eşim işsiz kaldı evliliğim zorda çıkmazdayım lütfen bana dua edinnnn :((

Il merkezinde mi yaşıyorsunuz? İlçelerdeki dershanelerde öğretmene daha çok ihtiyaç duyuluyor ve maaşları daha iyi oluyor bence bir ilçeye yerleşebilirsiniz hem kira ve yiyecek masraflarınız daha azalır.. İlçede yaşayan bir memur olarak söylüyorum bunu.. Ayrıca biraz sabır işidir dershane öğretmenliği ablam da dersanede öğretmen ilk yıl 400 lira aldı sonra 1.250 bu yıl ise 1.500 oldu maaşı ayrıca bazen özel ders veriyor tarih deyip geçmeyin ondan da özel ders alanlar olabiliyor..

ebis senin bu yorumların resmen kapitalistlerin söylemleri, sırtını devlete dayamak demişsin sanki devlet babasının hayrına veriyor memuruna öğretmenine o maaşı bu insanlar emek veriyorlar farkında mısın bilmem ama. senin türkiye şartlarından haberin bile yok dershaneler kapatılacak zaten neden bahsediyorsun yok aranılan öğretmen olsun falan fistan bu söylemlerinin birçoğunun içi boş. tabii ki başarılı olmak için mesleki anlamda kendini geliştirmek gerekir ama gerçeklerden de uzaklaşmayacaksın asıl senin söylemlerin edebiyat kalıyor bunca realitenin içinde kusura bakma. senin kocanın maaşını vergimle vermek zorunda değilim demişsin bi de bence bunu konu sahibine değil de gidip devlete maliyeye söyle olur mu ? de ki '' ben vergimi sizin memurlarınızın maaşı yatsın diye vermek istemiyorum benim vergimi şu şu işler kullanın yoksa vermiyorum vergi mergi '' de gör bakalım ya da istersen verme nasıl faiziyle söke söke alıyor devlet gör o zaman bunları konuşamayacaksın. kısacası boş konuşuyorsun.

konu sahibi arkadaşım durum zor ama siz birbirini bu kadar seven birbirine sırtını dayamış bir çiftsiniz kolay mı öyle boşanmak ? eşin bak senin bir sözünle liseyi üniversiteyi bitirmiş azimli ve çalışkan birisi arkadaşlara katılıyorum kpssye de bu sene de hazırlansın sonra olmazsa başka bir iş bakar sen eşine güven ve onun da kendisine güvenmesini sağla ben bile emin oldum eşinin ekmeğini taştan çıkaracak bir insan olduğuna, ailene asla laf söyletme arkadaşım onlar ailense o da eşin asla böyle şeyler söylemelerine izin verme

Tum yorumlari okumadim, sadece ilk sayfa.
Esin is begemeyenlerden anlasilan. Kusuruma bakma ama gururlu adam butun gun evde oturup karisina surat yapan adam, kavga eden, olmadi bosanacaz diyen adam degildir. Gururlu adam kendi meslegini bir sebepten icra edemese bile canla basla calisan, eli ekmek tutsun diye is secmeyip calisanlardandir. Ilk sayfadaki bir arkadasimizin dedigi gibi, bir suru is var, tamam hepsi univ. mezununa gore degil, ama evde beklemektense gitsin calissin. Eve giren 3 kurus da olsa bir ihtiyacinizi giderir, eli ekmek tutar, kac yasina gelmis adam yani. Dershaneyi neden birakmis ki? Orasi da tuhaf.

Ben sana birsey soyliyim mi esin evlilik sorumlulugunu kaldiramiyor, calismaya da niyeti yok. Sen gec o "bir sene daha bekleyelim, bosanalim" laflarini. Bosanacak tabii, ev gecindirmenin kendine gore olmadigini farketmistir. Ailen de laf sokmakla hatali bile olsa ozunde hakli, ben de istemezdim oyle damat dogruya dogru. Calismaya niyeti olan adam calisir, ben bunu bilir bunu soylerim, butun gun evde bekleyemez, gururuna yediremez.

