eşim işsiz kaldı evliliğim zorda çıkmazdayım lütfen bana dua edinnnn :((

o edebiyatı geçeceksiniz iş hayatının kuralları sabittir eğer iyi bir çalışansan 50 yerden kovulsan da kapı açıktır sana bazı yerlerde iş dışındaki sebeplerden işten çıkarılabilrsin o zaman da diğer kapılara gidersin çünkü zaten namın kurumlara çoktan ulaşmıştır onlar sana teklif götürür.

belkiler iş dünyasında geçmez ya iyisindir ya değilsindir iyi değilsen iyi olmak için çabalarsın yoksa atanayım diye oturursan hayaller dünyasında yaşar gidersin..

Benim anlamadıgım zaten memurmussunuz eve bir maas giriyor...Bu ulkede kaç kişi iki maasla ev gecindiriyor....Benim eşimde yıllarca iş sıkıntısı cekti iki unuversite mezunu neler yapmadıki...azda olsa eve ekmek parası getirdi...ailem bırakın basına kalkmayı bana kızarlardı sakın birşeyler isteyipte esini uzme...hangi eş istemez iyi para kazanmayı...ailem gizli gizli elime ekmek parası verirdi sakın damat duyupta uzulmesindiye...Allah ailemden binkere razı olsun...neler atlatmadıkki..ben 30 yasımda kpss hazırlandım..zaten unuversite meuznuydum..param yoktu odonem herkes dersaneye gidiyordu kpss için..ben ondan bundan test kitapları topladım gecemi gunduzume kattım 2007 de 89 gibi bir puan aldım...alnımın teriyle atandım..hatta bir bileziigm vardı onu eşim dersaneye gitsin diye bozdurdum..aynı sene girdik malesef o kazanamadı..nasip dedim...birkere bile bu konuyu dile getirmedim...şimdi ben memurum eşimde ozel sektorde 1000 liraya calışlıyor..yemegi yol parasıda kendine ait..yani 700 calışıyo gibi birşey...bunada sukur benim maasım var zaten...Allah herkese yardım etsin...paraylada sadet olsaydı zenginler bosanmaz mutlu olurdu..onemli olan huzur ve guven

o edebiyatı geçeceksiniz iş hayatının kuralları sabittir eğer iyi bir çalışansan 50 yerden kovulsan da kapı açıktır sana bazı yerlerde iş dışındaki sebeplerden işten çıkarılabilrsin o zaman da diğer kapılara gidersin çünkü zaten namın kurumlara çoktan ulaşmıştır onlar sana teklif götürür.

belkiler iş dünyasında geçmez ya iyisindir ya değilsindir iyi değilsen iyi olmak için çabalarsın yoksa atanayım diye oturursan hayaller dünyasında yaşar gidersin..

Edebiyat dediğiniz ülkenin gerçeği.
Ama hadi geçeyim uzatmamak adına...

öncelikle ALLAH yardımcınız olsun..
internetten kariyer.netten araştırsanız..
oradaki ilanların hepsi üni. mezunları için oluyor..

kızcağız buraya konu açmış belki biraz rahatlarım,akıl akıldan üstündür biri belki bişey söyler çıkış noktam o olur diye fakat yazık nasıl bir ego tatminidir bu nasıl yaraladığınızın farkındamısınız insanları. reel de sus pus olup hakkını savunamayanlar burada ahkam kesiyor çok üzüldüm...

konu sahibi arkadaşım sen kırıcı yorumlara takılma allah en kısa zamanda eşine iş rastlığı versin inşallah sende içinde bol bol ya rezzak ve ya fettah çek çok iyi geliyor.​

Konu sahibi arkadaşım kırıcı yorum yapan arkadaşa takılmayın derim ben. Çünkü biraz boş keseden atıyor gibi. Hakeden öğretmen hak etmeyen öğretmen diye öğretmenlerimizi ikiye ayırmak nasıl bir şeydir orasını da anlayamadım. Keşke herkes hakettiği yerde olsaydı. Evet eşiniz farklı bir işte çalışabilir ki bunu da düşünmüştür diye düşünüyorum. Ama evet Türkiye'nin gerçeği de bu maalesef bir tarafta öğretmen bekleyen öğrenciler, diğer tarafta atanmayı bekleyen öğretmenler. Bu durum gerçekten içler acısı. Eşinize destek olduğunuzu bu zor günleri birlikte aşabileceğinizi hissettirin. Allah inşallah en kısa zamanda eşinize hayırlı iş kapısı nasip eder.

