- 19 Mayıs 2020
- 47.689
- 214.304
- 598
- Konu Sahibi kalbimkirik35
-
Siz de yapmayın. Evi b.k götürsün. Temiz tek donu kalmasın. Misafir gelsin yüzler bi düşsün. Şimdi gtünü toplayan varken tabi sen de yapma der.Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyorağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok
Ister istemez kadin anneden ne gorduyse onu yapmaya calisiyor muhtemelen.. ben hep diyorum: kendi karninizi doyuracakburadaki konu sahibi de kocası da evlenmeden bi su bardağı kaldırmamış benim anladığım
eşitler yani iş bilmemekte
ama kadın yine de kadın olduğu için sorumlu hissedip ev çekip çevirmye çalışıyor, erkek yine aynı umursamzlıkla serilip yatıyor.
kadın iş bilmese de ev işleri ona zimmetli çünkü
Çok olmuş gerçekten:) İnsanlar 20 yıllık evliliği 3 çocukla bitiriyor.40 gün oldu nasıl boşanayım
Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum
Böyle bir adam kendini evlilik öncesi de belli etmiştir zaten. Yani ev işleriyle uzaktan yakından alakadar olmadığı ortadadır. O zaman farketmediniz mi? Normalde olması gereken değil bu fakat çoğu kadın bunu normal karşılıyor. Evlenirken en önemli noktalardan biri de bir erkeğin yaşam alanını temizleme, toplama yetisine yani en temel hayatta kalma becerilerine sahip olması. Bırakın size yemek yapmakta yardım etmeyi, eşi şehir dışına gidince bir makarna, bir yumurta yapmayı beceremeyen erkekler bize üstünlük tasliyor.Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyorağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok
İlla her işi yapması gerekmiyor, tıpkı sziin her işi yapma zorunluluğunuz olmadığı gibi. Mesela ben mutfak işlerine bakarım, eşim tuvalet vs temizler. Ben hasta olursam veya halim olmazsa yemek de yapar. Bazen ben süpürürüm bazen o. Kişinin sevdiği sevmediği, güç yetirebildigi şekilde görev dağılımı yapılmalı, hele de iki taraf da çalışıyorsa40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum
Ben de anlamıyorum gerçekten. Hadi yaşam alanını görmedin hiç konusu da mı gecmedi? Böyle erkekler kendini zaten sohbet sırasında bir şekilde belli eder. Evlilik öncesinde günlük sohbetlerde bile eşimin "şimdi çamaşır seriyorum" "bulaşıkları yıkamam lazım" vs böyle şeylerden bile farkediyordum, yalnız kaldığı eve ilk gidişimde de onaylandı ne kadar derli toplu ve kendi işini görebilen bir birey olduğu.ben anlamıyorum bazı insanları ya, bu tarz konuları evlenmeden önce hiç mi konuşmadınız? geçenlerde de sabah uyandığında yüzünü bile yıkamaktan aciz bir koca konusu vardı o da ev işlerine elini sürmüyor, giysilerini ortalık yerde bırakıyordu. bu tip konularda dikkatimi çeken şey, nedense konuyu açan kadınların anlatışı sanki eşini hayatında ilk kez görüyor gibiydi. anlamıyorum bu tarz şeyler size sürpriz mi oluyor? adamların ev halini bilmeden mi evleniyorsunuz? hadi ev halini bilmeyi geç hiç mi konuşulmadı? neden ev işi konuları açan kadınlar sanki hiç tanımadıkları adamlarla birden bire evlenmiş gibi konuşuyorlar?
yani sohbet sırasında kendini güzel anlatmış ama kimse ben dağınığım, bulaşıklara bile dokunmam demez sonuçtaBen de anlamıyorum gerçekten. Hadi yaşam alanını görmedin hiç konusu da mı gecmedi? Böyle erkekler kendini zaten sohbet sırasında bir şekilde belli eder. Evlilik öncesinde günlük sohbetlerde bile eşimin "şimdi çamaşır seriyorum" "bulaşıkları yıkamam lazım" vs böyle şeylerden bile farkediyordum, yalnız kaldığı eve ilk gidişimde de onaylandı ne kadar derli toplu ve kendi işini görebilen bir birey olduğu.
Birlikte yaşamanız gerekmiyor bir insanı tanımak için, evet bir artı olur ama şart değil.Evlenmeden önce aynı evde yaşamadık nasıl bilebilirdim? Tabiki konuştuk ama konuşurken insan kendini olduğundan daha iyi pazarlıyor demek ki, kimse ben pisim ben asla hiçbir şey yapmam şeklinde övünerek anlatmaz kendini.
Kendisi pek böyle düşünmüyor gibi balayında haltlar yiyor, ev işlerine elini sürmüyor ama yine de pişkin pişkin dolanıyor ortada. Ya boşanmaktan gocunmuyor dünden razı ya da boşamayacağınızdan emin.40 gün oldu nasıl boşanayım
Sen yaptığın için yapmıyor, düşünsene evde her gün bunları yapan biri olsa keyfine mi bakarsın harıl harıl işe mi girişirsin.Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyorağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?