Eşim istediğim bölümü okumami istemiyor :( Ya hayallerim :((

19 yaşındasın ve okuma hayalin varken evleniyorsun sanırım bir de oğlun var çok erken değil mi ailenin zoruyla mı evlendin?
19 yaşındasın ve okuma hayalin varken evleniyorsun sanırım bir de oğlun var çok erken değil mi ailenin zoruyla mı evlendin?
Aile baskısı yok nişan yaptık oncesinde zaten gorusuyorduk . eşim beklemek istemedi evlendik ama bilmiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmeme mani olacağını bilmiyordum .

elazig da zorla evlendirilme olmaz pek.
senin tercihinmiydi evlenmek.gerci lise bile okunmamis.ailenden kaynakli sorun mu var?

Yani kusura bakma ama 18 yaşında evlenmenin manası nedir aile baskısı da yoksa? Hani okumak gibi bir amacın olsa zaten bu kadar erken evlilik düşünmezdin keşke acele etmeseymişsin.

Hayaller kurarak evlendik eşim önceden bu kadar katı değildi

Aile baskısı yok nişan yaptık oncesinde zaten gorusuyorduk . eşim beklemek istemedi evlendik ama bilmiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmeme mani olacağını bilmiyordum .
keşke önce hayallerini gerçekleştirip sonra evlenseydin.
çünkü her erkek karısı evlendikten sonra okula devam etmesini kabul etmeyebiliyor.
zaten evlendikten sonra okumak bence çok zor,
ikinci üniversitenin son sınıfını evlenince bitirdim ben ve gerçekten evliyken çok daha zor oldu.
önceden sana kesinlikle okuturum diye söz verip öyle evlendiyse seni kandırmıştır.
keşke okulunuzu bitirip öyle evlenseydiniz.
yapabileceğiniz tek şey eşinizle bu konuyu tekrar tekrar güzelce konuşup ikna etmeye çalışmak.

Bir oglun var degil mi. Ailenden destek goruyor musun. Bir tercih yapsan kocani mi, resim kursunu mu tercih edersin. Kocan bu saatten sonra degismez zor, ya sen kendini degistireceksin, ya bosanacaksin.

Bana sorarsan ailenden destek olmadan bir cocukla ayaklarinin uzerinde durman zor. Ustelik daha 19 yasindasin. Artik kararlarini cok ama cok dikkatli vermelisin.

Ailenle konus durumu anlat. Onlar bakalim sana ne yol gosterecek.Arkandayiz mi diyecekler, yoksa tek basinasin mi?

elazig da zorla evlendirilme olmaz pek.
senin tercihinmiydi evlenmek.gerci lise bile okunmamis.ailenden kaynakli sorun mu var?
Hayır ben epilepsi hastasiydim lisedeyken ders çalışmak beynimi yoruyordu. Doktorun hep yatmami istedi dinlenmek felan . bu yüzden başarısız oldum okuldan atıldım . ama iyiyim çok şükür ilaç bile almiyorum. Yarım kalan hayallerime devam etmek istiyorum ama olmuyor iste nasip

Hayaller kurarak evlendik eşim önceden bu kadar katı değildi

Yinede çok erken evlendiğiniz için yorum yapamicam.Mantık yok ne yazıkki çünkü.Hele eşinizinde yaşı küçükse, biraz yaşlarınız büyümeden olgunlaşmanızda zor. Allah kolaylık versin ne diyim.

Evet bakın yada ben şöyle anlatmayım 7 yasimdan 16 yaşıma kadar suren beyni yoran bir hastalıkla pencelestim
Doktor radyasyon yorulma aşırı çalışma yasak dedi ve lisede bu yüzden başarısız olup atıldım . esimle tanıştım o beraber okuyacagimizi uzulmemem gerektiğini hep söyledi . artık çok şükür iyiyim ama bu seferde kendisi razi değil anlamadım gitti bu takıntı neden .ss

Merhaba,bende resim ogretmenligi bolumu öğrencisiyim Elazığda yetenek sinavina girmedim sistemini bilmiyorum ama genel olarak eğer ygs'de iyi bir puan yaparsaniz cizimde baraji asmaniz bile yetiyor bazı okullarda ama fırat universitesi buna ne kadar dahil bilmiyorum :) basarabileceginize inanin daha once bunlari gozlemleme firsatim oldu eğer siz istiyorsaniz kurs size rehberlik eder, yol gosterebilir,hatalarını soyler ama siz duzeltmezseniz pek bir faydasi olmaz acikcasi. cizmeye basladiktan 10 gun sonra mucizeler beklemeyin,sabır isi. zaten cizdikte,baktıkça hatalarinizi goreceksiniz. internette cok fazla sanat atolyesi sayfalari var ve cok sayida desen,imgesel,obje çizimi atıyorlar ilk baslarda bunlardan yararlanarak baslayabilirsiniz. imgesel ve obje desene nazaran daha kolay sayet saatlece oturacak bir model zor bulunuyor desende ise kesinlikle 1 ciziyorsaniz 10 kez bakin,gözlemleyin. Eğer canlı model bulamazsaniz parka cikip ordaki insanlari bile eskizleyebilirsiniz.Kendinize bu iyiliği yapın her gün biraz bile olsa vakit ayirin,zaman ve emek gerekiyor bir yerde bolca sabır tabi ki:) İnanın ve basarin.Oyle guzel bir bölüm istiyorsunuz ki,icinde her sey var. umarım gönlünüzce olur.

19 yaşındayım
Çok küçükmus yasin daha. Biraz erken evlenmişsin. Ben senin yerinde olsam iş bulur çalışır kendi paramla universiteyi okurdum. Eşinin buna karisma hakki olduğunu düşünmüyorum. Sen onun hayallerini engelliyor musun?

Amaan 19 yasinda misiniz? Oglunuzda var.Kac yasinda evlendiniz mi sakincasi yoksa?
Hayallerinizi engellemesi bir yana siddet uygulamasi kabul edilemez.
Hakkinizda hayirlisi

Evet cizim yapmak zor is bir kere gercekten dikkat ve beceri istiyor evde bir cok malzemem var ve vaktimi ayirdigimda ciziyorum biseyler. Internetten insan yüzleri indirip karakelem calismasi yapiyorum . insanlar bu beceriye sahip olmak icin para dokuyor ve bu yetebnek bende varken bende ilgiliyken onume engeller cikiyor

Esiniz üniversite mezunu değilse sizin okumanizi istemeyebilirler. Bir de orgun eğitimde .okumak istiyorsunuz. Adamın aklına bin bir turlu şey geliyordur. Keşke evlenmeyi erteleyip önce okulunuzu bitirseydiniz.

Esiniz üniversite mezunu değilse sizin okumanizi istemeyebilirler. Bir de orgun eğitimde .okumak istiyorsunuz. Adamın aklına bin bir turlu şey geliyordur. Keşke evlenmeyi erteleyip önce okulunuzu bitirseydiniz.
Evet esimde okuyorr liseyi o 5 yildir bitiremedi benim daha acikta 1. Yilim mezun olacagim bu sene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…