- 6 Aralık 2010
- 2.958
- 2.041
- 398
- 30
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Sadece izin vermedi diye mi isten cikarilacak ?selamlar kızlar
esim bi cok yerde şubesi olan bir market sektöründe çalisıyor.8 yılını verdi. ve basarıliydı da isinde .bugün işkurlu bir personeline mecbur kalip ,izin veremedigı icin personel işkura şikayet etmiş.işkur şirketle çalışmayi birakti.yüksek ihtimal işten atacaklar diyor yarın görüsmeye cagırmıslar. dualarinızı bekliyorum. sizce cikarırlar mı .cok borcumuz var mahvolduk ya.
haftada bir gün izin kullanmak zorunda. personel eksik oldugu icin kimse izin kullanmıyordu esimi kac aksamdır gormüyorum bile. cocuk da gidip şikayet etmis beni de ful calistırıyolar diyeİzin vermedi diye mi çıkarılacak?
Saçma geldi bana
Iyi de sirketin personeli eksikmis. Sirket zaten bu yuzden izin kullandirilmadigini biliyordur. Bu yuzden esinizi cikartmalari sacma degil mi ?haftada bir gün izin kullanmak zorunda. personel eksik oldugu icin kimse izin kullanmıyordu esimi kac aksamdır gormüyorum bile. cocuk da gidip şikayet etmis beni de ful calistırıyolar diye
Sadece izin vermedi diye mi isten cikarilacak ?
İşkura ne olarak şikayet etmiş? Sırf izin verilmedi diye şirketle çalışmayı bırakır mı işkur?
Anladığım kadarıyla eşiniz izin vermek istediği halde yönetim onaylamadığı için izin kullandırama mış bu durumda da işten çıkarma hakları yok Olursa da eşiniz de hemen gidip dava açsın Bu arada da Sıkmayın canınızı Gün doğmadan neler doğar inşallah öyle bir şey olmaz hakkınızda hayırlısı olsunselamlar kızlar
esim bi cok yerde şubesi olan bir market sektöründe çalisıyor.8 yılını verdi. ve basarıliydı da isinde .bugün işkurlu bir personeline mecbur kalip ,izin veremedigı icin personel işkura şikayet etmiş.işkur şirketle çalışmayi birakti.yüksek ihtimal işten atacaklar diyor yarın görüsmeye cagırmıslar. dualarinızı bekliyorum. sizce cikarırlar mı .cok borcumuz var mahvolduk ya.
Sirket zaten biliyordur personel eksilikligini, yani kendi eksikliklerini neden magazanin mudurune kesiyorlarki.İskurlu calisanlarin hakki yillardir calisanlarin hakkindan daha cok. Ben de bir ay kadar iskurla bir markette calistim. Cikis saatim geldiginde direk beni yollardi mudur. Kasada kuyruk var mesela, musteriler gecsin de oyle gitsin demezdi. Dakikasi dakikasina uyardi benim sartlarima. Cunku ben sikayet etsem iskura kendi zarar gorecekti. Onyuzden sikayet etmisse iskura izin guzunden cikartilabilir. Sonucta iskur kurumla calismayi biraktiysa bu demek oluyor ki binlerce isci nin parasini magza kendi cebinden karsilayacak. Biliyorsunuz iskurcularim parasini iskur oduyor magza degil.
8 yilini markete verdiyse ve calisanina izin verip vermeme kuksu varsa cok buyuk bir ihtimalle magza mudurudur. Tecrubesi ile cok rahat yeni bir is bulabilir. Caninizi sıkmayın. Ve isten cikartabilirler. Ya da sadece uyari verirler. Cunku isten kendileri cikartirsa tazminat vermek zorundalar. Markez zincirleri bunu goze almaz bence.
Magza mudurune kesmek daha kolay cunku :) kim isini hakkiyla hukukuyla yapiyor ki.Sirket zaten biliyordur personel eksilikligini, yani kendi eksikliklerini neden magazanin mudurune kesiyorlarki.
Eksik varsa personel alimi yapacak.
Bazı durumlarda şirketlerin tazminat vermemek için istifaya zorladığını duydum ama nasıl yaptıklarını bilmiyorum tehdit mi mobbing mi artık.
Benimle ayni donem esim de ayni marketin baska subesinde baslamisti calismaya. Calistigi magzada engelli kadrosunda calisan 2 yillik bir eleman varmis. Her neyse magza sayimlarinda 1000 liralik cay eksigi cikmis. O reyonla da bu engelli adam mi ilgileniyormus, sayimini mi o yapmis, mallarin girdi ciktisiyla o mu sorumluymus tam bilmiyorum. Ama 1000 liralik acigi o engelli calisanim ustune yikmislar, ya odeyeeksin ya istifa edeceksin diye. Malesef zorluyorlar istifaya tazminat vermemek icin. Bolge mudurleri magza mudurlerine iftira atiyor vs.. zor zanaat :)Bazı durumlarda şirketlerin tazminat vermemek için istifaya zorladığını duydum ama nasıl yaptıklarını bilmiyorum tehdit mi mobbing mi artık.
sacma tabiki ama bi pis koku var. işkur da bi kamu kurumu. denetleme vs olmadan sirketle calısmayı hemen bırakır mı işkur. olay daha bu aksam oldu tazeIyi de sirketin personeli eksikmis. Sirket zaten bu yuzden izin kullandirilmadigini biliyordur. Bu yuzden esinizi cikartmalari sacma degil mi ?
Daha farkli bir durum vardir mutlaka.
o kadar fedakarlık yaparak calıstı ki cıkarırlarsa haram olsunBenimle ayni donem esim de ayni marketin baska subesinde baslamisti calismaya. Calistigi magzada engelli kadrosunda calisan 2 yillik bir eleman varmis. Her neyse magza sayimlarinda 1000 liralik cay eksigi cikmis. O reyonla da bu engelli adam mi ilgileniyormus, sayimini mi o yapmis, mallarin girdi ciktisiyla o mu sorumluymus tam bilmiyorum. Ama 1000 liralik acigi o engelli calisanim ustune yikmislar, ya odeyeeksin ya istifa edeceksin diye. Malesef zorluyorlar istifaya tazminat vermemek icin. Bolge mudurleri magza mudurlerine iftira atiyor vs.. zor zanaat :)
Hemen iskur nasil boyle bir karar aliyor bu da cok sasirtici.sacma tabiki ama bi pis koku var. işkur da bi kamu kurumu. denetleme vs olmadan sirketle calısmayı hemen bırakır mı işkur. olay daha bu aksam oldu taze
market sektöründe nasıl oluyor bilmiyorum uyari mi veriliyor?Hemen iskur nasil boyle bir karar aliyor bu da cok sasirtici.
Sikmayin caninizi hersey olacagina variyor .
Belki de sadece uyari verilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?