Eşim iett otobüsüne çarptı

Hanımlar iett şoförü komşumuza sorduk
Yok öyle bişi dedi

Diğer komşumuz da iett te arkadan çarpmıştı kusuru 100 de 100
Bişi olmadı dedi
İnşallah öyledir ama bizim izmirde eshota çarpmıştı arkadaş bilerek otobüsü 1 ay yaptırmadı belediye ve o 1 ayın parasını aldılar çarpan arkadaştan çalıştığı saat başına para alıyorlar bence bir avukata filan danışın keşke anlaşıp direkt kendi aranızda halletseydiniz inşallah çok uçuk rakamlar çıkarmazlar Allah kolaylık versin

Selam hanımlar,
Eşim bir kaza geçirdi. Sağa dönerken iett otobüsü aracın sol arkasından çarpmış. İki tarafta da hata var ve kusur oranı %50 50 çıkmış.
İett şoförü ilk başta tutanak tutmak istememiş. Sanayiye gidelim, biz yaptıralım, çünkü sen hatalısın, sana tazminat çıkar demiş. Ama eşim yine de tutanak tutmuş.

Adam demiş ki bu aracın tek seferi 100 euro ve günde 8 sefer yapıyor. Tamir için çalışmadığı günlerin parasını senden alırlar...

Şimdi adam doğru mu söylüyor? İett bizden yarısını mı tazmin edecek? Çünkü 50 50 kusur oranı.... ilk defa başımıza geliyor. 100 eurodan hesapladığımızda günlük 6 bin vermemiz gerekiyor. O da otobüs kaç gün yatar bilmiyorum.

Kusur oranına 5 gün itiraz etme hakkı varmış. Adam itiraz ederse ve kusur oranı aleyhimize değişirse bizim de bir itiraz hakkımız oluyor mu?
Kısacası daha önce başına gelen vs var mı?
Doğru çalışmadığı hergün için bir ödenek çıkıyor bu taksiler içinde geçerli

İnşallah öyledir ama bizim izmirde eshota çarpmıştı arkadaş bilerek otobüsü 1 ay yaptırmadı belediye ve o 1 ayın parasını aldılar çarpan arkadaştan çalıştığı saat başına para alıyorlar bence bir avukata filan danışın keşke anlaşıp direkt kendi aranızda halletseydiniz inşallah çok uçuk rakamlar çıkarmazlar Allah kolaylık versin
google da araştırdım biraz.kusurlu taraf ödemek zorunda çalışılmayan günleri diyor.ama burada yarı yarıya kusur var.bence otobüs şoförü yarısını ödemek zorunda zararın

Yanlış yönlendirmek istemem çünkü bu tarz bir araca çarpmadım. Ama zorunlu mali trafik sigortanız karşılar bence. Poliçenizin böyle bir kazaya karşı bir üst limiti olur. Poliçenize bir bakın isterseniz ya da sigorta firmanızı arayıp sorun.

gelin k.k kadınları paralarımızı birleştirip otobüsler alalımm.filo kurarız valla kalabalığız.ama çarpan olursa kim ödeyecek önce onu bir öğrenelim :KK45:
Metrobüs alabiliyorsak hakkımı metrobüsten yana kullanmak istiyorum 😀 trafik derdi de yok mis gibi kendi yolunda gidiyolar kim çarpacak 😀😀😀

gelin k.k kadınları paralarımızı birleştirip otobüsler alalımm.filo kurarız valla kalabalığız.ama çarpan olursa kim ödeyecek önce onu bir öğrenelim :KK45:
Kadınlar Kutobüsü :) Ücretsiz "KV kart" için gelinden iyilik onayı falan alırız. Çocuklara bakan dede ve nenelere beleş :) Görümcelere yasahhh :)

Eşime İETT otobüsü çarpmış olarak okudum ilk. Can sagligi olsun para bir şekilde ödenir. Çok geçmiş olsun.

Yanlış yönlendirmek istemem çünkü bu tarz bir araca çarpmadım. Ama zorunlu mali trafik sigortanız karşılar bence. Poliçenizin böyle bir kazaya karşı bir üst limiti olur. Poliçenize bir bakın isterseniz ya da sigorta firmanızı arayıp sorun.

benim de hic bilgim yok, ama sizin gibi dusundum.

sigortanin tum olayi bu degil mi zaten: sen hatali oldugunda karsi tarafin masrafini karsilamak...

konu sahibi gecmis olsun, cidden zor ismis.

evet, adamın dediği doğru olabilir. Babam yıllar önce iett ye çarpmış. sefer parasından çarptığı bariyere kadar her şeyi babamdan almışlar. Her haltı tek tek fatura etmişler. O zamanlar bana anlatırken ''böyle bir şey yaptın mı başına iş alıyorsun'' falan demişti.
Ama tabii bu anlattığım kaç sene önce olan bir şeymiş. Şimdi kanunlar nedir, ne nasıl işler bilemiyorum.

Euro mu :)? Belediye başkanının bundan haberi var mi peki. Hop-on-hop-off mu bu yahu :D korkmayin ya oyle bisey olamaz.

Back
X