özel ders verse
dershane kolejler de çalışma imkanı yokmu
çalışmadıgı için boşanmak istemesi psikolojisi açısından böyle demesi normal ama
onu tenkin etmek size düşüyor
biraz daha sabredin
başka alanlarda çalışma imkanı yokmu

Nasıl ki ailesi yanında karısını ezdiren erkeği ayıplıyorsam, ailesi yanında eşinin başını öne eğen kadını da ayıplarım. Eşiniz gerçekten çabalıyor. Başka konularda hem işsiz olup hem de alemlere akan, iş bakmayan üstüne bir de karısına kötü davranan erkekler var. Eğer biraz vicdanınız varsa sizin için bu kadar çabalamış bir erkeğin gözünün yaşını akıtmaz kimsenin yanında başını eğmezsiniz. Yazıktır.

Arkadaşım bilgilerin ne kadar güncel bilmiyorum ama bunları yazınca merak ettim ne işle uğraşıyorsun diye. Bir kere Türkiye'de yaşamıyorsun sanırım. Ne kadardır burdan uzaksın bilmiyorum ama ülkemizin şartlarına da baya uzaksın gibi geldi bana. Öğrencisin hem de önlisans. Türkiye'de olsaydın sana da işsizlik yolları görünürdü muhtemelen. Ya da en azından bütün firmalar kapısını açmış beklemezdi.

Yaşadığınız ülkenin şartları ile Türkiye bir değil. Her sene kaç tane öğretmen mezun oluyor ama o kadar açık olduğunu sanmıyorum. Bireysel olarak aman üniversite olsun da ne olursa olsun diye okunmaması ve gelecek görülen bölümlere yönelinmesi düşüncesindeyim ama devlet politikasında da yanlışlıklar var. Haddinden fazla üniversite ve bölüm var. Her sene de yenileri ekleniyor. Ama iş olanakları o kadar artmıyor. Her şeyi devletten beklememek lazım ama bunu da söylemenin bir adabı vardır diye düşünüyorum.

Ayrıca tarih öğretmenliğinde fark yaratmak cidden zor. Bazı mesleklerin ve bölümlerin türkiyede değeri belli. Matematik branşınız olsa, cidden öss'de (yeni adı ne bilmiyorum) bir katma değeri var. Ve bu branştan hocalar dersaneler arası kapışılıyor. Ama tarihi paragraf sorusu çözer gibi çözebiliyorsunuz nerdeyse. Çok fazla bilgi birikimi gerektirmiyor. En azından benim zamanımda öyleydi. Biz fen bölümü öğrencileri sözel öğrencilerden daha fazla net çıkarırdık onların branşlarında.

Son olarak bir ülkede teknik direktörler, üç kelimeyi biraraya getiremeyen milletvekilleri ve devletten haketmeden saçmasapan maaşlar alan bütün diğer insanlar dururken öğretmenlere sıra gelmez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
bilgilerimi güncellemedim türkiyedeyim kurumsal bir firmada çalışıyorum ama çalışan eğitimlerinde okullarla işbirliği yapıyoruz görüyoruz öğretmenler ne halde ondan dedim.

eskiden her işin bir çalışanı olurdu şimdi aynı işi yapan binlercesi var o yüzden ya fark yaratırsın ya yok olursun hayat şartları böyle ;)

fatih terim başkanın hırsı yüzünden kovulabilir ama işsiz kalma ihtimali varmı öyle birinin mümkün değil yani duruma değil kişisel değere bakmak lazım.

Aslında ebis bir yerde haklı hak veriyorum ona şimdilerde üniversite mezunu olmanın yanında en az iki dil ve artı yüksek lisans gibi vs... kriterlerde istiyorlar:40::40:

Yaşam, para kazanmak çok zor:31: konu sahibine de sabır diliyorum elbet geçer bu günler birbirinize her zaman destek olun:16:

Bazı kurumsal firmalarda verilen eğitimler geldi aklıma...Amerikan workshopları...Bana geçmiş günlerimi hatırlattı...Söylediğin sözden çok söyleme şeklinin önemli olduğunu bu eğitimlerde anlatırlar oysa ki...Bunun yanına birde ülkemizin örf adetlerini koyabilsek...Kalp kırmadan konuşsak...Söylediğimiz doğrular boşa gitmese...Fark yaratmayı sadece dikkat çekme çabası olarak görmesek...Ne güzel olur...

Son düzenleme:
ebis_01 arkadaşıma nispeten hak veriyorum. Şimdi tarih bölümü hele ki fen edebiyat ataması olmayan bir bölüm bu 4 sene öncede öyleydi. Ben öğretmenliği kazandım tarih istedigim bölümlerden biri ama öğretmenlik çok zor. Ki zaten lise tarihte ve çok fazla açığı olan bir bölüm degil. Atananlar için torpil demişsin elbette var torpil ama ben şahsen çevremdekilerde hakkımızla yerleştik dediğiniz gibi o kadar torpil olayı degil sadece bölümün zorluğundan ileri geliyor. Devlette düz memurluk için filan girip puan almaya çalışması daha doğru olabilir sonra açıktan atamayla istedigi kadroya geçer. Eğer devlet için atamada zorlanıyorsa dediğin gibi başka iş imkanı olan bir şehire geçmen bana çok mantıklı geldi. 400 450 tl ye çalışmış eşin ben şu an İstanbulda duvarlara asılan ilanlarda bu dokuma overlok işi için ayda 1000 tl ssk yemek içinde şeklinde alımlar görüyorum ki mesela güvenlik görevlisi çağrı merkezi çalışanı tarzı iş imkanları çok. Eşin universite mezunu olduğu için nispeten daha kalbur üstü işlerde bulabilir. Tedbili mekanda ferahlık vardır derim iyice araştırın bakın iş imkanlarını düşünün ve en önemlisi dua edin Allah ın size yol açması için inşallah bulursunuz. Bende mesela kendi memleketimde kendimi rahat hissedemedim bazı şeyler filan vardı. Şehrimi degiştirdim hemde hiç bilmediğim çoğu insanın korktuğu İstanbula çok şükür tek maaşımla Allah yolumu bir açtı ne o işte orda tek maaşla sefil olursun dedikleri gibi oldu ne başka bişey. Memleketimde kalsam hiç ulaşamayacağım şeylere ulaştım demek ki cesaret etmek gerekiyor bazen gözünü karartıp inşallah düzelirsin durumunuz eşinde gördüğüm kadarıyla oldukça gayretli inan yaparsınız.

böyle giderse boşanacağız diyor bana keşke tanışmasaydık keşke çıkmasaydım karşına diyor bu sene de bekleyelim ama ayrılacağız diyor başka çözümümüz yok diyor sessiz kalıyorum ama başka çözüm yokmuş gibi geliyor.. Acaba diyorum bu evlilik hayırsız mıydı biz hayırlı olmayan için mi adaklar adadık çok istedik...evlendik herşey değişti kabus gibi her günümüz..çok severken nasıl kırıyoruz birbirimizi nasıl acıtıyor; eşimi çok seviyorum ve geceleri sürekli ağlıyorum boşanmak istemiyorum :(((

ağlamayın çözüm üretin markettede çalışamaz mı?ne biliyim illa atanacak mı yani bu ülkede herkes bitirdiği bölümün işini yapmıyor 3-5 kuruş kazanır iyice çalışır atanır...yani sağlığınız yerinde genç insanlarsınız ortada birşey yok.i..

