- 17 Ocak 2016
- 556
- 364
- 18
- Konu Sahibi Kristalbyn23
-
İşte bu nedenle kadınların okullarını bitirip, mesleklerini ellerine almadan kesinlikle evlenmemeleri gerekiyor. Eğer başka şansın yoksa bir şekilde eşini ikna etmen gerekiyor. Ama ben senin yerinde olsam o adamın yanında bir dakika durmazdım. Hem psikolojik hem de fiziksel şiddet var. Ama tabi şu anki durumun önemli. Ailen destek olabilecekse sana hemen bırak o adamı. Biliyorum çoğu kadın bana kızacak ama yaşadıklarının başka bir çözümü yok. Eğer ailen destek olmayacaksa, maddi olarak tamamen eşine bağımlıysan dediğin gibi öyle ya da böyle bir an önce başka bir iş bul ve para biriktirmeye başla. Keşke hayallerini evlenmeden önce düşünseydin. Yazık daha 19 yaşındaymışsın.Benim çocukluğumdan beri tek hayalim resim öğretmeni olmaktıama bunu yapabilmek için var olan yetenegimi birazcık daha gelistirmem gerekiyordu . Eşime resim kursuna gönder dedim 5 ay oyaladiktan ve ümit verdikten sonra bir kavga çıkararak(hatta şiddet uyguladı ) "gitmeyeceksin" dedi ve bende " tamam senin paranla başarılı olacaksam haram olsun "dedim ve artık kursa gitmek istemiyorum . Çaresiz güzel çizimlerim ve karakalem yeteneğimin heba olmasını göze aldım ve hemen atanabilecegim bir mesleğe yönelmek istiyorum . çünkü kendi paramla birde resim öğretmenliği 2. üni okumak istiyorum. Bu sene lise açıktan bitecek ve esime bu arada elazigliyim . elazığ fırat üniversitesine gitmek istediğimi üniversiteyi açıktan okumak istemediğimi söyledim bu seferde ona arıza çıkarıyor ilahiyat 50 ile atanıyor onu okumak istiyorum . hemen atanıp başarılı olmak istiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum ama hep engel oluyor ( ne yapmalıyım benim hayallerim ne olacak peki
hayallerinizin peşinden koşmanızı isterdim ama realist olmak gerekirse şuan ilahiyat okuyup DİKAB öğretmeni olmak en mantıklısı. Açıktan iki yıllık ilahiyat okuyup uzaktan eğitimle 4yıla tamamlayabilşyorsun. Böylece yine DİKAB öğretmeni olabilirsin.Benim çocukluğumdan beri tek hayalim resim öğretmeni olmaktıama bunu yapabilmek için var olan yetenegimi birazcık daha gelistirmem gerekiyordu . Eşime resim kursuna gönder dedim 5 ay oyaladiktan ve ümit verdikten sonra bir kavga çıkararak(hatta şiddet uyguladı ) "gitmeyeceksin" dedi ve bende " tamam senin paranla başarılı olacaksam haram olsun "dedim ve artık kursa gitmek istemiyorum . Çaresiz güzel çizimlerim ve karakalem yeteneğimin heba olmasını göze aldım ve hemen atanabilecegim bir mesleğe yönelmek istiyorum . çünkü kendi paramla birde resim öğretmenliği 2. üni okumak istiyorum. Bu sene lise açıktan bitecek ve esime bu arada elazigliyim . elazığ fırat üniversitesine gitmek istediğimi üniversiteyi açıktan okumak istemediğimi söyledim bu seferde ona arıza çıkarıyor ilahiyat 50 ile atanıyor onu okumak istiyorum . hemen atanıp başarılı olmak istiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum ama hep engel oluyor ( ne yapmalıyım benim hayallerim ne olacak peki
Canim o öyle değil işte . ben 10 sene ilaç kullandim . ben orta okulda başarılı bir ogrenciydim birinciliklerim bile vardi . sen hayaller kuran bir çocukken çok bağlı olduğun bir spor yapıyorsun ve doktor o an spor yaparsan yorulursun atak gecirirsin diyor . ve sonuç : bayılma . ya kariyerim spor ya da sagligim . çok büyük bir çıkmaz bir çocuk için günlerce ağladım . babam iyi olduğunda gideceğine dair soz verdi . bende bu durumdan snra çizime yoneldim hep resim cizdim sporu braktiysam resim öğretmeni olurum dedim . Dışarı çıkacağım zaman annem hep sakin koşma diye tembihler di . arkadaşlarıma imrenerek bakardim doya doya koştukları için . Hep sordum kendime neden hastayım Allahım . günde 6 kere bayılıp dilini ısırmak ne zor bir durum biliyor musunuz ? Ağzımdan dilimi isirdigim için kanlar gelirdi . hele birde bunun okulun ortasında olduğunu düşün . kendimi hiçbir şekilde derslerime veremedim . sen benim gibi bir insanı anlayabilmek için benim gibi olman lazım . çünkü sende empati kurma kabiliyeti yok . .Epilepsi hastalığı ders çalışmaya engel mi, tanıdıklarım var zehir gibiler, ilaçları var, bence sen o dönem koca koca diye okulu falan sallamadın ve atıldın, hasta diye okuldan atılmaz kimse, doktor yazardı bir heyet raporu gerekirse
Benim çocukluğumdan beri tek hayalim resim öğretmeni olmaktıama bunu yapabilmek için var olan yetenegimi birazcık daha gelistirmem gerekiyordu . Eşime resim kursuna gönder dedim 5 ay oyaladiktan ve ümit verdikten sonra bir kavga çıkararak(hatta şiddet uyguladı ) "gitmeyeceksin" dedi ve bende " tamam senin paranla başarılı olacaksam haram olsun "dedim ve artık kursa gitmek istemiyorum . Çaresiz güzel çizimlerim ve karakalem yeteneğimin heba olmasını göze aldım ve hemen atanabilecegim bir mesleğe yönelmek istiyorum . çünkü kendi paramla birde resim öğretmenliği 2. üni okumak istiyorum. Bu sene lise açıktan bitecek ve esime bu arada elazigliyim . elazığ fırat üniversitesine gitmek istediğimi üniversiteyi açıktan okumak istemediğimi söyledim bu seferde ona arıza çıkarıyor ilahiyat 50 ile atanıyor onu okumak istiyorum . hemen atanıp başarılı olmak istiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum ama hep engel oluyor ( ne yapmalıyım benim hayallerim ne olacak peki
19 yaşındayım
Senin gelmeye bilir ama benim geldi .Hayır resim öğretmeni olunca sanki iş garantii. Yok ben resim yapmayı seviyorum diyorsan da zaten bunun için diplomaya gerek yok.. Benim de resme inanılmaz yeteneğim vardı ama resim öğretmeni olmak hiç aklıma gelmedi... Saçmalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?