Eşim iett otobüsüne çarptı

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.759
48.968
798
Selam hanımlar,
Eşim bir kaza geçirdi. Sağa dönerken iett otobüsü aracın sol arkasından çarpmış. İki tarafta da hata var ve kusur oranı %50 50 çıkmış.
İett şoförü ilk başta tutanak tutmak istememiş. Sanayiye gidelim, biz yaptıralım, çünkü sen hatalısın, sana tazminat çıkar demiş. Ama eşim yine de tutanak tutmuş.

Adam demiş ki bu aracın tek seferi 100 euro ve günde 8 sefer yapıyor. Tamir için çalışmadığı günlerin parasını senden alırlar...

Şimdi adam doğru mu söylüyor? İett bizden yarısını mı tazmin edecek? Çünkü 50 50 kusur oranı.... ilk defa başımıza geliyor. 100 eurodan hesapladığımızda günlük 6 bin vermemiz gerekiyor. O da otobüs kaç gün yatar bilmiyorum.

Kusur oranına 5 gün itiraz etme hakkı varmış. Adam itiraz ederse ve kusur oranı aleyhimize değişirse bizim de bir itiraz hakkımız oluyor mu?
Kısacası daha önce başına gelen vs var mı?

Edit: konudaki herkes evet ödersiniz demiş ama
Hanımlar iett şoförü komşumuza sorduk
Yok öyle bişi dedi

Diğer komşumuz da iett te arkadan çarpmıştı 2 ay önce kusuru 100 de 100
Bişi olmadı dedi
Sanırım bekleyip göreceğiz

Son düzenleme:
Selam hanımlar,
Eşim bir kaza geçirdi. Sağa dönerken iett otobüsü aracın sol arkasından çarpmış. İki tarafta da hata var ve kusur oranı %50 50 çıkmış.
İett şoförü ilk başta tutanak tutmak istememiş. Sanayiye gidelim, biz yaptıralım, çünkü sen hatalısın, sana tazminat çıkar demiş. Ama eşim yine de tutanak tutmuş.

Adam demiş ki bu aracın tek seferi 100 euro ve günde 8 sefer yapıyor. Tamir için çalışmadığı günlerin parasını senden alırlar...

Şimdi adam doğru mu söylüyor? İett bizden yarısını mı tazmin edecek? Çünkü 50 50 kusur oranı.... ilk defa başımıza geliyor. 100 eurodan hesapladığımızda günlük 6 bin vermemiz gerekiyor. O da otobüs kaç gün yatar bilmiyorum.

Kusur oranına 5 gün itiraz etme hakkı varmış. Adam itiraz ederse ve kusur oranı aleyhimize değişirse bizim de bir itiraz hakkımız oluyor mu?
Arkadaşın kardeşi ölümlü kazaya karışmıştı. İETT otobüsünün çalışmadığı her gün için tazminat hesaplamışlardı

Kaza sonuçta kasıtlı yapılan bişey degil ki , adamın söyledikleri bana biraz saçma geldi . Ama yinede bir bilene /avukata sormanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun

Şu evsahibinin kiraları bahane ederek çıkarmak istediği sizdiniz değil mi
Konuya vakıf değilim ama
Sanki buara türk ekonomisi ve adaletiyle sınanıyorsunuz gibi🥴
Geçmişler olsun

Şu evsahibinin kiraları bahane ederek çıkarmak istediği sizdiniz değil mi
Konuya vakıf değilim ama
Sanki buara türk ekonomisi ve adaletiyle sınanıyorsunuz gibi🥴
Geçmişler olsun
Valla ı benim
Tüm birikiminizi yeni ev boya badana emlakçıya nakliyeye depozitoya verdik
İett ye param kalmadı :D

Arkadaşın kardeşi ölümlü kazaya karışmıştı. İETT otobüsünün çalışmadığı her gün için tazminat hesaplamışlardı
Evet bunu biliyorum. Bundan eminim. Ama kusur yarı yarıya. Bu durumda ne olur onu merak ettim. Yarısını şoförden yarısını bizden mi isterler acaba

Selam hanımlar,

Ben kurumsal bir firmanın aracına çarpmıştım çok korktum tutanakta kusuru %100 üstlendim. Hem sigortam para ödedi hem de karşı tarafın sigortası dava açmış ben ödedim. Bana avukatım dedi ki bi daha kurumsal firmaların ve iett otobüslerinin kaza kusurlarını %100 üstlenme. İETT yi bastırarak söylemişti demek sebebi buymuş. Çok geçmiş olsun keşke kendi aralarında halletselermiş şoförün dediği gibi. Yine de bildiğimden değil ama bi avukatla görüşün bu işi siz.

Bariyerlere çarpınca da parasını sen ödüyorsun
bariyerlerinkinin ödendiğini biliyorum da iett nin çalışmadığı gün parasının tazminini ilk defa duydum.hadi gariban biri çarptı otobüse.canını mı alacaklar?

Ben kurumsal bir firmanın aracına çarpmıştım çok korktum tutanakta kusuru %100 üstlendim. Hem sigortam para ödedi hem de karşı tarafın sigortası dava açmış ben ödedim. Bana avukatım dedi ki bi daha kurumsal firmaların ve iett otobüslerinin kaza kusurlarını %100 üstlenme. İETT yi bastırarak söylemişti demek sebebi buymuş. Çok geçmiş olsun keşke kendi aralarında halletselermiş şoförün dediği gibi. Yine de bildiğimden değil ama bi avukatla görüşün bu işi siz.
Babam emniyet mensubu. Eşim ona skrmuş. O da hayır tutanak tutun reami olsun demiş.
Kendi aralarında hallerince de şöyle bir durum oluyor. Adamın zararı bin lirayken hazır keriz bulmuşup diyip şurayı da bozmuşsun, bunu da çökertmişsin diyip ne var ne yok kakalamaya çalışıyor. İnsanlara güvenemiyorsun ki

bariyerlerinkinin ödendiğini biliyorum da iett nin çalışmadığı gün parasının tazminini ilk defa duydum.hadi gariban biri çarptı otobüse.canını mı alacaklar?
Hapis cezasına çevrilir sanırım 🤷
bu 10 yıl önce de böyleydi şimdi de böyle

Ya bir şey soracağım. Arkadan çarpan her zaman kusurlu sayılmıyor mu? Ne olursa olsun?

Eşine arkadan çarpan otobüs değil mi canım? Sizde neden hata varmış ki? 🤔

Selam hanımlar,

Miktarı bilmiyorum ama kamu hizmeti araçlarının çalışamadığı sürenin parasını ödetiyorlar.

Kuzenim egoyla asansörlü üst geçide çarpmıştı:KK57: ıslak yolda kaydırmış arabayı hızı da yüksekmiş, yüzde yüz kusurlu yani. Üst geçidin tamir masrafı artı aracın çalışmadığı günlerin ücreti ödenecek dendi, usül böyleymiş. Ama araya şöförler odası vs bir şeyler girdi,cüzi bir miktarla kurtuldu.

Back
X