Eşim istediğim bölümü okumami istemiyor :( Ya hayallerim :((

Evlenene kadar baba evlendikten sonrada es bu egitim durumlarini karsilamak boynunun borcu yasiniz da kucuk oldugu icin okulunuzu bitirmeniz cok dogru bi karar esinizle kavgayla inatlasmayla degilde guzellikle ikna etmeye calisin ve birde arada sozunun itimat edildigi bi yakini ne bileyim abisi babasi arkadasi bi buyugu birisi ona esini okut gibi
biseyler soylese de olur.

Belki ailesinin yanında da gerçekleştiremezdi hayallerini eşine güvendi ve çıktı bi yola ne bilsin taş koyacağını
Daha yaşın çok küçük hayallerini gerçekleştirmen ve eşini ikna etmek için zamanın var geç değil 1kere geliyosun dünyaya ve güzel bi yetenekle doğmuşsun güzelce anlat eşine

İşte bu nedenle kadınların okullarını bitirip, mesleklerini ellerine almadan kesinlikle evlenmemeleri gerekiyor. Eğer başka şansın yoksa bir şekilde eşini ikna etmen gerekiyor. Ama ben senin yerinde olsam o adamın yanında bir dakika durmazdım. Hem psikolojik hem de fiziksel şiddet var. Ama tabi şu anki durumun önemli. Ailen destek olabilecekse sana hemen bırak o adamı. Biliyorum çoğu kadın bana kızacak ama yaşadıklarının başka bir çözümü yok. Eğer ailen destek olmayacaksa, maddi olarak tamamen eşine bağımlıysan dediğin gibi öyle ya da böyle bir an önce başka bir iş bul ve para biriktirmeye başla. Keşke hayallerini evlenmeden önce düşünseydin. Yazık daha 19 yaşındaymışsın.

Konu açıyorsunuz bari insanları aptal yerine koymayın, epilepsi varmış doktor yat demişte okuldan atılmış, lisede kaza geçiren bir arkadas 4 ay okula gelmedi bütünlemeye bıraktılar onu ve cok kolay sorular sordular geçsin diye, okula durumu bildirip rapor almak zor değildi inanmıyorum

ilk konunda (ki konuyu açalı 1 ay bile olmamış) şiddet uyguladığını söylemişsin ,şimdi ikinci kez uygulamış yani şiddet büyük bir hızla artıyor . hala tek derdin kurs mu ?

can güvenliğinden endişe etmen gerekir üstelik bir de rahatsızlığın varmış yazık günah değil mi sana ? ailen sana destek oluyorsa zaten yakın oturuyorlarmış git ailenin yanına anlat yaşadıklarını . sakın ailem üzülür kıyamam bahanelerine sığınma kendini yaşadığı hayata koca koca diye mahkum edenlere üzülemiyorum malesef

Öğretmen arkadaşlar idarede olanlar lütfen söylesin hasta diye okula gelemeyen öğrenci okuldan atılır mı, en en fazla o sene sınıfta kalırsın, seneye gidersin, Elazığ diyince acaba dedim aile zoru mu hayır kendin istemişsin, ben okuma hayali olan değil koca hayali olan bir kız görüyorum, basında döven söven yumruk atan bir koca bir de küçük bebek varken okursun bekle, hayal peşinden koşulacak şeydir, sen koşmuyosun resim dedin o olmadı şu olsun diyosun hangisi hayalin,hayalin ne? 2.çocuğu doğur sen

Bana da saçma geldi epilepsi yüzünden okuldan atılmak.

Onu geçtim sen bu adamdan belliki boşanamayacaksın..

Bizim mahallede bir teyze vardı..

Oglunu evlendirecekti sevdigi kızla.

Kız tutturmuş ben okuyacagım ,uni'ye gideceğim diye.

Uni. bittikten sonra da yurtdısına master için gidecegim şartlarım var deyince kızı istemeden kalkmış kalkarken de şunu demiş

''Kızım baba evinde okunur, koca evinde de kaymağı yenir..''