Yazim sert gorunduyse affola, yargilamak icin yazmadim, dogru bildiklerimi yazdim.

ben kapitalistim hep de söylerim kapitalist kelimesi size küfür diye öğretildiği için kaldıramıyorsunuz ama gerçekler aynen dediğim gibidir 2. dershaneler kapatılmıyor form değiştiriyorlar çoktan hazırlandı o kurumlar değişikliği hepsi hazırlık lisesi gibi adlarla değiştirildi bile yani gerçekten öğretmek isteyene yeni teknikler bulana kapı açık ama anlatayım çıkayım paramı cebe atayım diyenler oturup atama bekler ancak..

efendim üniversite mezunu demiş birileri ya bu ülkede elini sallasan mezuna çarpıyor zaten açıköğretimli desen gırla ne farkın var bana ondan bahsedeceksin yoksa mezun bol öğrenciye dersi sevdirecek tekniklerin varmı? sistemin nedir? ders dışında kişisel gelişimlerine ne gibi katkıların olacak?

bunların cevapları lazım bize yoksa herkes mezun.. mezun diye adama kepçeyle maaşmı verelim kaynaklar olsa dükkan senin..

Herkesin kendi görüşü elbette ama konu sahibi zaten dertli, destek çıkılsa daha güzel olur... Kalp kırmayalım.

Ben pek anlamam bu işlerden ama teyzem tam 5 yıl KPSS'yi kazanamadı... Ama sonunda oldu. Bence biraz da nasip kısmet. Eşinizin önünde iki seçenek var ya oturacak gecesini gündüzüne katarak çalışıp yüksek puan alacak ya da idareten başka bir iş bulup orada çalışacak.

Siz liseyi yarıda bırakmış birinin üniversiteyi bitirdiğini söylüyorsunuz, bence eşiniz gayretli biri ve atamasının olacağına inanıyorum. Ama bu süreçte birbirinize yüklenmeyin, destek çıkın. Herkesin başına bu gibi durumlar gelebilir.

ben kapitalistim hep de söylerim kapitalist kelimesi size küfür diye öğretildiği için kaldıramıyorsunuz ama gerçekler aynen dediğim gibidir 2. dershaneler kapatılmıyor form değiştiriyorlar çoktan hazırlandı o kurumlar değişikliği hepsi hazırlık lisesi gibi adlarla değiştirildi bile yani gerçekten öğretmek isteyene yeni teknikler bulana kapı açık ama anlatayım çıkayım paramı cebe atayım diyenler oturup atama bekler ancak..

efendim üniversite mezunu demiş birileri ya bu ülkede elini sallasan mezuna çarpıyor zaten açıköğretimli desen gırla ne farkın var bana ondan bahsedeceksin yoksa mezun bol öğrenciye dersi sevdirecek tekniklerin varmı? sistemin nedir? ders dışında kişisel gelişimlerine ne gibi katkıların olacak?

bunların cevapları lazım bize yoksa herkes mezun.. mezun diye adama kepçeyle maaşmı verelim kaynaklar olsa dükkan senin..

Bir an başbakan konuşuyor sandım. Yalnız konu sahibi hanımın eşi sanırım sadece dershanede öğretmenlik yapmış. Sigortası bile yok ve 450 lira alıyor. Böyle şartlarda motivasyon kalır mı? İnsan çalışmak ister mi? Ben de öğretmenlik yaptığım için özel okulları çok iyi biliyorum. Gerçekten çok kaliteli okullar dışında çok büyük bir çoğunluğu işi tamamen ticarete ve veli memnuniyetine indirgemiş durumda. Öğretmen kalitesi alt sıralarda geliyor. Ne kadar az paraya ne kadar çok derse, etüde girersen o kadar kıymetli oluyorsun. O verdiğiniz öğretmen eğitimlerini de çok dinliyoruz. Evet çok idealist yaklaşımlar yöntemler sunuyorsunuz. Okul sahipleri ve müdürleri de öğretmenlerimizi yetiştirin ,kendilerini yetiştirsinler diye motive edin diyorlardır. Canla başla uğraşıyoruz, çocuk 3lük bir öğrenciyse 4lük yapabilmek için ödevi, etüdü, yarışması, ödülü, worksheeti uğraş dur. Sonra müdür karneye kendi kendine 5 veriyor. Bu ne diyorsun. E burası özel okul. Peki bizim emeklerimiz? O çocuk zaten 5 alıyor bir daha çalışır mı? Veli desen memnun halinden, çocuğum çok iyi sanıyor. İdealist öğretmen müdürle tartışıyor, işinden oluyor. Ama çok iyi bir öğretmen, ama master yapmış, ama kendini çok geliştirmiş, nerde seminer varsa katılmış. Öne geçebildi mi? Demem o ki sistem o kadar çarpık ki sizin kendini geliştirsin demeniz çok düz mantık ne yazık ki. Vicdanı sızlayan öğretmen bu sistemden kurtulmak için devlete geçmek isteyebiliyor. Orada durum nasıl bilemiyorum tabi. Ben de şu an devlete geçsem mi diye düşünüyorum. Amacım sırtımı yaslamak değil. Ama bu şartlarda çalışmak ve ev geçindirmek zorunda olan öğretmen devlete gireyim de en azından işten çıkarılma korkum olmasın derse onu suçlayamam. Çünkü öğretmenler sezonluk işçi gibi. Okul politikasına uymazsan ne kadar iyi olursan ol güle güle derler.

halen işten atılmaya takılmışsınız ben diyorum ki iyi bir öğretmensen müdürle atıştın diye kimse seni kolay kolay atamaz. hadi attı diyelim o zaman diğer kurumlar sıraya girer ama bunun için fark yaratmak lazım ben üni mezunuyum hani bana atama dersen olmaz o iş.

evet şartlar çok olumsuz ama her kriz kendi fırsatını yaratır unutmayın. bir kurum sizi kıskanıp son verirse işinize diğerleri var siz idealist olun olmayın ben vasıfsz tiplere vergimden maaş ödensin istemiyorum hak edenler yok çünkü anlatıp çıkıyor öğretmen sonra görüyoruz sınavlarda 0 çeken binlerce öğrenci.. öğrenci gerizekalıysa almazsın okula ilgisizse senin işin ilgisini çekmek bu yüzden para alıyorsun banane ben anlatır giderim dersen asalak devletçi birisin demektir.

halen işten atılmaya takılmışsınız ben diyorum ki iyi bir öğretmensen müdürle atıştın diye kimse seni kolay kolay atamaz. hadi attı diyelim o zaman diğer kurumlar sıraya girer ama bunun için fark yaratmak lazım ben üni mezunuyum hani bana atama dersen olmaz o iş.

evet şartlar çok olumsuz ama her kriz kendi fırsatını yaratır unutmayın. bir kurum sizi kıskanıp son verirse işinize diğerleri var siz idealist olun olmayın ben vasıfsz tiplere vergimden maaş ödensin istemiyorum hak edenler yok çünkü anlatıp çıkıyor öğretmen sonra görüyoruz sınavlarda 0 çeken binlerce öğrenci.. öğrenci gerizekalıysa almazsın okula ilgisizse senin işin ilgisini çekmek bu yüzden para alıyorsun banane ben anlatır giderim dersen asalak devletçi birisin demektir.

