi.
Çok kaba ama çok doğru bir atasözümüz var, "eşek olursan semer vuran çok olur" diye.
At o semeri sırtına yüklenme ki senin görevin olarak kalmasın.
Yaptığında da teşekkür edilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…