Madem hayallerin var babanın evinde otur gerçekleştir ne bizim ne de kendi basını yak dedi kadın..

Allem etti kallem etti oglu gitti kaçırdı kızı getirdi kadın dedi ki benim evime madem kaçarak geldin hayallerinin üzerine bir bardak soguk su iç, netekim içti de şimdi 2 çocuk büyütüyor o kız :)

Demem o ki ailen baskı yapmadıysa en iyi egitimi alabilecegin yer o yaşlarda baba evidir.

Evlendikten sonra master felan yaparsın ya da ne bileyim kariyerini eline almak için daha çok çalışır didinirsin amenna

Ama sen daha minicikken büyük bir sorumluluga imza atıp sinirli olan eşini sana karşı iyice doldurup okuyacagım diye hayallerim var diye direttiginde korkarım ki bu adam hayatı sana zindan eder..

Boşan desem biliyorum boşanmazsın..

Ama bu kocayla o dedigin hayaller zor canım

Bana kalırsa açıktan okumaya karışmıoyrsa açıktan oku üni yide. Elinde bi mesleğin olsun. Herkes istediği bölümü kazanıp okuyamıyor. Hele küçük bir çocuğun ve çok da anlayışlı olmayan bi kocan varsa yapacak pek bir şey yok.

hayallerinizin peşinden koşmanızı isterdim ama realist olmak gerekirse şuan ilahiyat okuyup DİKAB öğretmeni olmak en mantıklısı. Açıktan iki yıllık ilahiyat okuyup uzaktan eğitimle 4yıla tamamlayabilşyorsun. Böylece yine DİKAB öğretmeni olabilirsin.

Önce sana yumruk atan, vuran o ellerini kır sonra ne yaparsan yap.
Yumruk ne ya?
Sabah sahab sinirim zıpladı

eşin büyük ihtimal üniversite mezunu değil... yada okumuş cahillerden..
senin okuyup öğretmen olunca onu beğenmeyeceğini düşünüyor olabilir..
çünkü erkeklerde var bu kompleks..
ama senin asıl sorunun okumak değil dayakçı koca..
Fazla erken davranmışsın evlenmekte.. keşke ilk başta mesleğini eline alsaydın..

Canim o öyle değil işte . ben 10 sene ilaç kullandim . ben orta okulda başarılı bir ogrenciydim birinciliklerim bile vardi . sen hayaller kuran bir çocukken çok bağlı olduğun bir spor yapıyorsun ve doktor o an spor yaparsan yorulursun atak gecirirsin diyor . ve sonuç : bayılma . ya kariyerim spor ya da sagligim . çok büyük bir çıkmaz bir çocuk için günlerce ağladım . babam iyi olduğunda gideceğine dair soz verdi . bende bu durumdan snra çizime yoneldim hep resim cizdim sporu braktiysam resim öğretmeni olurum dedim . Dışarı çıkacağım zaman annem hep sakin koşma diye tembihler di . arkadaşlarıma imrenerek bakardim doya doya koştukları için . Hep sordum kendime neden hastayım Allahım . günde 6 kere bayılıp dilini ısırmak ne zor bir durum biliyor musunuz ? Ağzımdan dilimi isirdigim için kanlar gelirdi . hele birde bunun okulun ortasında olduğunu düşün . kendimi hiçbir şekilde derslerime veremedim . sen benim gibi bir insanı anlayabilmek için benim gibi olman lazım . çünkü sende empati kurma kabiliyeti yok . .

Eğitiminden önce şiddete uğramışsın şu anda hangisi daha elzem hayatında..

19 yaşındayım

Evladım hangi akıl mantıkla çok erken bir yaşta evlendin sen..

Hayır resim öğretmeni olunca sanki iş garantii. Yok ben resim yapmayı seviyorum diyorsan da zaten bunun için diplomaya gerek yok.. Benim de resme inanılmaz yeteneğim vardı ama resim öğretmeni olmak hiç aklıma gelmedi... Önceliklerin saçma geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…