Eşim matematik öğretmeni yüksek lisans yaptı iki yıl oldu bitireli matematik dalında doktora yapıp üniversitede hoca olmayı düşünüyordu ki hatta bunun için üds'ye hazırlanıyor. Bir kaç gün önce teyzesine gitmiştik. Teyzesi, eniştesi karı koca avukat ve kendi iş yerleri var oldukça isim yapmış çevresi olan kişiler iki çocukları var ikisini de büyüttüler çocuklarının biri tıp biri fizik okuyor çocukları hukuk okumak istemediler. Maddi anlamda da çok iyiler artık emekliye ayrılmak istiyorlar. Uzatmadan yazmaya çalışıyorum teyzesi ve eniştesi eşimi çok sever öğrencilik yıllarında eşim hep bürolarında çalışmış ama eşim üniversitede matematik okumuş oysa onlar hukuk okumalarını istiyorlardı. Eşim ikinci kez öss'ye girip hukuk okudu ama öğretmenlik yaptığı için avukatlık yapmayı düşünmedi. Teyzesi ve eniştesi öğretmenlikten istifa edip avukatlık yapmasını istiyorlar işlerini de eşime devredip eşim kaç gündür düşünüp duruyor ne yapsam diyor sonuçta memurluktan istifa edecek eniştesi işleri bıraksam bile hep yardımcı olurum diyor bütün müvekkillerini, iş yaptıkları kişilerle tanıştıracakmış eşim baya sıcak bakıyor ne olacak ki diyor olmazsa yapamazsam özel okullarda çalışırım diyor ama ben nedense bu durumdan hoşlanmadım ne gerek var böyle bir risk almaya şuan çalıştığım kurumda hocamla görüşmüştüm eşim öğretmenlik yapmayı sevmiyor durumdan biraz hocama bahsetmiştim o da doktora yapmasını öneriyor hatta bu süreç içerisinde talim terbiye kurulu varmış kitap inceleme komisyonuymuş oraya geçirelim başvuru yapsın dedi muhtemelen eylül gibi oraya geçer diye düşünüyorum bu süreçte de doktorasını bitirir sonuçta üniversitede çalışmak bence daha güzel. Eşimde eğer avukatlık yapmaya başlarsam daha çok para kazanacağım diyor. Bana göre paradan ziyade risk almamak gerektiğine inanıyorum.
Karışmayım diyorum ne istiyorsa onu yapsın diyorum çünkü öğretmenlik mesleğinde mutsuz haklı da o kadar kötü okullarda çalışıyor ki adam liseye gelmiş toplama çıkarma bilmiyor ben ne öğretiyim diyor eşimde köreliyorum diyor hatta evde ara ara unutmamak için sorular çözüyor. Diğer taraftan yanlış bir şey yapmasın diye düşünüyorum ne biliyim işte kararsız kaldım kızlar.
Karışmayım diyorum ne istiyorsa onu yapsın diyorum çünkü öğretmenlik mesleğinde mutsuz haklı da o kadar kötü okullarda çalışıyor ki adam liseye gelmiş toplama çıkarma bilmiyor ben ne öğretiyim diyor eşimde köreliyorum diyor hatta evde ara ara unutmamak için sorular çözüyor. Diğer taraftan yanlış bir şey yapmasın diye düşünüyorum ne biliyim işte kararsız kaldım kızlar.
Son düzenleme: