- Konu Sahibi Dnzelfmltm
-
Evet bence bu ülkede net vicdansızlık.ben tek yaşıyan memur bir kadınım.hergün markett gezinirken çüşş çüşş diye diye nevrim dönüyor.iki gofret alacağım hangisi fiyat performans açısından daha verimli olur diye 10 dakika düşünüyorum.tatile gideceğim memur maaşıyla kendi paramı ödegip gidemedim.evde çamaşır makinesi bozulur gibi, telefonum sorun çıkartıyorNiye bu kadar tepki veriliyor anlamiyorum bazen. Tamam devir zor ekonomi kotu ama insanlar maddi durumlarina gore bakabileceklerine guveniyorlarsa istedikleri kadar cocuk yapabilirler. Cocuk sahibi olmak cocuk ihmalidir bile diyecek bazilari nerdeyse. 3 cocuk cok mu ? Burdaki arkadaslar kac kardes ortalama acaba. Cok tuhaf tepkiler.
Cocuk sahibi olmak istemeyenlere tepki gostermek sorular sormak sıkıstirmak ne kadar yanlissa bu da yanlis geliyor bana.
Kadın yeni doğanla beraber dükkanda çalışacağını söylüyor. İhmal mi dediniz?O annenizin tercihiymis. Tercihlere saygi duymak lazim. İsteyen anne baba olmak istemez cocuk yapmaz isteyen 3 cocuk yapar. Cocuklar ihmal edilmiyorsa ortada sorun yok.
Şimdi zibilyon doğum kontrol yönetimi varmış gibi görünüyor ama bazılarımız için aslında yok.Bizim toplum kürtaj meselesini anlamıyor Bu doğum kontrol yöntemi sadece kadının vereceği karara bakar . O yüzden işler bu noktaya geldikten sonra erkeğin yapabileceği bişey yok
kocadan izin alınma mecburiyetini ciddi kadın hakkarı ihlali bana göre .
Çünkü her hamilelik sıkıntılı ve sağlık için tehlikelidir Ve bunları erkek yaşamayacağına göre şartlar eşit değilken eşit söz hakkı verilemez. Erkekler kürtaj dışındaki doğum kontrol yöntemlerini özgürce kullanacaklar.
Ama kürtaj kadının kararında olmalı .
O yüzden siz karar verin.
Yetişkin blr erkek hamile kalmanın sonuçlarını biliyordu dışarda zilyon doğum kontrol yöntemi var . İşler bu noktaya geldikten sonra baskıyı doğru bulmuyorum aldır ya da aldırma baskısı farketmez ikisi de yanlış
İstiyorsanız nasıl sürpriz oluyor?ben istiyordum zaten ama süpriz oldu. eşim korunuyor.geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz..
ben istiyordum zaten ama süpriz oldu. eşim korunuyor.geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz..
Adetten sonra korunmasız ilişkide hamile kalınır.Esiniz istemiyorsa işiniz zor.En ufak pürüzde ben istemedim sen istedin diyecek,bez mama dünya para .Asla aldırın diyemem vebaline girmem Hadi iyi niyetle yaklasalim doğunca fikri değişir bebeği çok sever digelim evrene olumlu msj verelimyorumunuz için teşekkür ederim.maddi durumumuz iyi çok şükür... her çocuk nabiyle gelir. demekki alacağı nefes var mış diye düşünüyorum. adetim bittikten sonra olmuştu ilişki hiç beklemiyorduk süpriz oldu. hayırlısı diyelim.
Dediğiniz gibi olsaydı aç yatan çocuklar olmazdı.maddi durumumuz iyi çok şükür bebeği veren de allah rızkını da verir
Sadaka ve zekat sadece zenginlerin değil tüm insanlığın sınavıdır. Her kişi kendi durumuna göre sadakasını vermekle yükümlüdür. Çocuğu kendine güvenenler yapsın sadaka bekleyenler değil.Rabbim sadakayı zekatı neden ver demiş acaba? Bu da zenginlerin sınavı. Çocuk konusuna yorumum yok. Bu yorumum sizin yorumunuza istinaden idi.
Sadaka ve zekâta güvenip çocuk yapmak çok mantıklı gerçekten.Rabbim sadakayı zekatı neden ver demiş acaba? Bu da zenginlerin sınavı. Çocuk konusuna yorumum yok. Bu yorumum sizin yorumunuza istinaden idi.