Soylediklerinizde haklilik payi var ama uslubunuz cok cirkin.

cerenn85,

esiniz ogretmenlikte bir seyler bulamiyorsa baska islere bakabilir. 34 yasindaymissin, bu yasta birinin isi disindaki bir sektorde baslamasi zor olabilir ama yine de bir denesin. Ozel firmalara filan baksin. Universite okumadan once ne is yapiyordu? O iste bir seyler bulabilir mi acaba?

gerçekten her şeyi bildiğini sanan cahilden korkacaksın arkadaş, bu kadar vicdansızlık ve bu kadar cehalet bir bedene nasıl sığmış ibretlik diyor konu sahibine geçiyorum, büyükşehire taşınmanızı önermem şahsen çünkü bu sefer de kira vb masraflarınız çıkacaktır.

büyükşehir evi olanlara cazip kirada yaşayanlar için felaket bana göre. istanbul'da oturulacak evler 600liradan başlıyor o da semtine göre tabii ki. burda eşin ücretli yapsa alacağı para 900 lira. 300 lirayı da yol-yemek parası yapar kalırsınız gene senin maaşa.

bence madem evde oturuyor, ders çalışsın kpssye hazırlansın. tarih kaçla alıyor bilemiyorum ama üniversiteyi bitiren adamın kpssyi kazanacak kapasitesi vardır diye düşünüyorum. bir de polis alımını vs takip etse mesela? bizim ücretlilerden iki tanesi polis oldu pomem'le.

dersaneler ve özel okulların durumu istanbul'da da kötü. 450ye değil de 900e 1000e başlar en iyi şartlarda o da az önce yaptığım hesaba gelir yani çok bir şey farketmez.

eşine destek olmalısın ve ailene ezdirmemelisin burda en çok görev sana düşüyor. ben de öğretmenim hem de devlete sırtını dayayanlardan çatır çatır maaşımı ödüyorsunuz yani siz bayanlar :ssz:

her neyse eşim özelde her şey insanlar için yarın bi gün işsiz kalsa aklımdan onu terketmek asla geçmez. senin de geçmemeli. allah yardımcınız olsun. bir şekilde çıkar yol bulunur umudunuzu kaybetmeyin.

Son düzenleme:
450 çok çok az konu sahibi,bu sene mezun oldum.Pek çok arkadaşım KPSSye hazırlanırken bi yandan da dersanede işe girdi.En kötüsü askeri ücrete çalışıyor-sosyoloji mezunuyum bu arada.
fen edebiyat mezunlarının öğretmencilik oynamasından nefret ettiğim için ben başvuru yapmadım hiçbir dersaneye,ama durum bu.
o paraya çalışacağına ya da evde işsiz işsiz oturacağına vasıfsız işçi olarak bi işe girebilir.Ne bileyim taksiye çıkabilir,garson-bellboy olarak çalışabilir...Çil yavrusu gibi her küçük şehre bi dolu çağrı merkezi açıyorlar.Öyle bir yerde işe girebilir-kii çağrı merkezi diye küçümsememek gerek,birbuçuk milyar alan da var,iki milyar alan da.(Eski sevgilim de mezun olur olmaz girmişti böyle bir işe,ucunda azıcık dolandırıcılık var ama maaşı alınca vicdan azabı minimuma iniyor)
yani isteyene iş çok..
ayrıca ailesinin onca dil dökmesine rağmen örgün lise eğitimine devam etmezken sizin tek sözünüzle yıllarca okuması az birşey değil ki,ona destek olmanız lazım.
Sonuçta sizin gönlünüzü hoş etmek için okumayıp işine devam etseydi bugün on yıl deneyim sahibi bi insan olarak belki sizden bile çok para alacaktı...
ayrıca arkadaş çevrenize bakmayın hiç,4 duvar arasında ne yaşandığını kimse bilemez.Belki de mutluluğunuzu çekemiyorlardır
bu arada "eşim işsiz" demenin ne denli zor olduğunu tahmin edebiliyorum.Ben bile daha diplomam çıkmadığı halde "hala iş bulamadın mı?zor kızım zor" diyen insanlar yüzünden hayattan soğucam nerdeyse,ben üç ayda böyle olduysam siz bunca zamanda epey yıpranmışsınızdır..
bence siz sevginize sahip çıkın.Kendinizi de ona "bakıyomuş" gibi düşünüp darlamayın.Sonuçta yarın birgün çocuğunuz olacak ona da bakacaksınız,aileniz yaşlanacak onlara bakacaksınız,belki bigün "çocuklarımı bakıcı eğitmesin" der işten ayrılırsınız o zaman da eşiniz size bakar
hayat bu yani,hepimizin babası dedesi bir ömür kocaa kocaa ailelere baktı da gık dedi mi,di mi ama :))