Eğitim sektöründe değilim ama ülkemizin atanamayan öğretmenler sorununu bilmeyen kaldı mı ki? Daha geçen gün bakan "Öğretmen ihtiyacı en fazla 125 bin kişi, mezun olan 250 bin kişi." diyordu.

Yine de bu boşanmak için geçerli bir sebep mi gerçekten? Ben öyle düşünmüyorum. Eşin savurganlığıyla sizi zora düşürmüyor ki... İlişkinin sağlamlığı böyle maddi sorunlarla, sağlık problemleriyle ya da ailevi engellerle sınanır bazen. Bize de onu aşmak düşer. Ben de evlilik hazırlığındayım, bahsettiğin masraflara aşinayım. Hem sıkıntı hem işsizlik eşini daha çok zorluyordur eminim. Ona destek olsan, umut verici konuşsan, öğretmenlik olmasa da şimdilik başka bir işe girmesi için cesaretlendirsen nasıl olur? Bakarsın ataması da olur ilerde. O zaman bu zorlukları elele aşmaktan gurur duyarsınız. Allah bir kapı açar önünüze inşallah.

hayır şunu anlamıyorum sana neden o kadar para versinler bir düşün. farkın ne? senin gibi nice öğretmen-cik var piyasada varmı seni farklı kılacak yerinin doldurulamayacağı bir özelliğin? yok. o zaman sana bu kadar. git yeni teknikler bul öğrencilerce velilerce aranan bir isim ol bak nasıl akıyor şartlar sana doğru ama alışmışsınız yatmaya şimdi zor geliyor tabi..

Öğretmencik dediğin insan üniversite bitirmiş biri. Yani asgari olarak yapması gerekeni yapmış, sınavlarından geçmiş, öğretmen olmaya hak kazanmış biri. Karşılığı 450 lira mıdır? İşsizlikten, denetimsizlikten dolayı sömürülen çalışanların hepsi mi değersizdir? Asgari olarak hakkı olanı kazansın herkes, ekstra başarılı olan zaten dediğin gibi çok aranır, çok tercih edilir ve daha çok kazanır.
Bu arada çoook merak ettim sen ne iş yapıyorsun acaba? Kuyruk acın var da ondan dolayı mı bu kadar nefret dolusun yoksa durumun çok iyi ama karakterinden dolayı mı insanlara böcek muamelesi yapıyorsun?

böyle giderse boşanacağız diyor bana keşke tanışmasaydık keşke çıkmasaydım karşına diyor bu sene de bekleyelim ama ayrılacağız diyor başka çözümümüz yok diyor sessiz kalıyorum ama başka çözüm yokmuş gibi geliyor.. acaba diyorum bu evlilik hayırsız mıydı biz hayırlı olmayan için mi adaklar adadık çok istedik...evlendik herşey değişti kabus gibi her günümüz..çok severken nasıl kırıyoruz birbirimizi nasıl acıtıyor; eşimi çok seviyorum ve geceleri sürekli ağlıyorum boşanmak istemiyorum :(((

Çabuk pes etmişsiniz ikinizde.
Bu hayatta herşey var.
Gün gelir bir ekmekle karnınızı doyurursunuz, bir gün bakarsınız ki Boğaz'da bir lokantadasınız.
1 yıl hiç uzun bir süreç değil eşinizin atanamaması için.
Eşiniz 1 yıl daha ciddi bir şekilde KPSS ye hazırlanır, olmuyorsa gider başka bir iş bulur.
Atanamıyor diye boşanmanın aklımdan geçmesi normal değil.
Evet kötü hisseder belki kendini , ama bu his onu kamçılamalı gece gündüz çalışmalı,eğer size mahçup olmak istemiyorsa.
Yine atanamadı diyelim ne iş bulursa çalışmalı.
Hemen boşanıcaz senle diyebiliyorsa, kendine güvenmiyor demekki.

