Eşim için ben kimim?

Mayflower75

Never give up.!!
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
9.242
34.188
548
Merhaba arkadaşlar
Moralim çok bozuk..şu son bir haftadır içime attığım ne varsa eşimin yüzüne karşı avaz avaz söyleyesim var.Hep onunda benim de sakin olduğumuz bir an bekledim ama olmadı. .konuşamadım. .bu sorunlar üstünü örttukce beni içine kapanmış mutsuz ve kendini sadece çocuklarına adamış bir kadın olarak ortaya çıkarttı. Kendi kendimi analiz edebilme yeteneğim süper..ama gel görki analiz etmek çözüm değil. .problemlerin neler olduğunu yazacağım birazdan.ama önce eşimin dün gece ki tavrını yazayım.
Minik şeyler bile gözüme batmaya başladı.horlamasi,dişlerini gicirdatmasi,uyumadan önce yatak odasında tv açması. ..
Reglim gecikti sinirim tepemde bunlardan dolayı şikayet ettim.Hemen bana "çocuklar haklı herşeyden şikayet eden birisin sen"dedi..
Sinir oldum çıktım yataktan oturdum saatlerce başka bir odada..sabahta ise giderken beni susturmak için kendi dertlerini anlatıyor..gece uyanmış,burnu kanamis,beli agrimis filan falan..
Asla dirdirci bir kadın olmadım ben.tam tersi oldu hep. Belkide bu yüzden biraz söylenince kötü oldum..
Asıl büyük sorunlara gelince. .yıllardır cinsel anlamda sorunları var ve hiç bir zaman doktora gideyim de sorun çözülsün demedi,çünkü değer vermiyor mutlu olup olmamam umrumda değil.
Hiç sosyal biri değildir. Arkadaşları ile görüşmez tam bir iskolik..ev ve iş arası geçer günleri.bize gelen giden pek olmaz bizde bır yere gitmeyiz pek.çok stresli bir işi var ve stresini tv karşısında uyuklayarak atar.arasira ailece bır yere çıksak bir an once eve dönmek için deli olur.
İki sene önce sürtugun biriyle görüştü yalvar yakar boşanmaktan vazgeçirdi beni.çok kırıldım ve unutamıyorum!sözde sadece telefon görüşmesiymis..
Deli raporlu kv ile uğraştım yillarca daha yeni sildim onu hayatımdan. .
Şöyle geri dönüp geçen yıllarıma baktığımda haksızlığa uğrayan hep ben olmuşum diyorum.
Ama ona sorsan harika bir hayatım var. Çalışmıyorum evde keyif catiyorum.para derdim yok.herşeyim var.
Ben tüm ailemi tüm sevdiklerimi geçmişimi Türkiye'de bırakıp yurt dışına geldim onun için. Onun hayatında ne değişti?
Sustukça üstüme geliyor.Konuşsam fena olacak..Seviyorumda salağı. .ama artık sabrım gerçekten bitiyor..Genelde sakın ve sevgi dolu davranan biri olmasa hiç tahammül edemezdim herhalde..ama belkide ben sustuğum için öyledir. .kimim ben onun gözünde..?belki sadece çocuklarının annesi..
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. .zahmet edip okuyanlara teşekkürler. .

Ben sadece birbirine uyumsuz iki insan gördüm anlattıklarınızda. Bu büyük bir sorun evet ama bununla yıllarca yaşamışsınız. Çocuklarınız var, bir düzeniniz var. Belli ki ikiniz de birbirinizi seviyorsunuz. Muhakkak onun da hoşlanmadığı, rahatsız olduğu şeyler var, muhakkak o da idare ediyor. Ayrılın diyemem ama konuşmak da çok işe yarayacakmış gibi gelmedi sizin durumunuzda. Bilemedim...

Ben sadece birbirine uyumsuz iki insan gördüm anlattıklarınızda. Bu büyük bir sorun evet ama bununla yıllarca yaşamışsınız. Çocuklarınız var, bir düzeniniz var. Belli ki ikiniz de birbirinizi seviyorsunuz. Muhakkak onun da hoşlanmadığı, rahatsız olduğu şeyler var, muhakkak o da idare ediyor. Ayrılın diyemem ama konuşmak da çok işe yarayacakmış gibi gelmedi sizin durumunuzda. Bilemedim...
Evet uyumsuzuz. .o burada doğmuş büyümüş..Türkçesi bile berbat..oturup herhangi bir türkçe programı izleyip te paylaşamıyoruz bile..hep ben onun izledigi programları izlerim onunla bazende ayrı otururuz akşamları. .
Bu minik bir örnek. .peki bosansam ne olacsk..yalnız mutlu olacakmıyim?yada yeni biri ile. Bilmiyorum kafam çok karışık. .

bu dertler için boşan diyemiycem. görünürde net bişey yok. yılların verdiği birikmişlik, bıkkınlık, tahammülsüzlük var sadece sanırım.

çalışmıyorum, para derdim yok demişsiniz. başka uğraşlara verseniz kendinizi. kurs olur, turlar olur, gezi olur.

Cocuklariniz buyuduyse sizde girin bi işe.onunla ilgilenmeyin beklentinizi dusurun.ne bileyim sacinizi degistirin bakim yapin yani kendinizi iyi hissettircek şeyler yapin.sonra zamana birakin,olmazsa da omrunuzu tuketmeyin

Cocuklariniz buyuduyse sizde girin bi işe.onunla ilgilenmeyin beklentinizi dusurun.ne bileyim sacinizi degistirin bakim yapin yani kendinizi iyi hissettircek şeyler yapin.sonra zamana birakin,olmazsa da omrunuzu tuketmeyin
Bunlari yapmayı denedim..olmuyor

Evet ilk fırsatta konuşacağım. .oda döksün içindekileri bende..Artık ne olacaksa olsun..
Evliliğin ilk aylarında her şeyi içime atardim. Sonra baktım olmuyor ağlayarak icimdekileri dokmeye başladım. Sinir krizi geçiriyor gibi yap. Anlasin sizin de bir insan olduğunuzu ve sinirlerinizin yipranacagini.

bu dertler için boşan diyemiycem. görünürde net bişey yok. yılların verdiği birikmişlik, bıkkınlık, tahammülsüzlük var sadece sanırım.

çalışmıyorum, para derdim yok demişsiniz. başka uğraşlara verseniz kendinizi. kurs olur, turlar olur, gezi olur.
Yılların birikimi evet ama mesela cinsel anlamda olan sorunun artık görmezden gelebilme durumu kalmadı. .bu yaşta dert etmeyeyim diyorum ama olmuyor kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyorum. Gün içinde zaten çok meşgul oluyorum bazen kendime bile ayıracak vaktim kalmıyor

Ben karşımda resmen zıt kutuplu iki insan gördüm. O yapısı ve düşünceleri gereği sizi haksız görüyor. Siz zaten çekceğinizi cekmişiniz artık ilgi alaka bekliyorsunuz o bunu istemiyor cok zor durum gercekten destek şart konuşmak şart susmayın derım cocuk sorunu yoksa sızde kendınıze ugraslar bulun. Uzulmeyın

Evet uyumsuzuz. .o burada doğmuş büyümüş..Türkçesi bile berbat..oturup herhangi bir türkçe programı izleyip te paylaşamıyoruz bile..hep ben onun izledigi programları izlerim onunla bazende ayrı otururuz akşamları. .
Bu minik bir örnek. .peki bosansam ne olacsk..yalnız mutlu olacakmıyim?yada yeni biri ile. Bilmiyorum kafam çok karışık. .

Siz sosyalleşin biraz. Çalışabiliyorsanız, imkan varsa çalışın. Part time bile olur. Yoksa bir hobi edinin kendinize. Okuma grupları vardır mesela onlara katılın. Bulunduğunuz ülkenin dilini akıcı bir şekilde konuşamıyorsanız kursa gidin. Kendinizi ev ortamından biraz kurtarın. En büyük sorun bu gibi geldi bana. Kendinizi mesgul ederseniz detaylara daha az takılacaksınız çünkü. Baktınız bunları yaptığınız halde ruh haliniz değişmiyor o zaman boşanma fikrini düşünürsünüz.

Evliliğin ilk aylarında her şeyi içime atardim. Sonra baktım olmuyor ağlayarak icimdekileri dokmeye başladım. Sinir krizi geçiriyor gibi yap. Anlasin sizin de bir insan olduğunuzu ve sinirlerinizin yipranacagini.
Zaten bu gidişle öyle olacak..doldum taşmak üzereyim. .

Ben karşımda resmen zıt kutuplu iki insan gördüm. O yapısı ve düşünceleri gereği sizi haksız görüyor. Siz zaten çekceğinizi cekmişiniz artık ilgi alaka bekliyorsunuz o bunu istemiyor cok zor durum gercekten destek şart konuşmak şart susmayın derım cocuk sorunu yoksa sızde kendınıze ugraslar bulun. Uzulmeyın
Tek sevindiğim nokta konuşunca anlayan anlasabilen bir karakter olması. .ama benim sinirim çok bozuk ne kadar sakin davranabilirim bilmiyorum

Çocuklarınız olmasa ne çekiceksiniz öküzü, nerdesiniz bilmiyorum ama kuzece bir yerdeyseniz taş gibi herifler var takılın onların birine dicektim hayat tüketmeyin dicektim. Çocuk var diyemem :)

Madem çocuk var çekiceksiniz bir şekilde. Kocanız yontulmamış tomruk , iflah olmaz bence.
Çocuklarınızla ilgilenin, arkadaşlarınızla gezin, spora gidin, güzel yerlere yemeğe gidin, haftasonu alın çocukları etraf kırsal alan küçük kasaba varsa oraya gidin ,iş bulun ya da yüksek lisansa başlayın....... Yurtdışında iyi bir yerdeyseniz kıymetini bilin, hayat çok kısa.

Konu arasnda dıs gıcırdatması var demıstınız.Bunun ıcın kesınlıkle doktora gıtmesı gerekır.Doktor psıkolojık sorunu olanların bunu once kendı ıcınde cozmeye calısması eger olmazsa destek almaları gerektıgını soylemıstı.

Sorunlarınızı bırıktırmeden bırlıkte cozumlemelısınız.Biriktirdiğinizde bir yerde cok alakasız bir yerde patlayıp Haklıyken haksız durumuna dusme durumu olusuyor.Patladıgınızda soruna cozum bulunamazsa sureklı ıletısım kurmak adına soylenmeye baslıyorsunuz.Karsı taraftan dırdır yapıyormussunuz ımajı olusuyor.

Back
X