okulda bi hocamız vardı demiştiki lise mezunları her işi yapar her yerde işe girer gocunmaz ama üniverste mezunlarının bir çoğu iş bulamadım atanamadım der çekilir kenara kibirinden önüne çıkan fırsatları göremez diye gerçekten gün geçtikçe bunu daha iyi anlıyorum çevremde ne insanlar var kendi mesleği dışında işler yapan iş bulana kadar tezgahtarlık yapabilir , müşteri temsilcisi falan olabilir ne bileyim biçok seçenek var bende muhasebeciyim bi dönem iş ararken iş başvurularımdan sonuç gelene kadar bir mağazada satış elemanlığı yaptım 1.000TL+prim alıyodum primlerle bazen 3,000TL ye bile çıkıyordu maaşım hatta o arada bi başvurumdan yanıt geldide değerlendirmeye bile almadım bi müddet, hemde sigortamda vardı haklarımda vardı sizin dediğiniz gibi kimsenin beni sömürdüğü falan yoktu
hani derler ya pazarda limon satarım yine evimi aşsız bırakmam diye gerçekten bi erkek öyle olmalı...

eşiniz için hem gururlu diyorsunuz hem atanmayı bekliyor diyorsunuz!!:44: ben bayan halimle bugün işsiz kalsam merdiven silerim yine harçlığımı çıkarırım en azından.

ailenizin eşinize olan tavrı dehşet verici!! ne olursa olsun karşılarında koskocaman adam var, bence kesinlikle sert bir uyarıyı hak ediyorlar!!

eşiniz statünüz altında eziliyor ve boşanma fikri güdüyor, ya da size layık olmadığını düşünüyor, ya da intihar vs..
bunları eşiniz düşünmüyor aslında siz ona düşündürüyorsunuz.onun içini rahatlatacak yegane insan sizsizniz.boşanmakla alakalı bi cümle kurduğunda susuyorum demişsiniz, susmayın!! neden susuyorsunuz? gerekirse tatlı tatlı azarlayın, saçmaladığını atlatılacak şeyler yaşadığınızı söyleyin.Bugün evi ben geçindiririm yarın öyle bi iş çıkarki karşına benim çalışmama gerek bile kalmaz deyin.. ne bileyim bişeyler söyleyip rahatlatın eşinizi, ona güvendiğinizi görsün.