Her erkek memur olmak zorunda değil ama her erkek evini geçindirmek zorunda
Engelli kişiler bile çalışıyoken, kpss yi kazanamadım diye evde yatan sapasağlam adam bi de üstüne kavga çıkarma hakkını kendinde nasıl buluyo

öyle bir çıkmaza girdim ki ne yapacağımı bilmiyorum.. 10 yıldır birlikte olduğum insanla 8. yılın sonunda nişanlandık ve geçen sene ağustosta evlendik yani 11. yılımız.. çok severek ve aşkımız için dua ederek adaklar adayarak evlendik..onu ailemden sakladım 8 sene biliyordum vermeyeceklerini... onu çok seviyorum ilk gün gibi.. zorlu yollardan geçtik.. ben memur ailesinin kızıyım ben de üniv mezunu memurum..o lise terkti ilk tanıştığımızda ben üniv 1. sınıf okuyordum 17 yaşındydım o 23 yaşındaydı.. bana açıldığında, sen okumuyorsan bana yaklaşamazsın dedim. bir sözümle liseyi dışardan bitirdi. üniversiteyi kazandı okudu öğretmen oldu ve atanamayan öğretmenler deryasına katıldı geçen sene mezun oldu ve evlendik sevinçliydikk..geçtiğimiz sene evliliğimizin ilk yılında dersanede 450 tl ye çalıştı sömürdüler.. bu arada evliliğin ilk yılı kavga gürültü patırtı... düğünden birsürü borcumuz var krediler havada uçuşuyor.. ben çalışıyorum ve bu ona çok koyuyor..bense arkadaşlarımın rahatlığını yaşamını gördükçe moralim bozuldu hep..borçlar ev geçindirme falan anca yetişiyorum geçen sene yine iyiydik 450 tl alıp günlük ihtiyaçlarımıza yememize faturlalara falan gidiyordu :( bu sene o da yok evde oturuyor..işe gidip geliyorum stresli işim var zaten evi geçindiriyorum o da zorla...inanın bebek bile yapamıyoruz ki ben doğum iznine ayrılsam 50 tl eksik bile bizi batırırken 600 tl maaştan eksilecek .. şuan aynı evin içinde iki farklı kutup gibiyiz en ufak şeyde tartışıyoruz mesela az önce yine tartıştık gün içinde hep kavga gürültü uzun zamandır aynıyız...parayla saadet olmaz derler yanlış arkadaşım parayla saadet oluyor.. eşimi işsiz bırakanları atamasını yapmayanları Allah a havale ediyorum.. evliliğim tehlikede aileme yüzüm yok ben memurken beni üniv öğrencisine vermeyi kabul ettiler seviyorum diye.. şimdi onların yüzüne de bakamıyorum.. ne yapayım desteğe ihtiyacım var arkadaşlar kimseye anlatamıyorum yüzüm yok sesim çıkmıyor...ne olur bana destek olun dua edin ne olur...

Öğretmen olarak atanamıyorsa düz memur olarak atanma şanşı yok mu yada üniversite çalışma imkanı akademik olarak.

canım çok üzüldüm durumunuza bizde maddi açıdan bir imtihandan geçiyoruz .eşim lise matematik öğretmenliği mezunu ve marmara mezunu.çok yüksek puanla kazanmış zor bitirmiş.
2 yıldır dershanede maaşı iyi ama dayanamadı branş çok yoğun.kpssden 94 le düz memur olarak atandı bakanlığa ve ankarada.ki hep takip ettik diğer illerde puanlar daha da düşük.ilk çok üzülmüştüm yazık o kadar sene okuduktan sonra diye.ama ekmek parası bu.eşin ciddi hazırlanıp girsin sınava.
asgari ücretle bile olsa keşke bir iş bulsa rahatlarsınız

Back
X