Aynen bende bunu anlamıyorum. İki çocuğum var yeni yeni normal hayatına dönüyorum, bu kadınların başka hayatı yok mu anne olmaktan başka? Üstelik baba istemezken, destek olmayacağı belliyken. Diğerleri buyudurse az gezin, bı hayatınızi yaşayın ya.Amaaan ..erkeğin çocuk bakmasında ne var? Ekmeği 4 e bölüyorsa 5 e bölelim diyecekkonu sahibi kendi hayatının 6 senesini siliyor..tabi bedeninden bir başka beden oluşurken gidenleri yazmıyorum .Bir çocuğa sahip olurken en keyifli bölüm hep erkeğe düşer o yüzden adama birşeycik olmaz
Sdfggdshsds...ya ne gezmesi ne tozmasi allasen...ortadaki iki çocuk bile ilahi rizka emanet büyüyor belli ki, üçüncüsü erkek olsun, illa oğlum olsun diye gebe kalınmış işte besbelli, başka da bi amac bı plan yok yani ortada ...Aynen bende bunu anlamıyorum. İki çocuğum var yeni yeni normal hayatına dönüyorum, bu kadınların başka hayatı yok mu anne olmaktan başka? Üstelik baba istemezken, destek olmayacağı belliyken. Diğerleri buyudurse az gezin, bı hayatınızi yaşayın ya.
Bütün insanlık müslüman mı yani?Sadaka ve zekat sadece zenginlerin değil tüm insanlığın sınavıdır. Her kişi kendi durumuna göre sadakasını vermekle yükümlüdür. Çocuğu kendine güvenenler yapsın sadaka bekleyenler değil.
Çok haklısınız Ben özellikle doğum kontrol ilacının ve spiralin çok yan etkilerinin olduğunu Duydum. Kadınların böyle kendilerine zarar vermelerini kesinlikle istemem aşırı yan etkileri var deniliyor .Şimdi zibilyon doğum kontrol yönetimi varmış gibi görünüyor ama bazılarımız için aslında yok.ben doğum kontrol hapı kullandım.7 günde bir 15 gün şarıl şarıl kanıyordum.eee zaten sevişecek vakit kalmıyordu ki hamile kalayım.kan kaybından tansiyon düşmesi, mide bulantısı, halsizlik ,ve dahası.... eee spiral takayım dedim yine kanama belası. Sürekli bir kanama ve karın ağrısı.... eeee iğne yaptırayım desen içeriği doğum kontrol haplarıyla aynıymış.aynı sıkıntılar kat kat yaşandı.Bantlar da içerik olarak aynıymış. Yani şu yöntemler herkes için de kullanılabilir değil onu da bilmek lazım.dünya kadar göntem var birini kullanamadın mı deyip geçilecek bir mevzu da değil.bu arada prezervatif de sıkıntı bir yöntem.hissizliği geç, felaket kuruluk yapıyor.yani yıl 2022 olmuş 1 tane bile adam gibi yöntem yok benim gibiler için.çok doğrugan bir kadın olmadığım için bana geri çekilmeyle birşey olmuyor ama çok doğurgan kadınlardan olsaydım başım çok belaya girerdi valla.
Ay bunu kaçırmışım hehehheh. Yani, 30 bin tl maaş alıyor kocası diye kendini zengin sanan , milletten iban isteyen biri var karşımızda, neden olmasın? Dükkanı açar açmaz da müşteri akın edecek, para basacaklar tabi o da var.Belki atölyeye bir bebek odası bir de oyun odası yapacak Katip.
Şu an öyle bir romantizm kafasında olabilir o elektriği aldım ben.
Ne yapacağız bilmiyoruz işte.yanibdediğim yöntemlere devam etmek zaten mümkün değil.şuan benim elimde sadece mekanik yöntemler var.hiç yapmayalımÇok haklısınız Ben özellikle doğum kontrol ilacının ve spiralin çok yan etkilerinin olduğunu Duydum. Kadınların böyle kendilerine zarar vermelerini kesinlikle istemem aşırı yan etkileri var deniliyor .
kadınların ya da erkeklerin geçirdiği bir ameliyatla çocuk sahip olmalarına engel olunabiliyor
Kadın ve erkek için ameliyatlar var ama onlar da basit işlemler değil geri dönüşü de yok . daha geçen gün bir YouTuber 3. Çocuğundan sonra tüplerini ameliyat yaptırdı Ama regli sancılarının olaydan sonra hep çok arttığını söyledi .
Erkeklerde ameliyat daha kolay oluyor Ama yaptıran kaç kişi olur
Prezervatifin alerji riski vardır sanırım .
Zaten en iyi doğum kontrol yöntemi bile %100 etkili değilmiş
Aslında çok yöntem var ama kadın vücuduna zarar verecek şeyler genelde . O da erkek dünyası yüzünden öyle .
Ama bunu sadece kadınların yükü gibi onların üzerine yıkmasalar daha iyi .
Müslüman olmayanlar ebedi cehennemlik o kısmı şey etmeyelim bi jxjxjx.Bütün insanlık müslüman mı yani?
Çocuk istememek de kocanızın tercihi. Saygı duymak lazım!O annenizin tercihiymis. Tercihlere saygi duymak lazim. İsteyen anne baba olmak istemez cocuk yapmaz isteyen 3 cocuk yapar. Cocuklar ihmal edilmiyorsa ortada sorun yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?