biz evlenmeden evvel eşim 2 iş birden yapıyordu, evlendikten bi kaç ay sonra hem sağlık sorunlarından hem de yeni evli olmamıza rağmen iş yüzünden eve ve bana zaman ayıramadığından işlerinden birini devretti.ben evliliğimin ilk yılında çalışmayıp eşime ve evime adapte olmayı seçmiştim.ilk senemizi doldurmamıza yakın eşimin işleri bozulmaya başladı.herşey o kadar hızlı ve üst üste geldi ki toparlayamadık!! evlilik borçları, kira, faturalar, krediler, masraflar.. bırakın üstüme başıma bişey almayı, bakkaldan bi sakız alırken bile düşünür olmuştum.O kadar uzun bi süre toplu alışveriş yapamadım ki; elleri poşetlerle dolu büyük marketlerden çıkan insanlara bile özendim.ekmek alamadan eve döndüğümüz günleri biliyorum.evliliğe olan bütün inancım kaybolmuştu resmen ama eşimle hiç bi zaman birbirimizi suçlamadık, tartışmadıık, kırmadık birbirimizi.ekmek alamayıp aç yattığımızda birbirimizin karın gurultularını dinleyip güldük eğlendik :17: çok mu eğleniyodum? asla! ama eşimin moralini yüksek tutmak zorundaydım.bu süreç tam bir sene sürdü,hamile olduğumu öğrendikten bi kaç ay sonra (dualarında çok büyük etkisiyle) eşim yeni bi dükkan devraldı.üstelik gıda üzerine pastahane tarzı bi yer.şimdi o geçirdiğimiz bir yılın inadına eşim eve gelirken ellerinde sayısız poşetle geliyor görmemiş gibi. :52: bütün dükkanı boşaltıyo nerdeyse.. ne oldu atlattık o kötü günleri, kırsaydık birbirimizi şimdi nasıl bakardık yüz yüze?

çok zor kesinlikle kabul ediyorum ama kıymayın 11 senenize, birbirinizin arkasında durun arkadaşım, atlatacaksınız inşallah. :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
öyle bir çıkmaza girdim ki ne yapacağımı bilmiyorum.. 10 yıldır birlikte olduğum insanla 8. yılın sonunda nişanlandık ve geçen sene ağustosta evlendik yani 11. yılımız.. çok severek ve aşkımız için dua ederek adaklar adayarak evlendik..onu ailemden sakladım 8 sene biliyordum vermeyeceklerini... onu çok seviyorum ilk gün gibi.. zorlu yollardan geçtik.. ben memur ailesinin kızıyım ben de üniv mezunu memurum..o lise terkti ilk tanıştığımızda ben üniv 1. sınıf okuyordum 17 yaşındydım o 23 yaşındaydı.. bana açıldığında, sen okumuyorsan bana yaklaşamazsın dedim. bir sözümle liseyi dışardan bitirdi. üniversiteyi kazandı okudu öğretmen oldu ve atanamayan öğretmenler deryasına katıldı geçen sene mezun oldu ve evlendik sevinçliydikk..geçtiğimiz sene evliliğimizin ilk yılında dersanede 450 tl ye çalıştı sömürdüler.. bu arada evliliğin ilk yılı kavga gürültü patırtı... düğünden birsürü borcumuz var krediler havada uçuşuyor.. ben çalışıyorum ve bu ona çok koyuyor..bense arkadaşlarımın rahatlığını yaşamını gördükçe moralim bozuldu hep..borçlar ev geçindirme falan anca yetişiyorum geçen sene yine iyiydik 450 tl alıp günlük ihtiyaçlarımıza yememize faturlalara falan gidiyordu :( bu sene o da yok evde oturuyor..işe gidip geliyorum stresli işim var zaten evi geçindiriyorum o da zorla...inanın bebek bile yapamıyoruz ki ben doğum iznine ayrılsam 50 tl eksik bile bizi batırırken 600 tl maaştan eksilecek .. şuan aynı evin içinde iki farklı kutup gibiyiz en ufak şeyde tartışıyoruz mesela az önce yine tartıştık gün içinde hep kavga gürültü uzun zamandır aynıyız...parayla saadet olmaz derler yanlış arkadaşım parayla saadet oluyor.. eşimi işsiz bırakanları atamasını yapmayanları Allah a havale ediyorum.. evliliğim tehlikede aileme yüzüm yok ben memurken beni üniv öğrencisine vermeyi kabul ettiler seviyorum diye.. şimdi onların yüzüne de bakamıyorum.. ne yapayım desteğe ihtiyacım var arkadaşlar kimseye anlatamıyorum yüzüm yok sesim çıkmıyor...ne olur bana destek olun dua edin ne olur...
artık meb resmen açıkladı öğretmen devletten iş beklemesin.. ama bu arada ha bire kontenjan artırıyo ne hikmetse.. güya okumuş nüfus artacak.. pehhhh... kesinlikle haklısın sadetin tek nedeni para değil belki ama o olmayınca da olmuyor.. şu an büyük bi sınavdasınız bence.. ki evliliğinizin ilk yılları...nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük şehirlerde eşin daha kolay iş bulmalı diye düşünüyorum.. dershanaler etütü merkezleri her yerde çalışabilir.. bi de kendini kanıtlaması çok önemli.. adını bi duyurdu mu özelde herkes peşinden koşacaktır.. gerekirse ilk yıl 100 liraya çalışsın ama kendini geliştirip pazarlamayı bilsin bence.. yoksa sizin sorununuz çözlülmez kiii

