- 19 Şubat 2021
- 6.706
- 19.195
- 198
- 39
- Konu Sahibi isimcvermekistemeyen
Doğru nazarı fılan değerBoyle seyler yazmayin simdi Ferhanscigimin radarina takilacaksiniz.
Gözü g.tüme diyip püskürtüyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğru nazarı fılan değerBoyle seyler yazmayin simdi Ferhanscigimin radarina takilacaksiniz.
o fetvayı hangi hoca vermiş bilmiyorum ama
birden fazla mezhebin fıkhını bilirim öyle bir şey yok hiçbir hocadan da duymadım
gerçekten talak-ı salise ile boşadıysa isterse gebeliğin ilk günü olsun ister son günü boşanma boşanmadır (kadın da isterse ve şartları karşılıyorsa gebe de olsa kocasını boşayaiblir, böyle boşanmaların olduğunu da kadı defterleri yazıyor). sadece iddeti farklıdır. gebeyken boşarsa doğumla iddet biter.
öyle olsa hasta yaşlı düşkün vs vs olan kadın da boşanamaz olurdu....
Hayır yoktu. Çünkü imamlar dini nikahı zaten mantıklı bulmuyor. Nikahın amacı kadını güvence altına almak ve herkese ilan etmek.sizin durumunuzda nikahın düşmüş olmasından dolayı dini bir hassasiyetiniz var mıydı?
Bir kişi istemezse o evlilik bitmeli yani. Kaldı ki bu kadar gurur kırıcı hareketlerden sonra nasıl yaşayacaklar?Bir hocaya danışın siz resmi nikahınız duruyor nikahınız düşmedi tahminimce çünkü nikah için dini nikah şart değil
Ama bu benim tahminim doğrusu ne bilmiyorum
Eşinizde saçmalamayı bıraksın oh ne ala memleket üç defa boş ol de ondan sonra elini kolunu sallaya sallaya gez hiçbir sorumluluk mesuliyet yok
Oyun zannetti heralde bu işleri
Bilmiyorum valla Migren Hanım.hülleci diye gördünüz değil mi?
dinin etrafından dolanılan bir konu o yahu
başka biriyle evlenecek ve onunla gerdeğe girecek ki gerçekten nikah yerine gelmiş olsun, dinen aslında şartı o.
ama hülleci diye uyduruktan bir nikah kıyıp güya işte etraftan dolanıyorlar.
şimdi hanımefendiSorduğum kişiler hoca değil Fakat bilgilerine güvendiğim kişiler. Öyle her zama kocanın seni boşuyorum demesiyle olmuyormuş.
Haha aynen öyle. Tekrar aynı adamla dini nikah kıyılmaz dinimize göre. Ama üstte de dediğim gibi amaç kadımı güvence altına almak herkese de evlendiklerini ilan etmek nikahın. E resmî nikah bunu fazlasıyla yapıyor zaten.şimdi hanımefendi
islama göre bu adamla kadın eğer gerçekten ayrılmayacaklarsa devam etmek istiyorlarlsa
ve 3 talakla da boşadıysa o zaman tekrar karı-koca olabilmeleri için bu kadının doğum yapması doğumdan sonra başkasıyla evlenmesi evlendikten sonra boşanması boşanınca iddetini beklemesi bu sırada (diğer adamla evli olduğu süre hariç) kadının masraflarını ilk kocasının karşılaması, ondan sonra tekrar mehir verip bi daha nikah kıyması gerekiyor...
ha ama "hacı yemişsin bir b.k karın başkasıyla bir tur evlenip gelsin ondan sonra devam edersin" diyemiyor bizim hocalar veya ilgili şahıslar, çünkü kan çıkar
anlatabildim mi?
şimdi hanımefendi
islama göre bu adamla kadın eğer gerçekten ayrılmayacaklarsa devam etmek istiyorlarlsa
ve 3 talakla da boşadıysa o zaman tekrar karı-koca olabilmeleri için bu kadının doğum yapması doğumdan sonra başkasıyla evlenmesi evlendikten sonra boşanması boşanınca iddetini beklemesi bu sırada (diğer adamla evli olduğu süre hariç) kadının masraflarını ilk kocasının karşılaması, ondan sonra tekrar mehir verip bi daha nikah kıyması gerekiyor...
ha ama "hacı yemişsin bir b.k karın başkasıyla bir tur evlenip gelsin ondan sonra devam edersin" diyemiyor bizim hocalar veya ilgili şahıslar, çünkü kan çıkar
anlatabildim mi?
Resmî nikahımız varBana ortada resmi nikah yok gibi geldi niyeyse. Umarım yanılıyorumdur.
Ben filmde gördüydüm hülleci diye. Onu yazdım bacımsular. Yoksa ben de bilmiyorum.300 gün şartı var ama hamile iken ne oluyor bilmiyorum
Vallahi büyük vebal yazık o çocuğa
Dini konulara girmem ama o nikahı yaptıysan adam gibi tasiyacaksin
sence bunları düşünebilen biri imamnikahıyla çocuk yapar mı?Yani taşlanıcam ama saçmalık, her şeyden önce ortada yasal bir kontrat var, kontratllar tek taraflı bozulmaz. Kadınlar çöp mü ki kardeşim erkek istediği zaman tek taraflı anlaşmayı bozabilsin, kadını çöp poşeti gibi kapı önüne koysun??? Yılllardan oldu nerdeyse 2025 hala bir adamın ağzına mı bakıyorsunuz bırakın bunları Allah aşkına böyle boşanma mı olur, boşanmak da evlenmek de 2 kişiye bakar. Öyle 3 kez 2 kelime edip sorumluluklarından feragat olup basıp gidemezsin hele ki çocuk varsa. Adam gibi konuşmayı boşanalım demeyi bile karşıdaki insana çok göremezsin, medeni bir şekilde davranmak mecburiyetinde herkes. Konuya geleyim bu adamdan hiçbbbbiiiiiiiiiir b.k olmaz , boşanma davası aç konu sahibesi hhaklarını iste. Yok öyle sıvışıp gitmek.
Hay ağzın bal yesin. Olay sadece nikah olsa keşke. Oraya gelene kadar neler neler varBen filmde gördüydüm hülleci diye. Onu yazdım bacımsular. Yoksa ben de bilmiyorum.
Ben olsam şu durumda nikahı düşünmem. Herif boş ol demiş, üstüne evden atmış. Daha bir de nikah mı düşüneceğim?
Bir de bebek var. Tekrar nikah olmamasının nedeni varmış işte. Hamile karısını çat diye boşayan adama tekrar nikah olmasın diye.
Resmî nikahı varmış. Dini nikahına da hassasiyeti var belli kisence bunları düşünebilen biri imamnikahıyla çocuk yapar mı?
Bana da öyle geldi.Bana ortada resmi nikah yok gibi geldi niyeyse. Umarım yanılıyorumdur.
Öyle değil o. Yeniden dini nikah kiyabilir ama adam yeniden yani 2. Kez bosarsa 3. Kez aynı kişi ile nikah kiymadan önce kadının gerçek başka bi erkekle nikahlanmasi gerekiyor. Yani 2. Ye müsaade var 3. İçin başka erkek şartAynı kişiyle tekrar dini nikah olmuyor diye biliyorum ben. Hülle miydi ne, çetrefilli bir uygulaması var bunun.
Yani hassasiyeti olan bir insan hiç şu topa girmemeli.
şimdi hanımefendi
anlatabildim mi?