O kadar naif ki yazdıklarınız. O kadar gerçeklerden uzak ki. Hani sahne arkası derler ya, orada dönenlerden hiç haberiniz yok bence. Bana kalırsa da özellikle bazı işlere eleman almadan önce kesinlikle kişilik analizi yapılmalı, ki öğretmenlik de bunlardan biri. Ayrıca yine benim fikrim bir öğretmen en az 3 sene deneyim kazanmadan öğretmen sayılmaz. İşe başlar başlamaz derse sokulmamalı, staj dönemi uzun olmalı ve staj eğitimi çok farklı planlanmalı. Neyse bunlar eğitim sisteminin sorunları. Sizin dediğiniz çok farklı bir şey. Her işte sizin dediğiniz tipte insanlar var. Ve tabi ki bu insanlara ödenen ücretlere yazık. Devlette çalışanların performansları değerlendirilmeli. Ama siz öyle bir saldırıyorsunuz ki sanki devlette çalışan herkes yatayım, küçük parmağımı bile kıpırdatmayayım diyor. Böyle bir genelleme yapamazsınız. Ve sanki konu sahibinin eşi de böyle düşünüyormuş gibi saldırmışsınız. Nereden biliyorsunuz? Konuyla en ufak alakası olmayan yorumlar yapmışsınız. Çok garip geldiği için tutamadım kendimi cevap yazdım. Konu sahibinden de özür diliyorum, konu içinde başka konu açılmış oldu çünkü.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki. ben de siznle aynı durumdayım sayılır. ailem nişanlımı istemiyor okumamış diye. 3 bin tl maaşlı işi bıraktı aileme yaranmak için şimdi işsiz. torpilsiz hiç bir şey olmuyor. bu sisteme yazıklar olsun. Allah yardım etsin siizn için dua edeceğim..

sizi o kadar iyi anlıyorum ki. ben de siznle aynı durumdayım sayılır. ailem nişanlımı istemiyor okumamış diye. 3 bin tl maaşlı işi bıraktı aileme yaranmak için şimdi işsiz. torpilsiz hiç bir şey olmuyor. bu sisteme yazıklar olsun. Allah yardım etsin siizn için dua edeceğim..
Sisteme ne kızıyosunuz ailenize yaranmak icin gül gibi işi bırakan nişanlınıza kızın

böyle giderse boşanacağız diyor bana keşke tanışmasaydık keşke çıkmasaydım karşına diyor bu sene de bekleyelim ama ayrılacağız diyor başka çözümümüz yok diyor sessiz kalıyorum ama başka çözüm yokmuş gibi geliyor.. acaba diyorum bu evlilik hayırsız mıydı biz hayırlı olmayan için mi adaklar adadık çok istedik...evlendik herşey değişti kabus gibi her günümüz..çok severken nasıl kırıyoruz birbirimizi nasıl acıtıyor; eşimi çok seviyorum ve geceleri sürekli ağlıyorum boşanmak istemiyorum :KK43:((
allah allah sen olmasan başkasıyla evlenmeyecek miydiki günün birinde? evliliğe niye b.k atıyorki?

Back
X